.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Jablkový koláč s kokosovým snehom (10) 23.10.2014, 16:43
DNES Jablčník - mrežovník (3) 23.10.2014, 9:57
včera Moravské koláče - výborné mäkké cesto (18) 22.10.2014, 17:22
včera Výborné cuketové mafiny (28) 22.10.2014, 14:36
Parížske rožky... overená klasika. (13) 19.10.2014, 20:50
Tvarohový krémovník (35) 19.10.2014, 15:24
Jednoduchá roláda,ktorá Vám nepraskne (56) 19.10.2014, 14:50
Rohlíčky trdelníčky - na spôsob Skalického trdla (57) 18.10.2014, 18:56
Šťavnatý koláč s čokoládou (342) 18.10.2014, 17:03
Báječná bábovka s vaječným likérom (6) 18.10.2014, 13:43
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 23.10. 19:06 | všechny 211
Celkem: 6.836 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,684 další >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Kakaový (makový) závin z kysnutého cesta

POTREBNÉ PRÍSADY

600g polohrubej múky, 2 vajcia, 5-6 lyžíc krišt. cukru, 6 PL oleja, 350ml vlažného mlieka, 2 kvásky (2x42g), pol sáčku prášku do pečiva, kakao, mak, holandské kakao, práškový cukor, krištálový cukor do maku, 1 vajíčko na potretie koláča.

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme kvások: do misky nadrobíme droždie, zasypeme lyžicou cukru, zalejeme vlažným mliekom a necháme na teplom mieste prikryté vykysnúť.

Cesto: Do veľkej misky si preosejeme múku, zamiešame prášok do pečiva, pridáme vajcia, 6 PL oleja, 3-4 lyžice cukru a kvások. Ručne vypracujeme v miske tak, aby sa cesto od okrajov odlepovalo a akoby vytváralo vzduchové bubliny. Vtedy je dobre vymiesené. Odložíme na teplé miesto, prikryjeme a necháme 40-50 minút vykysnúť.

Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu vyvalkáme na múkou posypanej doske. Naplníme jednou plnkou, zavinieme a dáme na pekáč vyložený foliou na pečenie. Tak isto pokračujeme s druhou polovicou. Oba záviny potrieme vyšlahaným vajíčkom.
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňoch cca 20 minút.


Plnka:
1. Maková: mak zalejeme horúcim mliekom, len tak aby sa vsalo a pridáme za 2 lyžice cukru, vymiešame a odložíme.
2. Kakaová: zmiešame holandské kakao s práškovým cukrom, podla potreby.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Šarišský jablkový koláč
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept od Zlatica K. (kelka23).Tento koláč piekla K.Magálová vo svojej relácii.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 13.10.2014, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Parížske rožky... overená klasika.

POTREBNÉ PRÍSADY

Parížske rožky - receptov je na ne požehnane a mnohé som vyskúšala /zo zvedavosti alebo sa zdali menej prácne/, ale vždy som sa nakoniec vrátila k "mojej" odskúšanej klasike. Jediné tieto ma nikdy nesklamali - zvonka krehké a vnútri vláčne.

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: 5 vajec, 400g práškového cukru, 250g zomletých orechov, 4 PL strúhanky... Nad parou šľaháme bielky, postupne zašľaháme práškový cukor, a vyšľaháme dotuha /netrvá to dlhšie ako 10 - 15 minút/. Do mierne vychladnutej masy vmiešame zľahka orecha a strúhanku. Pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame na plech vystlaný papierom na pečenie rožky a pečieme/sušíme ich na 140°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu a potom ich nastriekame krémom a po stuhnutí polejeme čokoládou.♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 4 celé vajcia alebo 5 žĺtkov, 10 PL kryštálového cukru, 3 PL kakaa vyšľaháme nad parou dohusta a po vychladnutí zašľaháme 400g masla alebo margarínu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) poslední: 19.10.2014, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Luxusné rezy...

POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 12 vajec, 12 PL kryštálového cukru, 12 PL polohrubej múky, 2 PL umu, 1 PL kakaa...♠♠♠♠♠♠ KRÉM: 0,5 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 180g práškového cukru, 300g masla alebo margarínu ♠♠♠♠♠♠ SIRUP: 0,5 l prevarenej a vychladnutej vody, 1 vanilkový cukor, 0,2 l sunquicku, 1 PL kakaa, 1 PL NESCY, 0,5 dl umu ♠♠♠♠♠♠ ŽELATÍNA: 0,400l vody, 0,100l sunquicku, 1 vanilínový cukor, 80g práškového cukru, 1 Zlatý klas ♠♠♠♠♠♠ okrem toho ešte tmavý džem

POSTUP PRÍPRAVY

Zo 4 vajec, 4 PL cukru a 4 PL múky upečieme pláty - vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme múku a nakoniec z bielkov vyšľahaný tuhý sneh - takto upečieme 3 pláty a do štvrtého k vajíčkam pridáme um a kakao. Pečieme na papieri na pečenie na 180 °C 10-15 minút a necháme vychladnúť.



♠♠♠♠♠♠



KRÉM: 300ml mlieka dáme variť s vanilkovým cukrom a vo zvyšku mlieka rozmiešame Zlaté klasy. Uvaríme dohusta a necháme za občasného premiešania vychladnúť. Maslo alebo margarín vyšľaháme s práškovým cukrom a všľaháme vychladnutý puding.



♠♠♠♠♠♠



SIRUP: Do vody vmiešame vanilínový cukor, rozdelíme ju na polovicu, doo jednej vmiešame sunquickový sirup, do druhej kávu - Nescu, kakao a um.



♠♠♠♠♠♠



Na svetlý plát natrieme džem, priklopíme druhým plátom a dobre prelejeme sunquickovou časťou sirupu, natrieme krémom, priklopíme kakaovým plátom, ktorý prelejeme tmavým sirupom. Tretí plát zospodu potrieme džemom a natretou časťou priklopíme kakaový plát. Povrch polejeme želatínou.



♠♠♠♠♠♠



Zmiešame vodu, oba cukre, sunquick a Zlatý klas, uvaríme dohusta, necháme mierne vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Špaldový koláč s tvarohom a slivkami

POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špaldovej múky, 1/2 hrnčeka hnedého cukru, 1 prášok do pečiva, 3 PL domáceho mandľového masla , 2 vajíčka, 3/4 hrnčeka vody, Navrch:, hrudkový tvaroh - použila som Rajo ochutený citrónový tvaroh, slivkový kompót

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vymiešame s cukrom. Postupne pridáme zvyšné ingrediencie a riedime cesto vodou. Hotové cesto vylejeme na menší papierom na pečenie vystlaný plech. Navrch rozdrobíme tvaroh a poukladáme slivky podľa chuti. Pečieme v rúry vyhriatej na 200°C asi 35 minút. www.fitnessdesserts.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 13.10.2014, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Muffins...
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hanka Z. (haha) ID 298 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 9.10.2014, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
kávové laskonky

POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: - 3 bielky - 150 g krupicového cukru - 100 g práškového cukru - 50 g kokosovej múčky Na náplň: - 1 vanilkový puding - 300 ml mlieka - 150 g krupicového cukru - 2 PL mletej kávy - 250 g rastlinného tuku Hera maslová príchuť - 2 PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Z bielkov a krupicového cukru vyšľahajte tuhý sneh. Preosiaty práškový cukor premiešajte s kokosovou múčkou a zľahka zmes zamiešajte do snehu. Pomocou lyžice vykrajujte zo snehovej hmoty hrudky, pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a rozotrite do oválneho tvaru. Pečte pri 130 °C asi 50 minút do ružova.
Pudingový prášok rozmiešajte v malom množstve studeného mlieka. Zvyšok mlieka oslaďte a priveďte k varu. Vlejte doňho pudingovú zmes a pripravte hustý krém. Za stáleho miešania ho nechajte vychladnúť.
Mletú kávu pripravte s trochou vriacej vody. Puding vyšľahajte sa zmäknutou Herou maslovou na hladký krém. Vmiešajte doňho kávu a dochuťte ho rumom. Vychladnuté laskonky opatrne odtrhnite od papiera na pečenie. Po dvoch ich spojte k sebe kávovým krémom a nechajte v chladničke zatuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 6.10.2014, 7:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Presivana deka

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/10/prosivana-deka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:maslo a hrubu muku na plech
5 vajec
1 poh krupicoveho cukru +3 PL pre tvaroh
2 poh polohrubej muky
2 PL kakaa (ja som pouzila holandske)
1 balicek vanilkoveho cukru
1 balicek kypriaceho prasku
1/2 poh slnecnicoveho oleja
500g polotucneho tvarohu
1/2 balicku vanilkoveho pudingu
3 PL mlieka (ale mozte pouzit aj menej men stacilo 1/2 PL )
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.
Plech 30x40 cm s vyssim okrajom si vymazame maslom a vysypeme mukou.
4 vajicka si rozdelime zltky od bielkov .4 zltky si vymiesame s cukrom.Muku si zmiesame s kakaom,vanilkovym cukrom,kypriacim praskom a postupne pridame k zltkovemu kremu...Vmiesame 1/2 poh vlaznej vody a 1/2poh slnecnicoveho oleja...Bielky si vyslahame do tuha a opatrne vmiesame do kakaoveho cesta.Cesto nalejeme do plechu a uhladime.
Tvaroh si zmiesame zo zvysnym vajickom,3PL krupicoveho cukru a vanilkoveho pudingu...Ak je tvaroh moc husty tak mozte pridat postupne trochu mlieka (ako som uz hore uviedla ja som potrebovala iba 1/2 PL )..Ochuteny tvarohovy krem dame do cukrarskeho sacku s odstrihnutou spickou a krizom krazom dame na kakaove cesto..Dame piect na 35 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 4.10.2014, 20:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Tiramisu
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 - 4 balíčky dlhých piškót, 120g práškového cukru, 500g mascarpone(resp. syr LUČINA, ten som dala ja) amareto likér na ochutenie, 2 šálky silnej kávy, 250 ml šľahačky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Jana F. (emu) ID 81470 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Marlenka

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: CESTO: 300 g cukor práškový 400 g hladká múka 250 g maslo 1 PL sóda bikarbóna 3 ks vajce 3 PL med trochu mlieko PLNKA: 375 g maslo 600 g Salko sladené NA OZDOBU: hrstí vlašské orechy 1 balíček Pikao kakaové

POSTUP PRÍPRAVY

Postup receptu:


1.
CESTO: Nad parou si rozpustíme jedno celé maslo. Pridáme med, vajcia, práškový cukor, sódu bikarbónu a múku. Všetko spolu dobre premiešame. Ak je cesto príliš husté pridáme trocha mlieka a znova rozmiešame. Nakoniec si cesto odvážime, a rozdelíme si ho na tri rovnaké časti.

2.
Na tenký plech mi dáme papier na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme jednu časť cesta. Cesto roztierame až tesne po okraj!!! Pečieme v rúre na 175 stupňov približne 12 minút. Cesto je hotové keď zhnedne a okraje nám začnú tmavnúť akoby sa už pomaličky pripekali.

3.
(s cestom narábame veľmi opatrne je krehké a mohlo by sa zlomiť!!!) Upečený plát cesta necháme na pečiacom papieri vychladnúť, otočíme ho a okraje orežeme. (spodná strana cesta má väčšie množstvo bubliniek, preto neskôr ľahšie do seba vpije plnku a cesto nám rýchlejšie zmäkne). Orezávame z každej strany cca 2cm. Zvyšné kúsky cesta vložíme do misky a prstami podrvíme na jemnú posýpku, ktorú neskôr použijeme na zdobenie koláča.

4.
PLNKA: V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo do ktorého postupne primiešame sladené salko. Plnku si odvážime a rozdelíme ju na tri rovnaké časti. Niekto salko pred použitím varí aby skaramelizovalo, ja nie. Mám to odskúšané a neuvarené salko chutí v Marlenke omnoho lepšie ako to uvarené a tak isto aj lepšie vyzerá pretože hnedá plnka v koláči zaniká...

5.
Prvý plát cesta si položíme na dosku a roztrieme naň prvú časť plnky. Postup opakujeme aj s ostatnými plátmi cesta. (s cestom narábame veľmi opatrne je krehké a mohlo by sa zlomiť!!!) Na posledný plát rozotrieme len tri štvrtiny plnky a zvyšok použijeme na potretie okrajov.

6.
NA OZDOBU: Vlašské orechy si nasekáme na drobné kúsky. Keď máme čas, môžeme nasekané orechy na sucho troška opražiť. Orechom to dodá výraznejšiu chuť a aj krajšiu farbu. V malom poháriku si rozmiešame Pikao s trošičkou studenej vody aby nebolo také husté. Môžte použiť aj čokoládu ale tá sa po stuhnutí zle krája a praská, no pikao sa len vpyje do posýpky a zostane mäkké.

7.
Vrch a boky koláča si posypeme posýpkou ktorú sme si pripravili zo zvyškov cesta. Posýpku môžeme rukou veľmi jemne popritláčať aby sa nám spojila s plnkou a vytvorila nám tak ďalšiu vrstvu koláča. Na vrch vysypeme nasekané vlašské orechy a na úplný koniec už len vrch cik-cak pokvapkáme Pikaom.

8.
Marlenku necháme aspoň hodinu mimo chladničky aby sa nám do cesta dobre vpyla plnka a koláč nebol suchý. Keď Marlenku príliš skoro vložíte do chladničky, maslo v plnke stuhne a tá sa nevpije do cesta. Na druhý deň je vždy Marlenka už krásne mäkučká.



Veľmi jednoduchá, rýchla a chutná domáca Marlenka bez valkania cesta, len z troch medových plátov. Túto Marlenku zvládne doma každý s úsmevom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 6.836 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,684 další >>