.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Knedličky varené v hrnčekoch (26) 14.12.2014, 20:34
Ricottove gnocchi s rajcinovou omackou (2) 10.12.2014, 8:02
Citronove linguine (1) 10.12.2014, 1:04
Geniálne palacinky 3:2:1 (454) 9.12.2014, 21:18
Rozpučené zemiaky s nivovým dipom (17) 7.12.2014, 22:44
francúzske zemiaky (1) 6.12.2014, 13:44
Chrumkavý zemiak (3) 3.12.2014, 23:51
Hribovy Bourguignon (1) 1.12.2014, 23:51
Krupicový šterc - z receptov starých materí, na ktoré sa už takmer zabudlo (9) 30.11.2014, 1:16
Zapekaný karfiol (6) 22.11.2014, 18:10
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 21.12. 19:20 | všechny 212
RECEPTY | poslední | nejnovější 19.12. 17:31 | všechny 58
Celkem: 1.452 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,146 další >>
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Citronove linguine

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/citronove-linguine.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:750g linguine
2 zltka
150ml smotany
50g parmezanu
stava a kora z 1 citrona
15g masla
petrzlen
Postup:Linguine si dame uvarit.
Do misky si dame zltka,parmezan,smotanu koru z 1 citrona a stava z 1/2.Poriadne vymiesame ..Ked budu linguine uvarene precedime vodu(trosku si odlozime do poharika),k linguine pridame maslo,nechame rozpustit..premiesame a pridame zltkovo citronovu omacku..Premiesame a ak cestovina vyzera sucho pridame trochu odlozenej vody z cestovin...Dame na tanier pridame parmezan a ozdobime petrzlenom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 10.12.2014, 1:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Ricottove gnocchi s rajcinovou omackou

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/ricottove-gnocchi-s-rajcinovou-omackou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:450g ricotty
2 zltka
sol
cierne korenie
100-120g hladkej muky
50g nastruhaneho parmezanu
400g konzerva nakrajanych rajcin
1 stredne velka cibula,nadrobno nakrajana
4PL olivoveho oleja (extra virgin)
1 strucik cesnaku,nadrobno nakrajani
1 zelerova stonka,nadrobno nakrajana
sol
hrst bazalky
Postup:Ako prvu si urobime omacku:V panvici si rozhorejeme olej a pridame zelerovu stonku,cibulu a cesnak..Nechame stredne velkom ohni smazit az pokial nam cibulka zmakne.Pridame rajciny,osolime,okorenime..a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat 15-20minut..Napokon vypneme ohen a pridame bazalkove listy.
Do misky si dame ricottu,zltky,parmezan,sol,korenie a muku.Poriadne premiesame..Cesto bude lepkave ale nepodlahnite pokuseniu pridat viac muky (gnocchi budu potom tvrdsie a chutit mukovo)..Cesto si vyklopime na povrch s mukou...Vytvorime si zz cesta jeden velky pasik ktory si rozkrojime na 6 casti.Kazdu jednu cast si vyvalkame na tenky pasik a ten si rozkrojime na mensie casti...V hrnci si privedieme k varu vodu so solou a dame do nich (v 3-4 etapach) gnocchi.Medzicasom si na najnizsom ohni zohrejeme rajcinovu omacku (zapneme ju v momente ako si do vody dame gnocchi)..Ked nam gnocchi vyplavaju na povrch(to znamena ze su uz hotove) vytihaneme ich a pridame do omacky..Premiesame a mozme papat .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 10.12.2014, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Hribovy Bourguignon

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/hribovy-bourguignon.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2PL olivoveho oleja
2PL masla
900g portobello hribov (ja som miesto nich pouzila chesnut mushrooms ktore sme doma mali)
1/2 mrkvy,nakrajana na drobno
1 mala cibula,nakrajana na drobno
2 struciky cesnaku,nakrajane na drobno
1 poh cerveneho vina
2 poh zeleninoveho vyvaru
2 PL rajcinoveho pretlaku
1 CL cerstveho tymianu (alebo mozete pouzit 1/2CL suseneho tymianu)
1 1/2 PL hladkej muky
10-15ks malej cibule (mozte pouzit aj salotku )
Postup:V hrnci si rozpustime 1PL masla s 1PL olejom a pridame hriby..Dusime pokial nam stmavnu...Prelozime do misky..
Do toho hrnca (v ktorom sme dusili hriby ) pridame zvysnu 1PL oleja,mrkvu,nakrajanu cibulu a tymian a sol..Dobre premiesame a smazime na najnizsom ohni cca 10 min.Pridame cesnak a smazime 1 min.Pridame vino a zvysime ohen na najvyssie..nechame zredukovat o polovicu..Pridame pretlak a vyvar...hriby aj so stavou a premiesame..Privedieme k varu a znizime ohen na najnizsie a nechame bublat 20 minut..Pridame male cibulky a nechame varit 5 minut.
V miske si zmiesame muku s 1PL masla ..A pridame do hrnca.Premiesame a nechame bublat 10 minut...
Papame s cestovinou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 1.12.2014, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Chrumkavý zemiak

POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovala som sa na dovolenke v Bulharsku , kde sme boli toto leto s priateľom. Predávali tam zvláštne nakrájaný zemiak ako špirála a bol napichnutý na špilke. Bolo to veľmi chrumkavé a po návrate domov ma napadlo toto. Budem to určite robiť častejšie, keďže milujem chipsy a tento zemiak chutí podobne akurát že bez toľkého oleja:P (Dresing na obrázku je z kyslej smotany, červenej mletej papriky a kečupu. Ako prílohu som podávala šalát). Suroviny: 1 ks zemiak, 2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie čierne mleté, maslo.

POSTUP PRÍPRAVY

Do neošúpaného, poriadne umytého zemiačika urobíme zárezy ako sú na fotke, tak aby sa nerozpadol. Očistíme si cesnak, nakrájame ho na plátky, ktoré napcháme do medzier. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. ( Môže sa vrch potrieť rozpusteným maslom )
Tento recept je jednoduchý, dá sa povedať že aj rýchly. Veď v jednoduchosti je krása. A keď vám deti nechcú papať, stačí tomu zemiaku urobiť oči, ako urobila moja kamarátka a povedať, že je to húsenica :D Zemiak zvyknem napchať niekedy aj slaninou, cibuľou, červenou paprikou, alebo aj všetkým naraz :D Je úplne jedno čo tam bude :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 3.12.2014, 23:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Pecene tekvicove risotto

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/11/pecene-tekvicove-risotto.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 salotku nadrobno nakrajanu\\r\\n2 struciky cesnaku,nadrobno nakrajane\\r\\n1 1/2 poh Arborio ryze\\r\\n1 maslova tekvica,olupana,ocistena a nakrajana na 1cm kocky\\r\\n4 poh (1liter ) zeleninoveho vyvaru\\r\\nolivovy olej\\r\\nsol\\r\\ncierne korenie\\r\\nPostup:Ruru si predhrejeme na 200C.Do hrnca si dame olej,salotku a cesnak.\\r\\nKed salotka zmekne pridame si ryzu a neustale premiesavame 4-5 min.\\r\\nPridame biele vino,sol a cierne korenie...Nechame varit az pokial sa nam vino uplne zredukuje...Pridame tekvicu a zeleninovy vyvar.Dobre premiesame.Prikryjeme pokrievkou a dame piect na 40 min az pokial bude risotto hotove...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 3.11.2014, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Plnené kareláby /podľa K.Magálovej/

POTREBNÉ PRÍSADY

4 väčšie kaleráby, 3 paradajky, 10 ks šampiňónov, 1 syr v črievku, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, bazalka, pažítka, soľ, korenie, 3 PL olivového oleja,parmezán /eidam/

POSTUP PRÍPRAVY

Kaleráby uvaríme do polomäkka. Zemiaky nakrájame, posypeme korením – Americké zemiaky, pokvapkáme olejom a dáme piecť. Kaleráby vydlabeme. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, paradajky, vydlabané a nakrájané časti z kalerábu a orestujeme. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, mäkký syr a ešte chvíľku dusíme. Zmesou naplníme kaleráby a pečieme cca 20 min pri 200 stupňoch.Asi 5 min pred dopečením posypeme nastrúhaným parmezánom a dopečieme.Ako príloha zemiaková kaša alebo americké zemiaky.Dobrú chuť. :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 13.10.2014, 17:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Kuskus s nektarinkou,mandlami a fetou

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/10/kuskus-s-nektarinkoumandlami-fetou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:100g kuskusu
50g mandli
1 CL medu
1 PL bieleho vinneho octu
2 PL olivoveho oleja
1 nektarinka,nakrajana na kusky
2 PL nakrajaneho estrogenu
100g fety
Postup:Kuskus dame do misky s trochou soli a zalejeme 100ml vriacej vody.Prikryjeme s tanierom a odlozime na 5 minut.Mandle osmazime a posekame na mensie kusky.V pohariku si premiesame med,ocot a olej ..a pridame do kuskusu (premiesajte si ho vydlickou )Pridame mandle a nektarinku .Premiesame a pridame estrogen ...dame na tanier a posypeme fetou...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 4.10.2014, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Zapekaná brokolica s údenou makrelou

POTREBNÉ PRÍSADY

1 údená makrela, 500g brokolice, 1 malý jogurt, 2 vajcia, mletý koriander

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som otvorila chladničku a usmievala sa tam na mňa brokolica a údená makrela pred končiacou sa expiráciou, tak som zagooglila, či je nejaký podobný recept a nič, tak hurá sem s ním.

1. Uvaríme si brokolicu vo vriacej vode cca 15 min.
2. Kým sa nám varí brokolica vykostíme si údenú makrelu - chce to cvik a pevné nervy.
3. Uvarenú brokolicu scedíme a dáme do zapekacej misy, pridáme vykostenú makrelu.
4. Zmiešame si jogurt s vajíčkami a pridáme sušený koriander.
5. Zmes vylejeme do zapecej misy k brokolici a makrele premiešame.
6. Zapečieme v rúre na cca 20 min a 200°C

Nezabúdajte, že makrela je slaná viac ako dosť, preto brokolicu nevariť v slanej vode a ak nedokážete bez syra zjesť nič, čo sa upieklo v zapekacej mise, tak si ho radšej nastrúhajte pri servírovaní.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina P. (Lanah) ID 250627 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Mini langose

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky, 1 pochutkova smotana, 1 kvasnice, 1/2l mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesame spolu vsetky suroviny, osolime, nechame vykysnut 3 hodiny do chladnicky. Vyprazame na oleji male placky ako minilangose.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Bruschetta s figami,ricottou a zelerovymi stonkami

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/09/bruschetta-s-figamiricottou-zelerovymi.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:4 figy(ked su velke ) alebo 6 stredne velkych
1 PL olivoveho oleja
maslo
2CL medu
stonka tymianu (iba listky ..moze nemusi byt )
6-8 zelerovych stonkov
extra virgin olivovy oleo
citronova stava
4 velke krajce chleba
1 strucik cesnaku (moze nemusi byt )
75-100g ricotty
sol a cierne korenie
Postup:Kazdu figu si nakrajame na 8 kuskov.V panvici si rozohrejeme olej s maslom.Ked sa maslo rozpusti pridame med (a ak pouzivate tymian tak ho tiez teraz pridame ).Pockame kym sa nam med rozpusti a pridame figy.Pomalicky obraciame tak aby sa nam figy obalili medom z kazdej strany a smazime na najmensom plameni cca 5 minutiek (az do momentu ked figy zmeknu a zacnu vypustat stavu).
Zelerove stonky si nakrajame na tenko.Pridame k nim extra virgin olivovy olej a citronovu stavu.Vsetko poriadne premiesame.
Chleba si otoastujeme (ja som to jednoducho spravila na panvici pretoze nemame toaster)..Este ked su teple tak ho mozme natriet cesnakom (presne ako topinku )..Pokvapkame olivovym olejom ..Na to dame zelerove stonky...nane poukladame figy..potom ricottu ..opat olivovy olej,sol a cierne korenie..Mozme papat :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 2.9.2014, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.452 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,146 další >>