.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MLETÉ MÄSO
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Mleté mäso zo šťavou (8) 17.6.2015, 9:01
Boloňské špagety (22) 11.6.2015, 13:49
Gemerské guľky :) (17) 13.4.2015, 11:14
Roláda z mletého mäsa (59) 8.4.2015, 21:45
Zapekané mleté mäso (34) 4.4.2015, 18:20
Mäsový nákyp (140) 9.3.2015, 21:04
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 371 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 další >>
MLETÉ MÄSO
Plnena mrkva

POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks velka mrkva, 250g mlete maso, sol, korenie, troska masla, deci vody

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvy si ocistime, rozrezeme. Ja som na tri casti, lebo boli ozaj velke. Pomocou odstranovaca jadernika na jablka si urobime do mrkvy diery. Maso zmiesame s trochou soli a korenia. Naplnime do mrkvy. Ulozime na plech, podlejeme deci vody. Dame kusok masla. Este som ich na vrchu trochu posolila a okorenila. Dame piect na 180C, cca 1 hod som tie svoje piekla. Hodi sa podla mna k tomu pyre alebo sosovicovy privarok. Inspirovala som sa tymto receptom http://varecha.pravda.sk/recepty/plnena-mrkva-fotorecept/12410-recept.html.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Michaela V. (misiatko33) ID 231495 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Vietnamske SPRING ROLLS (jarné rolky)

POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. (250 g) ryžového papiera, 550-600 g mletého bravč. mäsa (najviac sa mi osvedčilo plece), cca 28 g sušených čiernych húb (u mňa Judášovo ucho), 1 poriadne veľká a 1 stredná cibuľa, 1 veľká mrkva, 1 kaleráb, 55-60 g ryžových rezancov (nie vaječné), 1 vajce veľ. M, soľ a mčk, príp. aj sójová omáčka (nie tmavá)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Huby zalejeme teplou (nie horúcou) vodou a po 40 minútach z nich odstánime tvrdú časť a zvyšok nakrájame na tenké pásiky podobné rezancom do polievky. Cibule si nakrájame nadrobno, opražíme na oleji domäkka (netreba dozlatista), pridáme k nim huby, poriadne túto zmes osolíme a okoreníme, a ďalej smažíme ešte asi 12 minút, pokiaľ sa masa jemne nezredukuje a chute neprepoja. Odstavíme nabok, aby nám to jemne vychladlo.
2. Koreňovú zeleninu si nastrúhame nahrubo, tiež posolíme, a po chvíli z nej vytlačíme čo najviac šťavy. Medzitým si ešte ryžové rezance zalejeme vriacou vodou a necháme postáť, pokial nezmäknú - u mňa tak 25 minút. Následne ich precedíme cez husté sitko a oblejeme studenou vodou, vyklopíme na dosku a párkrát prekrojíme, aby neboli tak dlhé.
3. Mleté mäso zmiešame vo väčšej miske s hubovo- cibuľovou zmesou, vyšťavenou zeleninou, pokrájenými rezancami a celé to hojne pokvapkáme sójovou omáčkou. Premiešame a pridáme aj vajce. Podľa chuti ešte prisypeme soľ a mčk. Miešanie neflákame, je to dôležité.
4. Ryžový papier namáčame po jednom do vlažnej vody s pár kvapkami sójovej omáčky, pričom prstami jednej ruky prechádzame po jeho povrchu, aby dobre nasal vodu a zmäkol,(ale pozor, aby neostal uplne priesvitný, ťažko sa s ním potom manipuluje a trhá sa). Položíme ho napr. na suchú utierku, vyrovnáme, a na okraj, ktorý je najbližšie, navrstvíme kôpku zmesi - stačí naozaj len málo - cca 6x1,5 cm obdĺžnik masy. Prehneme okraj cez ňu, raz zatočíme, potom po jednom prehneme na závitok aj bočné okraje a to dobre natesno, a ďalej pokračujeme v rolovaní až do konca oplátky. Takto postupujeme aj pri zvyšku ryžových oplátok - mne vyšlo celé balenie, takže 36 ks roliek, aj to len preto, lebo na začiatku som dávala veľa masy na papier a na konci zas málo, takže by tých roliek bolo možno omnoho viac.
5. Vysmážame na dostatočnom množstve oleja, pričom po vložení do oleja ich jemne poposúvame po dne panvice, aby sa neprilepili o ňu a taktiež dávame pozor, aby neboli rolky príliš blízko pri sebe, inak sa zlepia jedna o druhú a hrozí riziko prasknutia pri ich následnom oddeľovaní. Smažila som ich do zlatistohneda po oboch stranách - spolu asi 6-7 minút.
6. Podávame s ryžou, pálivou omáčkou, príp. aj sviežim zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana S. (JaniS.) ID 159902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Absolútne fantastické mäsové guľôčky s teriyaki omáčkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Mäsové guľôčky: 500 g mletého bravčového mäsa, prípadne mix bravčového a hovädzieho (ja som robila z čisto hovädzieho), 1 vajce, hrsť strúhanky, 1 drvený strúčik cesnaku, postrúhaný cca 5 cm kúsok zázvoru, 2 nadrobno pokrájané jarné cibuľky, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej na opekanie TERAYAKI omáčka: pol šálky sójovej omáčky, štvrť šálky hnedého cukru, pol šálky vody, 1 PL sezamového oleja, prípadne iného rastlinného), 1 PL octu (ideálne ryžového), strúhaný cca 3cm kúsok zázvoru, 2 PL kukuričného škrobu /Gustin/, 1 PL sezamu (nemusí byť - ja som ho zabudla pridať) ... Feniklovo – redkvičkovo - uhorkový šalát s pikantným zázvorovým dresingom: polovica zväzku redkvičiek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octa, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja, prípadne olivového, strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru ... ryža ako príloha (jasmínová, hnedá ... ja som mala len obyčajnú a bolo to OK)

POSTUP PRÍPRAVY

za inšpiráciu ďakujem Anetke a jej úžasnému blogu (nielen) o varení (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... Dáme variť ryžu. Urobíme si mäsové guľôčky zmiešaním všetkých surovín na guľôčky a mokrými rukami tvarujeme guľôčky o veľkosti väčších vlašských orechov. Guľôčky opečieme na panvici zo všetkých strán, cca 8 minút. V miske zmiešame všetky suroviny na omáčku okrem sezamových semienok. Keď opečiete poslednú dávku mäsových guľôčok, vylejte olej z panvice, utrite ju papierovým obrúskom, vráťte do nej mäsové guľôčky a nechajte ich ohrievať na miernom plameni a nalejte na ne omáčku. Miešajte, kým omáčka neprejde varom a nezhustne vďaka škrobu. Celé jedlo nazáver posypte sezamom. Ja som dnes dala najskôr omáčku, nechala som ju jemne zhustnúť - trvá to len minútku, prisypala som guľôčky a nechala prevrieť. Na výborný šalátik umyjeme a pokrájame zeleninu - fenikel na mesiačiky, reďkovku na kolieska a uhorku na polkolieska a zalejeme ju dresingom, ktorý vytvoríme zmiešaním surovín určených na dresing. Bol to môj prvý počin s čerstvým feniklom ale oplatilo sa ... super šalátik.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Mleté mäsko so špenátom, šampiňónmi a olivami

POTREBNÉ PRÍSADY

400 g mletého mäsa (odporúča sa hovädzie, morčacie alebo kuracie), 1 väčšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL mletej červenej papriky, čili podľa chuti, 1 PL oregana, 1/2 PL mletej rímskej rasce, cca 10 šampiňónov, 1 veľký balík čerstvého špenátu, 4 kopcovité PL kapár alebo 1 veľká hrsť zelených olív, väčšia hrsť lieskových orechov (mandlí, vlašských alebo kešu orechov), čerstvo mleté čierne korenie, soľ, olivový olej + veľká panvica a veľká misa

POSTUP PRÍPRAVY

... prudko jedlý recept - ako inak od Anetky ... určite stojí za to vyskúšať ... ja som robila z hovädzieho mäska, nabudúce skúsim morčacie alebo kuracie ....teda ideme na to : ... nakrájame nadrobno cibuľu a cesnak a hodíme na rozpálenú panvicu s trochou oleja, opekáme cca 3 minútky. Plameň pod panvicou nastavíme na maximum, pridáme mleté mäso, mletú červenú papriku, čili, oregano, rímsku rascu - dobre premiešame, aby sa mäso rozdrobilo. Osolíme a okoreníme, miešajte cca 8 minút, aby bolo mäso tepelne upravené, následne obsah panvice presypeme nabok do veľkej misy. Nakrájame na plátky šampiňóny, do panvice nalejeme trocha oleja a opečieme na ňom huby cca 5 minút. Osolíme, okoreníme a pridáme ich do misy k mäsu. Do panvice znovu dáme trocha olivového oleja a nasypeme špenát. Miešame cca 1 minútu, kým špenát trochu nezvädne. Pridajte ho tiež do misy bokom. Panvicu opäť vráťte na sporák, rozohrejte ju a nasucho na nej opečieme orechy cca 1-2 minúty, následne ich pridáme do veľkej misy, prihodíme aj kapary alebo olivy. Všetko v mise dobre premiešame a dochutíme v prípade potreby soľou a korením. Podávame so šalátom príp. s toastom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
dnesne menu
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

MARIA L. (majecka) ID 765 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 15.2.2015, 21:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Plnené cukety

POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie: 4 väčšie cukety 300 g mletého mäsa – použite Váš Mlynček na mäso 1 šálka ryže 1 cibuľa 2 lyžičky oleja soľ a čierne korenie čerstvá bazalka 1/2 šálky strúhanky 1/2 šálky strúhaného syra 1 vajce

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:
1. Umyte a nakrájajte cukety na polovicu. Opatrne vyberte vnútrajšok cukety lyžicou, aby sa neporušila šupka.
2. Dajte trochu oleja do vopred vyhriatej panvice a osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridajte vnútrajšok z cukety. Akonáhle cuketa s cibuľkou zosklovatie pridajte mleté mäso a osoľte. Varte po dobu 30 minút a podlievajte trochou vývaru alebo bieleho vína. Pridajte bazalku a panvicu odstráňte z ohňa.
3. V inej miske so slanou vodou krátko sparte cuketu a v tej istej vode neskôr uvarte ryžu.
4. K zmesi pridajte vajce, uvarenú ryžu a dobre premiešajte. Naplňte cukety zmesou a posypte strúhankou a syrom. Pečte 30 minút v predhriatej trúbe na 180°C dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Nela V. (nely) ID 282137 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 7.1.2015, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Koložvárska kapusta

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kapusta kyslá, 500 g mäso mleté, 2 ks klobása, 200 g ryža guľatozrnná, paprika červená sladká, 1 ks cibuľa, cesnak granulovaný, soľ, korenie čierne mleté, 2 ks vajce, 500 ml smotana na varenie,

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu prepláchneme, opražíme na oleji, posolíme, ochutíme granulovaným cesnakom a zalejeme 400-500ml vody. Keď sa odparí voda odstavíme ju zo sporáka a necháme ju trošku vychladnúť. - -Nakrájame na drobno cibuľu, pridáme kyslú kapustu ktorú sme si pred tým vyžmýkali ( nepremývať ! ), pridáme červenú mletú papriku, cesnak ( buď pretlačený alebo granulovaný) a mleté čierne korenie. ( môžeme podliať vodou ak treba ) A dusíme cca 15 minút.- -Mleté mäso si opečieme na oleji a pridáme do neho soľ, korenie, mletú červenú papriku.- -Klobásku nakrájame na kolieska. -

Väčšiu zapekaciu misu vymastíme buď maslom alebo stačí aj olejom a ukladáme vrstvy. Kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút. Zmiešame si vajcia so smotanou a polejeme celý vrch rovnomerne. Necháme zapiecť ešte na 200 stupňov a 10 minút.

Ako neskúsená kuchárka (keď sa tak môžem vôbec nazvať - kuchárkou ) som skúšala už asi 3 koložvárske kapusty, niektoré dokonca z varechy, no fakt sa niektoré ani nedali jesť. Buď priveľa ryže, priveľa mäsa alebo bez chuti. Konečne mám recept ktorý mi absolútne vyhovuje a inú kapustu už ani nebudem robiť :) Priateľ sa oblizoval a mňáámkal asi polhodinu a ja tiež :D Koložvárskych je tu milión, ale táto je podľa mňa tak dobrá, že som sa rozhodla ju sem pridať :) Tak ak sa ju rozhodnete vyskúšať, prajem Vám Dobrú chuť :) Dúfam že Vám táto kapusta pošteklí Vaše chuťové poháriky v tom najlepšom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 20.2.2015, 19:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Jarné rolky/závitky

POTREBNÉ PRÍSADY

Ryžové papiere, Ryžové rezance ,Mleté mäso, Čínska kapusta-biela, Sušené čínske huby, Stredná mrkva ,Pol cibulky ,Sójová omáčka, Vegeta/soľ,korenie ,Olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

1.Ryžové rezance dáme do vriacej vody podľa návodu a necháme postáť. Potom scedíme.
2.Huby dáme taktiež do vriacejj vody a necháme postáť, kým nezmäknú. Vylejeme vodu,vyžmýkame a nakrájame na kúsky.
3.Potom si nakrájame cibulku,kapustu a mrkvu nadrobno.
4. Ja som to robila odoka, takže asi pol balenia mletého mäsa som dala na panvicu s rozohriatym olivovým olejom (asi lyžičku). Mäso posmažíme, kým nezhnedne a potom pridáme zeleninu s hubami, čo sme si nakrájali. Dochutíme sójovou omáčkou, vegetou/solou a korením podla svojej chuti. Chvílku osmažíme a pridáme polovicu ryžových rezancov (dalšiu polovicu použijeme ako prílohu).
5.Do väčšej misky alebo hlbokého taniera dáme teplú vodu a máčame ryžové papiere,kým nezmäknú.
6.Položíme opatrne mäkký ryžový papier a plníme plnkou. Plnku si dáme na okraj a pomaly rolujeme,potom zahneme boky a dorolujeme.
7.Rozpálime olivový olej na panvici a vkladáme rolky, asi tak 3-4 kusy, pretože sa dosť lepia. Posmažíme , aby boli zlatisté.
8.No a ked už máme vysmažené rolky, tak podávame s ryžovými rezancami a sójovou alebo sladkou chilli omáčkou.
9.Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela K. (MacQa) ID 132364 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Fašírka na plech s mrkvou a orechami

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravcoveho pliecka, velka cibula, 2 struciky cesnaku, 2 polievkove lyzice sojovej omacky a horcice, pol salky mandli alebo vlaskych orechov, 2 velke mrkvy, 4 vajcia, polovica kapie, majoran, sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko zomelieme, orechy, kapiu a mrkvu je mozne aj rozmixovat, rozprestrieme na peciaci papier a pecieme a pecieme :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MLETÉ MÄSO
Polpete z mletého mäsa v paradajkovej omáčke ♥ ♥ ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého mäsa * staré pečivo * 2 cibule * 4 strúčiky cesnaku * 50 g syra Grana Padano * kúsok zeleru * mrkva * 1 konzerva paradajok Nostia * 200 ml vývaru * soľ * korenie *

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny nakúpené v predajni LIDL. Výborný recept podľa Ihnačáka .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 13.10.2014, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 371 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku