Zobraziť přihlasovací formulár

Desatoro bezpečného obchodovania

Desatoro bezpečného obchodovania

  1. Nakupujte od užívateľov s logom Overený obchodník. Máte istotu, že k nákupu obdržíte kúpny doklad, príp. na vyžiadanie. Na tovar sa bude vzťahovať záruka a môžete uplatniť nárok na odstúpenie od zmluvy bez udania dôvodu.

  2. Nakupujte od užívateľov s logom Overená adresa. Viete, s kým obchodujete.

  3. Novo registrovaným užívateľom neplaťte platby vopred. Snažte sa vyjednať dobierku, alebo adresu pre zaslanie platby poštovou poukážkou. Aspoň budete mať k dispozícii skutočné údaje o predajcovi.

  4. Pred nákupom či predajom skontrolujte hodnotenia užívateľa. Ak má na konte v poslednom čase opakovane negatívne hodnotenia, upozornite nás, prosím, a obchod radšej nerealizujte. Skontrolujte aj staršie hodnotenia.

  5. Neregistrovaným užívateľom nezasielajte tovar na dobierku. Prípadne aspoň overte email vo vyhľadávači inzerentov: http://www.mimibazar.sk/vyhledavani_inzerentu.php Zistíte tak, či tu užívateľ nie je registrovaný alebo dokonca zablokovaný.

  6. Pri výmenných obchodoch dbajte na to, aby bol užívateľ registrovaný a mal pozitívne hodnotenia. S neregistrovanými alebo s užívateľmi novo registrovanými neodporúčame výmenné obchody uzatvárať.

  7. Nikdy neposielajte tovar skôr, než budete mať platbu pripísanú na účte. Zárukou nie je ani zaslanie potvrdenia o vykonanej úhrade.

  8. Pred nákupom rozhodne čítajte podmienky predaja daného predajcu. Predídete tak nepríjemným nedorozumeniam pri riešení prípadných komplikácií. Najmä ak sa predajca zrieka zodpovednosti za tovar tým, že je iba sprostredkovateľom.

  9. Buďte opatrní v prípade podozrivých ponúk zo zahraničia. Sú písané v angličtine alebo veľmi chybnou slovenčinou. Často ponúkajú vysoké čiastky za tovar oveľa nižšej hodnoty. Tovar vylákajú na základe falošných potvrdení o vykonanej úhrade a peniaze v skutočnosti neodošlú.

  10. Ak získate akékoľvek podozrenie, neváhajte nás kontaktovať. Všetko pre Vás radi overíme.