.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Výborný cuketový koláč (39) 26.7.2016, 9:32
Naše buchty (177) 22.7.2016, 9:58
***Konečne super bublanina! (225) 17.7.2016, 12:57
jahodový CHEESCAKE (5) 12.7.2016, 19:18
nepečená maškrta (16) 9.7.2016, 6:20
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 6.952 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,696 ďalšie >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Sunquickové rezy
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

15 vajec, 30 dkg kryštal. cukru, 15 dkg polohrubej múky, 15 dkg hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, Krém: 300 ml mlieka, 1 zlatý klas, 18 dkg mletého cukru, 1 maslo Sunquick sirup, Poleva : 40 dkg mletého cukru, sirup, vriaca voda

POSTUP PRÍPRAVY

5vajec a 10 dkg cukru vyšľaháme na hustú penu, pridáme 5 dkg polohrubej, 5 dkg hladkej múky a 1/2 bal. prášku do pečiva. Cesto vylejeme ny plech s pečiacim papierom a dáme piecť pri teplote 200°C. Takto si upečieme tri pláty.
Krém: uvaríme hustý puding z mlieka a zlatého klasu, maslo vymiešame s ml. cukrom a po vychladnutí pudingu spolu vyšľaháme na hladký krém.
Prvý plát natrieme 1/2 krému, zakryjeme ďalším plátom a ten polejeme sirupom, natrieme zvyšný krém a zakryjeme tretím plátom. Zaťažíme a dáme do chladu. po stuhnutí polejeme cukrovou polevou, Dozdobíme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika Š. (monka275) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Lekvárové rezy

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 22 dkg mletého cukru, 10 dkg palmarínu, 2PL slivkového lekváru , 1ČL sódy bikarbóny, 2 vajca (120g), 46 dkg hladkej múky špeciál na krém: 1/2 l mlieka, 20 dkg kryš. cukru, 2 žltka, 2 zlaté klasy, 1 maslo, na ozdobenie: čokoládová poleva slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Postup pri tomto recepte je vlastne rovnaký ako pri medových rezoch len na miesto medu sa používa slivkový lekvár.
Všetky suroviny okrem múky (múku pridávame až na koniec) povaríme na miernom ohni za stáleho miešania. Necháme mierne vychladiť a pridáme 46 dkg hladkej múky.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a vyvaľkáme pláty. Vaľkáme na papieri na pečenie na veľkosť 38x30 cm. Vyvalkané pláty pred pečením popicháme vidličkou. pečieme pri 200°C.
KRÉM: uvaríme puding. Po vychladnutí pridáme maslo ktoré predtým vymiešame. Krém natrieme medzi dva pláty a do stredu natrieme slivkový lekvár. Rez zaťažíme dáme do chladu. Vrch polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika Š. (monka275) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Kávov - banánový zákusok
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

*

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/07/kavovo-bananovy-zakusok.html
#recepty #káva #banán

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Lahká torta

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:5vajec, 150g kryšt.cukru, 120g hl.múky, 30g kakao, 5PL olej, 3PL vlažnej vody soľ. Krém: 400ml mlieka,4PL cukru, 1 zlatý klas, 200g kysl.smotana. + maliny alebo jahody, čokoláda na postrúhanie ne vrch

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame si tuhý sneh z bielkov +štipka soli, potom vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme olej, vodu, múku a kakao. Primiešame tuhý sneh a vylejeme do formy a dáme piecť na 150st. cca 40min. ale treba sledovať a skúšať špajdlou či je už cesto hotové. Formu na bokoch nemusíme vymazať lebo potom sa zvykne cesto v strede napučať a po bokoch je nižšie, vymažeme len spodok alebo dáme papier na pečenie. Upečené cesto necháme vychladnúť. Uvaríme si puding zo zlatého klasu a cukru. Tiež necháme vychladnúť a po vychladnutí k nemu vmiešame 200g kys.smotany. Ak sa nám zdá plnka málo sladká, prisypeme práškový cukor podla chuti. Cesto pokvapkáme šťavou z ovocia, môžme aj rumom a poukladáme naň ovocie. To pokryjeme krémom a na vrch nastrúhame čokoládu, dozdobíme podla vlastnej vôle a necháme poriadne stuhnúť, kludne aj celý deň. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Moravské koláče s pudingom a marhulami

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500g polohr.múky, štipka soli, 2PL cukru, 1 celé vajce, 2,5dcl vlažného mlieka, 50g roztopeného masla, 1 bal.sušeného droždia + 1vajce na potretie pred pečením. Puding: 3dcl mlieka, cukor, 1 puding (príchuť podla chuti, ja som mala len kakaový a k nemu som dala ešte 2PL kakaa aby bol kakaovejší). Marhule môžme použiť čerstvé alebo aj kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, sol, cukor, maslo, vajce, mlieko (ale nie celé aby sme mohli podla potreby pridávať) a nasypeme aj droždie (kvások nerobíme dopredu ak máme sušené droždie). Poriadne vymiesime na hladké a vláčne cesto a dáme kysnúť na teplé miesto. Medzitým si uvaríme puding a necháme vychladnúť.Po vykysnutí cesto rozvalkáme na hrúbku cca 0,5-1cm a vykrojíme väčšie kolieska a poukladáme ich na plech vedla seba. Do každého prstom urobíme jamku do ktorej lyžičkou vkladáme vychladnutý puding a na vrch položíme polovicu marhule. Cesto potrieme vajíčkom a dáme piesť na 180 st. na cca 20min ale treba sledovať nakolko každá rúra pečie inak. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Lahodné višňovo-ríbezľové muffiny

POTREBNÉ PRÍSADY

200g polohrubej múky, jeden čokoládový puding (neuvarený - len prášok), 85g hnedého cukru, 1 čajová zarovnaná lyžička sódy bicarbóny alebo 2 ČL prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 2 PL kakaa, 2 vajíčka, 1 kyslá smotana 200g alebo jogurt, 0,5 dl mlieka, 80g rozpusteného masla, 100 g horkej čokolády nasekanej na kúsky, 100g višní pokrájaných na kúsky, 100g ríbezlí ... ja som dala aj 50g mrazených malín - čerstvé sú veľmi krehké a pri miešaní by sa rozpadli

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny rozdelíme na suché a mokré - každé osobitne zmiešame - teda v jednej mise vymiešame múku, cukor, vanilkový cukor, pudingový prášok, sódu bicarbónu alebo prášok do pečiva, kakao a posekanú čokoládu a v druhej smotanu, vajíčka, mlieko a maslo. Obe masy ručne premiešame, nakoniec vmiešame pokrájané vine, ríbezle a maliny. Do muffinového pekáča dáme papierové košíky, ktoré naplníme do 2/3 zmesou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Mne vyšlo 18 muffinov ... sú jemné, lahodné ... ja som podávala na malinovom pyré (rozmixované a prepasírované maliny s trochou cukru a pár kvapkami citrónovej šťavy), ale môžeme použiť akékoľvek rozmixované ovocie alebo aj džem, kyslastá chuť výborne dopĺňa čokoládovú chuť muffinov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2016, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥ Svieži ovocný dezert ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

https://angiebakes.com/2016/06/19/nepeceny-ovocny-dezert-s-kyslou-smotanou/ 500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, asi 300g jahôd, maliny, dlhé piškóty, ovocie...

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu na šľahanie prevaríme a odstavíme, nasypeme želatínu a za občasného miešania necháme vychladnúť. 250g jahôd umyjeme očistíme a rozmixujeme. Kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozmixované jahody a vlažnú smotanu. Premiešame...Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou, nalejeme 1/3 krému, poukladáme nahusto dlhé piškóty, necháme asi 10-15 minút stuhnúť v chladničke, potom posypeme nahusto malinami a zalejeme 2/3 krému, poukladáme dlhé piškóty a popritláčame. Necháme stuhnúť v chladničke, vrch ozdobíme ovocím a podávame...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.7.2016, 11:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády

POTREBNÉ PRÍSADY

korpus : 2 zrelé banány, 120g jemnej kokosovej múčky (hrubšiu premixujeme), 80g mletých mandlí príp. vlašských orechov, 2 PL kakaa, ak robíme len pre dospelých môžeme pridať kvapku rumu alebo brandy ... krém : 1 smotana na šľahanie (180 ml), 1 a pol bielej čokolády (ja som použila Milku, ktorá je jemná a dobre sa rozpúšťa), 250g mascarpone (môžeme nahradiť mäkkým tvarohom), 3 plátky želatíny ... sekané pistácie na dozdobenie alebo čokoládové hoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

... voňavý, jemný, lahodný koláčik ... banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame a dáme do tortovej alebo koláčovej formy (ja som použila s priemerom cca 24 cm) a dáme do chladničky stuhnúť ... pokiaľ korpus odpočíva v chladničke urobíme si krém - smotanu zahrejeme až pod bod varu a nalejeme na polámanú bielu čokoládu, miešame pokiaľ sa čokoláda úplne neroztopí ... necháme vychladnúť a potom po častiach ručne vmiešame mascarpone a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu ... nalejeme na vychladnutý korpus, uložíme jahody a dáme do chladničky stuhnúť (ja som nechala cez noc) ... pred podávaním ozdobím sekanými pistáciami alebo čokoládovými hoblinkami ... koláčik je úžasné voňavý a lahodne krémový

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 6.7.2016, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Ženský rozmar

POTREBNÉ PRÍSADY

30 dg hladkej múky, 13dg masla, 2dg práškového cukru, 4 žĺtky, trošku soli, 6 lyžíc mlieka, 3 dg droždia, ríbezľová marmeláda, 5dg mandlí (pop. mleté vlašské orechy)

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, v mlieku rozmiešané droždie a zamiesime. Vypracované cesto vyvaľkáme a položíme na slabo vymastený plech (ja som cesto dala na mastný papier), kde ho necháme kysnúť. Na teplom mieste som ho nechala cca 15 minút, kým som si nevyšľahala bielky s cukrom a kým som si nepripravila slivkový lekvár so škoricou). Vykysnuté cesto natrieme džemom, marmeládou, prikryjeme snehom a posypeme nahrubo posekanými mandľami, popr. jemne namletými orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri miernom ohni. Ja som ho piekla pri 180C cca 15-20minút

SNEH
4 bielky, 20dg práškového cukru, 1balíček vanilkového cesta

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme k nemu práškový cukor a znova dobre premiešame

DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva K. (Jolana) ID 36903 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.6.2016, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Úžasný nepečený čokoládovo-jahodový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

330g sušienok OREO, 100g horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa (cca 70%), 200g mliečnej čokolády (ja som použila Milku, zdá sa mi najkrémovejšia a najlahodnejšia), 200ml smotany na šľahanie, cca 20 kusov čerstvých jahôd, 110g masla, na posypanie pistácie alebo sekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

... tento čokoládovo-jahodový koláčik som sa chystala vyskúšať už od zimy, keď som ho videla niekde na nete a teraz keď dozreli jahody prišiel čas ... výsledok prosto úžasný, tak posúvam ďalej .... sušienky rozmixujeme, polejeme rozpusteným maslom, zmiešame a dáme do vhodnej formy tak, že z masy vytvoríme aj cca 2 cm vyvýšené okraje, dáme na pol hodinku do chladničky ... dáme si zohriať smotanu až po bod varu, čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou, rozmiešame, pokiaľ sa nám čokoláda nerozpustí a nespojí so smotanou - trvá to len pár minút - necháme trocha vychladnúť a nalejeme na vychladený korpus ... uložíme umyté a osušené jahody a dáme do chladničky pokiaľ čokoládová náplň nestuhne ... po vybratí posypeme sekanými orieškami a podávame ... koláčik je výrazne čokoládový a kyslasté jahody ho perfektne dopĺňajú ... nabudúce vyskúšam s korpusom z kokosu, banánu a kakaa (postup v inom recepte)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.7.2016, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.952 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,696 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku