.
http://www.dolne-rakusko.info
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Kurací Stroganov (44) 21.9.2016, 21:37
Kuracie prsia s jablkami. (9) 28.8.2016, 13:35
Kuracie prsia Stroganov (86) 28.8.2016, 13:21
Zapekané kuracie prsia (39) 28.8.2016, 13:19
Kuracie prsia s acidkom (4) 28.8.2016, 13:12
Kuracie prsia s jablkami (9) 28.8.2016, 13:07
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.791 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,180 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Gyros tál


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvý šaláť, rukola, paradajky, uhorky, kukurica, tatárska omáčka alebo dresing, hranolky, kuracie prsia a gyros korenie, kečup

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je čisto na inšpiráciu, nás s manželom inšpirovali maďarské kúpaliská, kde to núkajú na každom rohu.\r\nTakže deň vopred si napacujem kuracie prsia s gyros korením, ktoré nakrájam na pásiky a olivovým olejom.\r\nV deň D rozpálaim olivový olej pridám kuracie prsia a dusím domäkka. \r\nManžel medzitým nakrája šalát, paradajky na kolieska, uhorku a zmieša to s kukuricou /môže aj nemusí byť/. Ďalšia vrstva sú hranolky, najlepšie sú tie kúpené /čo je nezdravé je nachutnejšie/ na to ide vrstva už urobeného mäska a kto čo chce kečup a tatárska omáčka. Mňamka

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Danka D. (1kyra66) ID 300871 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia na hrášku s opekanými zemiakmi.



POTREBNÉ PRÍSADY

***

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/07/kuracie-prsia-na-hrasku-s-opekanymi.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

☆kuracie prsicka plnene baby spenatom a cottage cheese zapecene v rure☆vyborna rychlovka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 velke balenie kur prs ( okolo 1kg ),baby spenat,1xcottage cheese,smotana na varenie,syr na struhanie,olivovy olej, vegeta sol

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia narezeme na tensie platky a vyklepeme osolime , medzitym do misky pripravime cottage cheese ktory osolime a pridame nakrajany baby spenat a nastruhany syr ,premiesame a plnime kuracie prsia a zavinieme polozime na plech alebo jansku misu a zalejeme so smotanou na varenie do ktorej sme pridali vegetu ,tesne pred upecenim poukladame platky syra na vrch alebo nastruhame syr \r\n☆vyborna priloha bataty nakrajane na hranolky nalozene v oliv oleji s kurkomou a solou a opecene na gril.panvici☆

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Klaudia P. (klaudia90210) ID 12131 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.8.2016, 12:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chrumkavé kačacie prsia s batátovo-parmezánovou kašou a jablkovým chutney (čatní)



POTREBNÉ PRÍSADY

kačacie prsia (1 kus na osobu), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, čerstvý rozmarín, batáty (sladké zemiaky) cca 1/2 až 1 kus na osobu (podľa veľkosti), 1 dl plnotučného mlieka, 40g na jemno strúhaného parmezánu (alebo syra Grana Padano), štipka muškátového orieška (strúhaného alebo celý oriešok), kúsok masla, menšia cibuľa (ideálne šalotka alebo červená cibuľa), jablká, balzamiková redukcia, 0,5 dl bieleho vína, štipka hnedého alebo kryštálového cukru, štipka chilli korenia, 1 ČL jablkový ocot alebo citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Už dlho som sa chystala vyskúšať sladké zemiaky, ktoré patria medzi najzdravšiu zeleninu vôbec a obsahujú látky veľmi prospešné pre náš organizmus, ale obávala som sa sladkej chuti - keďže sa u nás označujú ako "sladké" zemiaky .... zistila som však, že obavy boli zbytočné - sú veľmi chutné, rýchlo hotové a dajú sa použiť na mnoho spôsobov ... zvolila som kombináciu s kačacími prsíčkami a jablkovým chutney, ktorý bol veľmi chutný, preto ho posúvam ďalej, možno niekoho osloví ... taaakže ideme na to : prsíčka umyjeme, osušíme, kožu narežeme, aby sa vypiekol tuk, osolíme, okoreníme, do zárezov pod kožu vtlačíme rozmarínové lístky a dáme kožou nadol piecť na suchú rozpálenú panvicu - pečieme až pokiaľ nie je tuk vypečený a koža chrumkavá (cca 4 minúty), otočíme a cca 3 minúty pečieme z druhej strany ... preložíme do pekáčika a vložíme do rúry vyhriatej na 190°C cca na 4-5 minút (prsíčka majú byť vo vnútri ružové a šťavnaté) ... batátové pyré pripravíme obdobne ako z klasických zemiakov, teda bataty očistíme, umyjeme a pokrájame na kusy, varíme v osolenej vode - pozor varia sa o dosť kratšie ako naše zemiaky - cca za 5-6 minút sú hotové ... roztlačíme s kúskom masla, pridáme horúce mlieko, vymiešame, pridáme strúhaný parmezán alebo Granu, premiešame, dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom .... čatní pripravíme tak, že nadrobno pokrájanú cibuľu orestujeme na kúsku masla, pridáme očistené a na menšie kúsky nakrájané jablká a restujeme do polomäkka, pridáme vínko, chvíľku podusíme aby sa vyparil alkohol z vína, jemne roztlačíme tak, aby zostali aj kúsky, dochutíme, korením, štipkou soli, chilli, cukrom, octom a balzamikom podľa chuti a podávame a vychutnávame túto skvelú kombináciu chutí ... napriek tomu, že postup sa zdá zložitý, do pol hodinky je všetko hotové ... je to výborné jedlo, ktoré vrelo odporúčam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia s hruškami, rukolou a červenou repou



POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks kuracie prsia, olivový olej, grilovacie korenie, 200 g červená repa (možno aj viac aj menej, podľa chuti), cibuľa, vinný ocot, soľ, čierne korenie, med, 1-2 hrušky, kešu oriešky, kryštálový cukor, štava z citróna, rukola

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na väčsie kúsky a v miske jemne polejeme olejom a okoreníme grilovacím korením. Potom ich do zlatista opečieme na panvici. Červenú repu uvarenú domäka (varíme podľa veľkosti cca 2 hodiny), nakrájame na kocky alebo mesiačiky. Na panvici orestujeme cibuľu (stačí aj pol cibule), pridáme k nej nakrájanú uvarenú repu, prilejeme kúsok vinného octu, osolíme a okoreníme, pridáme med (asi 1 lyžica) a len krátko povaríme. Ošúpané a nakrájané hrušky spolu s kešu orieškami orestujeme na panvici, pridáme asi pol lyžičky kryštálového cukru a jemne pokvapkáme šťavou z citróna. Nakoniec si na tanier položíme červenú repu, na ňu hrušky s kešu orieškami, rukolu a na vrch dáme opečené kuracie mäsko. Je to výborné, spojenie veľmi dobrých chutí. Všetky ingrediencie si môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Ja si dávam viac hrušiek a rukoly a menej repy ;)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Renáta S. (cleo33) ID 160021 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Stará dobrá klasika - Pečené plnené kuriatko podľa mňa



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kuriatko (cca 1,5 kg), 3 rožky z minulého dňa, 3 vajíčka, soľ, korenie, štipka vegety, cca 3/4 dl mlieka, 80-100g sušenej šunky (môžeme nahradiť pražskou dusenou šunkou, ale nie je to úplne ono), cca 30g kvalitného voňavého syra (parmezán, ementál, ...), 50g masla, petržlenová vňať, korenie Gyros

POSTUP PRÍPRAVY

... postup je každému asi známy - kuriatko umyjeme, osolíme a okoreníme zvnútra aj zvonku ... rožky pokrájame, polejeme mliekom, jemne osolíme, okoreníme, ovegetujeme, pridáme vajcia, pokrájanú sušenú šunku, nadrobno nasekaný syr, polovicu masla pokrájaného na kúsky a posekanú petržlenovú vňať, premiešame, naplníme do kuriatka, kurča posypeme Gyros korením, dáme na pekáč, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, na kuriatko poukladáme zvyšné maslo nakrájané na kúsky - prikryjeme napr. alobalom a pečieme cca 1,5 - 2 hodinky na 180°C, potom odkryjeme a chvíľku zapečieme pod grilom aby bola koža chrumkavá ... potom už len vychutnávame túto mňamku

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.5.2016, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Jemná kuracinka na pive



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, prípadne vykostené kuracie stehienka bez kože, soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olej, maslo, 20g oravskej slaniny, 1,5 - 2 dl svetlého piva, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 cibuľa, 1 menší pór, 1 KL sójová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

... slaninu (stačia 2 pásiky) pokrájame na malé kocky a opražíme na kvapke oleja aby pustila šťavu, vyberieme von ... vo výpeku opečieme kuracie mäsko pokrájané na pásiky alebo menšie kocky, osolíme, okoreníme ... osobitne opražíme na 1 PL oleja a 1 PL masla pokrájanú cibuľu a pór ... do orestovanej zmesi cibule a póru pridáme pivo a zredukujeme, pridáme orestované mäso a opraženú slaninu, zmiešame, postupne sochutíme paradajkovým pretlakom a sójovou omáčkou ... dochutíme soľou a korením podľa chuti ... dozdobíme petržlenovej vňate ... ako príloha sa hodia opečené zemiaky, ryža alebo čerstvý chlebík

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.11.2015, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Chrumkave pecene kacacie stehna so zemiakmi



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/10/chrumkave-pecene-kacacie-stehna-so.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 kacacie stehna
500g nakrajanych zemiakov
par stoniek cerstveho tymianu
sol a cierne korenie
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.Stehna si prudko opecieme zo strany s kozou v hrnci v ktorom ich chceme piect. Odstavime z ohna ,pridame zemiaky a tymian.Osolime a okorenime.Dame piect na 2 hodiny(obcas premiesame zemiaky).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 6.10.2015, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Lahodné kuracie stehienka na rasci



POTREBNÉ PRÍSADY

horné kuracie stehná, soľ, drvená rasca, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

... minimum surovín - maximálny efekt ... chuť tohto jednoduchého jedla milujem a robím ho vždy, keď sa mi nechce dlho stáť pri sporáku - stehná umyjeme, osušíme, z oboch strán osolíme a posypeme rascou a uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie kožou hore, nemusíme ničím mastiť, mäsko si pustí šťavu ... šupneme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme cca 45 minút, po 30 minútach počas pečenia otočíme a namočíme kožu do šťavy, ktorú pustilo mäsko a dopečieme zasa kožou navrch ... ako príloha sa najviac hodí zemiaková kaša alebo tlačené zemiaky s maslom a napríklad uhorkový šalát .... mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Biele mäso čierna perla...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg kuracích pŕs, 300 g sušených sliviek, soľ, 1 cibuľa, 1/2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL mletej červenej papriky sladkej, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL kryštálového cukru, štipka čili /nemusí byť/, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík mám vo svojej zbierke už dlho a aj keď sa k nemu vraciam len občas, milujem to spojenie netypických chutí: slanej - sladkej - pikantnej... Mäso umyjeme, nakrájame na kocky, nasolíme, pridáme papriku, mleté čierne korenie a odložíme bokom. Slivky zalejeme vriacou vodou a necháme cca 1/2 hodinku odpočívať. Olej rozohrejeme, pridáme okorenené mäso, sprudka orestujeme, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a odkôstkované napoly prekrojené slivky. Pridáme škoricu, cukor, prípadne čili... prikryjeme a dusíme cca 20 minút na miernom ohni. Nepodlievame, pretože mäsko a slivky si pustia šťavu a vznikne akurát hustá omáčka, ktorá obalí mäsko. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2015, 23:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.791 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,180 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku