.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/ (613) 17.9.2014, 0:06
Karfiolové fašírky (15) 8.9.2014, 21:15
Superrýchla rožková knedľa... (2) 5.9.2014, 11:36
zapečená zelenina (6) 3.9.2014, 12:53
Bruschetta s figami,ricottou a zelerovymi stonkami (1) 2.9.2014, 9:48
Pečené (grilované) tymiánové zemiaky (16) 28.8.2014, 10:39
Estonske cookies zo sladeneho mlieka (1) 25.8.2014, 22:51
Chutná zapekaná cuketa. (4) 25.8.2014, 15:22
Geniálne palacinky 3:2:1 (442) 24.8.2014, 13:18
SPANAKOPITA - najlepsi slany kolac a jednoduchy ako facka (3) 18.8.2014, 14:40
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 18.9. 19:46 | všechny 296
Celkem: 1.444 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Mini langose

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej muky, 1 pochutkova smotana, 1 kvasnice, 1/2l mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiesame spolu vsetky suroviny, osolime, nechame vykysnut 3 hodiny do chladnicky. Vyprazame na oleji male placky ako minilangose.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Bruschetta s figami,ricottou a zelerovymi stonkami

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/09/bruschetta-s-figamiricottou-zelerovymi.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:4 figy(ked su velke ) alebo 6 stredne velkych
1 PL olivoveho oleja
maslo
2CL medu
stonka tymianu (iba listky ..moze nemusi byt )
6-8 zelerovych stonkov
extra virgin olivovy oleo
citronova stava
4 velke krajce chleba
1 strucik cesnaku (moze nemusi byt )
75-100g ricotty
sol a cierne korenie
Postup:Kazdu figu si nakrajame na 8 kuskov.V panvici si rozohrejeme olej s maslom.Ked sa maslo rozpusti pridame med (a ak pouzivate tymian tak ho tiez teraz pridame ).Pockame kym sa nam med rozpusti a pridame figy.Pomalicky obraciame tak aby sa nam figy obalili medom z kazdej strany a smazime na najmensom plameni cca 5 minutiek (az do momentu ked figy zmeknu a zacnu vypustat stavu).
Zelerove stonky si nakrajame na tenko.Pridame k nim extra virgin olivovy olej a citronovu stavu.Vsetko poriadne premiesame.
Chleba si otoastujeme (ja som to jednoducho spravila na panvici pretoze nemame toaster)..Este ked su teple tak ho mozme natriet cesnakom (presne ako topinku )..Pokvapkame olivovym olejom ..Na to dame zelerove stonky...nane poukladame figy..potom ricottu ..opat olivovy olej,sol a cierne korenie..Mozme papat :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 2.9.2014, 9:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Estonske cookies zo sladeneho mlieka

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/estonske-cookies-zo-sladeneho-mlieka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:250g hladkej muky
1 CL prasku do peciva
stipa soli
1 CL vanilkoveho cukru ALEBO vanilkoveho extraktu
150g studeneho masla (nakrajane na kocky )
175g sladeneho mlieka (salka)
vajicko s trochou vody ktorym potrieme cesto
Postup:Do misky si dame hladku muku,prasok do peciva,stipku soli a maslo.Maslo si pomocou prstou zapracujeme do muky z coho nam vznikne mrvenicka.Pridame sladene maslo a vypracuje do cesta.Obalime foliou a ulozime do chladnicky na 30 minut.Ruru si predhrejeme na 200C.Plech si vylozime papierom na pecenie.
Po vytiahnuti z chladnicky si cesto vyvalkame na 3-4 mm hrubku a pomocou formiciek si povykrajujeme cesto.To poukladame na plech a potrieme vajickom.Dame piect az do zlatava (cca 8 minut ).Po vytiahnuti z rury nechame vychladnut .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 25.8.2014, 22:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Výborná bruschetta s paradajkami a mozarelou

POTREBNÉ PRÍSADY

biele pečivo, paradajky, čerstvá bazalka, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, mozarella, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché a výborné ... bagetky, ciabattu alebo iné pečivo si rozkrojíme a opečieme v rúre pod grilom (alebo nasucho na panvici) ... paradajky narežeme do kríža, zalejeme vriacou vodou a po cca 10-15 sekundách prudko schladíme v studenej vode, ošúpeme, nakrájame na malé kúsky (rýchlejšia varianta je bez šúpania, je tiež výborná ale mne viac chutía bez šupky), osolíme, okoreníme, pridáme bazalku nakrájanú na malé kúsky a trocha olivového oleja ... premiešame a môžeme podávať, vrch ozdobíme mozarellou pokrájanou na malé kúsky (nemusí byť) ... odporúčam nechať odležať aby sa chute prepojili ... výborná večera alebo rýchle pohostenie ... skúšala som aj s cesnakom, tiež dobré, ale cesnaková aróma prerážala ostatné chute

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Chutná zapekaná cuketa.

POTREBNÉ PRÍSADY

Cukety najlepšie mladé, cibuľa, cesnak,rajčiny, mčk, soľ,bambino,tvrdý syr,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Plnku si urobíme tak že nadrobno nakrájame 1 veľkú cibuľu, pár strúčikov cesnaku na plátky a pomaly osmažíme na oleji opatrne aby cesnak nezhorkol...pridáme nakrájané rajčiny, mčk, soľ (prípadne nakrájanú vydlabanú dužinu z cukety - ja som nedala) počkáme kým sa štava vydusí...\r\nCukety umyjeme šupu ja nechávam...vydlabeme stred...trošku vnútro posolíme a dáme osmahnúť na panvicu vydlabanou stranou dole na troške oleja...(vyparí sa voda a po upečení nie sú také vodnaté)..osmahnuté uložíme do zapekacej misy do každej cukety vytlačíme trochu Bambina...na to dáme rajčinovú plnku...posypeme nastrúhaným tvrdým syrom...ja som piekla na 180st. do zlatova...dobrú chuť..\r\nrecept nie je moj čítala som niečo podobné na nete a upravila som si to podla seba :o)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 25.8.2014, 15:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Šošovicové fašírky

POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica, cibuľa, údený syr, vajce, strúhanka, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu namočíme - stačí na pár hodín, uvaríme do mäkka (prisolíme až na konci). Potom ju v miske zmiešame s 1 vajíčkom, strúhankou, postrúhaným údeným syrom a opraženou cibuľou. Kto chce, môže pri pražení cibule vyškvariť aj slaninku. Dáme toľko strúhanky, aby sa nám z hmoty dali tvarovať fašírky.Podľa potreby dosolíme, prípadne dokoreníme mčk. Potom ich ešte v strúhanke obalíme a fašírky opečieme na oleji. Podávame s varenými zemiakmi a k tomu zelenina alebo ajvar.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kaja Č. (kvjetecko) ID 18076 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Plnená paprika vegetariánska

POTREBNÉ PRÍSADY

Uvarená ryža, údený tempeh, cesnak, sol, mčk, majoránka, papriky, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 paradajkový pretlak (Giana) 500ml..troška cukru, octu.

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu si uvaríme ako cestovinu...prepláchnutú prebratú ju dáme na 15-20min variť do vriacej vody..po scedení som do nej dala kvapku oleja..pridáme na jemno nastrúhaný údený tempeh...3 strúčiky nastrúhané cesnaku, sol, mčk, a sušenú majoránku...ako má kto rád ja som dala dosť...zmes natlačíme do surových vyčistených paprík..a zalejeme omáčkou : 0,5litra paradajkového pretlaku, 1konzervu krájaných rajčín, troška octu, 1-2PL cukru, sol, mčk - necháme zovrieť a 5 min prevariť...
Papriky zaliate omáčkou dáme piecť zakryté na 180stupnov na hodinu-hodinu a pol...
dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Omeleta s cuketou a s jogurtovo-cesnakovym dipom

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g cuketa,3 vajcia,1 PL hladka muka,20 ml mlieka,30 g struhaneho syra(parmesan)sol,korenie,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nastruhame cuketu ,pridame vajcia,muku,mlieko a syr,osolime,okorenime.Nechame postat pol hodinku.
Na rozohriatom oleji vyprazame omeletky.Priloha: jogurtovo-cesnakovy dip

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 30.7.2014, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
SPANAKOPITA - najlepsi slany kolac a jednoduchy ako facka

POTREBNÉ PRÍSADY

- baby spenat - syr feta - listkove cesto - korenie - jedna mala cerstva chilli papricka - olivovy olej - 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Jedna sa o typicky Grecky kolac ktory si doma vie urobit aj najvacsia nesika a vysledok vas vynesie dovysin. Treba kupit kvalitnu fetu potom je vysledok na nezaplatenie. Listkove cesto chladene vyvalkane predpripravene zozenete v obchode super je ze je zabalene priamo v papieri na pecenie

0. Dame si zohriat trubu na 180
1. Nakrajame si fetu na stvorceky
2. Na hlboku panvicu nalejeme trochu olivoveho oleja 2 polievkove lyzice a dame to na 3/4 plyn
3. do panvice vzszpete spenatove listy ( netreba umyvat) hned na to aj tu nakrajanu fetu
4. kym to zacne na panvici sycat si nasekame chilli papricku nadrobno
5. kydneme tam chilli papricku a cerstve korenie pekne z mlynceka
6. rychlo to miesame na panvici najlepsie dvoma vareskami naraz
7. akonahle sa spenat zcvrkne a syr je napoly roztopeny tak to vzpneme a nehame dojst
- trochu to musi vychladnut kym zacnete plnit tasticky
8.Vyrolujete cesto a predkrojite si ho nozom na 8 rovnakych stvorcov podla moznosti :) P
9. plnite primerane cca 1 polievkova lyzica tak aby toho bolo dost a nie prilis
10. pozalamujeme tasticky prstami pritlacime konceky nech sa zalepia dobre
11. potreme to cele 1nym zltkom z vajca mozte si ho vymiesat s lyzicou vody aby sa dobre rozotieralo
12, potierame nejakym manzelovym stetcom najlepsie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

zuzka h. (zuzkarhb) ID 302173 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 18.8.2014, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Voňavé zapekané zemiaky

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiaky, olivový olej, soľ, korenie, oregano, tymián, citrónová šťava z jedného citróna, mrkva (3 ks), čierne olivy (cca 20 ks), 6 paradajok, 2-3 cibule, 5-6 strúčikov cesnaku, slaný syr (1 balenie - Feta, Tatranský, Balkánsky a pod).

POSTUP PRÍPRAVY

... úúúúžasná kombinácia - a ako to býva často zvykom aj tento recept vznikol náhodou - je to súčasť "mäsového" receptu, ale zistila som, že príloha je lepšia ako mäso :-)))), takže som ju jemne upravila a posúvam ďalej - postup nie je zložitý a výsledok rozhodne stojí za to .... mňaaaaaaaaaaam :-))) .... postup :

... zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny či osminky (podľa veľkosti zemiakov), osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou - necháme postáť cca 1/2 hodinku ... medzitým si očistíme mrkvu, cesnak a cibuľu ... mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu na štvrtiny alebo osminky podľa veľkosti ... na pekáč dáme olivový olej, pridáme zemiaky aj so šťavou, pokrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak, posypeme oreganom a tymiánom, premiešame, trocha pofŕkame olivovým olejom ... vložíme do rúry rozohriatej na 180°C - pečieme pokiaľ zemiaky nie sú mäkké (cca 20 minút), občas premiešame aby sa nám zemiaky neprichytili ... pred dopečením pridáme olivy, pokrájané paradajky a na kocky pokrájaný slaný syr, jemne pokvapkáme olivovým olejom a zapečieme, pokiaľ sa syr nezačne topiť ... potom už len degustujeme ... je to úžasná kombinácia

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.444 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>