.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Omeleta s cuketou a s jogurtovo-cenakovym dipom (1) 30.7.2014, 15:31
Geniálne palacinky 3:2:1 (441) 9.7.2014, 14:04
Francúzke zemiaky (16) 8.7.2014, 19:48
Langoše s cesnakom bez kysnutia (8) 3.7.2014, 22:01
Syrové fondue v bochníku (7) 3.7.2014, 9:10
*♥*Bačovský bryndzovník*♥* (150) 2.7.2014, 10:41
Vegetaránska špirála :) (5) 25.6.2014, 15:47
PEČENÁ CVIKLA (49) 24.6.2014, 7:19
Najlepsie ovsene vlocky (1) 23.6.2014, 21:31
Ovčí syr so zeleninou v alobale - naozaj vynikajúci! (9) 19.6.2014, 21:45
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 1.440 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Šošovicové fašírky

POTREBNÉ PRÍSADY

šošovica, cibuľa, údený syr, vajce, strúhanka, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu namočíme - stačí na pár hodín, uvaríme do mäkka (prisolíme až na konci). Potom ju v miske zmiešame s 1 vajíčkom, strúhankou, postrúhaným údeným syrom a opraženou cibuľou. Kto chce, môže pri pražení cibule vyškvariť aj slaninku. Dáme toľko strúhanky, aby sa nám z hmoty dali tvarovať fašírky.Podľa potreby dosolíme, prípadne dokoreníme mčk. Potom ich ešte v strúhanke obalíme a fašírky opečieme na oleji. Podávame s varenými zemiakmi a k tomu zelenina alebo ajvar.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Kaja Č. (kvjetecko) ID 18076 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Plnená paprika vegetariánska

POTREBNÉ PRÍSADY

Uvarená ryža, údený tempeh, cesnak, sol, mčk, majoránka, papriky, 1 konzerva krájaných rajčín, 1 paradajkový pretlak (Giana) 500ml..troška cukru, octu.

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu si uvaríme ako cestovinu...prepláchnutú prebratú ju dáme na 15-20min variť do vriacej vody..po scedení som do nej dala kvapku oleja..pridáme na jemno nastrúhaný údený tempeh...3 strúčiky nastrúhané cesnaku, sol, mčk, a sušenú majoránku...ako má kto rád ja som dala dosť...zmes natlačíme do surových vyčistených paprík..a zalejeme omáčkou : 0,5litra paradajkového pretlaku, 1konzervu krájaných rajčín, troška octu, 1-2PL cukru, sol, mčk - necháme zovrieť a 5 min prevariť...
Papriky zaliate omáčkou dáme piecť zakryté na 180stupnov na hodinu-hodinu a pol...
dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Omeleta s cuketou a s jogurtovo-cenakovym dipom

POTREBNÉ PRÍSADY

250 g cuketa,3 vajcia,1 PL hladka muka,20 ml mlieka,30 g struhaneho syra(parmesan)sol,korenie,olej

POSTUP PRÍPRAVY

Nastruhame cuketu ,pridame vajcia,muku,mlieko a syr,osolime,okorenime.Nechame postat pol hodinku.
Na rozohriatom oleji vyprazame omeletky.Priloha: jogurtovo-cesnakovy dip

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 30.7.2014, 15:31 včera | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
SPANAKOPITA - najlepsi slany kolac a jednoduchy ako facka

POTREBNÉ PRÍSADY

- baby spenat - syr feta - listkove cesto - korenie - jedna mala cerstva chilli papricka - olivovy olej - 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Jedna sa o typicky Grecky kolac ktory si doma vie urobit aj najvacsia nesika a vysledok vas vynesie dovysin. Treba kupit kvalitnu fetu potom je vysledok na nezaplatenie. Listkove cesto chladene vyvalkane predpripravene zozenete v obchode super je ze je zabalene priamo v papieri na pecenie

0. Dame si zohriat trubu na 180
1. Nakrajame si fetu na stvorceky
2. Na hlboku panvicu nalejeme trochu olivoveho oleja 2 polievkove lyzice a dame to na 3/4 plyn
3. do panvice vzszpete spenatove listy ( netreba umyvat) hned na to aj tu nakrajanu fetu
4. kym to zacne na panvici sycat si nasekame chilli papricku nadrobno
5. kydneme tam chilli papricku a cerstve korenie pekne z mlynceka
6. rychlo to miesame na panvici najlepsie dvoma vareskami naraz
7. akonahle sa spenat zcvrkne a syr je napoly roztopeny tak to vzpneme a nehame dojst
- trochu to musi vychladnut kym zacnete plnit tasticky
8.Vyrolujete cesto a predkrojite si ho nozom na 8 rovnakych stvorcov podla moznosti :) P
9. plnite primerane cca 1 polievkova lyzica tak aby toho bolo dost a nie prilis
10. pozalamujeme tasticky prstami pritlacime konceky nech sa zalepia dobre
11. potreme to cele 1nym zltkom z vajca mozte si ho vymiesat s lyzicou vody aby sa dobre rozotieralo
12, potierame nejakym manzelovym stetcom najlepsie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

zuzka h. (zuzkarhb) ID 302173 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Voňavé zapekané zemiaky

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiaky, olivový olej, soľ, korenie, oregano, tymián, citrónová šťava z jedného citróna, mrkva (3 ks), čierne olivy (cca 20 ks), 6 paradajok, 2-3 cibule, 5-6 strúčikov cesnaku, slaný syr (1 balenie - Feta, Tatranský, Balkánsky a pod).

POSTUP PRÍPRAVY

... úúúúžasná kombinácia - a ako to býva často zvykom aj tento recept vznikol náhodou - je to súčasť "mäsového" receptu, ale zistila som, že príloha je lepšia ako mäso :-)))), takže som ju jemne upravila a posúvam ďalej - postup nie je zložitý a výsledok rozhodne stojí za to .... mňaaaaaaaaaaam :-))) .... postup :

... zemiaky očistíme a pokrájame na štvrtiny či osminky (podľa veľkosti zemiakov), osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou - necháme postáť cca 1/2 hodinku ... medzitým si očistíme mrkvu, cesnak a cibuľu ... mrkvu nakrájame na kolieska, cibuľu na štvrtiny alebo osminky podľa veľkosti ... na pekáč dáme olivový olej, pridáme zemiaky aj so šťavou, pokrájanú mrkvu, cibuľu a cesnak, posypeme oreganom a tymiánom, premiešame, trocha pofŕkame olivovým olejom ... vložíme do rúry rozohriatej na 180°C - pečieme pokiaľ zemiaky nie sú mäkké (cca 20 minút), občas premiešame aby sa nám zemiaky neprichytili ... pred následne pridáme olivy, pokrájané paradajky a na kocky pokrájaný slaný syr, na záver jemne pokvapkáme olivovým olejom a zapečieme, pokiaľ sa syr nezačne topiť ... potom už len degustujeme ... je to úžasná kombinácia

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Úžasné plnené palacinky ... na slano

POTREBNÉ PRÍSADY

palacinky (1-2 ks na osobu), toľko plátkov šunky a syra koľko budeme plniť palaciniek, bešamelovú omáčku (hladká múka, mlieko, citrónová šťava, soľ) - dobre poslúži aj syr v črievku, paradajky (3-4 ks), petržlenová vňať (2-3 stonky), na trojobal - múku, vajce, soľ, strúhanku, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

... tento chuťovo úžasný recept kedysi dávno (hádam pred 10 rokmi) pripravoval v TV Petr Novotný ... odvtedy je to môj obľúbený recept, aj keď nepatrí medzi najzdravšie a je pomerne časovo náročný - preto ho robím maximálne 2x za rok - ale je chuťovo super a rovnako dobre chutí teplý aj studený ... buď s tlačenými zemiakmi (vtedy bohato stačí 1 kus na osobu) alebo len so zeleninovou prílohou (vtedy zvládnem aj 2 kusy) ...mňaaam \\\\r\\\\n\\\\r\\\\n... takže ideme na to - pripravíme si palacinky - ja mám osvedčený recept bez cukru, ktorý používam aj na sladké varianty - 25 dkg hladkej múky, 0,6 l mlieka, 2 vajcia, soľ - zmiešame, necháme chvíľu odpočinúť a urobíme klasické palacinky (s cestom sa dobre robí, palacinky sa netrhajú - robím na teflónovej panvici s minimálnym množstvom oleja - len vytriem namočenou mašlovačkou) ... a bešamel alebo namiesto bešamelu použijeme iba syr v črievku (BAMBINO) - táto varianta je rovnako dobrá a ušetríme čas :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Najlepsie ovsene vlocky

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/najlepsia-ovsena-kasa.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1PL masla
1 poh (175g) ovsennych vlociek
780ml vody
240ml mlieka ( ja som ako vzdy pouzila plnotucne)
1PL cukru (ja som pridala trosku viac asi tak +polka PL)
1/2CL soli
mleta skorica (ale iba ak chcete )
Postup:V panvici si rozpustime maslo a pridame vlocky.Smazime pokial nam trosku zhnednu a krasne rozvoniavaju :)
Do hrnca si dame mlieko,vodu cukor sol (a ak chcete tak aj skoricu ) a nechame zovriet..Pridame vlocky..Znizime ohen na najnizsie a prikryjeme pokrievkou (nechajte malu medzierku aby mohla unikat para.Varime (pravidelne premiesame ) az pokial nam to zhustne a vlocky budu makke (25-30 min.)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 23.6.2014, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Marhulovy dzem s rozmarinom

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/marhulovy-dzem-s-rozmarinom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:680g marhul,zbavene kostky a rozmackane (ja som ich rozmixovala do hladka mixerom)
400 g krystaloveho cukru
3 PL rozmarinu,nasekaneho na drobno
stava z 1 citrona
Postup:Prve co som urobila bolo ze som si vysterilizovala pohare.
V hrnci si zmiesala marhule,cukor a rozmarin.Varime na stredne velkom ohni.Varime az pokial nam dzem zhustne (az tak ze ked po strede prejdete varechou tak sa pomalicky vrati k sebe-nie hned ).Cca 12-15 min...Ja som ho varila dlhsie nechcela som ho mat riedky....Pridame citronovu stavu,premiesame a odstavime z ohna.Dzem porozdelujeme medzi pohare..Poriadne uzavrieme a prevratime hore dnom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 17.6.2014, 20:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Sparglove risotto s matou a citronom

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/sparglove-risotto-s-matou-citronom.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:Na risotto zaklad:1 liter zeleninoveho vyvaru
2 PL olivoveho oleja
1 vecsia cibula,nadrobno nakrajana
4-5 celerove stonky ,nadrobno nakrajana
600 g risotto ryze (ja som pouzila Arborio)
250ml bieleho (sucheho ) vina
Na risotto:500g spargle
700ml zeleninoveho vyvaru
50g masla
1 mala hrst parmezanu,nastruhaneho
cerstva mata,nasekana nadrobno
stava a kora z 2 citronov
sol,cierne korenie
Postup:Na risotto zaklad:V hrnci si zohrejeme olej a na najnizsom ohni podusime cibulu a zelerove stonky tak aby sa vam nesfarbili a zmakli.Pridame ryzu a vino.Dobre premiesame a po zufanke pridavame zeleninovy vyvar (vzdy pridame dalsiu az ked sa nam ta posledna vstrebe) az pokial pouzijeme cely vyvar.
Na risotto:Ohen si zvysime na stredne velky a pridame polovicu zeleninoveho vyvaru(ja som v tomto bode miesto zeleninoveho vyvaru pouzila sparglovy pretlak +zeleninovy bujon a len trochu vody ) do risottoveho zakladu a vmiesame sparglu. Neustale premiesavame a mozme pomaly pridavat zufanky z vyvaru ktory nam este ostal (ale naozaj iba potroske lebo sa moze stat ze ho nebudete potrebovat cely.A neustale ochutnavajte aby ste vedeli kedy je uz hotove ).Davajte pozor aby ste risotto nerozvarili.
Napokon (ked uz bude hotove ) zoberieme z ohna a vmiesame maslo,parmezan,citronovu koru a stavu,matu..Podla potreby dochutime solou a korenim.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 17.6.2014, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
Sparglovy pretlak

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/sparglovy-pretlak.html

POSTUP PRÍPRAVY

Tento fantasticky trik ako si krasne, prirodzene zafarbit a dochutit risotto ma naucil F pocas pripravy spargloveho risotta (ktore bolo uplne famozne ).Povodne som ho chcela uviest ako vyvar ale F s tym nesuhlasil...A tak to nazyvam pyre alebo pretlak ..ktory si pridavame do risotta + podla potreby pridame aj vodu (a ak naozaj chcete mozte pridat aj kocku zeleninoveho bujona )...
Takze vsetko co urobite preto aby ste ziskali takyto pretlak :Drevenne konce zo spargle (ktore nepridavame do risotta )si dame uvarit do hrnca s vodou.Osolime.Okorenime.Varime az pokial nam zmaknu(5-7min).Po uvareni ich rozmixujeme do hladka.Ak by sa vam pretlak zdal az prilis moc husty mozte pridat trosku vody v ktorej ste ich varili.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 15.6.2014, 13:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.440 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>