.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Geniálne palacinky 3:2:1 (466) 2.5.2016, 15:27
Bananova granola (2) 16.3.2016, 8:48
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 3.5. 19:15 | všechny 600
Celkom: 1.689 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,169 ďalšie >>
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Zdravé cuketovo - zemiakové placky, pečené v rúre :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cuketa (cca 300g) 2 zemiaky (cca 300g), 10 PL jemných ovsených vločiek, 5 PL ovsenej alebo špaldovej múky, 1 vajíčko, kúsok póru, medvedí cesnak a lebo klasický podľa chuti, majoránka, soľ, korenie, olivový olej.........

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi jednoduchý recept na placky v zdravšej verzii, ktoré nevysmážame, ale pečieme v rúre.

Zemiaky a cuketu si očistíme. Ja som si ich odvážila, aby mali približne rovnako, čiže u mňa 300g. Najemno ich postrúhame a pridáme vločky. Zamiešame, a necháme chvíľu postáť, aby vločky nasiakli. Potom pridáme vajíčko, orestovaný pór alebo cibuľu, cesnak, korenie, soľ a múku podľa potreby, aby vznikla kompaktná hmota.
Na plech dáme peč. papier, alebo teflónovú podložku a ukladáme placky. Mne vyšlo 12 väčších kúskov. Pokvapkáme oliv. olejom a dáme na 200*C piecť. Pečieme 15min. potom placky otočíme teplotu znížime a dopečieme dozlatista. Hotovo.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.4.2016, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Cauliflower manchurian (doslovny preklad suchy karfiol :))

POTREBNÉ PRÍSADY

Pol karfiolu, rozdel na ruzicky Olej na smazenie 5 PL hladkej muky 3 PL majzeny 1/4 CL soli 1/4 PL cierneho korenia 1/4 salky vody 1/2 cibule, nadrobno nakrajat 1 zelena chilli papricka, nakrajat na kolieska 3 mesiaciky cesnaku, tiez nadrobno nakrajat 2 PL kecupu 2 PL cervenej sladkej chilli omacky 4 CL sojovej omacky 2 CL octu 4 PL vody 2 CL majzeny 2 jarne cibulky, diagonalne nakrajat, na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Jedna z najchutnejsich veci, aku som jedla..slubujem, ze to vobec nie je take, ako nazov naznacuje. Podla mna to tak nazvali len preto, ze to nie je v hustej omacke ako ine typickejsie indicke jedlo. Je to celkom jednoduche, ved sa to podarilo aj mne, co nie je vzdy zarucene. Cas pripravy asi okolo priblizne 40 min. Nie je to hlavne jedlo, moze sa podavat ako priloha k nejakemu jedlu s ryzou, ktore chcete ozivit.

Zohrej olej v panvici a pridaj cibulu, zelene chilli papricky a cesnak. Var pokial cibula zlahka neohnedne.
Pridaj kecup, chilli omacku a chvilku povar. Potom pridaj sojovu omacku a ocot a dobre premiesaj.
Zamiesaj 2 CL majzeny s 4 PL vody a premiesaj. Var 1-2 minuty az pokial ta zmes nezhustne. Omacku odloz nabok.
Priprav cesticko z hladkej muky, 3 PL majzeny, soli, cierneho korenia and ¼ salky vody v miske. Obal v nom kusky karfiolu a smaz v oleji do zlatohneda.
Vysmazeny karfiol pridaj do omacky a premiesaj aby bol cely karfiol v nej obaleny. Posyp jarnou cibulkou a hned podavaj.
Dufam, ze bude chutit..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia K. (minimarket) ID 320184 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2016, 6:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Fantastická cícerová nátierka

POTREBNÉ PRÍSADY

120g sušený cícer, 125g slaný syr, 1 pomaranč, 1 kus stonky zeleru, 2 malé farebné papričky alebo farebná hrubostenná paprika (horšie sa krája na maličké kúsky), 7 ks cherry paradajky, 5 PL olivový olej, 1 PL teriyaki omáčka (dá sa vyrobiť aj doma podľa receptu z internetu), 1 PL údená mletá paprika sladká, sušená mäta (ja som nemala ale chuť je aj tak výborná), morská soľ, mletý koriander (alebo semienka rozdrviť v mažiariku), rasca mletá alebo drvená

POSTUP PRÍPRAVY

... z vegetariánskej kuchárky od Pyca (Moje jedlo 2) ... ten chalan varí fajné recepty :-)))) ... cícer namočíme deň vopred, scedíme, prepláchneme a varíme minimálne hodinu (ja odporúčam aj 1,5 hodiny) ... scedíme, necháme čiastočne vychladnúť, presypeme do nádoby vhodnej na pečenie v rúre, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme mletú údenú papriku (kúpila som v obchode normálne medzi koreninami - odporúčam, dodá hlavnú chuť a vôňu), mletú rascu, sušenú mätu (nemala som - na chuti to neubralo), štipku mletých semien koriandru (dostať tiež medzi koreninami), soľ a pečieme pri 185°C asi pol hodinu. Potom pridáme šťavu z pomaranča, teriyaki omáčku (dostala som v Bille v regáli s cudzokrajnými surovinami - bola balená vo vrecku), premiešame, navrch nadrobíme slaný syr, vrátime do rúry, prepneme na funkciu gril na 220°C a pečieme asi 10-15 minút ... vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a zmixujeme ponorným mixérom (treba pridávať po troche vodu, cícer je dosť hutný) ... dá sa podávať aj takto, ale v origoš recepte sa ešte do nátierky pridajú nadrobučko pokrájané farebné papričky, stonu zeleru a cherry paradajky ... úžasná chuť aj vôňa

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Výborné zapekané plnené hrušky

POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : 1 väčšia pevnejšia hruška, 20g syra s plesňou výraznejšej chuti (Niva, Gorgonzola), 10g vlašské orechy, 1 sušená figa, 20g strúhaného parmezánu, 1/2 PL jablčný ocot, 1 PL med, 2 klinčeky, 1/2 citróna, cca 3 PL vody, šalát podľa chuti (rukola, polníček, čerstvý špenát)

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia od Pyca z knihy Moje jedlo 2 ... chuťovo výborné jedlo ... rúru si dáme vyhriať na 190°C ... figu pokrájame nadrobno a namočíme do misky s vodou, orechy posekáme alebo pomeliem, zmiešame s 1 PL medu, parmezánom a plesňovým syrom. Hrušku umyjeme, po dĺžke rozkrojíme na polovicu, vyberieme jadrovník, a lyžičkou opatrne vydlabeme dužinu aby na okrajoch ostalo trocha dužiny, ktorá bude držať hrušku počas pečenia - hrušky ihneď pokvapkáme citrónovou šťavou. Do orechovo-medovo-parmezánovej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú dužinu z hrušiek a scedené figy, premiešame a zmesou naplníme polovice hrušiek. V miske zmiešame jablčný ocot, 1 PL medu, roztlčené klinčeky a vodu. Hrušky uložíme do zapekacej nádoby, podlejeme 2/3 pripravenej zálievky a v rozhorúčenej rúre pečieme asi 20 minút. Potom hrušky oblejeme zvyškom marinády, rúru prepneme na funkciu gril a pri teplote 230°C zapekáme cca 5-6 minút. Po upečení vyberieme, necháme chvíľu odstáť. Šťavu z pekáča zlejeme, dáme schladiť do mrazničky a schladenou polejeme šalát, na ktorý uložíme upečené hrušky ... alebo dáme do menšieho hrnca, prilejeme 0,5 dl portského a 0,5 dl bieleho vínka, kvapku balzamikovej redukcie a na sporáku vyredukujeme na 1/2, pridáme kúsok studeného masla a máme výbornú omáčku na poliatie ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 15.2.2016, 10:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Pečená červená repa s batati zemiakmi a feta syrom ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

červená repa, batati zemiaky, feta syr, olivový olej, balzamikový ocot, bazalka, sol alebo vegeta, cesnak, 4farebníé korenie, červená cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík: repu predpečieš asi pol hodinku v trube na olivovom oleji, aj viac......podla repy aku maš.....na stvrtky nakrajanu....potom pridaš na stvrtky nakrájané bataty zemiaky a červenu cibulu na vačšie kusky nakrajanu.......v mažiari si rozdrv korenie 4 farieb, 3 stručiky cesnaku, pridaj sol a olivový olej a poriadne tým rukami premasti všetko.....ešte možeš pofrkat balzamikovým octom......proste podla chuti.....navrch som dala posekanú bazalku a feta syr......a dopečieš ešte pol hodky....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.2.2016, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Jednoduchý domáci chlebík

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky hladkej chlebovej múky T650 (objem hrnčeka 300 ml), 1 hrnček ovsenej múky (rozmixovala som ovsené vločky na múku), 1 a 1/2 hrnčeka teplej vody, 1/2 kocky čerstvé droždie, 2 lyžičky soli, 1 lyžička kryštálového cukru, za hrsť semiačok (rôzne druhy - sezam, slnečnica, ľan)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si urobíme kvások. Do pol hrnčeka teplej vody pridáme 1 lyžičku kryštálového cukru a droždie. Počkáme, kým sa nám urobí kvások.

Do nádoby si dáme múku (hladkú chlebovú a ovsenú), soľ, 1 hrnček teplej vody, ľanové, sezamové a slnečnicové semiačka a hotový kvások. Všetko spolu zhnetieme a necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.

Medzitým si vyhrejeme rúru na 220°C a dáme do nej nádobu, v ktorej budeme chlebík piecť (aby sa nahriala). Ja som piekla v smaltovanom hrnci s priemerom 20 cm (chlebík nie je veľký).

Ak je hrniec horúci, opatrne ho vyberieme, vymastíme ho maslom a mokrými rukami vypracujeme z cesta bochník, ktorý preložíme do hrnca. Vrch posypeme semiačkami (slnečnicové, sezamové, ľanové). Hrniec prikryjeme a chlebík pečieme pol hodinu. Potom pokrievku dáme preč a odokrytý chlebík pečieme ešte 15 až 20 minút. Po vybratí z rúry bude chlebík trošku tvrdší, ale po krátkej chvíľke bude chrumkavučký a chutnučký.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

hedviga s. (heduška27) ID 319618 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
❤ Vynikajúci cícerový guľáš ! ❤

POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca 4 porcie budeme potrebovať:450g cíceru, 3-4 väčšie zemiaky, 2 červené papriky (alebo aj žltú, zelenú; farebnosť jedlu pridáva na chuti :), 4-5 strúčkov cesnaku (alebo koľko máte radi), 2 stredné cibule, 500g paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, granulovaný cesnak, majorán, drvenú rascu, guľášové korenie a petržlenovú vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer si deň pred prípravou namočíme do studenej vody na 12 hodín. Narežeme si cubuľu, papriku, zemiaky na kocky a pripravíme namočený cícer (vodu, v ktorej sa máčal môžme použiť pri varení). Cibuľu opražíme na oleji a pridáme papriku a cícer. Takto spolu som to nechala s pokrievkou podusiť asi 10 minút (raz za čas premiešame). Poprášime troškou červenej mletej papriky, pridáme štipku soli a č. korenia, premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť asi 30 minút. Pridáme na kocky narezané zemiaky, paradajkový pretlak, majorán, rascu a guľášové korenie. Necháme variť. Keď už budú zemiaky skoro uvarené, pridáme na drobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a podľa potreby dochutíme soľou, čiernym alebo guľášovým korením. Papáme s chlebíkom alebo len tak samé :) DOBRÚ CHUŤ ❤

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jaroslava Š. (tekvickaa) ID 309257 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.2.2016, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Skvelé marinované TOFU

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g tofu (ja som nemohla násť klasické tak som použila jemné japonské (TESCO - sekcia cudzokrajných surovín), ktoré bolo úžasne jemné a s klasickým sa nedalo jemnulinkou konzistenciou porovnať, 150 ml omáčky hoisin (TESCO - v sekcii cudzokrajných surovín), 4 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, 5 strúčikov cesnaku, 1 šálka jazmínovej alebo inej ryže, 5 PL rastlinného oleja, 4-5 jarných cibuliek

POSTUP PRÍPRAVY

... TOFU bola pre mňa výzva, veľmi teda skôr vôbec ho nemusím ale tento recept ako ináč opäť z blogu od Anetky ma nadchol a musela som ho vyskúšať - a neľutovala som - výborná chuť ... preto posúvam : Tofu položíme na dosku a kuchynskými utierkami vysajeme vodu, následne nakrájame na kocky. Zmiešame omáčku hoisin, sójovú omáčku, sezamový olej a prelisovaný cesnak (ja som si nevšimla že treba zmiešať - použila som len Hoisin omáčku a bolo to tiež super). Nalejeme do plochej misky, rozvrstvíme v jednej vrstve tofu, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme marinovať minimálne 3 hodiny. Po pár hodinách môžete kocky aj premiešať. Ja som mala jemné japonské Tofu v tetrapakovej krabičke (TESCO - sekcia cudzokrajných kuchýň), keďže som klasické nenašla - bolo úplne jemné, nedalo sa ani vysušiť len som ho nakrájala a marinovala bez miešania - dala som naň vrstvu omáčky zospodu aj zvrchu. Uvaríme ryžu s trochou soli, jarné cibuľky nakrájame na kolieska. Tesne pred podávaním opečieme na lyžici oleja jarné cibuľky. Odložíme ich nabok. Prilejeme do panvice ďalšie 4 PL oleja a opečieme na ňom kocky tofu (ak vám zostane nejaká prebytočná marináda, odložíme ju bokom) cca 8 minút. Na záver pridáme opečenú jarnú cibuľku a zvyšnú marinádu. Miešajte pol minúty a potom rozdeľte tofu na porcie ryže ... chutilo to super aj môjmu manželovi a to je už čo povedať :-)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Cesnakáče...

POTREBNÉ PRÍSADY

recept som si vypočula od jednej kuchárky, vyskúšala a nepoznám lepšiu prílohu k mliečnym /kyslým/ polievkam...potrebujem cca 800g hladkej múky, 1 kocku čerstvého droždia, 3-4dl teplej vody, 2 ČL soli, 1 ČL kryštálového cukru, 2 PL oleja... 100g masla, 5 strúčikov cesnaku 1-2 ČL soli, môže byť aj 125g bryndze

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku /najskôr asi 700g/, prisypeme cukor, rozmrvíme droždie, na kraj nalejeme olej a nasypeme soľ, nalejeme vodu /najskôr stačí 3 dl, pridávame podľa potreby/ , vymiesime cesto, ktoré podľa potreby buď zriedime vodou alebo zahustíme múkou /malo by byť redšie, úplne vláčne, v miske sa trochu "rozlieva"/... Cesto necháme prikryté utierkou nakysnúť na teplom mieste asi 30 minút.



Na plnku si zmiešame zmäknuté maslo so soľou, pretlačeným cesnakom a kto má rád môže pridať aj bryndzu...



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2015, 16:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Plnené šampiňóny na stredomorský spôsob

POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 12 ks stredne veľkých šampiňónov (ja som mala tentoraz 4 maxi šampiňóny - portobello), soľ, korenie, 1 šalotka alebo červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olivový olej, 125g mozarelly, 4 PL parmezánu, 5 sušených paradajok, 80g čiernych olív, čerstvé bylinky podľa chuti (oregano, tymián, bazalka, rozmarín, šalvia, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si zapneme na funkciu gril cca na 200°C. Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky. Očistíme cibuľu, pokrájame na drobno a orestujeme na časti olivového oleja, pridáme pokrájané nožičky a chvíľu podusíme, odložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Medzitým si pokrájame na malé kúsky mozarellu, sušené paradajky, olivy, 1 strúčik cesnaku a bylinky - všetko pridáme k hubovo-cibuľovej zmesi, pridáme parmezán, soľ, korenie a premiešame. Naplníme do očistených klobúčikov, ktoré sme zvonku aj zvnútra natreli zmesou olivového oleja, jedného roztlačeného strúčika cesnaku, soli a korenia, preložíme na pekáč vystaný papierom na pečenie a na strednej mriežke zapekáme pod rozpáleným grilom cca 15 minút - treba kontrolovať. Výborná ľahká večera alebo predjedlo ... milovníci pikantného jedla môžu pridať do zmesi ešte kúsok čili papričky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.689 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,169 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku