.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera *** Jednoduchá tvarohová bábovka *** (5) 29.6.2015, 19:47
včera Svieži pudingový rez (1) 29.6.2015, 16:38
včera Pečené buchty (193) 29.6.2015, 15:54
Čoko zmrzlina s malinami (1) 28.6.2015, 18:45
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 29.6. 15:30 | všechny 942
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 další >>
MÚČNIKY, POHÁRE
JAMAJKA REZY s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 krát žlté ( jedno zo 4 vajec )\r\nCesto: 1 krát hnedé\r\nKrém: 4 celé vajíčka šľahať nad parou asi 15 minút, keď sa začnú robiť bublinky a je masa hustá\r\npridať 100 g nad parou rozpustenej čokolády, ešte 5 minút šľahať, necháme za občasného \r\nmiešania vychladnúť a nakoniec zmiešame s 1 a 1/2 masla, ktoré si predšľaháme !!!!! ( tú zvyšnú polovicu masla ešte budeme potrebovať )\r\n\r\nKokosová hmota: 200 ml mlieka, 200 g pr. cukor, uvariť a do horúceho nasypať \r\n250 g kokosu, do kokosu prisypať 100 g hrozienok a asi 1 dl rumu,\r\nna spevnenie ja dávam aj pol balíčka želatíny, lepšie sa to krája / rozpustiť\r\nv troche teplého mlieka /\r\nMarcipán na obalenie: 400 g sušeného polotučného mlieka........400 g práškového cukru.......6-8 lyžičky oleja.................... 6-8 lyžice pšeničného sirupu (lyžice nestierať prstom, ale nechať voľne stiecť a znovu nabrať ).......určite by sa dal použiť aj iný sirup napr. kukuričný nebo jačmenný......( tentoraz som mala kukuričný slad ) trochu teplej vody (asi 30-50 ml) ale s vodou veľmi pomaly a opatrne... mandľová aróma

POSTUP PRÍPRAVY

Postup: Žlté cesto, čokokrém, hnedé cesto, pikantný červený lekvár, kokosová hmota, čokokrém, žlté cesto. Marcipán na obalenie: spojíme všetky suroviny ( má to byť ako plastelína, najlepšie je si ju dať na hodinku - dve v potravinovej fólii do chladničky ) rozdeliť na 4 časti ( asi po 220 - 250 g ), pri vaľkaní podsypávame solamylom, nešetríme , prebytočný solamyl pekne utierkou, alebo kuchynskou servítkou oprášime. Keď už máme koláč poskladaný rezy si pripravte tak že si narežeme 4 rovnaké pásy ( asi 6 cm široké a aj vysoké boli asi 6 cm ) a trochu ich potrite na povrchu krémom. Na to natiahnuť marcipán. Mnoho úspechov. \r\n \r\nKRÉM: \r\nV miske rozdelíme krém na tri časti. Z tretej ešte po 1-2 PL priložíme k tým dvom častiam a do tretej zašľaháme ½ masla – to bude na potretie tých 4 pásov. \r\nMARCIPÁN:\r\nVšetko zmiešame a rukou vypracujeme hmotu ako plastelína, zabaliť do potravinovej fólie a nechať v chladničke aspoň dve hodiny. Hmota nebude tak lepiť a bude pružnejšia. V chlade vydrží aj dva mesiace. Keby stvrdla v mikrovlnke ju jemne nahrejeme, prepracujeme a použijeme. \r\n\r\n• Sirup biely, čím tmavší, tým bude hmota žltšia\r\n• Na podsypanie solamyl\r\n• Práškový cukor 2-3 krát preosiať\r\n• Keď miesto normálneho sušeného mlieka dáme kokosové, bude hmota biela , ale záleží aj od farby sirupu. Vraj to funguje aj bez sirupu. Toto som neskúšala.\r\n Na jeden pás budeme potrebovať asi 220 – 250 g hmoty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 29.6.2015, 22:37 včera | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Kokosová bezé torta s čokoládovo-limetkovým krémom, ananásovo-zázvorovým pyré a malinami

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 5 bielkov, 280 g jemného krupicového cukru, 2 ČL kukuričného škrobu (maizeny), 2 ČL bieleho vínneho octu (stačí aj obyčajný), 90 g strúhaného kokosu ... čokoládový krém : 1 mascarpone, šťava a kôra z jednej limety, 50g rozpustenej horkej čokolády ... ananásovo-zázvorové pyré : 1 plechovka ananásu, cca 2 cm čerstvého zázvoru, štipka čerstvo mletého korenia ... cca 200g malín

POSTUP PRÍPRAVY

... táto torta bola pre mňa dlho výzvou a až teraz som sa odhodlala ... možno je trošku pracná, ale výsledok rozhodne stojí za to ... recept na korpus som odkukala z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... zvyšok je improvizácia ... rúru vyhrejeme na 140°C. Bielky šľaháme v mixéri do tuha, potom postupne pridávame cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí (vyskúšame sneh medzi prsty a ak necítime kryštály je hotovo). Potom pridáme maizenu a ocot a ešte minútu šľaháme, na koniec vmiešame kokos špachtľou alebo veľkou varechou. Na dva plechy rozprestrieme papiere na pečenie si nakreslíme ceruzkou na každý papier 1 kruh o veľkosti veľkého plytkého taniera. Do oboch kruhov rovnomerne rozotrieme sneh. Plechy vložíme naraz do rúry a pečieme 1 hodinu. Počas tejto prvej hodiny rúru neotvárame !!! Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a bezé necháme v rúre dosušiť až do úplného vychladnutia (cca 2-3 hodiny). Krém vytvoríme zmiešaním všetkých surovín .... ananásové pyré zmixovaním dobre odkvapkaného ananásu, nadrobno pokrájaného zázvoru a korenia. Následne už len vrstvíme ... na jeden korpus natrieme čokoládový krém, naň rozvrstvíme ananásovo-zázvorové pyré a nakoniec jemne popučené maliny ... druhý korpus na plechu nakrájame na jednotlivé tortové diely a uložíme navrch torty

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 28.6.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Osviežujúci ananásovo - malinový pohár s kokosovým bezé
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ananásovo - zázvorové pyré, maliny, kokosové bezé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 28.6.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Výborný sypaný orechovo-malinový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 200g mletých orechov, 300g práškového cukru, 250g masla, 1 celé vajce ... 700g malín (alebo ríbezlí, černíc, čučoriedok), 10 PL kryštálového cukru, škorica alebo korenie Jablkový závin, práškový cukor na posypanie, maslo a hrubá múka na vysypanie plechu

POSTUP PRÍPRAVY

... na prípravu veľmi jednoduchý a rýchly koláčik ... ale tá orechovo-malinová kombinácia je úúúžasnáááá .... najskôr si zmiešame hladkú múku, cukor, orechy a povolené maslo ... z tejto zmesi odoberieme asi 1/3 na posýpku ... do zvyšnej zmesi pridáme vajce a prepracujeme ... pekáč si vymastíme a vysypeme múkou ... rovnomerne rozsypeme zmes, utlačíme rukami alebo malým valčekom ... maliny umyjeme, posypeme kryštáľovým cukrom, jemne premiešame a rozvrstvíme na cesto ... do zmesi, ktorú sme si odobrali na posýpku pridáme korenie Jablkový závin alebo škoricu (cca 1 PL) a zmesou rovnomerne posypeme maliny ... pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35 minút .. pred podávaním jemne posypeme práškovým cukrom ... je to rýchly, svieži a úžasne chutný koláč

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 28.6.2015, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Vanilkovo karamelove Jack Daniels cupcakes

POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 225g polohrubej muky, 1/2 lyz. sody bikarbony, 2 1/2 lyz. pdp, 110g masla, 1 lyz. vanilkoveho extraktu, 55ml mlieka, 2 vajicka, 115g cukru - z cesta mi vyslo 16 kosickov Krem: maslo a uvarene Salco

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vyslahame s cukrom, pridame vanilku, vajicka a mlieko. Postupne pridavame muku zmiesanu s pdp a sodou bikarbonou, dobre premiesame a dame do kosickov- staci dat do polovice lebo dost narastu.Pecieme vo vyhriatej rure 190 cca 20 minut.

Tieto som robila na den otcov :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Andrea P. (andrejjocka) ID 242170 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 28.6.2015, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Čoko zmrzlina s malinami
PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 28.6.2015, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Absolútne dokonalá pepermintová zmrzlina

POTREBNÉ PRÍSADY

2 šľahačkové smotany, 1 biela čokoláda, 2 kávové lyžičky prášku Matcha alebo štipka zeleného potravinárskeho farbiva, 1 malá lyžička pepermintového extraktu, 40g nasekanej horkej čokolády

POSTUP PRÍPRAVY

... keďže sa mi podarilo konečne zohnať pepermintový extrakt (www.candy-store.cz), ktorý som potrebovala na výborné pepermintové brownies, tak som rozmýšľala kde by som ho ešte použila ... a vygooglila som túto fantastickú zmrzlinu úplne dokonalej chuti ... nikdy som lepšiu zmrzlinu nejedla ... postup je úplne jednoduchý a výsledok je dokonalosť sama, preto mi nedá posunúť ďalej ... takže ideme na to : smotanu dáme do hrnca zahriať na slabý plameň a keď je teplá (nevaríme), cca 2 PL teplej smotany odoberieme a rozmiešame v nej Matcha prášok, ktorý nám dodá jemnú zelenú farbu ... do zvyšnej smotany dáme rozpustiť na kúsky nalámanú bielu čokoládu - ja som mala Figaro (rozpustila sa za minútku) - čokoláda nám smotanu aj osladí, preto netreba dávať žiadny cukor ... do čokoládovo-smotanovej zmesi pridáme rozpustený matcha prášok a pepermintový extrakt, zamiešame a je hotovo ... zmes necháme trocha vychladnúť, prelejeme do vhodnej nádoby (ja som použila obal z kupovanej zmrzliny) a dáme do mrazničky - každú hodinu (spolu 3 - 4x) premiešame, keď je zmes jemne stuhnutá primiešame sekanú horkú čokoládu (mala som 74%), premiešame a necháme zmraziť ... kto má zmrzlinovač má výhodu, zmrzlinu bude mať rýchlejšie ... potom už len vychutnávame lahodnú smotanovo pepermintovú chuť s chrumkavými kúskami čokolády .... robila som včera na skúšku z polovičnej dávky a dnes robím znovu ... jednoducho famózna

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 28.6.2015, 18:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Tvarohové jahodové osvieženie a výborný korpus :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

korpus:150g hl. múky, 150g kr.cukru, 5 vajec, 5 PL oleja, štipka soli, (kakao) .Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 2 kys. smotany, plátková želatina, prášk.cukor podľa chuti, 1 vanilkový cukor + jahody, jahodová marmeláda, čevená tortové želé, príp. trubičky ale nie sú nutné.

POSTUP PRÍPRAVY

Včera som urobila tatinovi takúto letnú jahodovú tortičku. Vôbec nie je komplikovaná, ba práve naopak je rýchla, výborná a osviežujúca.


Korpus si môžete dať svoj, ja používam tento, lebo je rýchly, vláčny a nie je z neho veľa riadu :-) V miske si vyšľaháme bielka nie celkom dotuha a potom postupne pridávame cukor. Spolu šľaháme asi 3-4 min. Potom pridáme striedavo jedno vajce a 1PL oleja. Keď zašľaháme posledné vajce a olej, ručne vmiešame múku. Ak chcete kakaovú piškótu, tak si cca 2 PL múky odoberieme a dáme kakao. Jemne vareškou piškótu premiešame. Do tortovej formy dáme na spodok peč. papier. Kraje nepotierame olejom ani múkou. Cesto vylejeme do formy a pekne rozotrieme do strán a hlavne do výšky. Pečieme na 170 *C cca 40min. Záleží však od vašej rúry, môže byť piškóta upečená aj skôr, preto vyskúšame páratkom. Necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom nožom jemne po okrajoch oddelíme piškótu od formy, prevrátime a necháme na mriežke voľne vychladnúť. Zatiaľ si urobíme plnku. Podľa návodu necháme napučať plátkovú želatinu asi 10min. Tvaroh si vymiešame so smotanou a cukrom. Mne by sa to nezmestilo do formy, keďže bola vysoká piškóta, tak som dala od oka tvaroh asi 350g a 1 kysl. smotanu. Napučanú želatinu vo vodnom kúpeli zohrejeme, rýchlo pridáme asi 2 PL tvarohového krému a spolu to vlejeme do ostatného krému. Spolu vyšľaháme. Korpus vrátime späť do tortovej formy, potrieme ho marmeládou, rozotrieme krém, poukladáme jahody a dáme do chladničky stuhnúť. Nakoniec podľa návodu pripravíme tortové želé a rozotrieme na jahody. Podľa fantázie môžeme ozdobiť napr. tubičkami, nie je to však nutné.


Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 23.6.2015, 6:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Oreo fitness čokoládový cheesecake

POTREBNÉ PRÍSADY

500g jemného nízkotučného tvarohu, 250g jemnej ricotty, 1 dcl mlieka, 1 balenie mletej čírej želatíny (20g), 2 odmerky čokoládového proteínu (alebo vanilkového), 2 PL kakaa, 1/2 PL xylitolu, oreo sušienky,jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Želatínu vysypeme do mlieka a necháme napučať. Zatiaľ si v miske zmiešame tvaroh, ricottu, proteín, kakao a dosladíme xylitolom alebo stéviou. Želatínu nahrejeme, rozpustíme a prelejeme do tvarohovej hmoty. Všetko spolu dobre premiešame a vylejeme do okrúhlej formy. Po obvode cheesecaku zatlačíme 8 kúskov oreo sušienok a dezert odložíme stuhnúť do chladničky. Podávame s čerstvými jahodami.

www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 14.6.2015, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Svieži jahodovo - tvarohový koláč
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kakaová piškóta, jahodový džem, tvarohový krém (tvaroh + šľahačka z 33% smotany), jahody, kakao na posypanie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 5.6.2015, 15:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku