.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
DNES Medový kremeš (2) 30.9.2014, 12:22
včera Jednoduchá roláda,ktorá Vám nepraskne (54) 29.9.2014, 17:23
včera Tvarohová zamatová roláda (105) 29.9.2014, 17:02
včera Pečené buchty (187) 29.9.2014, 11:53
včera Jednoduchý,nepečený, čokoládový cheesecake (179) 29.9.2014, 11:04
Celozrnné jablkové muffiny (3) 28.9.2014, 13:18
Luxusné jablkové rezy ...absolútne fantastické (82) 28.9.2014, 12:14
PERNÍK - jednoduchý, lacný, rýchly, chutný!!! (72) 28.9.2014, 9:38
Moravské koláče - výborné mäkké cesto (17) 27.9.2014, 22:43
Opitý Izidor... (1) 27.9.2014, 18:21
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 6.828 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
MÚČNIKY, POHÁRE
Marlenka

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny: CESTO: 300 g cukor práškový 400 g hladká múka 250 g maslo 1 PL sóda bikarbóna 3 ks vajce 3 PL med trochu mlieko PLNKA: 375 g maslo 600 g Salko sladené NA OZDOBU: hrstí vlašské orechy 1 balíček Pikao kakaové

POSTUP PRÍPRAVY

Postup receptu:


1.
CESTO: Nad parou si rozpustíme jedno celé maslo. Pridáme med, vajcia, práškový cukor, sódu bikarbónu a múku. Všetko spolu dobre premiešame. Ak je cesto príliš husté pridáme trocha mlieka a znova rozmiešame. Nakoniec si cesto odvážime, a rozdelíme si ho na tri rovnaké časti.

2.
Na tenký plech mi dáme papier na pečenie, na ktorý rovnomerne rozotrieme jednu časť cesta. Cesto roztierame až tesne po okraj!!! Pečieme v rúre na 175 stupňov približne 12 minút. Cesto je hotové keď zhnedne a okraje nám začnú tmavnúť akoby sa už pomaličky pripekali.

3.
(s cestom narábame veľmi opatrne je krehké a mohlo by sa zlomiť!!!) Upečený plát cesta necháme na pečiacom papieri vychladnúť, otočíme ho a okraje orežeme. (spodná strana cesta má väčšie množstvo bubliniek, preto neskôr ľahšie do seba vpije plnku a cesto nám rýchlejšie zmäkne). Orezávame z každej strany cca 2cm. Zvyšné kúsky cesta vložíme do misky a prstami podrvíme na jemnú posýpku, ktorú neskôr použijeme na zdobenie koláča.

4.
PLNKA: V miske si vyšľaháme zmäknuté maslo do ktorého postupne primiešame sladené salko. Plnku si odvážime a rozdelíme ju na tri rovnaké časti. Niekto salko pred použitím varí aby skaramelizovalo, ja nie. Mám to odskúšané a neuvarené salko chutí v Marlenke omnoho lepšie ako to uvarené a tak isto aj lepšie vyzerá pretože hnedá plnka v koláči zaniká...

5.
Prvý plát cesta si položíme na dosku a roztrieme naň prvú časť plnky. Postup opakujeme aj s ostatnými plátmi cesta. (s cestom narábame veľmi opatrne je krehké a mohlo by sa zlomiť!!!) Na posledný plát rozotrieme len tri štvrtiny plnky a zvyšok použijeme na potretie okrajov.

6.
NA OZDOBU: Vlašské orechy si nasekáme na drobné kúsky. Keď máme čas, môžeme nasekané orechy na sucho troška opražiť. Orechom to dodá výraznejšiu chuť a aj krajšiu farbu. V malom poháriku si rozmiešame Pikao s trošičkou studenej vody aby nebolo také husté. Môžte použiť aj čokoládu ale tá sa po stuhnutí zle krája a praská, no pikao sa len vpyje do posýpky a zostane mäkké.

7.
Vrch a boky koláča si posypeme posýpkou ktorú sme si pripravili zo zvyškov cesta. Posýpku môžeme rukou veľmi jemne popritláčať aby sa nám spojila s plnkou a vytvorila nám tak ďalšiu vrstvu koláča. Na vrch vysypeme nasekané vlašské orechy a na úplný koniec už len vrch cik-cak pokvapkáme Pikaom.

8.
Marlenku necháme aspoň hodinu mimo chladničky aby sa nám do cesta dobre vpyla plnka a koláč nebol suchý. Keď Marlenku príliš skoro vložíte do chladničky, maslo v plnke stuhne a tá sa nevpije do cesta. Na druhý deň je vždy Marlenka už krásne mäkučká.



Veľmi jednoduchá, rýchla a chutná domáca Marlenka bez valkania cesta, len z troch medových plátov. Túto Marlenku zvládne doma každý s úsmevom :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
mocca rezy

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 6 porcií: 8 ks vajce 100 g práškový cukor 60 g hladká múka 20 g kakao 2 PL maizena 80 g vlašské orechy Krém: 250 g maslo 100 g práškový cukor 3 PL instantná káva 200 ml mlieko 20 g pudingový prášok

POSTUP PRÍPRAVY

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Zo štyroch bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Preosiatu múku zmiešame s kakaom, maizenou, pomletými orechmi a striedavo so snehom vmiešame do žĺtkovej hmoty. Cesto rozotrieme na vymastený plech vysypaný múkou a upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnutý plát rozkrojíme na tri časti, každú potrieme krémom a poukladáme jednu na druhú. Vrch a boky rezov potrieme krémom a ľubovoľne ozdobíme.
2.
Krém: Maslo vymiešame s cukrom do peny. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý krém a dáme vychladnút do studenej vody. Do masla vmiešame kávu a po lyžiciach pridávame pudingový krém.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
nebeská máňa

POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na 16 porcií: Cesto: 5 ks vajce 200 g práškový cukor 200 g hladká múka 5 PL rastlinný olej Krém: 3/4 litrov mlieko 3 balíčky vanilkový puding 200 g práškový cukor 2 PL práškové kapučíno 3 tégliky kyslá smotana Ostatné: 150 g ovocný džem 1 balíček okrúhle piškóty 2 dl silná čierna káva 1/2 dl rum 100 g čokoláda na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Postup receptu:

1.
Vyšľaháme 5 vajec a 200 g práškového cukru do hustej peny, prišľaháme 5 lyžíc oleja a priemiešame 200 g hladkej múky. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180 stupňoch.
2.
Uvaríme puding z 3/4 litra mlieka a troch vanilkových pudingov, do horúceho primiešame 200 g práškového cukru a 2 lyžice práškového kapučína. Po vychladnutí do pudingu primiešame 3 kelímky kyslej smotany (750 ml).
3.
Na vychladnuté cesto natrieme tenkú vrstvu džemu, polovicu krému, na to poukladáme okrúhle piškóty máčane v káve s rumom. Na piškóty rozotrieme druhú polovicu krému, ozdobíme strúhanou čokoládou, Grankom alebo čokoládovou ryžou. Odložíme na pol dňa do chladničky. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Opitý Izidor...

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia, 150g hladkej múky, 200g kryštálového cukru, 1 kypriaci prášok, 2 PL kakaa, 10 PL vody /studenej/ ♠&♠ na potretie ríbezľový lekvár /alebo iný kyslejší lekvár/ ♠&♠ ORECHOVÁ PLNKA: 4 PL práškového cukru, 200g mletých orechov, 1 dl umu ♠&♠ ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajcia, 200g kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 250g masla /alebo Hery a pod./ ♠&♠ čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškkom a kakaom. K žĺtkom pridáme vodu, postupne nastriedačku zľahka vmiešame sneh z bielkov a múčnu zmes. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 180 °C prvých 10 minút a potom teplotu znížime na 150 °C a dopečieme /cca ešte 5 - 10 minút/. Cesto necháme vychladnúť a potrieme lekvárom.



♠&♠



ORECHOVÁ PLNKA: orechy zmiešame s práškovým cukrom a vlejeme um, vymiešame na kašu, ktorú rozotrieme na lekvárom potretý zákusok...


♠&♠


ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: je lepšie urobiť si ho na začiatku, aby stihol vychladnúť... žĺtky vymiešame s cukrom a kakaom v kovovej miske, ktorú dáme do hrnca nad paru a šľaháme do husta /15-20 minút/: Zložíme a necháme vychladnúť. Vyšľaháme s maslom a rozotrieme na orechovú plnku... polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 27.9.2014, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Francuzsky kremes
PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lili L. (lilinkaS) ID 44649 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 26.9.2014, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
***Kysnutý slivkový koláč*** podľa A.Polákovej

POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky 200 ml vlažného mlieka 1 vanilínový cukor 3 PL kryštálového cukru 1/2 čl soli 100 g zmäknutého masla 1 kocka droždia veeeľa sliviek škoricový cukor Posýpka:150 g hrubej múky, 1 vanilínový cukor, 100 g kryštálového cukru a 100 g roztopeného masla, a vždy sa krásne podarí, niekedy dám hnedý cukor, aj vtedy je super

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások,do misky nasypeme ostatné suroviny,ku kt. pridáme kvások,vypracujeme cesto.Necháme kysnúť.Medzitým si pripravíme slivky a posýpku.
Ak máme cesto nakysnuté,dáme ho na plech a roztopíme asi 100 g masla a nalejeme na cesto, až potom dáme slivky a posýpku.Dáme piecť.
Dobrú chuť. :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nikoleta N. (Nikol2204) ID 206927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
Roláda s jahodami a neskafé krémem.

POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 140g cukru krupice, 80g hl. mouky,

POSTUP PRÍPRAVY

Velice jednoduchá.Nejprve si ušleháme snih ze 4 bilku. Potom 2 cela vejce a 4 žloutky vyšleháme s cukrem a pak přidame mouku. Nakonec opatrně vmicháme snih ze 4 bílků. Těsto nalijeme na poolejovaný peč.. papir a pečeme v předehřáté troubě .
Krém jak kdo si zvolí ,je dobrá i se šlehačkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 22.9.2014, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
jablkový koláč (almas pité)

POTREBNÉ PRÍSADY

500 Gram polohrubá múka 70 Gram práškový cukor 200 Gram hery (mäkkej) 1 Kus prášok do pečiva 1 Kus vajce + 1 žĺtok 1 Kus vanilínový cukor 1 Deciliter mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Nie je to síce môj recept ale mám ho vyskúšaný a výsledok je mňamkový ,tak mi to nedalo aby som sa o ňho nepodelila s vami.U nás najobľúbenejší jablkový koláč.


Všetko spolu zamiesiť. Odporúčam maslo (heru) si vybrať skôr, aby bola mäkká. Keď sú malé vajíčka, dávam 2. Cesto nechám chvíľu odstáť v chladničke. Medzitým si očistím a nastrúham jablká.
Cesto rozdelím na 2 časti. Rozvaľkám. Na vymastený a múkou vysypaný plech pomocou valčeka prenesiem prvé cesto, navrstvím jablká, ktoré osladím van. cukrom a dochutím škoricou a na vrch dám druhé rozvaľkané cesto. Popichám vidličkou a dám piecť.Pečiem na 180 °C cca 35 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Adriana V. (rusalka9) ID 9329 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
sova

POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus potrebujeme: 6 vajíčok, 6 PL kr. cukru, 6 PL vlažnej vody, 6 PL polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva. Vajíčka spolu s kr. cukrom vyšľaháme do peny. Do vyšľahaných vajec s cukrom pridávame múku, vlažnú vodu a prášok do pečiva. Hmotu vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného okrúhleho plechu, ktorú pečieme pri 180 stupňoch približne 15-20 minút.

POSTUP PRÍPRAVY

Pri pohľade na túto tortu si určite pomyslíte, že ju piekol skúsený pekár. Pravdou však je, že táto torta je veľmi jednoduchá na prípravu, preto by sme Vám radi ukázali, ako postupovať pri jej tvorbe. Populárna sovia torta sa hodí na každú príležitosť, či ide o oslavu narodenín alebo obyčajnú oddychovú nedeľu. Neudávame tu, akou plnkou plniť a zdobiť, pretože každý má rád niečo iné. Je možné použiť rôzne príchute, či už čokoládovú, karamelovú, ovocnú,...

1. Upečieme si 4 okrúhle korpusy - 2 okrúhle korpusy s priemerom 22 cm a 2 okrúhle korpusy s priemerom 33 cm.
Z jedného 33 cm okrúhleho korpusu sa posnažíme vyrezať si časti sovy - nohy, hlavu a krídla podľa obrázka.

2. Vychladnuté korpusy si poukladáme do tvaru sovy. Prípadne nezrovnalosti orežeme nožom.



3. Môžeme si ich prerezať priečne, aby sme mohli vnútro naplniť plnkou. Ten, kto nemá rád plnkové torty si natrie plnku iba na vrch, ako môžeme videť na nasledujúcich obrázkoch. Na zdobenie používame zdobiace vrecká s rôznymi špičkami, aby sme vytvorili dokonalý vzhľad sovy.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 23.9.2014, 14:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
MÚČNIKY, POHÁRE
bingo rez

POTREBNÉ PRÍSADY

Na prípravu budeme potrebovať: Cesto: Sušienkový krém: Puding. plnka: ⇒ 4 vajcia ⇒ 100 g kr. cukru ⇒ 100 g polohrubej múky ⇒ 30 g kakaa ⇒ 0,05 l oleja ⇒ 150 g maslových sušienok ⇒ 0,2 l džúsu ⇒ 50 g pr. cukru ⇒ 125 g masla ⇒ 3 ks zlatého klasu ⇒ 1 l mlieka ⇒ 70 g pr. cukru ⇒ 250g masla ⇒ 30 g kakaa ⇒ 1 ks vanilka Šľahačkový krém: a Ďalšie ingrediencie: ⇒ 3 ks šľahačka v prášku ⇒ 2 ks stužovač šľahačky ⇒ 0,75 l mlieka ⇒ 2 ks vanilky ⇒ 1,5 dcl kávy ⇒ 4 dcl džúsu ⇒ 2 ks dlhé piškóty ⇒ 4 ks piškóty so želatínou

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Zo surovín na cesto upečieme piškótový plát, necháme vychladnúť.

Maslové sušienky pomrvíme, zalejeme džúsom. Necháme chvíľu postáť, aby sušienky vpili všetok džús. Potom vmiešame maslo a cukor, vznikne kaša, ktorú necháme bokom postáť.

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme puding, za občasného miešania ho necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do penista a postupne k nemu pridávame vychladený puding. Hotový krém rozdelíme na dve polovice.


Do jednej polovice plnky pridáme vanilkový cukor a premiešame.


Do druhej polovice pridáme kakao a premiešame. Obe plnky necháme vychladiť.


Piškótový plát polejeme džúsom, asi 0,2 l.


Natrieme sušienkový krém.


Želatínové piškóty namáčame v uvarenej a vychladnutej káve, ukladáme obrátené čokoládou nahor.


Natrieme vanilkovú časť pudingového krému.


Dlhé piškóty namáčame do džúsu, poukladáme na plnku.

V tejto fáze som koláč dala do chladničky asi na hodinu. Zdalo sa mi, že to potrebuje, lebo bol už dosť vysoký a ďalšia záťaž by mu mohla skôr uškodiť.

Keď koláčik trocha oddýchol, natrieme kakaovú časť pudingového krému.

Nakoniec natrieme šľahačkový krém.


Posypeme grankom alebo nastrúhame čokoládu.

Koláč dáme do chladničky, aby poriadne vychladol. Ja som ho tam mala 24 hodín, koláč je dosť vysoký, tak aby sa potom dobre krájal.


Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 6.828 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>