.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Nekysnuté záviny... (8) 13.2.2016, 11:57
DNES Farebná roláda s tvarohovou polevou (1) 13.2.2016, 10:09
včera Vyborny kysnuty slivkovy kolac (24) 12.2.2016, 21:34
včera Citrónové tvarohové muffiny (2) 12.2.2016, 18:45
včera Vanilkova babovka (3) 12.2.2016, 18:41
včera Slivkový koláč (z Lidla) (4) 12.2.2016, 18:36
***AUSBURSKÉ REZY*** (196) 9.2.2016, 16:15
Makovy kolac s visnami (9) 8.2.2016, 22:43
Linecké krstinové (12) 8.2.2016, 16:38
Čokoládové rezy (13) 8.2.2016, 14:06
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 6.941 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,695 ďalšie >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Malinovo-tvarohový koláč
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 4 vajcia, 180 g cukru, 1 dcl teplej vody, 1 dcl oleja, citr. kôra, vanilk. cukor, 200 g polohr. múky, 1 pdp Krém: 33% šľahačka, stužovač šľahačky, 1 odtučnený tvaroh, citr. šťava, cukor, vanilk. cukor, malinový džem, maliny ( aj mrazené).

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: 4 žltka vymiešame so 180 g cukru, pridáme 1 dcl oleja, 1 dcl teplej vody, 200 g poloh. múky, 1 práš. do pečiva, 1 vanil. cukor, citr. kôru, sneh zo 4 vajec. Pečieme pri 170 st., až chytí cesto farbu a nelepí sa na špajlu.
Krém: vyšľaháme jednu 33% šľahačku so stužovačom, pridáme jeden odtučnený tvaroh ( lidl), cukor, vanilk. cukor podľa chuti, lyžicu malin. džemu a za hrsť malín ( lidl), citr. šťavu.
Korpus potrieme malinovým džemom, navrtsvíme plnku, posypeme nastrúhanou čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana B. (livia123) ID 4682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Kokosové rezy na oblátke

POTREBNÉ PRÍSADY

Kokosové cesto: - 7 bielkov - 250 g práškového cukru - 1 vanilkový cukor - 100 g kokosovej múčky - 5 lyžíc polohrubej múky - 1 prášok do pečiva - tortové oblátky v tvare obdĺžnika Plnka: - 7 žĺtkov - 7 lyžíc mlieka - 7 lyžíc práškového cukru - 7 lyžíc hrubej múky - 250 g masla - 2-3 lyžice kakaa - 100 g práškového cukru - postrúhanú čokoládu na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, nasypeme práškový a vanilkový cukor a znova dobre prešľaháme. Pridáme kokosovú múčku zmiešanú s múkou a práškom do pečiva a zľahka premiešame. Na plech rozložíme oblátky a boky plechu vymastíme tukom. Bielkové cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený oblátkami. Pečieme na 160°C cca 20 minút. Múčnik necháme na plechu vychladnúť, natrieme plnkou, posypeme čokoládou a necháme v chladničke zachladnúť.
Plnka:
Zo 7 žĺtkov, 7 lyžíc práškového cukru, mlieka a múky uvaríme za stáleho miešania nad parou hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. V miske si vymiešame maslo so 100 g práškového cukru a kakaom. Žĺtkovú kašu po troche pridávame do vymiešaného masla. Zmes natrieme na cesto.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Iveta P. (ivusshik) ID 304736 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
*** FANTASTICKÉ ŠIŠKY, + tip ako na plnenie šišiek,aby vyzerali pekné ako z obchodu;) Cesto, ktoré sa nenapije olejom ***

POTREBNÉ PRÍSADY

*cca 700g hladkej múky *250 ml mlieka *1 droždie, alebo sušené droždie, kto je ako zvyknutý *4 PL krupicového cukru *100g rozpusteného masla ( nie margarín ani olej) *3-4 vajíčka podľa veľkosti, alebo 2 celé a 2 žĺtky ( ja dávam celé 4 menšie vajcia)

POSTUP PRÍPRAVY

*Pripraviť si kvások, alebo v prípade sušeného droždia ( ja dávam 1,5 balíčka Oetker droždia) zmiešať iba s múkou.
*Zo všetkých surovín si vypracovať cesto, nechať vykysnúť.

* samozrejme okrem plnených šišiek móžete robiť čisté, do ktorých zatilačíte prstom a spravíte jamku, alebo si cesto trhat a robit malé guličky, nechat nakysnúť, dajú sa potom obalit v školici, orechoch s cukrom alebo máčať do džemu

POSTUP NA PLNENÉ ŠIŠKY:
*Cesto si rozvaľkáme na hrubšie!! na hrúbku do 1 centimetra.
*Pripravíme si 2 poháre či iné vykrajovátka, jedno z nich musú byť ale o niečo menšie!! ( ja používam pohár na vodu a o niečo menší vínový pohár ) - veľkosti si prispôsobte želanej veľkosti šišiek.
*na polku cesta si väčším pohárom naznačím kolieska, a polku cesta vykrojím, tiež tým väčším pohárom.
* na naznačené kolieska v ceste dám džem, nutellu..... prikryjem vykrojeným kolieskom, a MENŠÍM pohárom to teraz celé vykrojím - tým sa tieto dve kolieska pekne spoja, šiška potom nemá tie kraje ako keď lepíme pirohy :))
* šišky nechám ešte cca 30 min podkysnúť. Krásne sa dvihnu, a vyzerajú ako tie z obchodu
* pečiem na dostatočnom množstve oleja. Nenapijú ho veľa, naozaj nie sú vôbec mastné.
* hotové, už nie veľmi teplé poprášim cukrom.
Dobru chuť

INFO:
* mlieko nehriať na horúco, max do 30 st. aby sa kvások nesparil - nevykysne...
* vsetky suroviny mať izbovej teploty, aj mlieko
* vyprážať naj v hrnci, šišky potrebujú veľa oleja - ako keď sa robia langoše, že v oleji plávajú, nedotýkajú sa dna ako na panvici

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Katarína R. (Hersi) ID 85661 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.2.2016, 17:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Makovy kolac s visnami

POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec ,200 g masla,250 g praskoveho cukru,vanilkovy cukor,1/2 bal.prasku do peciva,koru z citrona,7 g hrubej muky,300 g mleteho maku,pohar visni

POSTUP PRÍPRAVY

zltky vymiesame s maslom a s praskovym cukrom,dalej pridame vanilkovy cukor,koru z citrona,muku s praskom do peciva.Nakoniec primiesame sneh zo 6 bielkov.Na vrch poukladame visne.Dame piect na 180 stupnov...cca.20-30 minut
.original recept podla p.Danciakovej z relacii Tajomstvo mojej kuchyne

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 8.2.2016, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Mňamkový *opitý* koláč so sušených sliviek

POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na okrúhlu koláčovú formu klasickej veľkosti : 200g sušených sliviek (lepšie sú mäkšie), 1,5 dl brandy, 170g hnedého cukru, 80g hladkej múky (ja som kombinovala hladkú špaldovú s klasickou v pomere 2:1), 1/2 ČL jedlej sódy, 1 dl vlažnej vody, 5 bielkov, 50g mletých orechov (ja som mala mleté lieskovce), 50g masla, 20g kvalitného kakaa, 100g horkej čokolády (s min. 50% obsahom kakaa), 1 ČL mletej škorice, štipka soli, kúsok masla a múka na natretie a posypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia z knihy Sladkosti od ktorých sa nepriberá, pôvodný recept som doplnila o orechy, pretože sa mi cesto zdalo príliš riedke a o štipku jedlej sódy, aby sa cesto zdvihlo ... koláčik je vláčny, výrazne čokoládový s jemným akcentom brandy .... sušené slivky namočíme minimálne na pol hodinu do brandy (čím dlhšie budeme marinovať tým lepšie) ... v menšom hrnci prehrejeme vodu, 140g cukru, maslo, kakao a čokoládu - miešame pokiaľ sa suroviny nespoja - odstavíme a necháme vychladnúť ... v mise si zmiešame múku, jedlú sódu, škoricu a mleté orechy ... bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh ... pridáme zvyšok cukru, múku s jedlou sódou a škoricou a nakoniec postupne vychladnutú čokoládovú zmes a 1-2 lyžice brandy, v ktorej sa marinovali slivky ... formu vymažeme maslom a vysypeme múkou, nalejeme cesto, rozložíme slivky a dáme do rúry vyhriatej na 180°C ... pečieme cca 30 - 35 minút ... hotový ešte teplý koláč polejeme zvyškom brandy a potom už len vychutnávame ... mňam

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 11:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Šarlota s broskyňami...

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia 125g kryštálového cukru 1 vanilkový cukor 1 vanilkový puding v prášku 100g polohrubej múky 1ČL kypriaceho prášku 4PL horúcej vody 300g broskýň 4PL rumu /nemusí byť/ marmeláda ♠♠♠ PLNKA: 2PL rumu 12 lístkov želatíny alebo 1 balíček jemnej želatíny 100g kryštálového cukru 250g broskyňového džúsu /alebo šťavy/ 250g bieleho vína /alebo sektu alebo jablkového džúsu/ 250g jemného tvarohu /alebo mascarpone/ 1 PL citrónovej šťavy 200ml smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridávame postupne horúcu vodu a prešľaháme. Puding, múku, kypriaci prášok zmiešame, pridáme k žĺtkom, premiešame, zľahka vmiešame tuhý sneh a vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180°C. Po upečení potrieme marmeládou zmiešanou s rumom a potrieme, zvinieme do rolády a necháme vychladnúť. Potom nakrájame na 1 cm hrubé kúsky. Misku si vyložíme potravinárskou fóliou, kúsky rolády poukladáme na dno a na boky /zvyšok odložíme na obloženie vrchu/. Naplníme krémom, poukladáme zvyšné roládky a necháme v chlade tuhnúť aspoň 10-12 hodín. Potom vyklopíme na tanier, stiahneme fóliu a môžeme pokrájať.



Plnka: V broskyňovej šťave necháme zmäknúť želatínu. Víno /sekt, jablkovú šťavu/, rum, citrónovú šťavu zmiešame s cukrom. Želatínu rozpustíme a po častiach pridáme k vínovej zmesi. Nakoniec vymiešame s tvarohom /mascarpone/ a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.1.2016, 13:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Nekysnuté záviny...

POTREBNÉ PRÍSADY

Možno tu už takýto receptík je, ale zopakovať si nezaškodí...navyše je výhodný aj pre tých, ktorý sa "nekamarátia" s kysnutým cestom: 400g hladkej múky, 200g margarínu, 1 biely jogurt /150g/, 1 kypriaci prášok♠♠♠♠♠ PLNKA: 2kg jabĺk, 100g mletého maku, 100g mletých orechov, 1 balíček hrozienok, podľa chuti kryštálový cukor, podľa potreby strúhanka a mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame s tukom, jogurtom a kypriacim práškom. Cesto rozdelíme na 4 časti, každú vyvaľkáme na tenko, rozložíme na čistú utierku a rozložíme jablká, ktoré posypme podľa chuti makom alebo orechmi, hrozienkami a strúhankou, pocukrujeme podľa chuti . Pomocou utierky zvinieme a preložíme na plech /vystlaný papierom na pečenie/. Závin potrieme mliekom a popicháme vidličkou. Pečieme 30 minút na 180°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 13.2.2016, 11:57 DNES | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Linecké krstinové
PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Iveta K. (ivetka001) ID 90150 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 8.2.2016, 16:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Čokoládové muffiny Brownies

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 130 g krystalovy cukor, 1 vanilkovy cukor, 70g hladka muka, 30 g kakao, 1 kypr.prasok, 120g maslo, 100g cokolada na varenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia s cukrom a vanilkou vyslahame dohusta. Roztopime si maslo s cokoladou a nechame vychladnut, a vlejeme k vyslahanym vajciam a dobre premiesame....nemoze sa horuce vliat, aspon vlazne. Potom metlickou vmiesame muku s kakaom. Nie mixerom, lebo naslahana masa potom splaskne. Kosicky plnime do dvoch tretin. Ja este nahadzem na spodok a zvrchu pozapichujem kusky varovej cokolady. Pecieme 20 minut pri 180 st.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Skajka B. (Skajka B) ID 318911 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2016, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Hrnčeková bábovka z banánov

POTREBNÉ PRÍSADY

3 zrelé banány, 2vajíčka, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček kokosu, 1 hrnček cukru, 1 hrnček mlieka, ´1/2 hrnčeka oleja, 1/2 prášku do pečiva (dala som menej, lebo nebol po ruke).

POSTUP PRÍPRAVY

Mala som doma banány, tak som experimentovala. \r\nBanány popučíme vidličkou. Pridáme všetky suroviny a zľahka premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme asi 1 hodinu pri 170C. Bábovka je iná ako klasické bábovky. Nie je veľmi sladká a ani suchá.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Gabriela B. (GabrielaB.) ID 239449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 12.1.2016, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.941 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,695 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku