. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > PREDJEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Zeleninové košíčky (1) 23.12.2018, 8:53
Bruschetta...po mojom. (1) 26.1.2017, 13:52
Vajičková roláda (19) 21.3.2015, 16:03
Srdiečka z paradajok ♥ ♥ ♥ (27) 10.2.2015, 23:21
BOMBA PAGAčE (8) 12.5.2014, 10:27
Šunková pomazánka (2) 24.4.2013, 21:29
párkové ružičky (6) 5.4.2013, 20:21
tučniaci (10) 17.10.2012, 20:49
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>

PREDJEDLÁ

Toustíky s nivou a čerstvými figami



POTREBNÉ PRÍSADY

chleba podľa chuti, čerstvé figy, Niva alebo iný syr s modrou plesňou (ja som mala tentokrát Zlatú nivu), orechy (napr. vlašské, kešu, ...), olivový olej, balzamiková redukcia, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, citrónová šťava, med

POSTUP PRÍPRAVY

... milujem čerstvé figy, a keďže je sezóna a dajú sa kúpiť aj u nás (ja som ich objavila v Bille) neodolala som a rozhodla som sa vyskúšať aj nejaké receptíky z toho úžasného ovocia .... rúru si vyhrejeme na 180°C (funkcia gril) ... chlebík opečieme v toastovači alebo na suchej panvici, na suchej panvici opečieme aj oriešky a necháme vychladnúť ... vyrobíme si dresing zmiešaním olivového oleja, medu, citrónovej šťavy, soli, korenia, a pár kvapiek balzamikovej redukcie ... na každý opečený chlebík dáme plátok syra s modrou plesňou a dáme na plechu vyloženom papierom na pečenie zapiecť na strednú mriežku pod rozohriaty gril, pokiaľ sa syr nezačne topiť ... vyberieme, navrch dáme kúsky čerstvej figy jemne potreté dresingom a posypeme opraženými kúskami orechov ... dekorujeme kúskami čerstvej figy, orechmi a dresingom ... výborné predjedlo alebo aj ako ľahšia večera či rýchle pohostenie pre návštevu ...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Grissini s prosciuttom a gorgonzolou (Grissini con prosciutto e gorgonzola)



POTREBNÉ PRÍSADY

Tyčinky (Grisssiny - mne sa tentoraz podarilo zohnať originál talianske syrové), gorgonzola dolce, prosciutto, niečo na dozdobenie (olivy, cherry paradajky, bazalka, ...)

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná kombinácia chutí, ideálne predjedlo na oslavy ... ja som robila mini chuťovky, takže som tyčinky prelomila na polovicu ... koniec každej tyčinky namočíme do gorgonzoly, čo je mäkšia a sladšia talianska obdoba nášho syra Niva (dal by sa určite tiež použiť ak by sme ho zmiešali napr. s trochou kyslej smotany aby bol krémovejší) a obalíme pásikom prosciutta ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Senzačné zapekané bagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme ... bagetu, mozzarellu, prosciutto, paradajku, čerstvú bazalku alebo inú bylinku na ozdobu, príp. bazalkové pesto (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduché a famózne ... bagetku nakrájame na kolieska, ktoré opečieme nasucho na panvici alebo v rúre pod grilom, paradajku a mozzarellu nakrájame na plátky ... plátky mozzarelly zabalíme so prosciutta (na plátok mozzarelly polovicu plátku prosciutta) a osmažíme na rozpálenej panvici (najlepšie s nepriľnavým povrchom), opečenú bagetku potrieme bazalkovým pestom (nemusí byť), dáme plátok paradajky, osmaženú mozzarellu a ozdobíme bazalkou alebo inou bylinkou ... výborné rýchle a chutné pohostenie pre návštevu alebo rýchla večera ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Výborná kačacia (husacia) pečeň s karamelizovanými jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : biela kačacia (husacia) pečeň (z vykŕmenej kačice - husi) - cca 6 plátkov, 2 jablká, hnedý cukor (2-3 PL), hrubozrnná soľ, portské víno alebo Marsala príp. tokajské víno (1 dl)

POSTUP PRÍPRAVY

... receptík som našla na internete a jemne upravila podľa stavu špajze :-) ... a keďže bol výborný, posúvam ďalej ... z celých jabĺk vyberieme stred pomocou špeciálneho "vypichovača", jablká ošúpeme a nakrájame na kolieska hrubé cca 1 cm, ktoré obalíme z oboch strán v hnedom kryštálovom cukre, pečeň nakrájame na cca 0,5 - 1 cm hrubé plátky ... rozpálime panvicu najlepšie s nepriľnavým povrchom, na rozpálenú vložíme jablká obalené v cukre a necháme skaramelizovať z oboch strán - trvá to len chvíľku, treba dávať pozor aby sa jablká nespálili ... opečené jablká vyberieme a na panvicu do výpeku z jabĺk vložíme plátky pečene a osmažíme z oboch strán cca po minúte a vyberieme von ... do výpeku vlejeme víno a zredukujeme na šťavu ... pečeň servírujeme na skaramelizovanom jablku, jemne osolíme a polejeme šťavou z vína (ja som mala tokajské a bolo to výborné) ... podávame s chlebíkom alebo bagetkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Stratené vajce "Benedikt"



POTREBNÉ PRÍSADY

vajce, voda, ocot, soľ Super ako " príloha" k šalátom, k raňajkám ako obmena vajíčka na tvrdo, volského oka...... Dobrú chuť :D

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.akosatorobi.sk/video/2894/stratene-vajce-recept-ako-uvarit-stratene-vajicko

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína M. (76katrin) ID 7296 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Bruschetta...po mojom.



POTREBNÉ PRÍSADY

bagetu alebo v mojom prípade chlieb, 8 ks rajčín, pár stoniek čerstvej bazalky, 4-6 strúčikov cesnaku, 4 Pl olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie mozzarella /nemusí byť/ ...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme "náplň": rajčiny si umyjeme, prekrojíme napoly, stred vydlabeme /môžeme použiť do leča/, dužinu nakrájame na drobno a dáme do misky, cesnak ošúpeme a roztlačíme, pridáme k rajčinám, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, a pridáme nasekanú bazalku, premiešame a necháme chvíľu postáť...





Bagetu nakrájame na cca 2 cm hrubé krajce, prípadne chlieb si nakrájame na rovnako hrubé krajce a ešte prekrojíme napoly...na platni /na ktorej sa pečú lokše/ si každý krajec z obch strán zľahka opečieme. Ešte na teplé kúsky bagiet /chleba/ si navrstvíme pripravenú "zmes", podľa chuti môžeme posypať nadrobno nakrájanou mozzarellou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Hrianky so syrom a zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 plátkov sendviča, 60 g masla, 8 koliesok salámy, 2 zelené papriky, 2 zrelé paradajky, 40 g cibule, 80 g tvrdého syra, mletá červená paprika

POSTUP PRÍPRAVY

Plátky sendviča potrieme po 1-nej strane maslom a na každý plátok položíme koliesko ošúpanej salámy. Koliesko očistenej papriky, koliesko paradajky a koliesko cibule. Navrch položíme plátok syra. Chlebíčky poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy a v rúre zapečieme. Keď sa syr začne roztekať, olovrant je pripravený.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Rychla lososova pomazanka



POTREBNÉ PRÍSADY

maslo, nepravy drteny losos v oleji, malicka cibulka

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s cibulkou rozmixovat ponornym mixerom, zamiesat lososa a moze sa natierat na bagetku, dozdobit sa mozeme uhorkou alebo najemno nakrajanou salotkou-cervenou cibulkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina S. (rejoice1) ID 182936 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Srdiečka z paradajok ♥ ♥ ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky *

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z netu. Toto nie je recept, skôr návod. Srdiečka sú veľmi jednoduché. Použitie na obloženú misu a pod.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 10.2.2015, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

rolada s bylinkovým maslom



POTREBNÉ PRÍSADY

3 vajcia, 1 lyžičku kryštálového cukru, 60 g hladkej múky, 1 lyžičku kypriaceho prášku, 60 g zemiakového škrobu (Solamyl), 150 g ovčieho syra (ja som použila Sabinovskú hrudku), 300 g masla (v pohode aj rastlinné alebo kombinácia), štipku soli, 1 červená paprika, 2 lyžice nasekaných byliniek (zmes, ja som mala pažitku, petržlen. vňať a trošku tymianu)

POSTUP PRÍPRAVY

Ako na to:
Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom a 2 PL horúcej vody do penista. Z bielkov, zo štipky soli a z 3 PL studenej vody vyšľaháme tuhý sneh, ktorý opatrne zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a so Solamylom. Rúru vyhrejeme na 200 stupňov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na strednej priečke pečieme asi 10-12 min. Upečené cesto vyklopíme na čistú navlhčenú utierku a stiahneme papier. Piškótu zvinieme a necháme vychladnúť. ovčí syr prepasírujeme cez sitko, zmiešame so zmäknutým maslom a vymiešame do peny. Primiešame pokrájanú červenú papriku a posekané bylinky. Vychladnutý piškótový plát potrieme pripraveným krémom, opäť pevne zvinieme a odložíme na studené miesto. Pred podávaním pokrájame na plátky.
dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marcela V. (krupicka) ID 41990 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu