.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Čokoládovo banánové muffiny (9) 28.7.2014, 19:17
Rýchle tvarohové koláčiky na cesty :-))) (23) 27.7.2014, 16:09
PERNÍK - jednoduchý, lacný, rýchly, chutný!!! (69) 27.7.2014, 13:57
Starkej piškótové cesto (5) 27.7.2014, 10:10
Bananovy chlebik so susenymi ceresnami (1) 27.7.2014, 8:25
kakaová plnka do kysnutých závinov (15) 26.7.2014, 10:41
Tvarohové rezy s čučoriedkami (vyskladaný recept) (3) 25.7.2014, 17:26
Výborné kysnuté cesto na pečené buchty, záviny, dukátové buchtičky... (86) 25.7.2014, 17:19
Smotanový (šumienkový) zákusok špeciálne pre Danielku G. (32) 25.7.2014, 16:04
Rýchla orechová bábovka (20) 25.7.2014, 12:48
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 28.7. 20:48 | všechny 120
Celkem: 6.802 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Bananovy chlebik so susenymi ceresnami

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/07/bananovy-chlebik-so-susenymi-ceresnami.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:125 g masla,rozpusteneho
4 stredne velke banany (dokopy 500g v supke )
150g krupicoveho cukru
2 vajicka
175g hladkej muky
2 CL prasku do peciva
1/2 CL sody bikarbony
100g susenych ceresni
100g struhaneho kokosu
Postup:Ruru si predhrejeme na 170C.Plech v ktorom budeme piect chlebik si vylozime papierom na pecenie.
Bananny si osupeme a pomocou vidlicky rozpucime.
Do rozpusteneho masla si vmiesame cukor,banany a vajicka.Vsetko dobre premiesame a pridame muku,prasok do peciva,sodu bikarbonu.Napokon pridame kokos a susene ceresne.Opat dobre premiesame a cesto nalejeme do pripravenej formy.Dame piect na 50 min.Po vytiahnuti z rury nechame aspon 10-15 minut vychladnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 27.7.2014, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Kokosovo-karamelové rezy ... výborné

POTREBNÉ PRÍSADY

... recept mám už pekným pár rokov z už neviem akého časopisu ... je výborný a môžem len a len odporučiť ... Cesto : 7 bielkov, 250 g kryštálového cukru, 100 g kokosovej múčky, 5 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva Krém : 1 karamelové salko, 250 g Hery (masla), 3 PL práškového cukru, 1 PL kakaa čokoládová poleva na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Bielky a cukor vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka vmiešame kokosovú múčku a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva - cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme vo vyhriatej rúre. Na krém vymiešame Heru (maslo) s cukrom a kakaom, nakoniec postupne vmiešame karamelové Salko. Rovnomerne rozotrieme na upečené kokosové cesto. Dozdobíme čokoládovou polevou. Kombinácia kokosového cesta a karamelovej plnky s čoko polevou je fantastická - a koláč mizne z plechu behom chvíle ... krájať treba s nožom namočeným vo vode, pretože karamelová plnka sa troška horšie krája (ťahá sa) ale tá chuť ...... mňaaaaaaaaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 21.7.2014, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Koláč Ranná rosa

POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 200g margarínu alebo masla, 150 g cukru, 3 vajcia,300 g polohrubej múky, 250ml kyslej smotany, 3 lyžice mlieka,2 lyžice kakaa,1 prášok do pečiva tvaroh.guličky: 200 g tvarohu,3 lyžice cukru,1 žĺtok,5-6 PL kokosovej múčky krém:2 šálky mlieka,1 vajce,150 g cukru,3 lyžice hladkej múky , 1 vanilkový cukor krém varianta 2: kyslá smotana,cukor,vanilka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept nie je môj, ale dovolím si ho sem dať, aby sa mi " nestratil"
Táto dávka je na malý plech. Keď chcete zákusok robiť na klasický plech doporučujem dávku zdvojnásobiť. Najskôr si pripravíme gulôčky do cesta..Zmiešame tvaroh, cukor žĺtok a kokosovú múčku. Cesto by malo byt tuhé a mali by sa nám dať tvarovať maličké gulôčky.Guľky by mali byť vo veľkosti vlašského orecha.. tie odložíme do mraziaku na 30 minút.Teraz si vymiešame margarín s cukrom..do biela. Pridáme vajcia aj zostávajúci bielok, smotanu, mlieko múku a prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame.Do vymastenej formy nalejeme polovicu cesta. Do zvyšného cesta pridáme kakao a premiešame. Vylejeme na vrch svetlého cesta . Teraz prichádzajú na rad naše primrazené gulôčky. Tie vtláčame do cesta..Pečieme v rúre 40 -45 minút pri 180°C ..Navrch zákusku si uvaríme puding z mlieka, žĺtka, múky a cukru.Vychladnutý krém navrstvíme na koláčik a posypeme nastrúhanou čokoládou alebo kakaom.
Namiesto krému môžete vyskúšať aj pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 23.7.2014, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Tvarohová dobrota

POTREBNÉ PRÍSADY

Těsto: 2 celá vejce 1 hrnek cukru krupice 1/2 hrnku oleje 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 1 vanikový cukr 1 hrnek mléka kakao 2 lžičky rozpustného kafe

POSTUP PRÍPRAVY

Krém:
1/2l mléka
2 vanilkové pudinky
cukr podle chuti
2 tvarohy (vaničky)
rum podle chuti
1/2 másla
Poleva: 2 zakysané smetany
1 čokoláda na vaření

Postup:
Těsto: vše smícháme dohromady, plech vymažeme a vysypeme, vylijeme polovinu těsta, do druhé půlky dáme kakao a kafe a nalijeme na světlé těsto a upečeme při 180-200°C asi 15 - 20 minut.
Krém: v mléku uvaříme pudink, hned do horkého zašleháme máslo a poté přidáme oba tvarohy a rum a ještě našleháme. Krém naneseme na vychladlé těsto, uhladíme a nakonec dáme polevu. Rozpustíme si čokoládu a pak do ní vmícháme zakysanou smetanu.
Dáme vychladit do lednice a podávame s kafíčkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Recept na nízkotučné tiramisu

POTREBNÉ PRÍSADY

Ingredience: 180 g piškotového korpusu 1 lžíce instantní kávy 2 lžíce kávového likéru 500 g ricotty (viz Něco navíc) 200 ml bílého jogurtu 2 lžíce třtinového cukru 1 lžička vanilkového extraktu kakao holandského typu na posypání

POSTUP PRÍPRAVY

Počet porcí:
pro 6 osob



Příprava
1 Dortový korpus nakrájejte na plátky široké asi tři centimetry a polovinu jich narovnejte do čtverhranné nádoby o velikosti přibližně 18 × 18 cm (a objemu minimálně 800 ml).

2 V hrnku smíchejte kávu, 2 lžíce horké vody a kávový likér. Polovinou pokapejte připravený piškot v míse.

3 Smíchejte ricottu, jogurt, cukr a vanilkový extrakt a polovinou vzniklého krému potřete piškotový základ. Navrch naklaďte zbývající piškotové hranolky, postříkejte je kávou s likérem a potřete zbytkem jogurtu a ricotty.

4 Obrácenou stranou lžíce uhlaďte tiramisu a dejte ho aspoň na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

5 Tiramisu těsně před podáváním zasypte kakaem – nejlépe to jde přes jemné sítko.

NĚCO NAVÍC: Ricotta je čerstvý syrovátkový sýr se zanedbatelným procentem tuku. Když ricottou nahradíte tučné mascarpone, ze kterého se tiramisu tradičně připravuje, získáte nízkokalorický dezert. Zůstane přitom stejně dobrý! Někde na půli cesty mezi mascarpone a ricottou stojí naše lučina, pokud ale chcete zůstat u nízkého obsahu tuku, podívejte se po Lučině Linie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Ricottovo broskynovy kolac

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/07/ricottovo-broskynovy-kolac.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:250g hladkej muky
250g ricotty
190g krupicoveho cukru
3 vajicka
3 velke broskyne
2 CL prasku do peciva
Postup:Ruru si predhrejeme na 175C.Tortovu formu (20cm ) si vylozime papierom na pecenie.
V miske si zmiesame cukor a vajicka az do hladka a pridame ricottu.Vsetko dobre premiesame.
V dalsej miske si preosejeme muku a prasok do peciva..A postupne pridavame do ricottovo vajickovej zmesi..
2 broskyne si nakrajame na mensie kusky.Poslednu broskynu si nakrajame na tenke platky.Tie dve broskyne ktore sme si nakrajali mensie kusky si pridame do cesta.Premiesame a cesto nalejeme pripravenej tortovej formy.Na vrch poukladame broskynove platky...A dame piect na 1 hodinu (mne to trvalo menej ..Treba si to sledovat.)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 13.7.2014, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
ovocné rezy

POTREBNÉ PRÍSADY

⇒ 250 g maslových sušienok (BB keksy) ⇒ detské okrúhle piškóty ⇒ 5-6 banánov ⇒ 1 liter mlieka ⇒ 2 čokoládové pudingy ⇒ 2 vanilkové pudingy ⇒ 250 g jemného tvarohu ⇒ 8 lyžíc kryštálového cukru ⇒ 2 balíčky vanilínového cukru ⇒ mandarínkový kompót ⇒ 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie 30-33%) ⇒ 2 lyžice práškového cukru ⇒ 1 téglik kyslej pochúťkovej smotany ⇒ škorica na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:
Na menší plech si naukladáme BB keksy, navrch dáme rozpolené banány a zalejeme len mierne vychladnutým čokoládovým pudingom. Puding - 1/2 litra mlieka si rozdelíme na 2 časti, jednu vylejeme do hrnca, pridáme 4 lyžice kryštálového cukru a privedieme do varu. Medzitým si v druhej časti mlieka rozmiešame 2 čokoládové pudingy ,za stáleho miešania vlejeme do vriaceho mlieka a miešame do zhustnutia.

Na puding znova poukladáme vrstvu sušienok, pokvapkáme ich šťavou z mandarínkového kompótu a na vlhké keksy poukadáme scedené mandarínky.

Pripravíme si druhú plnku. Uvaríme si vanilkový puding s 1/2 litra mlieka , 2 vanilkových pudingov , 4 lyžíc kryštálového cukru a 2 vanilkových cukrov. Postup je ten istý ako pri čokoládovom pudingu. Necháme vychladnúť, prikryjeme ho buď potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila šupka (chladne pomalšie) alebo ho často premiešavame. Do vychladnutého pudingu vmiešavame tvaroh.

Vanilkovo-tvarohovú zmes rovnomerne rozotrieme na mandarínky.

Šlahačkovú smotanu vymiešame s 2 lyžicami práškového cukru, do tuhej šľahačky pridáme kyslú smotanu a krátko spojíme mixérom.

Pokračujeme vo vrstvení. Na vanilkovo-tvarohovú plnku poukladáme piškóty a pokvapkáme zvyšnou šťavou z mandarínok. Na to rovnomerne natrieme pripravenú šľahačku.

Posypeme škoricou, prípadne kakaom, grankom alebo strúhanou čokoládou.

Koláčik dáme odpočívať na vrchnú poličku do chladničky minimálne na 6 hodín (najlepšie cez noc).

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Šťavnaté čokoládové brownies (Fudgy moist chocolate brownies)

POTREBNÉ PRÍSADY

350g horkej čokolády, 250g masla, 3 vajcia, 250g kryštálového cukru, 1 PL kakaa, 1 čl kávového espresso prášku, 85g hladkej múky, 1 čl prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

1. Čokoládu nalámeme a maslo nakrájame na kocky, spolu ich miešaním roztopíme nad stredne veľkým ohňom, pridáme kávový prášok a necháme vychladnúť.\\r\\n2. V mise si vyšlaháme 3 vajíčka, dokým nezdvojnásobia objem (do penista) a za stáleho miešania pridávame cukor, až pokým nevznikne lesklá hustá zmes.\\r\\n3. Do vychladnutej čokoládovej zmesi postupne za stáleho miešania (už len ručnou metličkou) pridávame vajíčkové zmes.\\r\\n4. Do tejto "koncovej" zmesi preosejeme hladkú múku, prášok do pečiva a kakao.\\r\\n5. Vymastíme si 20x20cm plech, vyložíme pečiacim papierom, znova vymastíme a vysypeme múkou.\\r\\n6. Pečieme v predohriatej rúre na 160°C cca 45-50min. Keď do koláča pichneme drevenú paličku, nemala by na nej byť tekutá cestová hmota, ale len také lepivé omrvinky.\\r\\n7. Necháme vychladnúť v panvici 20min, ale ešte predtým ich rozdelíme na 15/16 kúskov. Potom premiestnime z plechu a pustíme sa do jedenia! Dobrú chuť! :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dominika V. (domkaaa7) ID 137448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Jahodová torta s penou z bielej čokolády
PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Upečené podla receptu :http://varecha.pravda.sk/recepty/jahodova-torta-s-penou-z-bielej-cokolady-fotor/27390-recept.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana H. (U Maxi) ID 197863 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Jablkový koláč s výbornou posýpkou

POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček mlieka 1/4 hrnček oleja 1/2 hrnček cukru 1 hrnček múka polohrubá 1 ks kypriaci prášok 2 ks vajce 1 ks cukor vanilkový Ostatné: 2 ks jablko 1 ks cukor škoricový Posýpka: 1/2 hrnček múka polohrubá 1/2 hrnček cukor 1/4 hrnček olej

POSTUP PRÍPRAVY

Hrnček som použila dva a pol decový. \r\n
Do jednej misky si nastrúhame na hrubo dve väčšie kyslejšie jablká. Tieto jablká zľahka zmiešajte so škoricovým cukrom. Šťavu nevytláčajte, nechajte ju v miske. \r\nV druhej miske si spravte posýpku tak, že múku, cukor a olej rukami pomrvte na polosypkú zmes. \r\nV tretej miske si spravte cesto tak, že do mlieka dajte olej a vajcia, rozšľahajte ich metličkou, alebo len vidličkou. Potom pridajte cukor, vanilkový cukor, múku a kypriaci prášok. Všetko spolu vymiešajte na riedke cesto.\r\nNa plech dajte papier, troška ho pomastite a cesto vylejte . Na cesto rukou jemne porozhadzujte nastrúhané jabĺčka aj so šťavou. Zasypte to všetko posýpkou a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov pol hodiny. Počas pečenia rúru (ani remosku)neotvárajte.

Namiesto jabĺk môžete použiť aj sezónne ovocie. Pečieme v menšom plechu, ja osobne to pečiem v remoske.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva K. (Jolana) ID 36903 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 2.7.2014, 12:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 6.802 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>