.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Jablkový koláč s kokosom (14) 30.5.2016, 20:21
včera Extra čokoládové - TROJFAREBNÉ BROWNIE (25) 30.5.2016, 14:12
Vaľkaná doboška (11) 29.5.2016, 14:29
Apple pie-uuzasnyyy:) (7) 24.5.2016, 22:28
Mačacie oči (1) 24.5.2016, 17:39
Kokosovo puncove rezy (6) 24.5.2016, 17:18
Dánske škoricové koláčiky (5) 24.5.2016, 17:01
Dobošové rezy (12) 24.5.2016, 16:52
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 30.5. 13:24 | všechny 635
Celkom: 6.943 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,695 ďalšie >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Marhuľová roláda so Šmakounom

POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 5 bielkov, 4 žĺtka, 3 PL trstinového cukru, 2 PL hladkej celozrnnej pšeničnej múky, 2 PL ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek), 1 PL kakaa, PLNKA: 250 jemného nízkotučného tvarohu/alebo ricotty/alebo syra mascarpone, 1 balenie Šmakoun marhuľa, 1-2 PL agáve sirupu/prípadne iné obľúbené sladidlo

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a jemne zamiešame do bielkovej hmoty. V ďalšej miske zmiešame celozrnnú, ovsenú múku a kakao. Tiež pridáme k bielkovej hmote a s citom premiešame, aby sa nám všetko spojilo do nadýchaného cesta.

Stredný plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15 minút. Upečený korpus zvinieme do vlhkej utierky a necháme úplne vychladnúť.

Krém si pripravíme veľmi jednoducho: v kuchynskom robote zmixujeme tvaroh s marhuľovým šmakounom a dosladíme podľa chuti. Vychladnutý korpus rozvinieme, oddelíme od papiera a naplníme marhuľovou plnkou. Ak chcete, môžete ho predtým potrieť aj domácim marhuľovým džemom. Roládu opäť zvinieme a odložíme stuhnúť do chladničky.

Z blogu www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥ Čokoládový vrkoč...♥

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 50g kryštálového cukru, 160g vlažného mlieka, 500g hladkej múky, 60g rozpusteného masla, 2 vajcia, štipka soli...♥ Plnka: 100ml smotany na šľahanie, 40g čokolády na varenie... ♥ žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť na vláčne cesto, prikryť čistým obrúskom a nechať 45 minút na teplom mieste kysnúť.♥♦♥ Čokoládu nalámeme do hrnca, zalejeme smotanou a spolu na miernom ohni rozpustiť a nechať vychladnúť.♥♦♥ Cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý rozdelíme na tri časti, každú natrime plnkou, zvinieme, okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a stlačíme, aby plnka nevytekala. Pripravené roládky zapletieme do vrkoča, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 15 minút podkysnúť, potrieme žĺtkom rozmiešaným s 2 PL vody a pečieme na 180 °C, cca 50 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.3.2016, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♣ Broskyňový tarte s krokantom a bielou čokoládou ♣

POTREBNÉ PRÍSADY

Krehké cesto: 80g masla, 120g hladkej múky, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 2 PL mletých mandlí...♣♣♣ Krokant: 150g kyslej smotany /18%/, 100g medu, 40g vanilkového cukru, 30g škrobovej múčky, 200g nasekaných mandlí...♣♣♣150g bielej čokolády, 4 PL smotany na šľahanie... ♣♣♣ Na obloženie: 700g zaváraných broskýň, 1 balíček tortovej želatíny...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť, zabaliť do potravinárskej fólie a nechať v chlade 30 minút.


Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vyvýšime aj po okrajoch, popicháme vidličkou.Na korpus rozotrieme mandľový krokant, a pečieme na 180°C, 30 minút /po 20 minútach vrch prikryjeme alobalom/. Potom koláč necháme vychladnúť. Potrieme rozpustenou bielou čokoládou a necháme v chlade stuhnúť. Poukladáme nakrájané broskyne, zalejeme tortovým želé /pripraveným podľa návodu/ a necháme do druhého dňa v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2016, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♣ Broskyňový koláč ♣

POTREBNÉ PRÍSADY

Vôbec netuším, či tu tento receptík je, ale u mňa je už veľa rokov zapísaný v zošítku, tak prečo sa oň nepodeliť :-)... Potrebujeme: 3 vajcia, 100g práškového cukru, štipka soli, 75g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, 6PL oleja ♥♥♥ Krém: 4 dl smotany na šľahanie, 200g kyslej smotany, 2 balíčky broskyňového džúsu v prášku, 450g broskyňového kompótu, mleté orechy alebo mandle na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom s soľou do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme na 160°C, 25 minút. Horúci korpus pokvapkáme šťavou z broskýň a necháme vychladnúť. Broskyne precedíme, 5 polovičiek odložíme bokom, zvyšok nasekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha, primiešame džús v prášku a kyslú smotanu, nakoniec zľahka vmiešame nasekané broskyne. Krém navrstvíme na korpus, zvyšné broskyne nakrájame na plátky a poukladáme navrch, posypeme mletými orechmi alebo mandľami a necháme cez noc v chlade.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2016, 17:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥ Malinový cheesecake... ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovala ma zas a znova Martinka Pintérová-Bezáková, ktorá je svojimi cheesecake/mi/ neprekonateľná: http://www.dulce-de-leche.eu/2016/02/malinovy-amaretti-cheesecake.html , ale zas čo si budeme nahovárať, predsa len pár drobných zmien odo mňa mu na kráse/chuti neubralo ;-)

POSTUP PRÍPRAVY

1. zmena: sušienky som dala len maslové /spolu 200g/ ...




2. zmena: do krému som dala 250g Riccoty a 250g mascarpone


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.3.2016, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Špaldový - zdravý mrkvový perník :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špald.múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček oleja - masla, 1/2 hrnčeka hnedého cukru (môžete aj viac, ale ja necukrujem veľmi) , 1 hrnček postrúhanej mrkvy (cca 2ks strednej mrkvy) , 2 vajíčka, 1 KL sódy bicarbóny, 1KL mletej škorice, 2 PL kakaa, 2PL bio trstinovej melasy.........podľa chuti oriešky, sušené ovocie a pod. Poleva: tvaroh, 1PL medu, trochu citr. šťavy. Môj hrnček má 2,5 dcl.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi obľúbený Carrot cake -mrkvový koláč - tortu som upravila na zdravšiu verziu so špaldovou múkou a melasou. Recept je veľmi rýchly a a chutný.

Ako prvé si postrúhame mrkvu a zapneme rúru. Suché prísady - múku, kakao, sódu bic., hnedý cukor, škoricu spolu premiešame. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajíčka. Pridáme k suchým prísadam a mixérom krátko cesto spojíme. Pridáme najemno postrúhanú mrkvu a nakoniec 2 PL melasy - ak nemáte môžete vynechať ale melasa dodá perníku skvelú chuť. Môžete pridať aj oriešky, či nejaké suš.ovocie. Chuti sa medze nekladú. Cesto vylejeme na menší plech, ktorý sme si vopred namazali a vysypali múkou. Pečieme na 180*C cca 25min. záleží však od Vašej rúry, preto radšej páratkom vyskúšajte.

Perník necháme vychladnúť a je už len na nás, či ho dochutíme práškovým cukrom, čokoládovou polevou, alebo ho necháme len taký suchý, chuťovo je dobrý, vláčny, takže mu netreba žiadnu polevu.

Kedže som robila taký zdravší, tak som spravila polevu z tvarohu, medu a citr. šťavy - všetko spolu premiešať a vyliať na vychladnutý koláčik. Necháme stuhnúť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2016, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Svieži orechovo-višňový koláč ... bez múky

POTREBNÉ PRÍSADY

200g mleté lieskové orechy, 150g krupicový (alebo hnedý) cukor, 3 vajcia, 1 PL kakao, štipka prášku do pečiva, 200g višní (čerstvé, mrazené, zavárané), 1 balíček želatíny v prášku

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor a celé vajíčka vyšľaháme do hustej peny, pridáme mleté orechy (kto nemá rád pomerne výraznú chuť lieskovcov môže nahradiť mletými mandľami alebo vlašskými orechmi), kakao, prášok do pečiva a zľahka premiešame. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (priemer cca 24 cm). Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C asi 25 minút, po upečení necháme vo forme vychladnúť a následne obložíme vykôstkovanými višňami (ja som ešte potrela korpus džemom). Podľa návodu na vrecúšku uvaríme želatínu, nalejeme ju na višne a necháme stuhnúť pár hodín (ja som premeškala vhodnú chvíľu a želé mi stuhlo viac ako bolo treba). Korpus má výraznú orechovú chuť a s kyslastými višňami sa skvelo dopĺňa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.3.2016, 16:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Crème brûlée s jahodami

POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml smotana sladká 33 %, 3 ks - žltka 45 g - cukor jemný kryštalovy 1 ks - vanilkový struk na posypanie - cukor jemny krystalovy bledohnedy

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci zohrejeme sladku smotanu so strukom. DO druhej misky dáme zltka a cukor, vymiešame. Ked sa smotana zacina varit, tak ju odstavime z ohna. Pomaličky primiešavame do zltkov, pozor aby sa nespravila praženica. Ked je to premiesane, nalejeme do formičiek. Na povrchu nesmu byt bublinky, odstranime ich. Zapekacie misky dame do rury, na 2/3 musia byt ponorene v horucej vode, pozor aby sa voda nedostala do kremu. Dame na 120 stupnov do rury cca 40 minut podla toho ako Vam zhusne. Vyberieme, vychladime posypeme cukrom. Ja som ich dala nachvilku pod gril kym cukor stvrdol. Podavame vychladene. \r\nSpravila som k nim este jahodovu polevu - cukor vymiesany s jahodami.\r\nDobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarina R. (Katuska88) ID 66820 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.2.2016, 10:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Malinovo-tvarohový koláč
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 180 g cukru, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, citr. kôra, vanilk. cukor, 200 g polohr. múky, 1 pdp Krém: 33% šľahačka, stužovač šľahačky, 1 odtučnený tvaroh, citr. šťava, cukor, vanilk. cukor, malinový džem, maliny ( aj mrazené).

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: 4 žltka vymiešame so 180 g cukru, pridáme 1 dcl oleja, 1 dcl teplej vody, 200 g poloh. múky, 1 práš. do pečiva, 1 vanil. cukor, citr. kôru, sneh zo 4 vajec. Pečieme pri 170 st., až chytí cesto farbu a nelepí sa na špajlu.
Krém: vyšľaháme jednu 33% šľahačku so stužovačom, pridáme jeden odtučnený tvaroh ( lidl), cukor, vanilk. cukor podľa chuti, lyžicu malin. džemu a za hrsť malín ( lidl), citr. šťavu.
Korpus potrieme malinovým džemom, navrtsvíme plnku, posypeme nastrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana B. (livia123) ID 4682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Kokosové rezy na oblátke

POTREBNÉ PRÍSADY

Kokosové cesto: - 7 bielkov - 250 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 100 g kokosovej múčky - 5 lyžíc polohrubej múky - 1 prášok do pečiva - tortové oblátky v tvare obdĺžnika Plnka: - 7 žĺtkov - 7 lyžíc mlieka - 7 lyžíc práškového cukru - 7 lyžíc hrubej múky - 250 g masla - 2-3 lyžice kakaa - 100 g práškového cukru - postrúhanú čokoládu na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, nasypeme práškový a vanilkový cukor a znova dobre prešľaháme. Pridáme kokosovú múčku zmiešanú s múkou a práškom do pečiva a zľahka premiešame. Na plech rozložíme oblátky a boky plechu vymastíme tukom. Bielkové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený oblátkami. Pečieme na 160°C cca 20 minút. Múčnik necháme na plechu vychladnúť, natrieme plnkou, posypeme čokoládou a necháme v chladničke zachladnúť.
Plnka:
Zo 7 žĺtkov, 7 lyžíc práškového cukru, mlieka a múky uvaríme za stáleho miešania nad parou hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo so 100 g práškového cukru a kakaom. Žĺtkovú kašu po troche pridávame do vymiešaného masla. Zmes natrieme na cesto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta P. (ivusshik) ID 304736 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.943 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,695 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku