. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Citrónovo - cesnakový zázrak ♥ ♥ ♥ (89) 14.8.2018, 14:26
včera Hruskovo skoricovy dzem (4) 14.8.2018, 10:39
včera Svadobná drip torta... (4) 14.8.2018, 10:30
jablkový koláč (8) 13.8.2018, 11:35
BARANIE ROHY***** (11) 12.8.2018, 17:07
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 51.511 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,5152 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Jemný ovocný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

V texte...

POSTUP PRÍPRAVY

4 žĺtky, 100g prašk.cukor, 1 vanilka vyšľaháme. Pridáme trochu nastrúhanej citrón.kôry, 30g mletých mandlí, 60g rozpusteného masla. Vyšľaháme 4 bielka, v miske zmiešame 80g polohrubej múky, 1 vanilkový puding, 1/2 prášku do pečiva (6g). Postupne zamiešame do žĺtkovej hmoty múku a 1/2 bielkov. Nakoniec zľahka zamiešame zvyšok bielkov. Na vymastený a múkou vysypaný plech menší vylejeme cesto a naukladáme naň umyté vykôstkované ovocie. Pečieme v mierne rozohriatej trúbe pri 180 stupňoch cca 25 - 30 minút. Nakoniec po upečení posypeme vanilkou alebo práškovým cukrom. Po vychladnutí nakrájame a papáme.
Môžeme použiť čerešne, višne, slivky....podľa chuti, množstvo cca 1/2kg. Foto sa mi nedalo pridať, žiaľ... recept je vynikajúci jemnučké cesto, skúste neoľutujete. Na veľký plech musíte množstvo ingrediencií zdvojnásobiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anka U. (bakita) ID 249563 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Narodeninové srdce - žlté ruže a krajka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

korpus orechový (8 vajec) + kakaový (4 vajcia), džem, amaretto, jahodová plnka, ganache

POSTUP PRÍPRAVY

váha 3,9 kg

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2018, 23:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtovo citrónové semifreda...



POTREBNÉ PRÍSADY

Osviežujúci dezert na horúce letné dni, keď netreba radšej ani rúru zapínať. Ak nemáme formičky na semifreda, môžeme použiť aj tortovú formu zo snímateľnou obručou a koláčiky po stuhnutí nakrájame alebo použijeme malé poháriky či misky... potrebujeme 400ml bieleho jogurtu, 250ml smotany na šľahanie, 2 PL želatíny v prášku, šťava z 1 citróna, práškový cukor podľa chuti /ja dávam 150g/, upečený piškótový plát, ktorý vykrojíme do tvaru formy alebo malé piškótky

POSTUP PRÍPRAVY

6elatínu namočíme do studenej vody /cca 4 PL/ a necháme naboptnať. Tip jednej blogerky- vodu dáme do misky a želatínu nasypeme rovnomerne po celom povrchu, aby sa rovnomerne rozpustila a netvorili sa hrudky/. Potom želatínu rozpustíme /ja najradšej vo vodnom kúpeli, aby nedosiahla bod varu/. Smotanu vyšľaháme dotuha, pridáme zľahka jogurt a práškový cukor a metličkou vmiešame citrónovú šťavu. 1 PL tohoto krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nesekla/ a potom tú želatínu metličkou zľahka, ale dôkladne vmiešame do smotanovo-jogurtového krému. Vlejeme do formičiek na spodok ktorých dáme piškótku alebo misiek a necháme v chlade niekoľko hodín tuhnúť. Potom dozdobíme ovocím a môžeme si vychutnávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Red velvet cookies plnené nutelou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Tak tieto koláčiky "padli za vlasť" na dovolenke ako prvé, Deti si zamilovali hlavne tú sladkú náplň, ale celé boli dokonalé. V skutočnosti boli trochu červenšie, ale použila som dosť silné kakao, takže prebilo to "red" :(...Budeme potrebovať: 2 šálky hladkej múky, 1 PL holandského kakaa /radšej zadávam menej, aby neboli príliš tmavé/, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky masla, 3/4 šálky hnedého cukru, 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 vajce, 1 PL mlieka, 1 ČL vanilkového extraktu, 2 PL tekutého červeného farbiva, 3/4 šálky nasekanej čokolády /horkej/ alebo čokoládových kvapiek, 3/4 šálky Nutely

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml



Na papier na pečeni nanesieme lyžičkou kôpky Nutely /cca 20 kôpok/ a dáme zamraziť. Zmiešame múku, kakao, soľ a sódu bikarbónu. Zmäknuté maslo vyšľaháme s oboma cukrami, pridáme vajce, mlieko, vanilkový extrakt a červené farbivo a premiešame. Vmiešame čokoládové kvapky. Cesto dáme na 1 hod. do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 °C. Vezmeme kúsok cesta /asi 2 PL/ a rýchlo vytvarujeme placku, položíme kúsok zmrazenej Nutely a vyformujeme gulôčku, ktorú položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. trochu sploštíme a šikovno pokračujeme ďalej. ak sa nám cesto začne príliš lepiť, dáme ho zas na chvíľu do chladničky. Koláčiky dáme piecť na 9-10 minút na 180 °C. Po upečení ich necháme vychladnúť na plechu a potom uložíme do uzatvárateľnej nádobky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Snikersdoodle scones...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď už neviem, čo by som mojej rodinke ponúkla na raňajky, tak ma zachráni niektorá varianta scones /koláčiky, ktoré potrieme maslom, džemom alebo s jogurtom/. Sú jednoduché a najlepšie chutia čerstvé. Ak sa mi nechce piecť celú várku naraz, tak sa dajú aj neupečené zmraziť. Potrebujeme: 2 šálky hladkej múky, 1/4 šálky kryštálového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1/2 ČL vanilkového extraktu, 1/2 šálky cmaru, 3 ČL mletej škorice... Na posypanie: 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 PL mletej škorice...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml



Rúru predhrejeme na 200°C. V miske si zmiešame cukor a škoricu na posýpku. Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Maslo nahrubo nastrúhame alebo nasekáme na malé kocky /musí zostať stuhnuté/. V druhej miske zmiešame vajcia, cmar, a vanilkový extrakt. Primiešame to k suchým surovinám a pomocou varešky zamiešame. Rýchlo vmiešame aj maslo a premiešame, ale chceme kúsky masla. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme napoly a ešte raz napoly a znovu vyvaľkáme do kruhu na hrúbku 2 cm. Nakrájame na 8 trojuholníkov, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie blízko vedľa seba /pri pečení sa spoja, ale to nevadí/, posypeme s cukrom zmiešaným so škoricou a pečieme cca 20 minút. To isté zopakujeme s druhou polovicou cesta.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Tekvicové cupcakes so smotanový krémom.



POTREBNÉ PRÍSADY

Najúžasnejšie cupcakes, ktoré som si na prvý pohľad zamilovala...3/4 šálky masla, 1 2/3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL perníkového korenia, 1 šálka tekvicového pyré /tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vodou len toľko, aby zakrývala tekvicu. Uvaríme do mäkka, precedíme, rozmixujeme s malým množstvom vody/, 1 šálka hnedého cukru, 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200ml


Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, škoricou a perníkovým korením. Vyšľaháme tekvicové pyré s hnedým cukrom, kryštálovým cukrom a vajcami. Prilejeme maslo a prešľaháme. Zamiešame suché prísady. Košíky na muffiny naplníme do 2/3 a pečieme na 160°C, 20-25 minút. Po vychladnutí zdobíme krémom.




Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svadobná drip torta...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 6,2 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

spodok- piškóta, jahodový džem, pribináčik krém***vrch-čokoládový korpus, čokoládový termix... čerstvé ovocie a macronky...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.8.2018, 10:30 včera | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svadobná čierno-biela...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 11,8 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

spodok- čokoládový korpus, višňový džem, falošný parížsky krém***stred-piškota, jahodový džem, mascarpone krém, jahody***vrch- piškóta, malinový džem, falošný parížsky krém karamelový, maliny... poťah Smarflex Velvet a Rainbow Paste...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Svadobná penová podkova...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

kvety a ostatné ozdoby Smarflex Velvet...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Futbalová...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

váha 3,3 kg...

POSTUP PRÍPRAVY

piškóta, čokoládovo čerešňový džem, mascarpone krém, maliny, poťah Odense hmota...jedlá oblátka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 51.511 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,5152 ďalšie >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt