.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Špeci mäsko (1) 20.4.2015, 15:24
♥Zapekané kuracie rezne♥ (39) 12.4.2015, 9:06
Strapaté kuracie rezne (219) 31.3.2015, 23:39
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.794 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,180 další >>
KURACIE MÄSO A HYDINA
Špeci mäsko

POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila kuracích pŕs, korenie, 2 šľahačkové smotany, 2 tavené syry ( bambino) niva, 3 červené cibule, 5-7 lyžíc medu , olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto mäsko milujeme. To keď sa spoja tie chute , to je niečo famózne. Odporúčam Vám vyskúšať :)

1. mäsko si narežeme na rezne a okoreníme podľa chuti

2. opečieme ho z oboch strán na miernom ohni. Stačí tak do biela keďže sa bude ešte zapekať

3.vložíme ho do zapekacej misy a polejeme výpekom z panvice

4.šlahačkovú smotanu povaríme spolu s taveným syrom (pokiaľ sa syr neroztopí)

5.omáčku vylejeme na mäsko, pridáme nivu a dáme zapiecť na 180 stupňov približne na 20 minút

6. cibuľu nakrájame a vložíme do panvice a pridáme málinko oleja a med. Restujeme kým nám to nezačne bublinkovať

7.ja som to podávala s pyré. Namiesto mlieka som použila smotanu na varenie . Dali sme si aj mrkvovo -ananásový šalát. Cibuľku dáme na mäsko s omáčkou aj s medovým výpekom. Mňaaam

8. Dobrú chuť :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lucia K. (Lucia K.) ID 305355 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 20.4.2015, 15:24 včera | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Výbornééé kuracie prsíčka s citrónovou príchuťou (Citrónová piccata z kuracích pŕs)

POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis pre 4 osoby: 2 kuracie (morčacie) prsia, soľ, korenie, hladká múka, olivový olej, 2 citróny, 300 ml bieleho vína, 200 ml slepačieho vývaru, 4 veľké PL studeného masla, 2 PL kapár príp. olív (nemusí byť), na ozdobu - 1 paradajka nadrobno pokrájaná a hrsť sekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Výborný a svieži receptík stredomorskej kuchyne ...prsíčka prerežeme na polovice tak, aby nám vznikli 4 tenšie kusy. Osolíme, okoreníme, obalíme v múke ochutenej soľou a korením. Z citróna vyrežeme mesiačiky (podľa mňa bohato stačí aj 1 citrón). Pred podávaním na panvici rozohrejeme olivový olej a opečieme na ňom z oboch strán mäso, cca 3 minúty z každej strany a vyberieme von. Do výpeku, ktorý zostal v panvici, nalejeme víno a necháme minútku prevariť. Následne pridáme vývar a varíme ešte minútu, pokiaľ sa omáčka nezredukuje. Odstavíme omáčku preč zo sporáka. Pridáme studené maslo, mesiačiky citróna a kapary (olivy), ja som kvôli farbe prihodila 1 pokrájanú menšiu paradajku. Premiešame, vrátime mäso do omáčky a posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s vhodnou prílohou (varené zemiaky, opečená bagetka, šalát, ...)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Citrónové kari prsia

POTREBNÉ PRÍSADY

Kuracie prsia, soľ, čierne mleté korenie,1 čl kari, vegeta, 1čl červená paprika, citrón,olej a voda+múka (na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osmažíme na oleji, osolíme, dáme štipku č.korenia, kari, papriku, krátko osmažíme, zalejeme vodou a pridáme umytý, na kolieska nakrájaný citrón (ja dávam 4-5ks aby to nebolo moc kyslé) a dusíme kým mäso nezmäkne a na koniec už len zahustíme s vodou a múkou. Ako príloha sú vhodné varené zemiaky alebo pyré. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Netradicne kurca

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cele kurca, 1 pohar ryze, 500ml oleja, pecienka kuracia, 2 jablka, 2PL hrozienok, 2 str. cesnaku, postruhanu citron. koru, sol, korenie, 1PL medu, 50ml konaku

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem, ci tu taky recept je, ak nie tak odporucam vyskusat, tym ktori maju radi sladko slane jedla. :-)

Kurca si vykostime. Ryzu treba uvarit, vychladnutu zmiesat s hrozienkami /umyte/, pokrajane jablka na kocky, cesnak, citr. koru, pokrajanu pecienku, sol, korenie. Urobime plnku. Vykostene kurca zosijeme a postupne naplnime plnkou. Kurca osolime. Z medu a konaku si urobime marinadu a kurca potrieme. Dame na pekac s olejom a upecieme.

Ako priloha hranolky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Pecene kuracie stehna s olivami a kapary

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/pecene-kuracie-stehna-s-olivami-kapary.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:4 kuracie stehna
50g kapary,preplachnute vo vode
75g ciernych oliv,prekrojene na polku
2 struciky cesnaku v supke
250ml bieleho vina
1 PL olivoveho oleja
3 stonky tymianu
mlete cierne korenie
Postup:Ruru si predhrejeme na 200C.
Kuracie stehna si dame do plechu a pridame kapary,olivy,struciky cesnaku.Prilejeme vino,olivovy olej a pridame tymian.Posypeme mletym ciernym korenim a dame piect na 45-60 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 18.3.2015, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kura pod perinou...

POTREBNÉ PRÍSADY

1 menšie kurča, 500g mletého mäsa, 2 rožky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, soľ, mletá červená paprika, vegeta, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Kura, umyjeme, nakrájame na malé kúsky /môžeme stiahnúť aj z kože/, osolíme a posypeme mletou červenou paprikou, poukladáme na plech alebo do jenskej misy... Rožky namočíme do vody, vyžmýkame, zomelieme spolu s cibuľou a cesnakom a pridáme k mletému mäsu. pridáme k tomu aj vajíčka, osolíme, pridáme trochu vegety a dobre premiešame. Touto plnkou úplne prikryjeme pripravené kuriatko, šupneme do rúry a pečieme na 180 °C, 1 hodinku. Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou... Kuriatko zostane krásne šťavnaté, mäkučké a bude sa oddeľovať od kosti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie stehna s dijonskou horcicou a estragonom

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/kuracie-stehna-s-dijonskou-horcicou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:8 PL dijonskej horcice
nasekane listky estragonu zo 6 stoniek
50g masla(nesoleneho),izbovej T
8 kuracich stehien
sol a cierne korenie
25g struhanky
Postup:Ruru si predhrejeme na 220C.V miske si zmiesame dijonsku horcicu,estragon a maslo.
Stehna si naukladame do pekaca.Rozotrieme dijonsku zmes ,osolime,okorenime..Posypeme struhankou a dame piect na 35 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 17.3.2015, 19:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Výborné zapekané morčacie krídla /stehná

POTREBNÉ PRÍSADY

morčacie krídla (cca jeden kus na osobu), príp stehná, olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... okrem toho na marinádu : 2 PL hnedého cukru, 3 PL kečupu, 200 ml bieleho vína, 2 PL balsamicového octu, 3 PL worčestrovej omáčky, 1 PL tymianu

POSTUP PRÍPRAVY

najskôr urobíme marinádu : všetky suroviny dáme do hrnca, zamiešame a varíme pokiaľ sa množstvo nezredukuje cca na polovicu ... krídla umyjeme, osušíme a prekrojíme na dve časti, osolíme a okoreníme z oboch strán, opečieme na rozpálenej panvici aby sa zatiahli (stehná pečieme vcelku ak máme spodné, horné stehná rozkrojíme alebo necháme vcelku) ... následne namočíme do marinády, dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie, polejeme zvyšnou marinádou, prikryjeme a pečieme cca 1 hodinu a 20 minút pri 180°C domäkka, odkryjeme a dopečieme pod grilom alebo pri teplote 220°C cca 10 minút. Podávame poliate výpekom ... vhodná príloha je ryža, prípadne chlebík - alebo ako kto má rád ... mňaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kura Phuket

POTREBNÉ PRÍSADY

500 - 800g očisteného kuracieho mäsa /kuracie prsia, vykostené stehná/, 350g čínskych rezancov, 1 pohár/konzerva klíčkov fazule Mungo, 1 konzerva kokosového mlieka, 1 stopkatý zeler, 1 červená paprika, 1/2 hlávky čínskej kapusty, 1 citrón/limetka, 1 ČL korenia na hydinu/čínu, štipka soli, trocha oleja, 5 PL sójovej omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Necháme zovrieť vodu, zalejeme čínske rezance a necháme 4 minúty nabobtnať. Precedíme a necháme odkvapkať. Mäso umyjeme a nakrájame na malé kocky, posypeme korením, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Zeleninu očistíme, zeler nakrájame na kolieska, kapustu a papriku na pásiky. Vo woku alebo v panvici rozohrejeme trochu oleja, dáme rezance, pridáme sójovú omáčku a chvíľu /asi 10 minút/ pražíme. Potom rezance odložíme bokom. Do toho istého woku alebo panvice dáme znovu trocha oleja, necháme rozohriať, pridáme zeler, papriku, orestujeme, pridáme mäso, opražíme /cca 10 minút/, pridáme kapustu, klíčky a chvíľu restujeme. Nakoniec primiešame citrónovú/limetkovú šťavu, kokosové mlieko a zohrejeme, Nakoniec vmiešame rezance a premiešame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 26.2.2015, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
KURACIE MÄSO A HYDINA
Kuracie špízy Teriyaki s mrkvovo-brokolicovým šalátom ... výbornééééé

POTREBNÉ PRÍSADY

ŠPÍZY - pre 4 osoby : 4 kuracie prsia alebo 4 vykostené kuracie stehná bez kože, 8 špajdlí s ostrým koncom, 4 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového octu, 1 PL hnedého cukru, 4 cm kúsok zázvoru - postrúhaný, 2 PL sezamového oleja (prípadne iného podľa chuti), 2 ČL sezamu (nemusí byť) ŠALÁT : 1 menšia hlava brokolice, 4 mrkvy, pol zväzku čerstvého koriandru (prípadne petržlenová vňať), hrsť arašidov, šťava z 1 limetky, 2 PL rybacej omáčky (ak ju nemáte, tak ju nahraďte soľou), 2 PL oleja (arašidový, sezamový, slnečnicový), 1 PL ryžového octa, 1 PL nastrúhaného zázvoru, 1 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia opäť od Anetky z blogu s miernou obmenou (nemala som koriander, u nás sa prosto nedá zohnať, takže som dala petržlenovú vňať, a rybiu omáčku som nahradila soľou) ale na chuti to neubralo ... ako všetko čo som od nej skúšala ... výýýýýbornééééééé, preto posúvam ... Ideálne deň vopred alebo aspoň 5-6 hodín vopred nakrájame mäso na primerane veľké kúsky, vložíme ich do vzduchotesnej nádoby spolu a polejeme marinádou zo sójovej omáčky, ryžového octu, cukru, zázvoru a oleja. Premiešajte a necháme marinovať. Pol hodinu pred podávaním napicháme kúsky mäsa na špajdle. Odporúča sa špízy robiť v rúre alebo na grilovacej panvici, ktorá má na dne vrúbky, na ktorých budete mäso grilovať a prebytočná marináda stečie do tých žliabkov. Na klasickej plochej panvici sa neodporúča, pretože cukor v marináde bude horieť na dne. Ak chcete špízy robiť v rúre, predhrejte rúru na funkciu grilu, resp. na najsilnejšiu teplotu, akej je vaša rúra schopná. Na plech rozložte špízy, polejte ich zvyšnou marinádou a vložte ich na najvyššiu mriežku do rúry a pečte cca 10 minút. Ja som robila v rúre.

Na šalát očistíme mrkvu a ošúpeme šupku z kmeňa brokolice, prípadne aj niektorých robustnejších stoniek. Brokolicu i mrkvu nakrájame na malinké hranolčeky, pridáme nasekaný koriander (u nás sa nedá zohnať - použila som petržlenovú vňať - na chuti to neubralo). Zmiešame všetky suroviny na dresing - limetovú šťavu, rybaciu omáčku (nahradila som soľou), olej, ryžový ocot, zázvor a cukor a zalejte ním zeleninu. Nechajte postáť aspoň hodinu v chladničke. Priznám sa, že dresingu som sa trocha bála - po zmiešaní nemal moc dobrú chuť - ale v šaláte jedna báseň, a to som ho aj zabudla nechať odstáť ... super šalátik, určite budem robiť častejšie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.794 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,180 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku