.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Bravčové - sviečková - na smotane podľa reštauračných noriem (32) 18.12.2014, 16:17
Panenka v pomarančovo - zázvorovej marináde (9) 15.12.2014, 17:25
karé zapečené s kys.kapustou,slaninkou a mozzarelou (53) 14.12.2014, 16:33
SEGEDÍNSKY GULÁŠ (7) 12.12.2014, 19:44
Bačovské batôžky (4) 11.12.2014, 17:34
kare s tajomstvom:) (9) 7.12.2014, 10:10
Spanielský vtáčik z karé po mojom ♥♥♥ (3) 6.12.2014, 23:02
karé na srbský spôsob-po mojom (12) 6.12.2014, 23:00
Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškou (4) 1.12.2014, 9:49
Panenka v slaninke so šampiňónovou omáčkou (8) 30.11.2014, 20:19
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 20.12. 15:49 | všechny 214
včera RECEPTY | poslední | nejnovější 19.12. 17:31 | všechny 58
Celkem: 834 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,84 další >>
BRAVČOVÉ MÄSO
rýchla teplá večera
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny. 1 kg bravčové pliecko, 3 ks velká cibuľa, 5 strúčiky cesnak, 2 lyžičky korenie gulášové 3 lyžičky paprika červená, 3 lyžičky solamy, 2 ks masox kocka, 0.75 l voda, 1/2 lyžičky soľ, 1/2 lyžičky korenie čierne mleté

POSTUP PRÍPRAVY

lahodné mäsko , oplatí sa vyskúšať :-)\r\n\r\n4\r\nporcie\r\n15\r\nminút\r\npríprava\r\n100\r\nminút\r\nna 250 °C\r\n\r\nPostup prípravy receptu.Mäsko si nakrájame na kocky asi 2,5 - 3 cm .2.Cibulu a cesnak si očistíme a tiež si nakrájame na kocky , cesnak možeme pretlačiť .Mäso si dáme do väčšej zapekacej misy . Všetky suroviny dáme k mäsku , čiže cibula, cesnak , korenie čierne , sol , guláč.korenie, červenú papriku , solamyl a premiešame to .3.V 0,75 litra vody si rozpustíme 2 masoxi a nalejeme k masku a zase premiešame 4.Takto pripravené to dobre zakryjeme alobalom a dáme vyhriatej rúry piecť na 250stupnov a asi tak 1 a pol hodiny , ja nechávam aj trochu dlhšie.\5.Po asi hodine a pol pečení sa može vybrať a pomaly otvárať lebo je tam horúca para :-) a tá vona pri pečení je neskutočná :-)) Podávať sa može s čím kolvek knedla, zemiaky , ja som to dávala s ryžou a hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bačovské batôžky

POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové karé alebo 4 bravčové stehno - rezne 100 g šunky 100 g oravskej alebo anglickej slaniny 150 g tvrdého syra nakrájaného na plátky 300 ml leča 600 g zemiakov olej na opekanie soľ mleté čierne korenie horčica rasca

POSTUP PRÍPRAVY

... pri obrázkoch.
Pečieme v elektrickej rúre na 180 st., teplovzdušnej 160 st., plynovej 3-4 stupne.
Hotové podávame so zeleninovým šalátom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Jana F. (puco) ID 5669 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 11.12.2014, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškou

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 1 kg pliecko bravčové, Hrnčeková knedľa: 2 ks rožky biele 200 ml mlieko 1 ks vajcia 300 g múka hladká 1 PL olej olivový 1 bal. prášok do pečiva podľa chuti soľ podľa chuti zmes byliniek 2 hrste vňať zelerová nadrobno nasekaná Omáčka: 3 PL šóška zavarená 500 ml smotana na varenie 1 PL maslo 1 PL múka hladká 100 ml mlieko 3 kvapky balsamico 1 PL cukor podľa chuti soľ

POSTUP PRÍPRAVY

-Dala som do veľkého hrnca vodu, do ktorej som vložila bravčové pliecko v celku a počkala som kým voda nezačala vrieť. Urobila som vlastne polievku k nedeľnajšiemu obedu s tým, že mäsko použijem k druhému jedlu. Keď voda začala vrieť pridala som koreňovú zeleninu, koreniny a nechala som ju bublať cca 2 a pol hodiny. Mäsko bolo šťavnaté a rozpadávalo sa :)

-Hrnčeková knedľa: Nakrájala som si rožky, opiekla ich na panvici a vychladnuté primiešala do zmesi vajec, múky, mlieka, oleja a prášku do pečiva. Po premiešaní som pridala soľ, zelerovú vňať a sušené bylinky a korenie. ( Ja som použila bazalku, majoránku, sušený cesnak, mleté čierne korenie ) Vymastila som hrnčeky olejom, naplnila zmesou a dala variť do veľkého hrnca s vodou prikryté pokrievkou na 30 minút. Vyšlo mi 5 knedlíčkov.

-Šóška: Roztopila som si maslo do ktorého som pridala šóšku, nechala ju trošku rozvariť a pridala som smotanu na šľahanie. Rozmiešala som si v mlieku múku a postupne pridávala do omáčky aby trošku zhustla. Povarila som cca 10 minút a nakoniec som ju dochutila soľou, cukrom a balsamicom.

Toto je podľa mňa jeden z najlepších nedeľných obedov, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani tá najskúsenejšia kuchárka :) Knedlíčky sa krásne oddelili nožíkom od hrnčekov, boli šťavnaté a mäkké:) Mäsko som mala problém nakrájať lebo sa krásne oddeľovalo :) Dúfam, že som Vám ulahodila aspoň pohľadom na tento výborný obedík :) Možno niekto aj vyskúša :) Každopádne Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 1.12.2014, 9:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Pecena bravcova panenka s jablkami a cervenou cibulou

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/11/pecena-bravcova-panenka-s-jablkami.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:700g bravcovej panenky
2 stredne velke cervene cibule
3 jablka
3 PL olivoveho oleja
sol
cierne korenie
2 struciky cesnaku
1 PL cerstveho tymianu
2 CL feniklu
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Cibulu si ocistime a nakrajame na mesiacky.To iste urobime aj s jablkami...Cibulu a jablka dame do pekaca a prelejeme ich 2 PL olivoveho oleja,pridame sol,cierne korenie a poriadne premiesame..
Cesnak si nakrajame na drobno a dame do misky spolu s tymianom,fenyklom ,1PL olivoveho oleja solou a ciernym korenim..Poriadne premiesame a rukou rozotrieme po panenke..Dame piect na 45-60 minut..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 12.11.2014, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bravčová panenka so slaninovo-cibuľovými zemiakmi a šampiňónovou omáčkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 osoby: Cca 400g bravčovej panenky vcelku, olivový olej, soľ, čierne korenie Zemiaky: 3 veľké zemiaky (poprípade viac menších), za hrsť slaniny nakrájanej na kocky, väčšia cibuľa, 30g masla, soľ, mleté čierne korenie Omáčka: cca 7-8 väčších šampiňónov, väčšia cibuľa, šľahačková smotana 38%, trochu hladkej múky, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Zapnite si rúru na 180 stupňov, celá príprava je pomerne rýchla.
Mäso umyjeme, odblaníme a osušíme. Potrieme olivovým olejom a okoreníme z každej strany a odložíme bokom.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky (aby sa uvarili čo najrýchlejšie) a dáme variť. Medzitým hodíme na panvicu slaninu. Po chvíli keď slanina pustí masť prihodíme na plátky nakrájanú cibuľu a na miernom ohni smažíme pokiaľ cibuľa nie je mäkká. V momente keď budú zemiaky uvarené, zlejeme ich, pridáme maslo, popučíme a primiešame zmes slaniny a cibule. Okoreníme podľa potreby.
Na prípravu omáčky si nakrájame cibuľu na drobno, šampiňóny na kúsky podľa uváženia (ja sa snažím prekrojiť každý šampiňón na cca 8 kúskov).
Rozpálime si panvicu z lyžicou oleja. Panenku osmažíme z každej strany cca jednu minútu a dáme dopiecť do rúry na cca 8 minút (platí pre panenku s priemerom 7 cm).
Na výpeku po panenke osmažíme cibuľu do sklovita (pridáme olej ak je to potrebné). Pridáme nakrájané šampiňóny, ktoré dusíme do mäkka. Okoreníme soľou a mletým čiernym korením. V prípade, že sú šampiňóny mäkké poprášime ich múkou a prilejeme smotanu (cca toľko, aby zakryla huby) a necháme prevrieť do zhustnutia.
Medzitým by mala byť panenka hotová. Vyberieme ju z rúry, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať na teplom tanieri cca 10-15 min. Nekrájať a nepichať do nej!
Odporúčam konzumovať keď je to čerstvo uvarené, nie je to jedlo, ktoré sa dá navariť na tri dni vopred. Zdravíčko!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Dominika D. (DomiD) ID 304824 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 1.10.2014, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Čína domaca

POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg bravcoveho stehna, 1 ML cervenej papriky, 1ML cierneho korenia, 1ML vegety, 1VL worcestrovej omacky, 1VL kecupu, 3VL oleja, 1 paprika, 1 cibula, 1ML cukru, 1ML soli

POSTUP PRÍPRAVY

Masko nakrajame na rezance, urobime pac a nechame v nom, najlepsie cez noc. Vysmazime na oleji. Cina je velmi dobra s ryzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 11.9.2014, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
**Liptovské rezne - zapekané bravčové karé**

POTREBNÉ PRÍSADY

800g bravčové karé, 125g údený syr, 125g neúdený syr, 1 šľahačková smotana, 2 vajcia, masť, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové káre nakrájame na rezne, narežeme a vyklepeme. Každý rezeň osolíme a okoreníme z oboch strán. Na rozohriatej masti rezne prudko opečieme a ukladáme na plech. V miske si rozšľaháme vajcia so šľahačkovou smotanou, ochutíme vegetou a soľou. Nastrúhame oba druhy syra, ktoré zmiešame do jednej syrovej zmesi. Rezne podlejeme výpekom, na každý z nich vrstvíme kôpku syrovej zmesi a na záver zalejeme smotanou. Vrch poprášime červenou paprikou. Pečieme v rúre neprikryté až dozlatista. Podávame so zemiakovou kašou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 30.11.2014, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Pecene vajicka s kukuricou a chorizom

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/pecene-vajicka-s-kukuricou-chorizom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:360ml smotany na slahanie
125g konzerva sladkej kukurice (zbavime sa nalevu)
60g choriza
4 vajicka
mleta paprika
toast
sol
cierne korenie
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.4 male ramekins si jemne natrieme maslom (ja som pouzila rozpustene maslo.)Na dno ramekin si nalejeme polievkovu lyzicku smotany na to si pridame polievkovu lyzicu kukurice a na vrch poukladame chorizo (ktore si nakrajame na tenke platky ).Opatrne rozbijeme vajicko do ramenkin (tak aby sa nam zltok nerozbil ).Dochutime solou a korenim.Pridame smotanu tak aby nam bolo vidno iba zltok.Opat dochutime a ramekins dame do hlbsieho plechu.Opatrne vlejeme vriacu vodu (do plechu ...a tak aby sa nam ziadna voda nedostala dovnutra ramekins.) tak aby siahala do polky ramekins.Dame do rury a pecieme 6 minut tak aby bielka boli upecene ale zltok este surovy.Po upeceni posypeme stipkou mletej papriky a papame :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 1.7.2014, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Černohorský rezeň, opekané zemiaky, zeleninová obloha
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

POSTUP PRÍPRAVY

x

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mária M. (maja155) ID 101196 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 26.9.2014, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
bravčové na paprike
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1kg vepřové kýty(plece),4cibule,2lžíce sádla,1lžíce sladké,mleté papriky,1malý,rajský protlak,přibližně 2-3lžíce hladké mouky,sůl,kelímek šlehačky,plátek másla,asi 1,5 litru vroucí vody..

POSTUP PRÍPRAVY

.\\r\\n\\r\\nPOSTUP PŘÍPRAVY\\r\\n\\r\\nNa sádle osmahnu nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova,přidám maso nakrájené na kostky,nechám zatáhnout,osolím,přidám papriku,protlak,chvilku opékám,míchám,zaliji vroucí vodou(nebo vývarem),vařím do změknutí masa.Mouku rozkvedám ve smetaně,zahustím omáčku,zavařím 20minut,dochutím solí,omáčku zjemním plátkem másla,podávám s knedlíkem,nebo s tím,co máte rádi.Přeji dobrou chuť!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 834 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,84 další >>