.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Výborné hrnčekové muffiny (66) 27.6.2016, 10:57
včera ***Konečne super bublanina! (224) 27.6.2016, 8:59
včera ♥ Svieži ovocný dezert ♥ (1) 27.6.2016, 7:24
Opitý izidor (57) 26.6.2016, 19:27
Neskutočné kokosové rezy (31) 21.6.2016, 11:19
Čerešňový koláč (34) 20.6.2016, 21:52
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 27.6. 20:44 | všechny 658
včera RECEPTY | posledné | nejnovější 27.6. 7:53 | všechny 29
Celkom: 6.947 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,695 ďalšie >>
MÚČNIKY, POHÁRE
♥ Svieži ovocný dezert ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

https://angiebakes.com/2016/06/19/nepeceny-ovocny-dezert-s-kyslou-smotanou/ 500g kyslej smotany, 250ml smotany na šľahanie, 150g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, asi 300g jahôd, maliny, dlhé piškóty, ovocie...

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanu na šľahanie prevaríme a odstavíme, nasypeme želatínu a za občasného miešania necháme vychladnúť. 250g jahôd umyjeme očistíme a rozmixujeme. Kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor zmiešame, pridáme rozmixované jahody a vlažnú smotanu. Premiešame...Formu na biskupský chlebík vystelieme potravinárskou fóliou, nalejeme 1/3 krému, poukladáme nahusto dlhé piškóty, necháme asi 10-15 minút stuhnúť v chladničke, potom posypeme nahusto malinami a zalejeme 2/3 krému, poukladáme dlhé piškóty a popritláčame. Necháme stuhnúť v chladničke, vrch ozdobíme ovocím a podávame...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2016, 7:24 včera | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády

POTREBNÉ PRÍSADY

korpus : 2 zrelé banány, 120g jemnej kokosovej múčky (hrubšiu premixujeme), 80g mletých mandlí príp. vlašských orechov, 2 PL kakaa, ak robíme len pre dospelých môžeme pridať kvapku rumu alebo brandy ... krém : 1 smotana na šľahanie (180 ml), 1 a pol bielej čokolády (ja som použila Milku, ktorá je jemná a dobre sa rozpúšťa), 250g mascarpone (môžeme nahradiť mäkkým tvarohom), 3 plátky želatíny ... sekané pistácie na dozdobenie alebo čokoládové hoblinky

POSTUP PRÍPRAVY

... voňavý, jemný, lahodný koláčik ... banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame a dáme do tortovej alebo koláčovej formy (ja som použila s priemerom cca 24 cm) a dáme do chladničky stuhnúť ... pokiaľ korpus odpočíva v chladničke urobíme si krém - smotanu zahrejeme až pod bod varu a nalejeme na polámanú bielu čokoládu, miešame pokiaľ sa čokoláda úplne neroztopí ... necháme vychladnúť a potom po častiach ručne vmiešame mascarpone a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu ... nalejeme na vychladnutý korpus, uložíme jahody a dáme do chladničky stuhnúť (ja som nechala cez noc) ... pred podávaním ozdobím sekanými pistáciami alebo čokoládovými hoblinkami ... koláčik je úžasné voňavý a lahodne krémový

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.6.2016, 17:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Ženský rozmar

POTREBNÉ PRÍSADY

30 dg hladkej múky, 13dg masla, 2dg práškového cukru, 4 žĺtky, trošku soli, 6 lyžíc mlieka, 3 dg droždia, ríbezľová marmeláda, 5dg mandlí (pop. mleté vlašské orechy)

POSTUP PRÍPRAVY

Do preosiatej múky rozmrvíme maslo, pridáme cukor, žĺtky, soľ, v mlieku rozmiešané droždie a zamiesime. Vypracované cesto vyvaľkáme a položíme na slabo vymastený plech (ja som cesto dala na mastný papier), kde ho necháme kysnúť. Na teplom mieste som ho nechala cca 15 minút, kým som si nevyšľahala bielky s cukrom a kým som si nepripravila slivkový lekvár so škoricou). Vykysnuté cesto natrieme džemom, marmeládou, prikryjeme snehom a posypeme nahrubo posekanými mandľami, popr. jemne namletými orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre pri miernom ohni. Ja som ho piekla pri 180C cca 15-20minút

SNEH
4 bielky, 20dg práškového cukru, 1balíček vanilkového cesta

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Pridáme k nemu práškový cukor a znova dobre premiešame

DOBRÚ CHUŤ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva K. (Jolana) ID 36903 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Úžasný nepečený čokoládovo-jahodový koláč

POTREBNÉ PRÍSADY

330g sušienok OREO, 100g horkej čokolády s vyšším obsahom kakaa (cca 70%), 200g mliečnej čokolády (ja som použila Milku, zdá sa mi najkrémovejšia a najlahodnejšia), 200ml smotany na šľahanie, cca 20 kusov čerstvých jahôd, 110g masla, na posypanie pistácie alebo sekané orechy

POSTUP PRÍPRAVY

... tento čokoládovo-jahodový koláčik som sa chystala vyskúšať už od zimy, keď som ho videla niekde na nete a teraz keď dozreli jahody prišiel čas ... výsledok prosto úžasný, tak posúvam ďalej .... sušienky rozmixujeme, polejeme rozpusteným maslom, zmiešame a dáme do vhodnej formy tak, že z masy vytvoríme aj cca 2 cm vyvýšené okraje, dáme na pol hodinku do chladničky ... dáme si zohriať smotanu až po bod varu, čokoládu nalámeme na kúsky a zalejeme horúcou smotanou, rozmiešame, pokiaľ sa nám čokoláda nerozpustí a nespojí so smotanou - trvá to len pár minút - necháme trocha vychladnúť a nalejeme na vychladený korpus ... uložíme umyté a osušené jahody a dáme do chladničky pokiaľ čokoládová náplň nestuhne ... po vybratí posypeme sekanými orieškami a podávame ... koláčik je výrazne čokoládový a kyslasté jahody ho perfektne dopĺňajú ... nabudúce vyskúšam s korpusom z kokosu, banánu a kakaa (postup v inom recepte)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2016, 22:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Marhuľová roláda so Šmakounom

POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 5 bielkov, 4 žĺtka, 3 PL trstinového cukru, 2 PL hladkej celozrnnej pšeničnej múky, 2 PL ovsenej múky (najemno pomletých ovsených vločiek), 1 PL kakaa, PLNKA: 250 jemného nízkotučného tvarohu/alebo ricotty/alebo syra mascarpone, 1 balenie Šmakoun marhuľa, 1-2 PL agáve sirupu/prípadne iné obľúbené sladidlo

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a jemne zamiešame do bielkovej hmoty. V ďalšej miske zmiešame celozrnnú, ovsenú múku a kakao. Tiež pridáme k bielkovej hmote a s citom premiešame, aby sa nám všetko spojilo do nadýchaného cesta.

Stredný plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 15 minút. Upečený korpus zvinieme do vlhkej utierky a necháme úplne vychladnúť.

Krém si pripravíme veľmi jednoducho: v kuchynskom robote zmixujeme tvaroh s marhuľovým šmakounom a dosladíme podľa chuti. Vychladnutý korpus rozvinieme, oddelíme od papiera a naplníme marhuľovou plnkou. Ak chcete, môžete ho predtým potrieť aj domácim marhuľovým džemom. Roládu opäť zvinieme a odložíme stuhnúť do chladničky.

Z blogu www.fitnessdezerty.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥ Čokoládový vrkoč...♥

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kocka droždia, 50g kryštálového cukru, 160g vlažného mlieka, 500g hladkej múky, 60g rozpusteného masla, 2 vajcia, štipka soli...♥ Plnka: 100ml smotany na šľahanie, 40g čokolády na varenie... ♥ žĺtok na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť na vláčne cesto, prikryť čistým obrúskom a nechať 45 minút na teplom mieste kysnúť.♥♦♥ Čokoládu nalámeme do hrnca, zalejeme smotanou a spolu na miernom ohni rozpustiť a nechať vychladnúť.♥♦♥ Cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý rozdelíme na tri časti, každú natrime plnkou, zvinieme, okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom a stlačíme, aby plnka nevytekala. Pripravené roládky zapletieme do vrkoča, prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme 15 minút podkysnúť, potrieme žĺtkom rozmiešaným s 2 PL vody a pečieme na 180 °C, cca 50 minút. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 18.3.2016, 9:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♣ Broskyňový tarte s krokantom a bielou čokoládou ♣

POTREBNÉ PRÍSADY

Krehké cesto: 80g masla, 120g hladkej múky, 50g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1 vajce, 2 PL mletých mandlí...♣♣♣ Krokant: 150g kyslej smotany /18%/, 100g medu, 40g vanilkového cukru, 30g škrobovej múčky, 200g nasekaných mandlí...♣♣♣150g bielej čokolády, 4 PL smotany na šľahanie... ♣♣♣ Na obloženie: 700g zaváraných broskýň, 1 balíček tortovej želatíny...

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto spolu zmiesiť, zabaliť do potravinárskej fólie a nechať v chlade 30 minút.


Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, prenesieme do vymastenej koláčovej formy, vyvýšime aj po okrajoch, popicháme vidličkou.Na korpus rozotrieme mandľový krokant, a pečieme na 180°C, 30 minút /po 20 minútach vrch prikryjeme alobalom/. Potom koláč necháme vychladnúť. Potrieme rozpustenou bielou čokoládou a necháme v chlade stuhnúť. Poukladáme nakrájané broskyne, zalejeme tortovým želé /pripraveným podľa návodu/ a necháme do druhého dňa v chlade.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.3.2016, 9:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♣ Broskyňový koláč ♣

POTREBNÉ PRÍSADY

Vôbec netuším, či tu tento receptík je, ale u mňa je už veľa rokov zapísaný v zošítku, tak prečo sa oň nepodeliť :-)... Potrebujeme: 3 vajcia, 100g práškového cukru, štipka soli, 75g hladkej múky, 3 ČL kypriaceho prášku, 6PL oleja ♥♥♥ Krém: 4 dl smotany na šľahanie, 200g kyslej smotany, 2 balíčky broskyňového džúsu v prášku, 450g broskyňového kompótu, mleté orechy alebo mandle na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom s soľou do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a pečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme na 160°C, 25 minút. Horúci korpus pokvapkáme šťavou z broskýň a necháme vychladnúť. Broskyne precedíme, 5 polovičiek odložíme bokom, zvyšok nasekáme nadrobno. Smotanu vyšľaháme dotuha, primiešame džús v prášku a kyslú smotanu, nakoniec zľahka vmiešame nasekané broskyne. Krém navrstvíme na korpus, zvyšné broskyne nakrájame na plátky a poukladáme navrch, posypeme mletými orechmi alebo mandľami a necháme cez noc v chlade.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.3.2016, 17:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
♥ Malinový cheesecake... ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovala ma zas a znova Martinka Pintérová-Bezáková, ktorá je svojimi cheesecake/mi/ neprekonateľná: http://www.dulce-de-leche.eu/2016/02/malinovy-amaretti-cheesecake.html , ale zas čo si budeme nahovárať, predsa len pár drobných zmien odo mňa mu na kráse/chuti neubralo ;-)

POSTUP PRÍPRAVY

1. zmena: sušienky som dala len maslové /spolu 200g/ ...




2. zmena: do krému som dala 250g Riccoty a 250g mascarpone


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.3.2016, 9:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Špaldový - zdravý mrkvový perník :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špald.múky, 1 hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček oleja - masla, 1/2 hrnčeka hnedého cukru (môžete aj viac, ale ja necukrujem veľmi) , 1 hrnček postrúhanej mrkvy (cca 2ks strednej mrkvy) , 2 vajíčka, 1 KL sódy bicarbóny, 1KL mletej škorice, 2 PL kakaa, 2PL bio trstinovej melasy.........podľa chuti oriešky, sušené ovocie a pod. Poleva: tvaroh, 1PL medu, trochu citr. šťavy. Môj hrnček má 2,5 dcl.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi obľúbený Carrot cake -mrkvový koláč - tortu som upravila na zdravšiu verziu so špaldovou múkou a melasou. Recept je veľmi rýchly a a chutný.

Ako prvé si postrúhame mrkvu a zapneme rúru. Suché prísady - múku, kakao, sódu bic., hnedý cukor, škoricu spolu premiešame. V druhej miske zmiešame mlieko, olej a vajíčka. Pridáme k suchým prísadam a mixérom krátko cesto spojíme. Pridáme najemno postrúhanú mrkvu a nakoniec 2 PL melasy - ak nemáte môžete vynechať ale melasa dodá perníku skvelú chuť. Môžete pridať aj oriešky, či nejaké suš.ovocie. Chuti sa medze nekladú. Cesto vylejeme na menší plech, ktorý sme si vopred namazali a vysypali múkou. Pečieme na 180*C cca 25min. záleží však od Vašej rúry, preto radšej páratkom vyskúšajte.

Perník necháme vychladnúť a je už len na nás, či ho dochutíme práškovým cukrom, čokoládovou polevou, alebo ho necháme len taký suchý, chuťovo je dobrý, vláčny, takže mu netreba žiadnu polevu.

Kedže som robila taký zdravší, tak som spravila polevu z tvarohu, medu a citr. šťavy - všetko spolu premiešať a vyliať na vychladnutý koláčik. Necháme stuhnúť.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.3.2016, 10:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.947 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,695 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku