.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Sviečková z bravčového karé (55) 16.4.2014, 12:50
Bravčové stehno na belehradský sposob (4) 15.4.2014, 20:21
ALOBALOVÉ TAJOMSTVO (4) 15.4.2014, 17:12
Úžasné zapekané rezne ( šťavnaté a mäkkučké) (454) 13.4.2014, 10:48
Farárske rezne (198) 12.4.2014, 12:30
Fajna zapečená krkovička. (27) 10.4.2014, 20:31
Rýchly a fantastický maďarský guláš z rúry (33) 6.4.2014, 12:16
Španielsky vtáčik (44) 6.4.2014, 11:23
Pečená krkovička so zeleninovým prekvapením :) (6) 4.4.2014, 11:24
Bravčová panenka plnená klobásou na kyslej kapuste (4) 3.4.2014, 12:04
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 17.4. 18:04 | všechny 140
Celkem: 828 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
BRAVČOVÉ MÄSO
Zapečená krkovička v rúre

POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, krkovička, plátkový syr, smotana na šľahanie a korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky narežeme na kolieska okoreníme s peprom, soľou a paprikou. Poriadne ich premiešame aby korenie bolo rovnomerne rozložené po všetkých zemiakoch. Na zemiaky poukladáme krkovičku narezanú na plátky a a prikryté zapečieme v rúre na cca 1 : 30 hod. Po hodine a pol vytiahneme pekáč z rúry na krkovičku vyukladáme plátkový syr a zalejeme to smotanou na šľahanie a dáme ešte zapiecť do rúry.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paulína S. (paulinkarose) ID 218322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 12.3.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
FRANCÚZSKE ZEMIAKY

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, vajcia, klobása, smotana, paprika, olej, soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme 1 kg uvarených zemiakov, 6 natvrdo uvarených vajec, 4 surové vajcia, 2 klobásy, červenú papriku, olej, soľ, mleté čierne korenie. Klobásu nakrájame na kolieska a varíme 10 minút až kým sa nevyplaví masť, ktorú vylejeme. Na vyšší plech alebo pekáč nahrubo nastrúhame uvarené zemiaky, pridáme nakrájané uvarené vajíčka, klobásu a červenú papriku a všetko zľahka premiešame. Do misky dáme 2 kyslé smotany, 4 surové vajcia, 2 lyžice oleja, soľ a korenie, všetko metličkou riadne vyšľaháme a rozlejeme na zemiaky rovnomerne po celej ploche. Pekáč zakryjeme alobalom, do ktorého spravíme zopár dierok nožíkom na únik pary a dáme na hodinku piecť do rúry pri teplote 180 stupňov. Pred dopečením odstránime alobal a pečieme ešte 5 minút. Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 2100 kJ (502 kcal). Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 15.2.2014, 14:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Pochúťkové rezne

POTREBNÉ PRÍSADY

750 karé, 2 vajcia, 2 PL majonézy, kúsok masla, 3 strúčiky cesnaku, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL horčice 3 PL oleja, 1 ČL worchestrovej omáčky, 1 ČL vegety, mleté čierne korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyte, osušte a nakrájajte na rezne. Jemne naklepte. Trochu osoľte, okoreňte, potrite roztlačeným cesnakom a naukladajte zatiaľ na tanier. V mise vymiešajte marinádu zo žĺtku, oleja, horčice, maizeny a ostatných prísad, a namočte do nej rezne. Zakryte a dajte na chladné miesto aspoň na 12 hodín.
Rezne potom poukladajte do pekáča, ktorý ste potreli olejom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Keď začnú rezne chytať zlatistú kôrku, opatrne ich nadvihnite, aby sa nepripálili. Podlievajte po troške horúcou vodou. Keď je mäso mäkké, šťavu dochuťte ešte kúskom masla.
Podávajte s ryžou alebo zemiakmi so zeleninou podľa sezóny

Foto priložím zajtra, dnes som len namarinovala a odložila do chladničky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Zuzana A. (dina02) ID 52407 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 23.2.2014, 10:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
GULÁŠ

POTREBNÉ PRÍSADY

mäso, cibuľa, zemiaky, paprika, soľ, korenie, majoránka

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo bravčového pliecka nakrájame na centimetrové kocky, pol kila cibule nakrájame nadrobno. Pridáme deci oleja a dusíme pod pokrievkou 5 minút. Zalejeme litrom vody, pridáme lyžicu soli, lyžičku mletého čierneho korenia, 2 lyžice mletej červenej papriky a varíme až do zmäknutia mäsa. Medzitým očistíme a nakrájame kilo zemiakov a pol kila červenej mäsitej papriky. Keď je mäso mäkké, pridáme zemiaky, papriku, podľa potreby prilejeme vodu a varíme 10-15 minút do zmäknutia zemiakov. Po uvarení pridáme lyžicu majoránky rozmrvenej na prášok, prípadne lyžicu sušeného cesnaku a trochu čili. Energetická hodnota jednej porcie je 2300 kJ. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 6.2.2014, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
pečen po gruzínsky

POTREBNÉ PRÍSADY

400g bravč.pečene,2cibule,300ml leča,4vajcia,olej,soľ,korenie,razca

POSTUP PRÍPRAVY

Pečen orestujeme na oleji,pridáme korenie,razcu.Vyberieme,v tom výpeku opražime osolené kolieska cibule.Zapekaciu misu vymastíme a vrstvíme-pečen,opražené kolieska cibule,lečo a vajce.Dáme zapiecť do rúry asi na 20min pri 200-220stupnoch.Možeme podávať s ryžou alebo chlebom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 28.1.2014, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bravčová pochúťka

POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového mäsa, 1 menšia cibuľa,1 malá lyžička papriky mletej, 1 veľká lyžica kečupu, 1 malá lyžička horčice, 1 malá lyžička vegety, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky majoránu, soľ, korenie, 100 ml smotany(môže byť aj na varenie) 2 lyžice hladkej múky, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľku. Mäso narežeme na plátky (rezance) a popražíme. Prisypeme papriku podlejeme pohárom vody, pridáme kečup, horčicu, vegetu, bobkoví list, majorán, soľ, korenie podľa chuti. Podusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pripravíme si smotanu s hladkou múkou ktorou to zahustíme. Necháme povariť a odstavíme. Podávame s hranolkami, zemiačikmi. Ja som robila farebnú tarhoňu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 4.2.2014, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Mäso na rozmaríne s rajčinami...

POTREBNÉ PRÍSADY

500g bravčového mäsa /kto aké má rád/, 300g rajčín, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšia /alebo 2 menšie/ cibule, kukurica /nemusí byť/, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL mletej červenej papriky, olej, 3-4 vetvičky čerstvého rozmarínu, 1/2 ČL tymianu /môže byť aj sušený/, 1 PL horčice, 2 PL vínneho octu, 1 PL kryštálového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opekáme na oleji asi 10 minút. Potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny a ak chceme kukuricu. Podusíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak a rozmarín posekáme a všetko spolu zmiešame, pridáme tymián, horčicu, mletú červenú papriku a túto zmes pridáme k mäsu. Podusíme domäkka a nakoniec dochutíme octom a cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bravcova panenka na sipkovej omacke

POTREBNÉ PRÍSADY

pre dve osoby: cca 400-500g bravcovej panenky v celku, udena slaninka najlepsie domaca, susene slivky, deci tokajskeho vina (alebo sladke dezertne vinko), sol, korenie, na omacku:3-4 lyzice sipkovy lekvar, 2 lyzice muka, trosku masla, deci bieleho vina, trosku citronovej stavy podla chuti, 4dcl zeleninoveho vyvaru (alebo slepaci), sol, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Panenka: masko si prespikujeme slaninkou a susenymi slivkami nalozenymi v tokajskom vine (najlepsie cez noc ale nic sa nestane ak iba par hodin) a na panvici si ho z kazdej strany prudko opecieme, iba tak aby sa nam zatiahlo. Potom masko prelozime do pekaca, ja som ho trosku podliala olejovym olejom a pod maskom som dala este kusok slaninky. Dame do rury vyhriatej na 200 stupnov a pecieme 25-30 minut podla rury. Masko nema byt suche ale stavnate a makke.
Omacka: z muky a masla si spravime svetlu zaprasku, pridame 3 lyzice slivkoveho lekvaru, premiesame a zalejeme deci vina, potom pridame vyvar, citronovu stavu a dochutime solou, korenim, ja som pridala aj lyzicku medu - cele to trva tak maximalne 5 minut. Omacka ma byt husta ale nie az prilis
Podavame s varenymi alebo pecenymi zemiakmi na cibulke
Tento recept samozrejme nie je moj, co to som nakombinovala co som nasla na nete :)
Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 14.1.2014, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
DOMÁCA DUSENÁ ŠUNKA

POTREBNÉ PRÍSADY

mäso, rýchlosoľ, voda, med, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kilo odblaneného bravčového stehna nakrájame na centimetrové kocky, malú časť rozsekáme nožom na hustú kašu. Pridáme 2 lyžičky rýchlosoli (Praganda, sanitra), lyžicu medu, deci vody, pol lyžičky čierneho mletého korenia a miesime dovtedy, kým sa z mäsa neuvoľní lepkavá bielkovina. Môžeme použiť robot na miesenie cesta, ja som miešal mäso v domácej pekárničke 2x15 minút (program cesto na rezance). Mäso naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 3 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu). Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g pravej domácej šunky, chuťou pripomína pražskú šunku z konzervy. Energetická hodnota 10 gramovej porcie šunky je 54 kJ. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 1.12.2013, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Rýchle "orintálne" jedlo

POTREBNÉ PRÍSADY

-bravčové mäso -mrazená zeleninová zmes (Vinica - Wok thai) -ryža -kari korenie -mlieko -hladká múka -maslo (klasické) -sójová a worchestrová omáčka -olej -soľ, peper, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu dáme variť podľa návodu, pokiaľ je sáčková, ja sypem do vody trochu vegety a kari (pre farbu).
Do hrnca dáme rozpustiť maslo, keď je rozpustené pridáme múku a urobíme zásmažku, potom pridáme mlieko a kari, trochu povaríme kým nevznikne pekná hladká omáčka, nakoniec dochutíme sójovou a worchestrovou omáčkou a odstavíme.
Mäsko nakrájame na kúsky a osmažíme na rozpálenom oleji, keď už je skoro hotové, pridáme mrazenú zeleninu a varíme dokým mäso nie je uvarené a zeleninová zmes mäkká. Nakoniec mäso so zeleninou pridáme do omáčky a podávame :) Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika Š. (ceresnic_kaa) ID 106502 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 828 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>