.
www.imoda.sk
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Segedinský guláš tety MARGIT (12) 24.6.2015, 17:17
Šťavnaté bravčové karé (112) 21.6.2015, 19:27
Šťavnaté rezne s kečupom (56) 21.6.2015, 19:01
Krkovicka na sosovici (22) 10.6.2015, 8:36
Mäsko na šťave s kukuricou (21) 11.5.2015, 13:35
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 2.7. 15:13 | všechny 946
Celkom: 835 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,84 další >>
BRAVČOVÉ MÄSO
bravcovina na smotane s hubami

POTREBNÉ PRÍSADY

bravcove maso 400g, cesnak 2 struciky, zo 6 sampinonov, za hrst susenych hub, smotana na varenie 250-300ml, trochu silneho vyvaru ak mate, sol, korenie, mleta rasca, stonka rozmarinu, petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Nedajte sa odradit obrazkom, nie je nastajlovany, proste ako som si nabrala, tak som odfotila :)) masko si dajte ake chcete, ja som akurat mala chude bravcove.

Huby si namocime vopred aspon na par hodin, ja som nechala cez noc.
Na oleji si prudko oprazime masko na kocky a nakrajane sampinony, pridame pretlaceny cesnak, prazime.
pridame namocene huby aj s vodou, podlejeme vyvarom (ja som mala normalne kuraci zelatinovy bujon a dala som menej vody) a pridame stonku rozmarinu. nechame dusit cca 1h alebo kym nieje maso makke. Osolime, okorenime, pridame mletu rascu, smotanu, nechame prevriet a pridame vnatku. Podavame s lubovolnou prilohou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Voňavé provensálske špízy

POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 500g bravčového mäsa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 PL oleja, 1 PL medu, 1 bio citrón (kôra aj šťava), 2 ČL provensálskeho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

... mäsko očistíme a nakrájame na väčšie kocky, očistenú jarnú cibuľku na cca 3 cm kúsky ... z ostatných surovín urobíme marinádu, v ktorej dobre obalíme mäso aj cibuľku ... striedavo napichujeme na ihlice alebo špajdle a grilujeme na grile alebo v rúre cca 20 - 30 minút podľa druhu mäsa (ja som mala panenku tej stačilo aj menej) ... podávame s prílohou podľa chuti (ryža, zemiačky, šalát) ... ja som neodolala novým zemiačikom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
BRAVČOVÁ ROŠTENKA Z HUBAMI TÁ NAJLEPŠIA

POTREBNÉ PRÍSADY

Pol kila mäsa buď roštenku, stehno alebo pliecko z Bravčového mäsa,jedna väčšia cibuľa,hladká múka,2hrste húb sušené alebo čerstvé ja používam len dubáky,olej,soľ,čierne mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso si umyjeme a nakrájame na rezne vyklepeme si ich , osolíme ich, okoreníme a z oboch strán zľahka obalíme v múke.V hrnci kde budeme roštenku variť si rozpálime olej a mäso opekáme z oboch strán cca 4min.Vyberieme si ho a vo výpeku si osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky.Mäso dáme naspäť do hrnca,zalejeme vodou a dusíme.Huby umyjeme a varíme v menšom hrnčeku cca 10 min,scedíme ich a pridáme k mäsu.Ked je mäsko mäkké (počas dusenia môžete pridať vodu) v pohári si poriadne rozmiešame hl.múku ja dávam tak jednu a pol polievkovej lyžice a dva deci vody a vlejeme k mäsu aby sa omáčka zahustila.Necháme prevrieť ,omáčku dochutíme soľou korením a hotovo :) ako príloha je najvhodnejšia ryža.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 23.4.2015, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Veľkonočná plnka s ryžou

POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na klasický pekáč : 8 rožkov, 1,5 dl vody z varenia údeného mäsa, 1,5 dl mlieka, 5 vajíčok, údené mäso asi 6 plátkov, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať, cca 3/4 šálky uvarenej ryže, 3-4 plátky slaniny na obloženie, bravčová masť a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča

POSTUP PRÍPRAVY

skoro klasika - len s pridaním uvarenej ryže, ktorá dodá plnke akoby sviežosť .... údené mäso uvaríme, vývar scedíme a odložíme, mäso po vychladnutí pokrájame na malé kúsky ... rožky pokrájame na kúsky (ja krájam na hrubšie kolieska a tie potom na štvrtiny), polejeme časťou (cca 1,5 dl) vývaru z údeného mäsa a mliekom, pridáme údené mäso, surové vajíčka, soľ, korenie, vegetu, posekanú petržlenovú vňať a uvarenú ryžu - premiešame, dáme na pekáč vymastený masťou (ja som tentoraz použila domácu kačaciu) a posypaný strúhankou, uhladíme a navrch dáme kúsky slaniny - pečieme v rúre vyhriatej na 180°C v režime teplý vzduch cca 25 - 30 minút ... tento rok som skúšala aj klasickú bez ryže aj našu tradičnú ryžovú aby som mohla porovnať, pretože u nás sa už oddávna robí len s ryžou ... obe boli dobré, ale ryžová je naaaaaj ... aspoň pre nás :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 18.4.2015, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Výborná bravčová panenka pošírovaná v červenom víne

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, suché červené víno (na jeden kus panenky cca 3/4 litra alebo aj menej ak použijeme menší hrniec, ale panenka musí byť úplne ponorená), soľ, korenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1-2 bokové listy, 2 hrebíčky, kúsok škorice, kúsok čerstvého zázvoru (nemusí byť), celé nové korenie, celé čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... pre mňa je toto asi najlepší recept, nakoľko pri ňom vynikne jemná chuť tohto lahodného mäsa a nie je ani zložitý na prípravu, mäsko je šťavnaté a chutné ... suroviny nie sú síce práve najlacnejšie ... ale robievam tento recept asi 1 až 2x do roka, takže sa dá ... rozhodne odporúčam vyskúšať, výsledok stojí zato .. takže ideme na to : červené víno dáme do vhodného hrnca (volíme čo najmenší hrniec - taký aby doň vošla panenka a aby sme zároveň nemuseli použiť veľa vína - ja som 1 kus panenky robila v 1,5 l hrnci) ... pridáme očistenú mrkvu, petržlen, bobkový list, hrebíčky, škoricu, zázvor a celé korenie - privedieme do varu a povaríme cca 5 - 8 minút ... medzitým očistíme panenku od blán, osolíme, okoreníme ... po uvarení vína toto vypneme ale necháme na sporáku, vyberieme zeleninu, vložíme surovú panenku tak aby bola celá ponorená do horúceho vína, prikryjeme pokrievkou a necháme "pošírovať" cca 25 - 30 minút podľa veľkosti panenky, následne panenku vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minút odpočívať ... následne nakrájame na porcie a podávame s prílohou podľa vlastného uváženia ... ja som dnes robila opečené zemiaky na masle a karamelizovanú mrkvu ... mňaaam ... výborné papaníčko ... zvyšné víno nevyhadzujeme - precedíme a môžeme odložiť (do chladničky či mrazničky) ako základ pre iné recepty, kde sa vyžaduje červené víno ... časť vína použijeme na omáčku - necháme zredukovať na panvici a zahustíme kúskom masla

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Moje prekvapenie

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové stehno alebo pliecko (kocky cca 1,5x 1,5cm ) Paradajka (nemusí byť) Cibuľa Olej MČP MČK Soľ Vegeta Ryža

POSTUP PRÍPRAVY

ošúpanú cibuľu si popražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso, necháme ho zatiahnuť podusíme ho cca 5min, zalejeme vodou a pridáme paradajku pokrájanú na kocky. Necháme variť za občasného miešania. Zhruba po pol hodine ochutnáme mäso ak je mäkké okoreníme to.ku koncu to zahustíme. ako prílohu môžte použiť ryžu a hranolky alebo len samotnú ryžu. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Ľubomíra K. (bubacik25) ID 310451 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
rýchla teplá večera
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny. 1 kg bravčové pliecko, 3 ks velká cibuľa, 5 strúčiky cesnak, 2 lyžičky korenie gulášové 3 lyžičky paprika červená, 3 lyžičky solamy, 2 ks masox kocka, 0.75 l voda, 1/2 lyžičky soľ, 1/2 lyžičky korenie čierne mleté

POSTUP PRÍPRAVY

lahodné mäsko , oplatí sa vyskúšať :-)\r\n\r\n4\r\nporcie\r\n15\r\nminút\r\npríprava\r\n100\r\nminút\r\nna 250 °C\r\n\r\nPostup prípravy receptu.Mäsko si nakrájame na kocky asi 2,5 - 3 cm .2.Cibulu a cesnak si očistíme a tiež si nakrájame na kocky , cesnak možeme pretlačiť .Mäso si dáme do väčšej zapekacej misy . Všetky suroviny dáme k mäsku , čiže cibula, cesnak , korenie čierne , sol , guláč.korenie, červenú papriku , solamyl a premiešame to .3.V 0,75 litra vody si rozpustíme 2 masoxi a nalejeme k masku a zase premiešame 4.Takto pripravené to dobre zakryjeme alobalom a dáme vyhriatej rúry piecť na 250stupnov a asi tak 1 a pol hodiny , ja nechávam aj trochu dlhšie.\5.Po asi hodine a pol pečení sa može vybrať a pomaly otvárať lebo je tam horúca para :-) a tá vona pri pečení je neskutočná :-)) Podávať sa može s čím kolvek knedla, zemiaky , ja som to dávala s ryžou a hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 25.2.2015, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bačovské batôžky

POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové karé alebo 4 bravčové stehno - rezne 100 g šunky 100 g oravskej alebo anglickej slaniny 150 g tvrdého syra nakrájaného na plátky 300 ml leča 600 g zemiakov olej na opekanie soľ mleté čierne korenie horčica rasca

POSTUP PRÍPRAVY

... pri obrázkoch.
Pečieme v elektrickej rúre na 180 st., teplovzdušnej 160 st., plynovej 3-4 stupne.
Hotové podávame so zeleninovým šalátom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Jana F. (puco) ID 5669 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 11.12.2014, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškou

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: 1 kg pliecko bravčové, Hrnčeková knedľa: 2 ks rožky biele 200 ml mlieko 1 ks vajcia 300 g múka hladká 1 PL olej olivový 1 bal. prášok do pečiva podľa chuti soľ podľa chuti zmes byliniek 2 hrste vňať zelerová nadrobno nasekaná Omáčka: 3 PL šóška zavarená 500 ml smotana na varenie 1 PL maslo 1 PL múka hladká 100 ml mlieko 3 kvapky balsamico 1 PL cukor podľa chuti soľ

POSTUP PRÍPRAVY

-Dala som do veľkého hrnca vodu, do ktorej som vložila bravčové pliecko v celku a počkala som kým voda nezačala vrieť. Urobila som vlastne polievku k nedeľnajšiemu obedu s tým, že mäsko použijem k druhému jedlu. Keď voda začala vrieť pridala som koreňovú zeleninu, koreniny a nechala som ju bublať cca 2 a pol hodiny. Mäsko bolo šťavnaté a rozpadávalo sa :)

-Hrnčeková knedľa: Nakrájala som si rožky, opiekla ich na panvici a vychladnuté primiešala do zmesi vajec, múky, mlieka, oleja a prášku do pečiva. Po premiešaní som pridala soľ, zelerovú vňať a sušené bylinky a korenie. ( Ja som použila bazalku, majoránku, sušený cesnak, mleté čierne korenie ) Vymastila som hrnčeky olejom, naplnila zmesou a dala variť do veľkého hrnca s vodou prikryté pokrievkou na 30 minút. Vyšlo mi 5 knedlíčkov.

-Šóška: Roztopila som si maslo do ktorého som pridala šóšku, nechala ju trošku rozvariť a pridala som smotanu na šľahanie. Rozmiešala som si v mlieku múku a postupne pridávala do omáčky aby trošku zhustla. Povarila som cca 10 minút a nakoniec som ju dochutila soľou, cukrom a balsamicom.

Toto je podľa mňa jeden z najlepších nedeľných obedov, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani tá najskúsenejšia kuchárka :) Knedlíčky sa krásne oddelili nožíkom od hrnčekov, boli šťavnaté a mäkké:) Mäsko som mala problém nakrájať lebo sa krásne oddeľovalo :) Dúfam, že som Vám ulahodila aspoň pohľadom na tento výborný obedík :) Možno niekto aj vyskúša :) Každopádne Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 28.1.2015, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BRAVČOVÉ MÄSO
Pecena bravcova panenka s jablkami a cervenou cibulou

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/11/pecena-bravcova-panenka-s-jablkami.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:700g bravcovej panenky
2 stredne velke cervene cibule
3 jablka
3 PL olivoveho oleja
sol
cierne korenie
2 struciky cesnaku
1 PL cerstveho tymianu
2 CL feniklu
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Cibulu si ocistime a nakrajame na mesiacky.To iste urobime aj s jablkami...Cibulu a jablka dame do pekaca a prelejeme ich 2 PL olivoveho oleja,pridame sol,cierne korenie a poriadne premiesame..
Cesnak si nakrajame na drobno a dame do misky spolu s tymianom,fenyklom ,1PL olivoveho oleja solou a ciernym korenim..Poriadne premiesame a rukou rozotrieme po panenke..Dame piect na 45-60 minut..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 12.11.2014, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 835 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,84 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku