.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Knedľa :-) (26) 27.1.2015, 12:55
Tuniak s fazulou (1) 21.1.2015, 23:03
Chrumkavý zemiak (4) 21.1.2015, 11:46
Najlepší špenátový prívarok z čerstvého špenátu (8) 21.1.2015, 10:05
Brokolicovo-karfiolový závin (16) 19.1.2015, 23:36
Špenátové cestoviny :o) (9) 19.1.2015, 20:43
Geniálne palacinky 3:2:1 (456) 18.1.2015, 18:36
Zeleninové fašírky so syrovou omáčkou a bazalkou (6) 18.1.2015, 13:10
Langoše (9) 18.1.2015, 12:47
Zapekané šúľance s bryndzou (33) 16.1.2015, 11:51
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera RECEPTY | poslední | nejnovější 26.1. 18:55 | všechny 22
Celkem: 1.674 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,168 další >>
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Tuniak s fazulou

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/tuniak-s-fazulou.html

POSTUP PRÍPRAVY

otrebujeme:150g tuniak v konzerve
400g konzerva bielej canellini fazule
1 cervena cibula
sol
cierne korenie
olivovy olej
Postup:Cibulu si nakrajame na drobno.Dame do misky a pridame fazulu (scedime) a tuniaka (tiez ho scedime)..Vsetko poriadne premiesame..Osolime,okorenime a prelejeme olivovym olejom..Papame s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 21.1.2015, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Glazúrované zemiaky

POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, soľ, korenie, tymián, balsamico, med, cibuľa , prípadne aj cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

sú vhodné ako príloha napr. k pečenému alebo grilovanému mäsku

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
irsky chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

200g hladkej muky,250g spaldovej múky,lyzicka cukru,soli a sódy bikarbony,400g kyslej smotany.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiesame a dame do zapekacej misy s peciacim papierom.posypeme mukou .dáme piecť na 190stupnov 40minut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

danka b. (dannii1) ID 34355 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
najlepsie bochnicky

POTREBNÉ PRÍSADY

700g hladkej muky,1kocka drozdie,lyžica cukru,lyžica soli,lyžica rasce,4male uvarene zemiaky,1.5 lyzice bravcovej masti a asi 5.5 dcl vody

POSTUP PRÍPRAVY

pripravime si kvasok z cukru,droždia teplej vody asi 1.5dcl a lyzice muky.Medzitým dame do misy ostatne ingrediencie a postruhane zemiaky,pridame kvasok a vymesime cesto.nechame kysnut 1.5hodiny.potom si cesto rozdelime a vytvarujeme bochnicky.mne ich vyslo 16 a dame na plech vysypany len mukou.Narezeme kazdy na vrchu do kriza a posypeme rascou,solou alebo syrom.pečieme na 200stupnov cca 20minut.pred pecenim potrieme slanou vodou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

danka b. (dannii1) ID 34355 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 15.1.2015, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Crostini s pecenym hroznom a olivami

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2PL olivoveho oleja
1 poh oliv
1 poh hrozna
1 1/2 CL cerstveho rozmarinu,nasekaneho na drobno (ja som pouzila suseni iba 1/2 CL)
sol a susene chilli
bageta
3/4 poh ricotty
Postup:Ruru predhrejeme na 205C.
Do malej formy si dame olivy,hrozno,olej,rozmarin,sol a chilli..Premiesame.A dame piect na 35-55 minut.
Bagetu si nakrajame na kusky a opecieme do zlatava.Natrieme ricottou a navrch dame pecene hrozno s olivami..Ja osobne som si crostini a preliala stavou z formy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
celozrne bagety

POTREBNÉ PRÍSADY

250g múka hladká\\\\r\\\\n 150g múka celozrnná špaldová\\\\r\\\\n 150g múka celozrnná pšeničná\\\\r\\\\n 50g ovsené vločky\\\\r\\\\n 350ml voda vlažná\\\\r\\\\n 20g droždie (1/2 kocky)\\\\r\\\\n 1 lyžička soli\\\\r\\\\n hrsť ľanových semienok\\\\r\\\\n hrsť tekvicových, slnečnicových, sézamových semienok\\\\r\\\\n\\\\r\\\\n

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy\\\\r\\\\nKrok 1\\\\r\\\\n\\\\r\\\\ndroždie rozpustím vo vode, pridám hladkú múku a vidličkou rozmiešam na hladkú kašičku, potom pridám ostatné múky, ovsené vločky, soľ, semienka a vypracujem cesto.\\\\r\\\\nKrok 2\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nJa cesto robím priamo v miske-rýchlokyske čo prakticky môže byť hocijaká plastová, uzatvárateľná miska. Ideálne je zamiesiť cesto večer, uzavretú nádobu aj s cestom dám do chladničky alebo do chladnej komory, nie blízko vykurovacieho telesa. Cesto nechám kysnúť minimálne 3 hodiny alebo cez noc. Ak dám cesto na noc do chladničky, ráno musí minimálne 2 hodiny odpočívať aby sa oteplilo, ak ho mám v komore môžem s ním ihneď pracovať.\\\\r\\\\nKrok 3\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nVykysnuté, odpočinuté cesto už nepremiesim ale ho rozdelím na dve časti, niekedy na štyri vtedy robím menšie a tenšie bagety. Plech si vysteliem papierom na pečenie a trochu ho poprášim múkou. Každé cesto opatrne zoberiem do pomúčených rúk a ponaťahujem ho, poskrúcam ako keď sa žmýka uterák a dám na plech.\\\\r\\\\nKrok 4\\\\r\\\\n\\\\r\\\\nNechám 30 minút nakysnúť, potriem osolenou vodou a dám piecť do vyhriatej rúry na 250°C asi 10-15 minút. Po upečení vyložím bagety na mriežku a znova ich potriem vodou aby sa pekne leskli...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena P. (saska) ID 3921 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 30.12.2014, 18:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Citronove linguine

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/citronove-linguine.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:750g linguine
2 zltka
150ml smotany
50g parmezanu
stava a kora z 1 citrona
15g masla
petrzlen
Postup:Linguine si dame uvarit.
Do misky si dame zltka,parmezan,smotanu koru z 1 citrona a stava z 1/2.Poriadne vymiesame ..Ked budu linguine uvarene precedime vodu(trosku si odlozime do poharika),k linguine pridame maslo,nechame rozpustit..premiesame a pridame zltkovo citronovu omacku..Premiesame a ak cestovina vyzera sucho pridame trochu odlozenej vody z cestovin...Dame na tanier pridame parmezan a ozdobime petrzlenom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 10.12.2014, 1:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Ricottove gnocchi s rajcinovou omackou

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/ricottove-gnocchi-s-rajcinovou-omackou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:450g ricotty
2 zltka
sol
cierne korenie
100-120g hladkej muky
50g nastruhaneho parmezanu
400g konzerva nakrajanych rajcin
1 stredne velka cibula,nadrobno nakrajana
4PL olivoveho oleja (extra virgin)
1 strucik cesnaku,nadrobno nakrajani
1 zelerova stonka,nadrobno nakrajana
sol
hrst bazalky
Postup:Ako prvu si urobime omacku:V panvici si rozhorejeme olej a pridame zelerovu stonku,cibulu a cesnak..Nechame stredne velkom ohni smazit az pokial nam cibulka zmakne.Pridame rajciny,osolime,okorenime..a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat 15-20minut..Napokon vypneme ohen a pridame bazalkove listy.
Do misky si dame ricottu,zltky,parmezan,sol,korenie a muku.Poriadne premiesame..Cesto bude lepkave ale nepodlahnite pokuseniu pridat viac muky (gnocchi budu potom tvrdsie a chutit mukovo)..Cesto si vyklopime na povrch s mukou...Vytvorime si zz cesta jeden velky pasik ktory si rozkrojime na 6 casti.Kazdu jednu cast si vyvalkame na tenky pasik a ten si rozkrojime na mensie casti...V hrnci si privedieme k varu vodu so solou a dame do nich (v 3-4 etapach) gnocchi.Medzicasom si na najnizsom ohni zohrejeme rajcinovu omacku (zapneme ju v momente ako si do vody dame gnocchi)..Ked nam gnocchi vyplavaju na povrch(to znamena ze su uz hotove) vytihaneme ich a pridame do omacky..Premiesame a mozme papat .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 10.12.2014, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Hribovy Bourguignon

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/hribovy-bourguignon.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2PL olivoveho oleja
2PL masla
900g portobello hribov (ja som miesto nich pouzila chesnut mushrooms ktore sme doma mali)
1/2 mrkvy,nakrajana na drobno
1 mala cibula,nakrajana na drobno
2 struciky cesnaku,nakrajane na drobno
1 poh cerveneho vina
2 poh zeleninoveho vyvaru
2 PL rajcinoveho pretlaku
1 CL cerstveho tymianu (alebo mozete pouzit 1/2CL suseneho tymianu)
1 1/2 PL hladkej muky
10-15ks malej cibule (mozte pouzit aj salotku )
Postup:V hrnci si rozpustime 1PL masla s 1PL olejom a pridame hriby..Dusime pokial nam stmavnu...Prelozime do misky..
Do toho hrnca (v ktorom sme dusili hriby ) pridame zvysnu 1PL oleja,mrkvu,nakrajanu cibulu a tymian a sol..Dobre premiesame a smazime na najnizsom ohni cca 10 min.Pridame cesnak a smazime 1 min.Pridame vino a zvysime ohen na najvyssie..nechame zredukovat o polovicu..Pridame pretlak a vyvar...hriby aj so stavou a premiesame..Privedieme k varu a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat 20 minut..Pridame male cibulky a nechame varit 5 minut.
V miske si zmiesame muku s 1PL masla ..A pridame do hrnca.Premiesame a nechame bublat 10 minut...
Papame s cestovinou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 1.12.2014, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Chrumkavý zemiak

POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovala som sa na dovolenke v Bulharsku , kde sme boli toto leto s priateľom. Predávali tam zvláštne nakrájaný zemiak ako špirála a bol napichnutý na špilke. Bolo to veľmi chrumkavé a po návrate domov ma napadlo toto. Budem to určite robiť častejšie, keďže milujem chipsy a tento zemiak chutí podobne akurát že bez toľkého oleja:P (Dresing na obrázku je z kyslej smotany, červenej mletej papriky a kečupu. Ako prílohu som podávala šalát). Suroviny: 1 ks zemiak, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie čierne mleté, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Do neošúpaného, poriadne umytého zemiačika urobíme zárezy ako sú na fotke, tak aby sa nerozpadol. Očistíme si cesnak, nakrájame ho na plátky, ktoré napcháme do medzier. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. ( Môže sa vrch potrieť rozpusteným maslom )
Tento recept je jednoduchý, dá sa povedať že aj rýchly. Veď v jednoduchosti je krása. A keď vám deti nechcú papať, stačí tomu zemiaku urobiť oči, ako urobila moja kamarátka a povedať, že je to húsenica :D Zemiak zvyknem napchať niekedy aj slaninou, cibuľou, červenou paprikou, alebo aj všetkým naraz :D Je úplne jedno čo tam bude :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 21.1.2015, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.674 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,168 další >>