. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10
Kurací stroganov (3) 5.2.2022, 20:18
Kuracinka na póre (7) 19.10.2021, 7:55
Voňavé kuracie rezne (1) 23.3.2021, 13:01
Kuracie lievance (12) 23.3.2021, 8:41
Kuracie sote-vyborne,jednoduche (16) 9.11.2020, 9:35
Čína so sladkou kapustou (3) 6.11.2020, 20:07
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

rychlá nabídka nebankovní půjčky pro každého


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nabídka rychlé půjčkyrnahoj všichni, všem doporučuji tuto nabídku půjčky, jsou to nejlepší nabízené online půjčky, půjčují od 20 000 Kč/EUR do 70 000 000 Kč/EUR s velmi nízkou úrokovou sazbou, pro více informací kontaktujte: mrzenovajitka1@ gmail.com

POSTUP PRÍPRAVY

Nabídka rychlé půjčkyrnahoj všichni, všem doporučuji tuto nabídku půjčky, jsou to nejlepší nabízené online půjčky, půjčují od 20 000 Kč/EUR do 70 000 000 Kč/EUR s velmi nízkou úrokovou sazbou, pro více informací kontaktujte: mrzenovajitka1@ gmail.com

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mrzenova j. (smrecekrobe06) ID 336626 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

marináda na exotický spôsob


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

hydinové mäso; olivový olej, horčica, zázvor čerstvý alebo v cukrovo medovom náleve, mletý koriander, škorica, príp. mletá rasca, soľ, ak máme zázvor natural, tak aj cukor + med

POSTUP PRÍPRAVY

mäso s kožou krátko obvariť, následne stiahnuť kožu, nakrájať

suroviny na marinádu zmiešať - nebáť sa horčice a zázvoru - ostatné priebežne pridávať po trochách a ochutnávať!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracia tikka masala



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 6 porcií potrebujeme: 2 červené cibule, 3-4 strúčky cesnaku, 1 čl mletý zázvor, 2 čl kurkuma, 1/2 čl čili (nemusí byť), 3 čl garam masala, šťava z 1/2 citróna, 60 g kešu, 1 kurací bujón, 800 g kuracie prsia na kocky, 3 pl biely jogurt, 3 pl pasírované paradajky, 3 pl kokosové mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

V mixéri rozmixujeme 1,5 dc vody, jednu pokrájanú cibuľu a kešu. Na rozpálenom oleji opečieme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak a čili a nakoniec kuracie mäso. Na strednom plameni chvíľu opekáme, podlejeme vodou, pridáme ostatné koreniny a bujón a za stáleho miešania chvíľu povaríme. Prilejeme rozmixovanú zmes, premiešame, prikryjeme a na najmenšom plameni varíme 30 min. Nezabudneme občas premiešať, príp.podľa potreby priliať vodu.
Na záver pridáme jogurt, pasírované paradajky a zjemníme kokosovým mliekom (kokosové mlieko z plechovky predtým zohrejeme a premiešame). Necháme prevrieť.Do hotového jedla pridáme citrónovú šťavu. Podávame s ryžou a indickou plackou naan.

Placky naan:
V mise zmiešame 200 g hladkej múky, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 čl prášku do pečiva a dve čl cukru. Pridáme 1 lyžicu oleja a 130-140 ml mlieka. Ak je cesto príliš riedke a lepkavé, pridáme doňho viac múky. Vymiesime a zakryté necháme 1/2 hod odpočívať.
Cesto rozdelíme na 6 kúskov. Na pomúčenej ploche vyvaľkáme tenké placky a nasucho opekáme na panvici. Nakoniec placky potrieme roztopeným cesnakovým maslom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lubica G. (Luba42) ID 16813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie soté



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia 500g, 2 cibule ,väčšia plechovka šampionov ,pohár zaváranej kápie ,kyslé uhorky ,soľ ,mleté čierne korenie ,smotana ,kečup ,vývar alebo bujon

POSTUP PRÍPRAVY

cibuľu nakrájame na kocky, kuracie prsia nakrájame na slížiky,uhorky na kocky,kapia je nakrájaná,šampióny sú tiež.Takže cibuľu orestujeme na oleji,potom pridáme kuracie prsia ,pridáme soľ a mčk, a dusíme cca 15 min.potom pridáme šampióny ,kapiu ,uhorky a kečup-zamiešame a podusíme chvíľu.Potom podlejeme vývarom alebo vodou a dam tam kocku bujónu.Necháme prevariť a pridáme smotanu.Znova prevaríme a hotovo.Podávame s ryžou.Ryžu robievam v trúbe a je výborná.Na jeden pohár ryže dávam pohár a pol vody. Ryžu orestujem na oleji a osolenú vodu dám variť zvlášť.Ked sa voda varí ,zalejem ryžu a dám do nej cibuľu napichanú klynčekami,aby pekne vonala a vložíme do trúby .Dávam na 250 st. - 18 minút .Ked je hotová ,vždy ju premiešam a ostane pekne nadýchaná.Cibuľu pred tým samozrejme vyberiem.Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lukas M. (luik) ID 332742 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zemiaková kaša s kuraťom na chilli- paradajkovej omáčke.



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny omáčka s kuraťom : 4 kuracie prsia, Chilli omáčka - sladká, paradajkový pretlak, 2 zeleninové bujóny cibuľa soľ, korenie, olej Kaša : (Kto má rád, môže byť príloha aj ryža. ) zemiaky, mlieko, maslo, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si do hrnca olej. Do tejto omáčky nedávame veľa oleja, len trochu. Na troche oleja opražíme jednu cibuľu. Kým sa praží cibuľa, zatiaľ si kuracie prsia nakrájame na kratšie pásiky a potom ich pridáme do opraženej cibuľe a premiešame, kuracie prsia necháme chvíľu pražiť, tak že ich premiešavame, a až potom pridáme 2 kocky zeleninový bujón, korenie a soľ, a podlejeme trochu vodou, a znovu necháme pražiť a miešame. Aby sa nám tie chute vsiakli do mäsa. Čiže nejaký čas to kura iba tak, ako keby restujeme, a až potom pridáme viac vody, a necháme variť asi takú polhodinu aj viac. Ak sa nám voda odparí, môžeme ešte pridať. Po tej polhodine pridáme jednu celú tubu hustého pretlaku, dochutíme sladkou chilli omáčkou. Premiešame všetko, a pridáme aj trochu cukor. Pomery, koľko čoho záleží, ako to máte, radi, teda aké pikantné to chcete mať, a tiež cukor treba opatrne pridať, aby omáčka nebola príliš sladká, lebo aj chilli omáčka je sladká. My to máme radi so sladkou, lebo pretlak je dosť kyslý, tak to zmierni chuť. Ale zas dá sa použiť aj chilli hot- veľmi štipľavá. :-) Všetko treba ochutnať pri varení a dochutiť ako komu vyhovuje. Keď sme pridali všetko, tak podľa hustoty pridáme ešte vodu, ak sa odparila, keďže pretlak je hustý, aby nám to neprihorelo. Ku koncu varenia, keď je kura hotové, zvyknem nechať odpariť vodu, a zostane hustejšia omáčka.
Kašu spravíme : Načistíme zemiaky, pokrájame a dáme variť do hrnca s vodou, keď sú uvarené zemiaky, scedíme vodu, a do horúcich zemiakov vložíme maslo, necháme chvíľu postáť, maslo sa nám rozpustí, pridáme mlieko, soľ podľa chuti a vymiešame kašu. Buď ručným pučiakom, alebo mixérom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kura s mandlami



POTREBNÉ PRÍSADY

Vela cibule, lupane mandle, sol, mlete cierne korenie, kuracie rezne, muka, maslo, kysla smotana, konak alebo whisky

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici osmazime cibulu na masle, pridame mandle a sol a este chvilu smazime.
Na inej panvici opecieme z oboch stran okorene a osolene maso, potom ho vyberieme a do vypeku dame muku a maslo, pridame este kyslu smotanu a podusime.
Na dalsiu vyhriatu VYSOKU panvicu pokladieme maso, nechame este dobre rozohriat a polejeme alkoholom (cca 0,5dcl). Opatrne zapalime dlhym zapalovacom a pockame, kym alkohol vyhori.
Maso dame na tanier, posypeme mandlami a cibulou a dookola polejeme stavou zo smotany.
Podavame s ryzou.
Je to dobrota :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie s tekvicou a hnedými šampiňónmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 osoby : 500 g kuracích pŕs, alebo kuracieho mäsa na kocky, 1 PL čerstvého, alebo ½ čl sušeného tymiánu, 2 PL olivového oleja, rozdeliť, 3 PL múky (alebo bezlpekovej), rozdeliť; 250 g hnedých šampiňónov, na plátky, alebo štvrtinky, 300 g maslovej tekvice, na kocky, 1 menšia cibuľa, najemno, 3 strúčiky cesnaku, pretlačiť, 3 PL masla, rozdeliť, 1 plechovka kokosového mlieka, 1 PL nasekanej petržlen.vňate, 1 Pl čerstvej, najemno nasekanej šalvie (alebo 1 čl sušenej), soľ & korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie mäsko posyp v miske soľou, korením a tymiánom. Vlož ho do sáčku, pokvapkaj 1 PL oleja a dôkladne pretrep. Potom pridaj do sáčku ešte 2 PL múky a znova dôkladne pretrep. Mäsko zo sáčky vyber, očisť od prebytočnej múky a odlož nabok.

V panvici roztop 1 PL masla. Pridaj kuracie a nechaj ho bez miešania 2 minútky opražiť, až bude zlatohnedé.
Opraž ho takto z každej strany, potom z panvice vyber a drž v teple.

Do tej istej panvice pridaj 1 PL olivového oleja. Pridaj šampiňóny, cibuľu a cesnak, ochuť soľou a korením a premiešaj, až je všetko potiahnuté olejom. Potom pridaj najemno nasekanú šalviu. Opraž to spolu asi 1-2 minútky, a miešaj až huby trocha stmavnú. Teraz ich z panvice vyber a na chvíľu odlož.

Do tej istej panvice pridaj lyžicu masla. Pridaj tekvicu a opraž 2-3 minútky. Pridaj kuracie mäsko a nechaj spolu 1-2 minútky podusiť, pričom dávaj pozor, aby sa tekvica nepripálila. Zalej kokosovým mliekom a priveď do varu. Mäsko nemusí byť úplne zaliate, stačí len do polovice. Prikry a priveď na strednom plameni do varu a nechaj 3 minútky spolu podusiť, alebo až je tekvica mäkká.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Cesnakovo-maslové kuracie lupienky



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 2 OSOBY: 650 g kuracích pŕs, na rezance, 650 g mini zemiačkov, alebo väčšie na štvrtinky, 1 PL olivového oleja, 3 PL masla, oddelene, 5 pretlačených strúčikov cesnaku, 1 čl čerstvého, nasekaného tymiánu, 1 čl čerstvého, nasekaného rozmarínu, 1 čl čerstvého, nasekaného oregána, soľ a čerstvo mleté korenie MARINÁDA: 1/4 šálky sójovej omáčky, 1 PL olivového oleja, 1 PL pikantnej horčice, čerstvo mleté korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Osobne som dala čerstvý iba rozmarín, zvyšné korenie bolo sušené.
Vo veľkej miske skombinuj kuracie rezance so sójovou omáčkou, olivovým olejom, korením a horčicou. Nechaj marinovať.

Zemiaky predvar vo vriacej, osolenej vode, počas 8 minút. To urýchli čas opekania v panvici a zaistí peknú, zlatú kôrku na zemiakoch. Zemiaky potom sceď, nechaj odtiecť a troška presušiť.

Vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote, premiešaj 1 PL olivového oleja a 1 PL masla. Keď sa maslo rozpustí, pridaj presušené zemiaky. Opraž ich asi 4 minúty, premiešaj a opekaj ďalších 4-5 minút, kým sú zemiaky zlaté a ľahko sa dajú prepichnúť vidličkou. Prelož ich z panvice a drž v teple.

Použi tú istú panvicu, a na strednom ohni do nej pridaj zostávajúce 2 PL masla, cesnak a čerstvé bylinky (ja som dala sušené). Kuracie rezance polukladaj v jednej vrstve na panvicu, pričom zvyšnú marinádu odlož neskôr. Opeč mäsko z každej strany počas 1 minúty, kým sa pekne sfarbí - uprav čas opekania podľa toho, ako chceš mať kurča pripravené.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kúsky a cestoviny so špenátom a paradajkami v cesnakovo smotanovej omáčke.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL oleja, 500g kuracích pŕs, 1 ČL zmesi byliniek /oregano, tymian a bazalka/, 1 ČL ml. červenej papriky, 3 paradajky, 1/2 šálky špenátu, 3 strúčikov cesnaku, 3 plátkov slaniny /môžeme použiť aj Prosciutto/, 150ml smotany na šľahanie a 50 ml mlieka, 1/2 šálka strúhaného parmezánu, 300g suchých /penne-rúrky/ cestovín

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme a nakrájame na kúsky, osolíme a necháme postáť. Paradajky si nakrájame na kocky /môžeme ich predtým olúpať/, špenát opláchneme a nakrájame na kúsky, cesnak olúpeme a nakrájame na plátky. Olej rozpálime v hlbšej panvici alebo kastróliku /ja som použila wok/, kuracie prsia sprudka opečieme a potom znížime teplotu, posypeme bylinkami a paprikou a chvíľu podusíme. Odložíme na teplé miesto, výpek si necháme v panvici. Do výpeku dáme paradajky, špenát, cesnak a na rezančeky nakrájanú slaninu a povaríme, pridáme 1/3 opečených kuracích pŕs, ktoré nakrájame na tenké rezančeky, zalejeme mliekom, smotanou a na miernom ohni privedieme do varu. Zatiaľ uvaríme cestoviny v osolenej vode "al dente", precedíme . Do mierne bublajúcej omáčky vsypeme parmezám a necháme rozpustiť. Odstavíme a vložíme cestoviny, premiešame, počkáme niekoľko minút, kým cestoviny nenasiaknu omáčku, občas premiešame, pridáme navrch kúsky kuriatka a môžeme servírovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kusy kuracích prs, 3 cibule, 2 ČL balzamikového octu, 1 ČL kryštálového cukru, 125 ml smotany 33%, 125 ml kuracieho vývaru, 1/2 ČL cesnaku v prášku, soľ, ml. čier. korenie, 1/2 Čl čerstvého tymianu, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia umyjeme, podľa potreby očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Cibuľu nadrobno nakrájame. Olej rozpálime v panvici a sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Teplotu mierne znížime a opekáme ešte podľa potreby, aby neboli surové, do zlata. Odložíme na teplé miesto. Do výpeku vysypeme cibuľu, ktorú rovnomerne za občasného premiešania opekáme 10-12 minút na slabom plameni.Pridáme najemno nasekaný tymián, cukor a balzamikový ocot, 1-2 minúty povaríme a vlejeme teplý vývar. Teplotu zas zvýšime a varíme ďalšie 2-3 minútky, aby sme zredukovali šťavu. Potom teplotu znížime a pomaly za stáleho miešania prilievame smotanu /mala by byť izbovej teploty, aby sa nám nesekla/ a necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme kuracie prsia, ktoré prelejeme omáčkou a necháme prehriať. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.734 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,174 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu