Zobraziť přihlasovací formulár

Návod na inzerciu na Mimibazari

Pripravili sme pre Vás prehľadný návod na inzerciu. Kliknutím na nadpis rozbalíte požadovanú tému. Ak v návode potrebnú informáciu nenájdete, kontaktujte nás: kontrola1@mimibazar.cz

Pred registráciou

Prosíme, venujte najprv pozornosť podmienkam inzercie: http://www.mimibazar.sk/page.php?id=3

Registráciou s týmito podmienkami súhlasíte.

Registrácia:

Ak sa rozhodnete inzerovať na Mimibazari, je nutné si najskôr vytvoriť registráciu. Bez registrácie nie je možné inzerát vložiť. Registrácia na Mimibazari je úplne zadarmo. Ak na Mimibazari zaregistrovaní nie ste, môžete si účet založiť tu: http://www.mimibazar.sk/reg.php
Povinné registračné údaje, prosíme, vyplňte správne, podľa skutočnosti. Bez ich riadneho vyplnenia nebude možné účet ponechať aktívny.

Budete inzerovať iba tovar opotrebovaný, nosený Vami či členmi Vašej rodiny?

Potom môžete vložiť až 100 inzerátov úplne zadarmo. Aby ste mohli inzerciu vkladať, je nutné urobiť prihlásenie k účtu vyplnením hesla a loginu v pravom stĺpci hore.
Pre lepšie zobrazovanie inzercie je vhodné zvážiť platené členstvo v úrovni Ametyst alebo Rubín. Mesačné náklady za členstvo Ametyst sú vo výške cca 2,55 € pri objednávke členstva na 3 mesiace. Čím viac mesiacov objednáte, tým nižšia bude cena v prepočte na jeden mesiac. Za túto cenu získate možnosť inzerciu aktualizovať, teda nezapadne medzi staršie inzeráty, máte možnosť vložiť až 300 inzerátov. Inzercia je dostupnejšia, pretože nie je nutné meniť prednastavené parametre vo vyhľadávači a okrem iného získate aj možnosť vložiť tovar do aukcie na portáli www.mimiaukcie.sk 
Prezrite si našu ponuku členstiev tu : http://www.mimibazar.sk/hvezdy.php

Pri inzercii zadarmo sú Vaše inzeráty zobrazené po dobu 6 mesiacov, potom sú presunuté na odstránenie. Je možné ich obnoviť zaplatením potrebnej úrovne členstva do 30tich dní po ich presunutí. V prípade, keď členstvo hradiť nechcete, je nutné inzerciu vložiť znova.

Prezrite si našu ponuku členstiev tu: http://www.mimibazar.sk/hvezdy.php 

Budete inzerovať tovar nový, second hand, tovar na objednávku, služby, privýrobok, či tovaru z vlastnej tvorby?

Pre tento typ inzercie prosíme využite platené členstvo Zafír, Smaragd, Diamant alebo Krištáľ. Rozhodujúce sú Vaše požiadavky a objem predaja. Prehľad ponúkaných členstiev nájdete tu: http://www.mimibazar.sk/hvezdy.php 
V tabuľke je zobrazený maximálny počet inzercie pre dané členstvo a iné výhody, ktoré v rámci členstva získavate, vrátane denných aktualizácií inzercie a možnosti vkladať aukcie na portáli www.mimiaukcie.sk
K dispozícii je aj cenník poskytovaných služieb : http://www.mimibazar.sk/page.php?id=25


S výberom vhodného členstva Vám ochotne poradíme, kontaktujte nás : kontrola1@mimibazar.cz

Zvolený typ členstva je možné v priebehu jeho čerpania meniť podľa potreby maximálne 2x za mesiac. Odkaz pre odoslanie žiadosti na zmenu členstva nájdete tu http://www.mimibazar.sk/hvezdy.php pod vybraným členstvom. (odkaz pre možnosť zmeny sa zobrazí iba v prípade, že ste k účtu prihlásení a máte aktívne platené členstvo) 

Roztriedenie vlastnej inzercie

Než začnete inzerciu vkladať, je vhodné, ale nie nutné, vytvoriť si inzertné fotoalbumy (kategórie tovaru). Vaša ponuka potom bude pre užívateľov prehľadnejšia. Môžete teda Vami inzerovaný tovar roztriediť do kategórií ako napr. obuv, tričká, nohavice, športové potreby či rozlíšiť albumy podľa veľkostí ponúkaných vecí, a pod. - záleží na Vašej ponuke.

Albumy je možné vytvoriť a fotografie jednotlivo preradiť aj po vložení inzercie.
Inzertný fotoalbum vytvoríte pomocou odkazu v pravom menu - NOVÝ INZERTNÝ FOTOALBUM.

Ak vo fotoalbume nie je zaradený žiadny inzerát, fotoalbum sa v ponuke nezobrazuje.
Aby ste mohli túto možnosť využiť, je nutné urobiť prihlásenie k účtu.

 

Vklad inzercie

Jednotlivé inzeráty je možné vložiť pomocou odkazu v pravom menu, kde zvolíte vhodnú kategóriu inzerátu - NOVÝ PREDAJ, VÝMENA, KÚPA a pod. Zobrazí sa formulár pre vloženie inzercie. Ak ste si už vytvorili inzertné fotoalbumy podľa kategórií tovaru, vo formulári budete mať možnosť zvoliť, kam inzerát zaradíte.
Údaje vyplňte dôkladne, snažte sa o čo najpodrobnejší popis tovaru. Uvedenie správnej veľkosti, kategórie tovaru i pre koho je vec určená, uľahčí kupujúcim vyhľadanie inzerátu. Využite možnosť vkladu detailných fotografií, ktoré kupujúcim umožnia lepšie zobrazenie tovaru.
Fotografie tovaru nie je treba nijako veľkostne upravovať, všetko urobíte pri vyplnení formulára.

Vyhľadávanie inzercie

Tovar o ktorý máte záujem, alebo svoju vlastnú inzerciu môžete vyhľadať pomocou vyhľadávača: http://www.mimibazar.sk/nove_fotografie.php?order=1

Ak nie ste platiacimi užívateľmi (hviezdy) potom je nutné pri vyhľadávaní Vašich vložených inzerátov zmeniť nastavenie vo vyhľadávači z možnosti "OD HVIEZD" na voľbu "OD VŠETKÝCH INZERENTOV"

Primárne je vyhľadávač nastavený na vyhľadávanie v inzercii platiacich užívateľov.

Po zobrazení výsledkov vyhľadávania nájdete pod vyhľadávacími oknami informáciu, ako staré inzeráty sú Vám práve zobrazené. Listovaním na ďalšie strany sa zobrazujú staršie inzeráty, nie však staršie ako jeden mesiac.

Ak si želáte vyhľadávať inzerciu, ktorá bola vložená skôr ako pred mesiacom, je nutné k vyhľadaniu použiť vyhľadávač "STARŠIE FOTOGRAFIE". Odkaz na tento vyhľadávač nájdete v ľavom ponukovom menu, pod kategóriami tovaru. 

Manipulácia s inzerátom

Vložený inzerát môžete kedykoľvek upraviť alebo zmazať. Pozor, zmazanie je nevratný krok a nemožno ho vrátiť späť. Ak ste platiacimi členmi a ide o tovar, ktorý je momentálne nedostupný, môžete inzerát presunúť do " FOTO SKRINE ". Inzercia, ktorá je presunutá do Foto skrine, sa iným užívateľom nezobrazuje.
Všetko urobíte kliknutím na príslušné odkazy, ktoré sú zobrazené pod každým Vašim inzerátom.
Pomocou odkazu REZERVOVAŤ môžete tovar na určitú dobu rezervovať pre konkrétneho záujemcu, ktorý prejavil o tovar záujem. Je tak uprednostnený pred ostatnými záujemcami. Tak isto inzercia v rezervácii nie je naďalej zobrazená ostatným užívateľom.

Platiaci inzerenti môžu taktiež využívať odkaz "KÓPIA". Po kliknutí zvolíte možnosť kam si prajete inzerát nakopírovať. Možnosti sú nasledovné -

1) kópia na Mimibazar SK - inzerát sa skopíruje ako nový totožný inzerát do Vášho albumu (je možné využiť pri ponuke rovnakého tovaru v rôznych farebných variantách, veľkostiach a pod.)

2) kópia na Mimibazar CZ - inzerát sa skopíruje ako nový inzerát do Vašej ponuky na českej verzii Mimibazaru. Túto funkciu je možné využiť za podmienky, keď máte účty prepojené. Žiadosti o prepojenie účtov smerujte prosím na email overeni@mimibazar.cz

3) kópia na Mimiaukcie SK - inzerát bude vložený ako aukcia na portáli www.mimiaukcie.sk. Aukcia bude odpočítaná z počtu aukcií, ktoré máte k dispozícii v rámci plateného členstva.

4) kópia na Mimiaukcie SK ako Extra - inzerát bude vložený ako Extra aukcia z balíčka Vašich Extra aukcií.


Inzeráty po dobe platnosti sú automaticky presunuté do zložky "NA ODSTRÁNENIE", kde sú uložené nasledujúcich 30 dní. Po túto dobu možno inzeráty opäť presunúť do aktívnej inzercie, ak je uhradené platené členstvo potrebnej úrovne.
Doba platnosti inzerátu je v prípade neplatenej inzercie 6 mesiacov. Ďalej sú do zložky presúvané inzeráty označené ako "NOVÝ TOVAR" po skončení platnosti členstva a tiež inzercia, ktorá je v rezervácii dlhšie ako 6 mesiacov.

Komunikácia na Mimibazari

Ak kupujúci prejaví záujem o Váš tovar, odošle Vám ponuku. Táto ponuka je automaticky preposielaná aj na emailovú adresu, ktorú ste uviedli v registrácii. Odporúčame však komunikovať priamo na Mimibazari. Máte tak istotu, že správa bola preukázateľne doručená. V pravom menu zvolíte odkaz "ZÍSKANÉ PONUKY"
Zobrazí sa zoznam odpovedí na Vaše inzeráty. Pri každej získanej ponuke máte možnosť inzerentovi odpovedať a presúvať ich podľa aktuálneho stavu do záložiek : AKTUÁLNE, REZERVOVANÉ, VYBAVENÉ, STORNOVANÉ a ZMAZANÉ.

Pozor ! Získané ponuky sú na serveri archivované po dobu 6 mesiacov. Lehota je odpočítavaná od dátumu poslednej odoslanej či doručené správy. Potom sú úplne odstránené. Je dobré ponechávať si doručené kópie v emailovej schránke.

Ak potrebujete predajcu, či kupujúceho kontaktovať, je možné zaslať mu tiež odkaz. Ak kliknete na meno či nick užívateľa, bude stránka presmerovaná na jeho profil. Pod profilovou fotografiou ( ak nie je vložená, nájdete informácie vľavo hore ) nájdete informácie o dátume registrácie, dátume posledného prihlásenia užívateľa a tiež odkaz pre zaslanie odkazu. Ten je opäť v kópii doručený aj do mailovej schránky príjemcu. U odkazu platí lehota 30 dní, potom je trvalo odstránený.
Na profilovej stránke si môžete taktiež pozrieť hodnotenia užívateľa a jeho ponuku. 

Hodnotenie

Za uskutočnené obchody dávajte hodnotenia. Pomáhate tak aj ostatným užívateľom možnosť si overiť, či je inzerent spoľahlivý predajca alebo kupujúci. Hodnotenie dáte tak, že v získaných alebo zaslaných ponukách vyhľadáte správu od užívateľa, ktorého budete hodnotiť.
Kliknete na jeho meno a budete presmerovaný na jeho profilovú stránku. Ak ide o užívateľa neplatiaceho alebo užívateľa s maximálne dvoma hviezdičkami, *) nájdete odkaz pre hodnotenie v prostrednom stĺpci, teda vedľa stĺpca s profilovými údajmi. Ak ide o užívateľov s troma a viacerými hviezdičkami, odkaz pre hodnotenie je umiestnený v hornej lište, pod hlavičkou s logom bazáriku.

*) Počet hviezdičiek pri mene užívateľov znamená úroveň plateného členstva.