. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Sladké uhlie (3) 15.11.2023, 20:55
Linecké koláčiky (44) 19.12.2021, 22:08
Rumové pralinky (4) 7.12.2021, 8:24
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Biskupský chlebíček



POTREBNÉ PRÍSADY

120g zmäknutého masla, 100g medu, 4vajcia, 150-200g strúhaných jabĺk, 50g strúhanej horkej čokolády, nastrúhaná kôra z dvoch čistých citrónov, 30g hrozienok, 20g na menšie kúsky nakrájaných sušených sliviek alebo iného kandizovaného ovocia, 50g na menšie kúsky nalámaných orechov – mandlí, vlašských, lieskových – podľa toho čo mám doma, ½ balíčka prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvé si bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Potom si žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom a mierne zmäknutým maslom, pridáme nastrúhané jablká (tie pridávam, aby cesto bolo krásne vláčne a jemné), kypriaci prášok a nastrúhanú kôru z citróna. Opatrne primiešame k žĺtkovej mase sneh a do cesta zľahka zapracujeme hrozienka, kandizované ovocie (alebo slivky), orechy a kúsky horkej čokolády. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebíček(najlepšie silikónová), no pokiaľ použijete teflónovú alebo keramickú, tak ju predtým vymažte a vysypte múkou! Ak nám ostali plátky mandlí, môžeme nimi pred pečením chlebík posypať, no nemusíme. Chlebík pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Či je cesto upečené otestujeme drevenou špajľou. Hotový biskupský chliebík vyklopíme z formy a hotovo! Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepšie parížske rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na CESTO: 3 bielka/ 170g prášk. alebo kryš.cukru/ 150g mletých vlašských orechov/ 1 PL hrubej múky alebo strúhanky/ trocha soli Na PLNKU: 3 žĺtka/ 1 celé vajce /100g kryš.cukru/ 1 a pól PL kakaa/ 180g masla (+ môžeme pridať aj 1-2 PL rumu pre lepšiu chuť a arómu) Na POLEVU: 100g horkej čokolády (môže byť aj obyčajná čoko. na varenie) / 30g masla alebo kokos.oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava cesta: 3 bielka s cukrom a štipkou soli (tá pomáha, aby sa nám lepšie byšľahali bielky) si ručným mixérom vyšľaháme nad parou do tuhej hmoty. Do snehu pridáme mleté orechy, 1 PL strúhanky/hrubej múky a dôkladne vmiešame do plnky. Najlepšie urobíme, ak hmotu necháme aspoň pár minút odležať (20-30minút). Potom si naplníme cukrárske vrecko cestom. Na plech si položíme papier na pečenie a s cukrárskym vreckom tvarujeme z cesta malé rožteky, ja ich robím veľkosti cca 6 cm. Treba si dávať pozor, aby mali všetky rožteky po celej svojej ploche rovnakú hrúbku, inak by sa nám mohli polámať. Pečieme pri teplote 150 stupňov cca 15-20 minút.


Príprava plnky: 3 žĺtka ,1 vajce,100g cukru a kakao vymiešame nad parou do tuhej hmoty. Bez mixéra! Miešame len vareškou! Bude to trochu pracné, ale naozaj to stojí za to. Ak by sme použili mixér či metličku, hmota by sa nám mohla zraziť. Keď je hmota dostatočne hustá, necháme ju vychladnúť a potom do nej zašľahávame po kúskoch studené maslo. Úplne ku koncu pridávam aj rum (môže byť aj koňak, alebo nič). Hmotu dôkladne vymiešame na hladký krém. Týmto krémom naplníme cukrárske vrecko a zdobíme ním vychladnuté rožteky (ja niekedy používam aj ozdobnú špičku). Rožky necháme vychladnúť (najlepšie v chladničke či na nejakom chladnom mieste).


Príprava polevy: Vo vodnom kúpeli roztopíme, najlepšie, horkú čokoládu, pridáme do nej trochu masla/kokos.oleja. Túto čokoládovú zmes si môžeme naliať do nejakej hlbokej misky a opatrne v nej namáčame rožteky krémovou časťou nadol. Namočené rožky ukladáme späť na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčkové svietniky


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medovníčkové sady


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

moje tohtoročné; opäť podľa osvedčeného receptu, ktorý mám v recepráriku

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2020, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezlepkové POVVI Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

Na cca.100 kusov: 200 g pohánková (bezlepková) múka, 100 g práš.cukru, 70 g ryžovej múky, 65 g medu, 1 vajce, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, 1 čl strúhanej chem.neošetrenej, citrónovej kôry, 50 g rastlinný tuk, Poleva: 1 čl Orgran bezlepková náhražka vajec, 30g + 4 čl vody, 150 g práš.cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Je to môj vlastný recept a medovníčky sú úžasné! Najprv spolu zmiešaj všetky suché suroviny, ale dbaj, nech sú múky aj cukor preosiate. Následne rukami pomrv - doslova "rozpráš" tuk v suchých surovinách (viď foto u mňa na blogu). Až teraz pridaj med a vajce a všetko spolu zhnieť v kuch.robote hákom ako chlebové cesto. Pracuj rýchlo, aby sa cesto nezmenilo na neovládateľnú, lepkavú masu. Potom všetko prelož na pomúčenú dosku a zmies lopatkami na misy do homogénneho cesta. Keď je cesto hotové, vlož ho do chladničky na noc odpočinúť (alebo na min.4 hodiny).

Rúru predhrej 180°C.
Odober z cesta asi 1/3 a na pomúčenej doske ju rozváľaj na 5 mm hrúbku (nie tenšie, inak budú medovníky tvrdé). Formičkami z cesta povykrajuj medovníčky a ulož ich na papierom, alebo fóliou na pečenie vyložený plech. Potri ich rozšľahnutým vajcom a peč ich vo vyhriatej rúre počas 8-9 minút (závisí od rúry, preto ich počas pečenia stráž). Mne sa niekedy upiekli už za 8 minút, inokedy to bolo naozaj dlhšie.

Po upečení ich z rúry vyber a ihneď ich prelož vychladnúť na mriežku. Nezdob ich v ten istý deň, aby sa ti glazúra z medovníčkov neskĺzla. Najlepšie je nechať ich postáť do druhého dňa a až potom ich zdobiť.

Na glazúru vyšľahaj 1 čl Orgranu, 30 g a 4 čl vody a preosiaty, práš.cukor, naplň glazúrou cukrárske vrecko so želanou špičkou a môžeš zdobiť. Osobne ich po zdobení aspoň 1,5 dňa nechávam na vzduchu a až potom odkladám.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 26.11.2018, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Bezvaječné a Bezlaktózové Medovníčky ®



POTREBNÉ PRÍSADY

160 g múky, 55 g práškového cukru, 85 g
 medu, 50 g rastlinného tuku, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl
 mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, kôra zo 1/4 citróna, bezlepková a 100% antialergická poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor rozmiešaj s tukom. K múke pridaj zvyšné, iba suché suroviny a dôkladne všetko spolu premiešaj. Potom spoj cukrovú a múčnu zmes a dôkladne premiešaj. Až teraz pridaj med a vareškou, alebo kuchynským hnietačom zhnieť do cesta. Pracuj rýchlo, aby sa z cesta nestala lepkavá masa. Cesto prelož na dosku a zmies do homogénnej masy. Vlož ho do kuchynskej fólie a vlož do chladničky minimálne na hodinku stuhnúť; najlepšie cez noc.

Ak cesto nezahrievaš rukami príliš dlho, pracuje sa s ním veľmi ľahko.Po stuhnutí z cesta odkroj kúsok a len tento rozváľaj na hrúbku 5 mm. Zvyšok cesta vlož do späť do chladu, inak sa bude cesto pri práci nepríjemne lepiť. Formičkami z neho vykroj koláčiky a ulož ich na papierom na pečenie vyložený plech na pečenie. Koláčiky na plech ukladaj s odstupom, lebo pri pečení podrastú.

Zvyšky zmies a proces opakuj až do spotrebovania všetkého cesta.Ak chceš mať medovníčky pekne lesklé, zmiešaj v miske 2 PL mandľového (lieskového, sojového, ryžového mlieka - nie kravského) mlieka a 1 PL javorového sirupu (alebo sirupu Agave, či bazového) a medovníčky touto zmesou potri. Zmes je určená pre potieranie pečiva u ľudí, citlivých na laktózu a vajcia.

Rúru predhrej na 180°C. Medovníčky peč 10-12 minút, alebo až kým kraje pekne zhnednú. Po upečení ich prelož na mriežku a nechaj vychladnúť. Po vychladnutí ich ozdob bezvaječnou glazúrou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nadýchané žĺtkové hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 30 kusov (priemer cca 4,5 cm) potrebujeme : 2 žĺtky, 200 g práškový cukor, 2g Salajka (iný názov je jelenia soľ, amonium, hydrogenuhličitan amónny), 28 g hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Pri týchto koláčikoch je príprava dvojfázová. Prvý deň vyšľaháme žĺtky s polovicou cukru do peny a zapracujeme Salajku. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v chladničke stáť do druhého dňa.

Na druhý deň pridáme k zmesi druhú polovicu cukru a múku, premiešame a na vhodnej podložke rukami zmiesime na kompaktné cesto. Ak cesto lepí, podsýpame múkou alebo práškovým cukrom. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Zvyšné cesto opakovane zmiesime, vyvaľkáme a znovu vykrajujeme. Odporúčam vykrojiť skôr menšie tvary, pretože koláčiky v rúre do výšky výrazne narastú. Pečieme v rúre zohriatej na 160°C 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočná tvarohová štóla s marcipánom.



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1 balík vanilkového cukru, 1 balík kypriaceho prášku, 2 vajcia, 250g tvarohu, 250g masla, 1 PL nastrúhanej citrónovej kôry, 3 PL rumu, 200g marcipánu, 150g hrozienok, 150g kandizovanej pomarančovej a citrónovej kôry, 70g rozpusteného masla na potretie, trocha práškového cukru na posypanie...

POSTUP PRÍPRAVY

Múku zmiešame s kypriacim práškom, vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme nasekané zmäknuté maslo, tvaroh, vajcia, rum a zmiesime. Prisypeme nastrúhanú a kandizovanú kôru, hrozienka a znovu premiesime. Cesto necháme 1/2 hodinku pri izbovej teplote odležať. Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a do stredu naukladáme marcipán, ktorý si nakrájame na dlhé a hrubé pásiky. Cesto preložíme cez marcipán z jednej aj z druhej strany, jemne pritlačíme a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme na 180 °C, 35-40 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom a poprášime práškovým cukrom. Necháme vychladnúť, dobre zabalíme do alobalu a necháme na chladnejšom mieste odležať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 1.1.2018, 18:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Čokoládové pusinky na oblátkach



POTREBNÉ PRÍSADY

Podelím sa s vami o naše obľúbené čokoládové pusinky, ktoré u nás nesmú chýbať na vianočnom stole. Aj tento recept som si priniesla z Rakúska. Potrebujeme: 130 g maslo ,125 g práškový cukor, 1 vajce, 3 lyžičky mlieka, 250 g polohrubá múka, 60 g orechy, 100 g čokoláda, polovica prášku do pečiva, 1 vanilka.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo s cukrom vymiešame v mixéri , pridáme vanilkový cukor a vajce, potom orechy, roztopenú čokoládu, múku a prášok do pečiva.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.12.2017, 19:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Maslové keksíky...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka = 300ml••• 1 šálka zmäknutého masla, 1 šálka práškového cukru, 3 šálky múky, 1 ČL vanilkového extraktu, 1/2 ČL soli, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 vajíčko...

POSTUP PRÍPRAVY

V miske si vyšľaháme maslo, cukor, vanilkový extrakt, vajce a soľ, zamiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiesime hladké cesto. Prikryjeme ho potravinárskou fóliu. Po častiach odoberáme z cesta, vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 0,5 cm, povykrajujeme koláčiky a pečieme na papieri na pečenie, 180°C, 8-10 minút. Po vychladnutí môžeme zdobiť cukrovou polevou alebo len poprášime práškovým cukrom. Uchovávame v uzatvorenej nádobe.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.1.2018, 18:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.124 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,113 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu