.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Francúzske karamelové rezy
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)


Francúzske karamelové rezy
[21.12.2008]



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 6 vajec, 6 PL kryšt. cukru, 1 PL kakaa, 5 PL PH múky, 1/2 prášku do pečiva, 50 ml oleja. PLNKA: 1 l vody, 3 Zlaté klasy, 100 g kryšt. cukru, 1 vanilka, 50 g prášk. cukru, 2 PL kakaa, 6-7 bielkov. ŠĽAHAčKA: 4 PL kryšt. cukru, 300 ml mlieka, 2 šľahačky v prášku, 1/2 stužovača, trocha čokolády na varenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento zákusok máme veľmi radi, robievam ho, ked mi zostanú z nejakého pečenia/varenia bielka. Je ľahší, lebo sa don nepridáva tuk!
Bielka vyšľaháme na sneh, postupne pridávame cukor a ešte raz vyšľaháme. Pridáme žltka a potom olej. s olejom už dlho nemiešame, zľahka vmiešame vareškou múku s PDP a kakao. Upečieme.
Vačšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 100 g cukru a vo zvyšnej vode rozmiešané zlaté klasy. do horúcej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 50 g prášk. cukru a vanilky. Dobre premiešame. Polku vanilkovej kaše rozotrieme na piškotu, do druhej polky kaše zamiešame kakao a nanesieme na vanilkovú kašu. Necháme vychladnúť.
Cukor skaramelizujeme, zalejeme mlieko, rozvaríme. Do vychladnutého (v chladničke) pridáme šľahačky v prášku a stužovač a vyšľaháme (asi 3 min. ručným mixérom). Natrieme na zákusok. Povrch zdobíme postrúhanou čokoládou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si piskotu - vymiešame bielka, pridáme cukor, ešte vymiešame, potom pridáme žltka, múku s kypriacim práškom a kakao. - suché suroviny opatrne vmiešame. Piskota je po upečení vatová.
Cesto pred upečením na plechu.
Potom si pripravíme karamel, vlejeme mlieko, necháme karamel roztopiť a celé necháme dobre vychladnúť v chladničke.
Do tuha vyšľaháme bielka, potom k nim trochu kryšt. cukru a ešte raz vyšľaháme.
Pridáme do horúceho pudingu. Nechala som ešte hrniec na platničke, aby bol puding stále horúci, a aby sa sneh dobre zrazil.
Vznikne nám takáto chutná hmota.
Polovicu vanilkovej hmoty rozotrieme na upečený plát.
Do druhej časti vmiešame kakao a natrieme na vanilkovú penu.
Navrch natrieme šľahačku - ktorú si pripravíme z karamelového mlieka, 2 ks šľahačiek v prášku a 1/2 stužovača.
Takto rýchlo mizli kocky z plechu :) výborné! odporúčam.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Vanilkové rožky od mojej starkej | Francúzske karamelové rezy | Rybacie fašírky pre batoľatá >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (24.9.2011, 21:50)
ODPOVĚDĚT
ivana K. (slnecnica82) ID 177935 (24.9.2011, 21:47)
výborný!
ODPOVĚDĚT
Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 (26.2.2011, 18:25)
to je bomba
ODPOVĚDĚT
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (11.3.2011, 15:06)
áno, je to poriadny kúsok výborného zákuska
ODPOVĚDĚT
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (14.1.2009, 21:25)
konečne som pridala fotky je to jednoduchý a výborný zákusok. vyskúšajte.
ODPOVĚDĚT
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.12.2008, 22:50)
Aj ja ho robievam na vacsie rodinne slavnosti. Narezem na trochu vacsie kocky a podavame ku kave. Je skutocne velmi lahodny a najviac chuti dobre schladeny z chladnicky. Mnam, hned by som si dala. Pekne Vianoce
ODPOVĚDĚT
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (21.12.2008, 23:06)
Ahoj Adrianka! už sa neviem dočkať stredy!!! . Aj Vám pekné Vianoce
ODPOVĚDĚT