.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > GRILOVANIE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Cesnakovo-bylinkové maslo - vynikajúce na grilovanie! (8) 16.7.2014, 14:21
Cesnakový dip ku grilovanému mäsku (39) 11.7.2014, 8:38
GRILOVAČKA V KUCHYNI I.: Kuracie špirálky (13) 3.5.2014, 0:11
MARINÁDY: (593) 14.12.2013, 12:00
Suovlaki - Grécka kuchyňa ♥ ♥ ♥ (4) 3.9.2013, 23:19
Grilovaný kapor na kolieskach cibule ♥ ♥ ♥ (2) 31.7.2013, 23:21
Marinády na mäso (5) 27.7.2013, 12:15
Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou (3) 24.5.2013, 21:41
Grilované rebierka v rúre, v medovo - sezamovej marináde (45) 22.12.2012, 14:23
Kotlíkový guláš (6) 18.12.2012, 11:58
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 60 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>
GRILOVANIE
Grilovaná polenta so šalátom ♥ ♥ ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

Polenta * olej *

POSTUP PRÍPRAVY

Kuk do obrázkov. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
Suovlaki - Grécka kuchyňa ♥ ♥ ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

800 g bravčového mäsa * ............ MARINÁDA : 3 PL citrónovej šťavy * 1 ČL kryš. cukru * nadrobno nakrájaná cibuľa * 3 prelisované strúčiky cesnaku * 4 bobkové listy * 1 ČL kari korenia * 1 ČL kurkumy * ........200 ml vína * 6 PL olivového oleja * ................... OMÁČKA : biely jogurt * cesnak * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Možno ste ich už ochutnali na dovolenke v Grécku. Sú to malé špízy z bravčového , alebo jahňacieho mäsa. Sú lahodné a skvelo sa hodia na grilovačku. Inšpirácia z časopisu. Odporúčam vyskúšať. :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 3.9.2013, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
Grilovaný kapor na kolieskach cibule ♥ ♥ ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

kapor * cibuľa * cesnak * morská soľ * bez oleja ! ! !.....mlieko na namočenie ryby *

POSTUP PRÍPRAVY

Na chalupe sme grilovali. Recept je podľa Natálie. Mäso je veľmi šťavnaté a chutné, bez použitia tuku. Kapra, očistíme a namočíme do mlieka na pár hodín. Potom osušíme, osolíme a natrieme cesnakom. Rozložíme na kolieska cibule a zakryté grilujeme. Všetko v obrázkom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 31.7.2013, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
Marinády na mäso

POTREBNÉ PRÍSADY

Grilovačka môže začať. Tí ktorý nemajú možnosť grilovať si môžu mäso urobiť aj doma na panvici . :-))

POSTUP PRÍPRAVY

Citrónová
V miske rozšľaháme 4 PL olivového oleja s 2 PL citrónovej šťavy. Ošúpeme a najemno nasekáme 1 menšiu cibuľu a spolu s 1 PL provensalského korenia zamiešame do olejovo- -citrónového základu. Nakoniec ochutíme soľou a korením, zakryjeme fóliou a dáme aspoň na 30 minút odležať do chladničky. Marináda sa vynikajúco hodí na ryby alebo kuracie prsia.
Pivná
V mise premiešame 2 PL kečupu s 2 PL sójovej omáčky, 2 roztlačenými strúčikmi cesnaku a s najemno nasekaným tymianom a rozmarínom. Zalejeme 300 ml svetlého piva a dobre rozmiešame. Mäso naklepeme, osolíme a naložíme na noc do marinády. Je vhodná na bravčové či hovädzie mäso.
Medovo-zázvorová
Väčší koreň zázvoru ošúpeme, nasekáme nadrobno a spolu s pretlačenými 8 strúčikmi cesnaku zmiešame vo väčšej mise. Pridáme 4 PL medu, podľa chuti kečup, petržlenovú vňať, 2 PL sójovej omáčky, 1 ČL mletého koriandra, 1 PL worcesterskej omáčky, soľ, mleté čierne korenie a olivový olej. Do pripravenej marinády vložíme kuracie mäso a necháme ho marinovať na chladnom mieste minimálne 1 hodinu.
Jogurtová
Do 300 ml bieleho jogurtu vmiešame 2 PL oleja, 3 PL orientálnej zmesi korenia (tandoori masala, garam masala) a 1 strúčik cesnaku rozotretý so soľou. Marinádu zakryjeme a dáme na 30 minút odstáť do chladničky. Jahňacie alebo hydinové mäso, ktoré sa na marinádu hodí najlepšie, už nesolíme, keďže marináda je slaná.
Sladkokyslá
Najprv v miske zmiešame 60 ml marhuľového alebo ananásového džúsu s 1 PL vínneho octu, potom pridáme 1 PL oleja a 1 PL tekutého medu. Dochutíme korením čili a karí a približne 2 PL marhuľového džemu. Pred naložením bravčového alebo hydinového mäsa necháme marinádu 30 minút odležať.
Vínová
Do väčšej misy roztlačíme 3 strúčiky cesnaku, zmiešame s 5 PL červeného vína, 5 PL olivového oleja, 2 PL kečupu, s 2 PL worcesterskej omáčky a s 1 PL nasekaných byliniek (oregano, tymian, rozmarín). Môžeme pridať i niekoľko zrniečok borievky. Marináda sa hodí na divinu a hovädzinu.
Horčicová
V mise zmiešame 4 PL plnotučnej horčice s 1 PL horčičných semien. Do horčicovej zmesi prilejeme 100 ml tmavého piva a postupne zapracujeme niekoľko lyžičiek medu. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. Do marinády vložíme bravčové rezne a necháme 4 až 6 hodín odstáť v chlade.
Barbecue
Vo väčšej mise zmiešame 10 PL ostrejšieho kečupu s 250 ml kolového nápoja. Do zmesi pridáme 3 roztlačené strúčiky cesnaku s 1 ČL tabasca. Osolíme a okoreníme. Marináda sa vynikajúco hodí na rebierka a kuracie krídelká.
Sójová
V miske zmiešame 3 PL hnedého cukru s 1 PL sherry a 2 PL sójovej omáčky. Miešame, kým sa cukor nerozpustí. Do zmesi zapracujeme 1 PL sezamového oleja, štipku korenia čili, 3 roztlačené strúčiky cesnaku, 1 ČL čerstvo nastrúhaného zázvoru a nakoniec 1 PL sezamových semien. Pred vložením hydinového mäsa do marinády ju necháme 30 minút v chladničke odležať.
Karí
V miske dôkladne rozmiešame 1 PL medu, 2 PL korenia karí, 1 žĺtok, 4 PL oleja, 2 cm čerstvo nastrúhaného zázvoru. Dochutíme mletým čiernym korením a soľou. Používame na hydinu či jahňacinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Jana P. (kojban) ID 22009 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) poslední: 27.7.2013, 12:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
Bravčové kotlety s horčicou

POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové kotlety, 1 cibuľa, olej, horčica, pažítka, č. m. korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené a vykostené maso naklepeme, okraje narežeme a maso potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4 minúty, potom porcie poukladáme na tanier, osolíme, okoreníme, podlejeme vypečenou šťavou a potrieme horčicou. Ozdobíme kopkami jemne posekanej cibule, zmiešanej s posekanou pažítkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
Moooje "grilované" stehná

POTREBNÉ PRÍSADY

1 PL polohrubej múky,1 ČL mletej papriky,1 ČL mletého čierneho korenia,1 ČL sušeného cesnaku,1,2 rozdrvených čili papričiek,1 ČL sušeného tymiánu,8 spodných kuracích stehien bez kože,1 PL olivového oleja,petržlenová vňať na ozdobenie, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Gril rozohrieme na strednú teplotu.Do igelitového vrecka dáme múku, mletú papriku, sušený cesnak, čili papričky, korenie, tymian a štipku soli.Obsah vrecka dobre pretrasieme.Do každého stehna urobíme 2 zárezy a potrieme ich olejom.Po jednom ich vkladáme do vrecka s ochutenou múkou, v ktorej ich obalíme. Nadbytočnú múku otrasieme a stehná uložíme na grilovaciu mriežku.Grilujeme 25 minút a často ich obraciame.\r\nPrajeme dobrú chut!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Anita M. (kijjarka) ID 124533 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
Grilovaný kozí syr s poľníčkom a cherry rajčinkami ♥ ♥ ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

kozí syr * šalát poľníček * cherry rajčinky * mrkva * ...... zálievka: francúzska horčica , olej , med, citrónová šťava,

POSTUP PRÍPRAVY

Jednoduché, rýchle a zdravé :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 16.10.2012, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
Grilované bravčové rebierka s BBQ omáčkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové rebierka (od karé - majú krátke kosti), Obľúbená domáca BBQ omáčka, Cibuľa, Cesnak, Polievkové korenie, Bobkový list, Grilovacie korenie, Soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Z celých rebierok odstránime zadnú blanu a rebierka prekrojíme tak, aby sme mali napríklad 1 pár kostičiek. Rebierka preložíme do hrnca s vodou do ktorej sme pridali soľ, rozštvrtenú cibuľu, bobkový list, polievkové korenie a 5 strúčikov cesnaku. Privedieme k varu a po jednej hodine varenia na slabom plameni rebierka vyberieme, necháme odkvapkať a posypeme oblúbením grilovacím korením (ja preferujem svoje domáce) a vychladené rebierka necháme do ďalšieho dňa odpočívať v chladničke.

Zohrejeme gril na strednú teplotu a priamu metódu. Rebierka pomaly grilujeme a niekoľko krát otočíme. Keď sú rebierka hotové potrieme ich vlastnou BBQ omáčkou a necháme ich ešte 10 minút na grile. Odporúčam použiť nejakú grilovaciu misku.

Podávame napríklad so sezónnou zeleninou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Peter M. (GRILLMax) ID 252487 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 24.5.2013, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
BRAVČOVE UDENE KOLIENKO NA GRILE******
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*-

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
GRILOVANIE
zeleninove spizy***

POTREBNÉ PRÍSADY

zelenina podla chuti- cherry rajcinky, cuketa, sampinony, farebna paprika, (niekedy pridavam i cibulu na mesiaciky a male predvarene zemiaciky), na nalozenie: olej, cesnak , bylinky (podla chuti- davam oregano, pazitku, bazalku), morska sol......spajdle, grilovacie tacky

POSTUP PRÍPRAVY

-najskor si namocime spajdle do vody- aby sa nam nespalili (kludne na 2 hodky)
- do vacsej misky si pripravime marinadu- olej (najlepsie olivovy, no nemusi byt), pretlacime cesnak, prisypeme sol a bylinky, zamiesame
- pripravime zeleninku- cherry rajcinky (pripadne aj predvarene zemiacky v supke) rovno supneme do marinady, ocistime sampinony, papriku aj cuketu ocistime a nakrajame na kusky, a nalozime do marinady aspon na 1 hodinu
- napichujeme na spizy a grilujeme- odporucam na grilovacich tackach, no da sa aj normalne- no v tom pripade je lepsie napichnut do spizu dalsiu spajdlu, aby sa dali lepsie otacat
- JE TO NAOZAJ DELIKATESA, ODPORUCAM:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eliška H. (elisa7) ID 103400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 60 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6 další >>