.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > BEZLEPKOVÁ DIETA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
***Tradičné buchty plnené tvarohom*** (1) 9.10.2014, 19:04
Mandľový koláč Anello di Sain Luigi (1) 23.8.2014, 8:37
Bezlepkova babovka (7) 11.8.2014, 20:14
Bezlepkové "sacher" koláčiky (2) 10.6.2014, 10:45
Minibagetky - bezlepkové (10) 30.5.2014, 8:43
moje bezlepkové žemle (9) 28.5.2014, 15:34
bezlepková pizza (3) 17.5.2014, 20:59
Jednoduchý a rýchly čokoládový koláč (28) 7.5.2014, 18:57
*Vyborne orieskove kolaciky* (115) 3.5.2014, 22:40
Francúzsky bezlepkový chlieb (24) 19.4.2014, 12:43
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 20.10. 11:56 | všechny 230
Celkem: 277 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,28 další >>
BEZLEPKOVÁ DIETA
***Tradičné buchty plnené tvarohom***

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:500g PROMIX FORTE, hladkej alebo polohrubej múky,50-60g cukru,1 vanilkový cukor,štipka soli a citrónovej kôry,250-300ml mlieka,20g droždia,1 vajce,50g masla,100g tuku na vymastenie,práškový cukor Plnka:dľa chuti :)

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme kvások z droždia,lyžice cukru,125ml mlieka a lyžice múky.Zmiešame múku s cukrom,soľou a citrónovou kôrou,zapravíme vykysnutým kváskom,mliekom rozmiešaným s vajcom a pridáme rozpustené maslo.
Vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť.Potom ho rozvaľkáme na placku a vykrajujeme štvorčeky,ktoré plníme plnkou.
Buchtičky kladieme do vymasteného pekáča a zavlažíme tukom na povrchu i na stranách.Necháme ešte 20 minút kysnúť,potom v predhriatej rúre pečieme 30-40 minút.Po vybratí z rúry potrieme povrch buchiet mliekom,vyklopíme ich a pocukrujeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 9.10.2014, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
Mandľový koláč Anello di Sain Luigi
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajíčko,70g masla,70g cukru,250 g mandlovej múčky, 1/2 sáčku prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je z mojej hlavy našla som ho na webe,ale u nás má veľký úspech,preto som sa rozhodal oň podeliť.Mandle si meliem doma sama,treba aj na výkonnom dobrom mixery postupne pomaly,aby z nich nevzniklo mandlové maslo.(namiesto mandlí môžete použiť vlašské orechy )Pomiešala som len mandlovú múku, vajíčko,maslo izbovej teploty, cukor, prášok do pečiva.Plech si treba vystlať papierom na pečenie.Použila som menšiu formu srdiečko alebo kruhovú alebo bábovkovú. (nie je to veľky koláčik) Keďže mám veľmi rada čokoládu,nalámala som si kúsky horkej čokolády a zamiešala som ju do cesta.Piekla som 30 minút na 170C.Výsledok bok prekvapujúco dobrý :)Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 23.8.2014, 8:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
Cuketové placky

POTREBNÉ PRÍSADY

1 Stredná cuketa ,1-2 vajíčka, cicerová múka ,1 cibuľa ,1 strúčik cesnaku, soľ, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu nastrúhame,osolíme.Necháme odstáť cca 10 minut,aby cuketa pustila prebytočnú vodu.Nadbytočnú vodu vylejem a este vytlačíme zvyšok z cukety.Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno.Pomiešame cuketu,cesnak, cibuľu,čierne korenie,cicerovú múku a vajíčko (Múky aj vajíčok dávam toľko,aby hmota držala spolu) Ak chcete placky pikantnejšie môžete pridať pár krúžkov čili papričiek.Placky robím hrúbky asi 1-2cm ,aby sa ľahše prepiekli.Vysmážam ich v kokosovom oleji,ale olej je už Vaša voľba.Chcem este skúsiť piecť to v trúbe,ale to nemám ešte odskúšané.

Robím ešte dressingy.
1 Dressing: 3 lyžičky bieleho jogurtu+1lyžička horčice+1 lyžička kremžskej horčice+ pár kvapiek sójovej omáčky.
2. Dressing: 3 lyžičky bieleho jogurtu, pár lístkov na veľmi drobno nakrájanej mäty + citrónová šťava (asi štvrťka citróna)

Podávam so šalátom.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia N. (sivipupu) ID 141350 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
Bezlepkové "sacher" koláčiky

POTREBNÉ PRÍSADY

polovica avokáda, banán, 3-4 PL stévie práškovej, 130 g múky Jizerka, PDP, sóda bicarbona, 3 vajcia, 2 PL kakaa/karobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept vznikol ako skúška, keďže som chcela niečím nahradiť maslo v receptoch. Tak som si recept na Sacherovu tortu zobrala ako vzor a vymieňala suroviny. Vyšlo to výborne. \r\nAvokádo a banán pomelieme tyčovým mixérom a dáme do robota. pridáme 2 PL stévie a necháme mixovať. Pridáme žĺtky. Bielky vymiešame samostatne v druhej nádobe so štipkou soli a 1 PL stévie do hustého snehu.\r\nV ďalšej nádobe si zmiešame múku, sódu, kakao alebo karob a PDP. Postupne pridávame k avokádovej zmesi, na 3x. Poriadne premiešame. Vznikne veľmi husté cesto. Pomaly zamiešame vyšľahané bielky. Cesto pomaly zredne vďaka bielkovému snehu. Nezľaknite sa cesto zostane redšie, ale vďaka tomu bude nadýchané po upečení, keďže bezlepková múka potrebuje viac vlhkosti. Dáme do formičiek/formy a pečieme asi 30 minút na 180C. Závisí aj od toho aký typ nádoby použijete, mne to trvalo vo formičkách asi 25 minút. Kontrolujte priebežne špajdlou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 10.6.2014, 10:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
Pohankovy kefirovy chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

300g lupanej pohanky alebo pohankovej muky, 50g ryze alebo ryzovej muky, salka domaceho kefiru - pripadne staci par lyzic, voda, lyzicka soli, lyzicka rasce, pol lyzicky jedlej sody, lyzica domaceho jablcneho octu.

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebik som skusala robit v dvoch verziach, s mukou a s naklicenou pohankou. Oba boli vynikajuce. Ak pouzijeme muky, jednoducho ich zmiesame s kefirom a pre doplnenie vodou, cesto musi byt nie prilis huste, ale ani riedke, nasleduje totiz faza kvasenia, kedy nechame prikryte cca 12 hodin prekvasit. Domaci kefir funguje fantasticky, z vecera do rana mam cesto krasne prebublinkovane a nadychane a je malicko redsie, preto treba pri primiesavani vody dat pozor, aby cesto nebolo prilis riedke.

Druhy sposob je zdlhavelsi, treba namocit na polhodiku az hodinu pohanku s ryzou, potom zvysnu vodu zliat a nechat prikryte min. 24 hodin malicko naklicit, staci, ked na pohanke vidno zacinajuce klicky. S ryzou sa neudialo nic, pouzila som bielu, mozno naturalka by sa "zobudila".
Po faze naklicovania som zrna pomlela na masovom mlynceku a primiesala kefir, toto som nechala opat namocene a prikryte na 12 hodin.

Dalej je uz postup rovnaky, cesto by nemalo byt prilis huste, ak nahodou je, doplnime potrebne mnozstvo vody.
primiesame ostatne ingrediencie, cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pecieme na nizsej teplote minimalne 45 minut. Mam plynovu trubu, cize neviem odhadnut teplotu, peciem medzi 3 a 4 stupnom z osmich. Cas tiez odhadujem, po polhodine 1.x skontrolujem chlieb.
Upeceny by mal byt na pohlad a dotyk v strede suchy, kontrola spajdlou moc nenapovie, chlebik je vnutri stale trosku lepkavy, ale samozrejme na spajdli nesmie ostat jednoznacne surove cesto, lepkavost je v pohode.
Po vyklopeni z formy ho necham vychladnut polozeny na plochych vareskach, prelozenych cez formu, aby sa nezaparil spodok.

Chlieb sa rychlo kazi, lebo je dost vlhky, snazime sa ho teda zjest za 2-3 dni. Funguje ale aj nakrajat na tenke platky a dat zamrazit, jemne "ohrejeme" v hriankovaci a je ako novy :))

Ryzova muka velmi pomoze chuti, cisto pohankovy chlieb je pre niekoho prilis prikry, ryza jeho chut dost zjemni a zje ho aj moja dcerka, co nema pohanku prilis v oblube :)

V buducnosti skusim uskladnenie nakrajaneho chleba v mraznicke.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
BEZLEPKOVA BABOVKA

POTREBNÉ PRÍSADY

TENTO RECEPT JE Z KNIHY BEZ.KUCHARKA 2 OD IVI BUSINOVEJ NIE KAZDY JU MA TAK DUFAM ZE RECEPT POTESI POTREBUJEME 4 VAJCIA, 200 G CUKRU - JA DAVAM HNEDY TRSTINOVY ,150 ML OLEJA, 100 ML HORUCEJ VODY, 200 G POLOHR.RYZOVEJ MUKY, ALEBO MIESAM 150G RYZOVEJ +50 G FARINY, 1/2 PRASKU DO PECIVA,, KTO CHCE MOZE PRIDAT NASEK. ORECHY, KAKAO, KOKOS NA VYSYPANIE FORMY

POSTUP PRÍPRAVY

Z BIELKOV SI USLAHAME TUHY SNEH. V MISKE SLAHAME ZLTKY S CUKROM ASI 5 MIN., POTOM ZA STALEHO SLAHANIA PRID.HOR.VODU A OLEJ. SLAHAME ESTE 5 MIN.POTOM PRIDAME MUKU (JA DAVAM MALU LYZ.GUAROVEJ GUMY), KTO CHCE AJ S ORIESKAMI, A PDP A OPATRNE VMIESAME TUHY SNEH. FORMU VYMAZEME TUKOM (KTO AKY MA RAD), A VYSYPEME KOKOSOM.POLOVICU CESTA VYLEJEME DO FORMY A DO DRUHEJ POLOVICE PRIDAME KAKAO, ROZMIESAME A VYLEJEME DO FORMY. JA ESTE DAVAM BUD HROZIENKA ALEBO ESTE RADSEJ BRUSNICE .PECIEME V ELEKTRICKEJ TRUBE NA 200 ST.ALEBO TEPLOVZDUSNA 180 CCA 30 MIN.HOTOVU BABOVKU POSYPEME BEZ.CUKROM (KUPUJEM Z LIDLA ).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Erika M. (mitrik) ID 1240 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
Sosovicovy privarok s pohankou

POTREBNÉ PRÍSADY

500g sosovice, pol pohara pohanky, kysla smotana alebo jogurt, cesnak, jablcny ocot alebo citronova stava, cukor, sol, bobkovy list.

POSTUP PRÍPRAVY

Sosovicu aj pohanku zvycajne namacam 24 hodin vopred, kazdu zvlast, kvoli lepsej stravitelnosti.
Je mozne nechat ich aj jemne naklicit, stacia na to 2 dni.

Dam varit sosovicu s bobkovym listom, ked je makka, pridam pohanku, cesnak a sol, tu staci varit kratko, pripadne po par minutach vypnem a necham pohanku dojst.
Nepodlievam velkym mnozstvom vody, masa je dost husta, cast sosovice s pohankou potom rozmixujem s kyslou smotanou (tym privarok dost zredne, je tak akurat husty), dochutim asi 1lyzicou cukru, kto ma rad kysle, moze podla potreby dat jablcny ocot ci citron. Ja davam asi lyzicu octu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
bezlepkový zemiakový chlieb

POTREBNÉ PRÍSADY

400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-)

- pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút)
- vo veľkej mise zmiešam múku a soľ
- uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím,
- do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody
- vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky..
- cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min).
-pečiem v dobre vyhriatej rúre (mám plynovú, takže vždy najprv nastavím trochu viac a keď vložím cesto tak ju stiahnem) pri 180-190´C asi 50min, nakoniec ešte asi 5-10min pri 220´C aby bola kôrka zlatavá.

Hotový nechám zchladnúť na mriežke, vychladnutý naporcujem do mrazničky a časť zabalím do čistého sáčku do chlebníka..

Dobrú chuť!

tip:
- zemiaky používam najradšej nové, dôkladne roztlačené, približne jednu menšiu porciu, alebo kľudne aj menej - určite by ich nemalo byť viac ako polovica hmotnosti múky

- môžete použiť aj vodu z varených zemiakov (iba čerstvú, ešte vlažnú), potom múku do cesta soľte minimálne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
bezlepkový chlebík na sladko

POTREBNÉ PRÍSADY

360g bezlepkovej múky (Mix B), 1/2 hrnčeka cukru (100g) + 1vanilkový cukor, 1/4 KL soli, 1 väčšie vajce (alebo 2 malé), 1/4 Hery alebo veľkého masla (60-70g), hrnček vlažného mlieka (250ml), na kvások: trocha vlažného mlieka (1dcl), 1/3 kvasníc (Fala), 1KL cukru... podľa chuti môžete pridať do cesta: hrozienka, 1PL rumu, citrónová kôra, ... tip na vrch: mandlové lupienky a práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

1. z kvasníc, lyžičky cukru a deci mlieka si pripravíme kvások
2. v mise zmiešame múku, cukor, štipku soli, pridáme kvások, vlažné mlieko, mäkké maslo a vajce - a vymiesime cesto, podľa chuti môžeme do cesta primiešať hrozienka, citrónovú kôru, príp. 1PL rumu
3. preložíme do formy a necháme nakysnúť (30 min), zatiaľ nahrejeme pec
4. vrch natrieme žĺtkom, môžeme aj posypať mandľami a upečieme pri 180´C (pribl. hodinu)

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
BEZLEPKOVÁ DIETA
jemná bezlepková bublanina

POTREBNÉ PRÍSADY

220g MixC, 4 vajcia, 120g kryš.cukru, 1 vanilkový cukor, 1/2 bal. kypr. prášku (Dr.Oetker), 220ml acidka, 100ml oleja, štipka soli, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh,
2. Žĺtky vymiešame s kryštálovým cukrom do peny (2-3min na stredných otáčkach),
3. Do žĺtkovej peny pridáme 1 hrnček acidka a 1dcl oleja, pomiešame, prisypeme múku s kypriacim práškom a na pomalých otáčkach rozmiešame..
4. Pridáme sneh a jemne (ručne) ho do cesta vmiešame - vznikne napenené jemné krémové cesto.
5. Cesto vylejeme na papierom vystlaný plech, navrch naložíme ovocie a dáme upiecť (pomalšie, pri 180´C asi 40-45 minút).

Hotovú bublaninu ešte za horúca posypeme vanilkovým cukrom. (Na plechu 33x23cm je bublanina vyše 4cm vysoká.)

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 11.12.2013, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 277 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,28 další >>