. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KRÁLIČIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Králičí paprikáš (9) 16.8.2015, 17:49
Výborný zajačik na smotane (4) 26.10.2014, 8:54
Zajac na paprike s cestovinou (1) 1.12.2013, 7:59
Králik na cesnaku (7) 23.11.2013, 11:53
Zajac na cesnaku (13) 7.7.2013, 18:00
Lahodný králik (14) 19.2.2013, 10:35
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

KRÁLIČIE MÄSO

chutný králik na syrovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

králičie masko, cibuľka, syr v črievku, smotana (na varenie alebo na šľahanie)

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji si usmažíme cibuľku, pridáme očisteného rozporcovaného králika, orestujeme z každej strany, aby sa zapiekol, osolíme, okoreníme a necháme dusiť cca 45 minút, potom mäsko vyberieme a do výpeku vlejeme 250ml smotany a jeden syr v črievku, necháme roztopiť a prevariť, vložíme do omáčky mäsko a podávame s ryžou alebo s novými zemiačikmi :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Žofia N. (žofík) ID 71139 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Šťavnatý králik pečený v marináde



POTREBNÉ PRÍSADY

3 PL kečupu, 1 PL horčice, 0,2 dl oleja (olivový) 2 ks cibule, 1 štipka štiplavej papriky, 1 čajová lyžička soli, 0,2 dl vody, 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia, 1 králik 1 čajová lyžička mletej papriky.

POSTUP PRÍPRAVY

Králika umyjeme a naporcujeme na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.Zo všetkých ingrediencií vymiešame marinádu, ktorú vylejeme do väčšieho pekáča. Kúsky z králika uložíme do marinády a necháme v chlade 24 hodín marinovať. Vložíme do vyhratej rúry a 1 a 1/2 hodiny pečieme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 6.3.2013, 13:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Zajac na paprike s cestovinou



POTREBNÉ PRÍSADY

zajac strednej veľkosti , paprika červená sladká mletá, cibuľa väčšia, korenie, cestoviny , hladká múka, mlieko alebo smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Zajka si naporcujeme, umyjeme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marcela Š. (maca7) ID 169017 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.12.2013, 7:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku s jogurtom a horčicou



POTREBNÉ PRÍSADY

8 stehien z králika, 4-5 strúčikov cesnaku (podla chuti), sol, korenie, horčicu, biely jogurt, cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak pretlacime a spolu so solou zmiesame. Zmes natierame na umyte stehna.
Stehna orestujeme na prudkom oleji.
Oprazene stehna naukladame do plechu, poleje vypekom, ktory nam ostal, natrieme horcicou a bielym jogurtom. Trochu posolime a pokorenime a nakoniec na stehna naukladame na kolieska nakrajanu cibulu.
Pecieme asi 45minut.
Podavame so zemiakmi varenymi v supke.

Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína V. (pagastanka) ID 64848 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Zajačie rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg zajačieho mäsa, 1kg mastnejšieho bôčika, 20dkg tvrdého syra, soľ, ČMK Trojobal: hladká múka, vajíčko, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Zajačie mäso a bôčik pomelieme na drobno. Pridáme nastrúhaný syr a soľ a ČMK podľa chuti.
Najlepšie je to pripraviť večer a do rána nechať postáť.

Tvarujeme rezne asi na veľkosť dlane ale nie príliš hrubé ale ani príliš tenké aby sa nelámali pri obalovaní. Obalíme v trojobale a pražíme ako klasické rezne.

Rezníky sú superné a najmä ak vaše deti alebo rod. príslušníci nechcú zajačie mäso lebo to ani nieje cítiť :))

Dobrú chuť prajem !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zdenka C. (ZdenkaCh) ID 187637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Výborný zajačik na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

1 zajac /králik/ cibuľa / podľa chuti - aspoň 2-3/ horčica soľ smotana na šľahanie slaninka grilovacie korenie

POSTUP PRÍPRAVY

viď fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

gabika p. (gabikapl) ID 27682 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.10.2014, 8:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme:1 kg králika,100 g slaniny,4 strúčiky cesnaku,1 ČL soli ,2 nadrobno pokrájané cibule,3 PL masti, po 4 zrnká nového a čierneho korenia,1 ČL hladkej múky, 400 ml hovädzieho vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené, umyté, osušené a odblanené mäso prešpikujeme polovičným množstvom slaniny nakrájanej na pásiky. Prešpikované mäso potrieme cesnakom rozotretým so soľou a necháme ho odležať v chlade.
Cibuľu opražíme do zlatista na masti so zvyškom slaniny, pokrájanej na kocky. Pridáme korenie, vložíme mäso, podlejeme polovicou vývaru a pri teplote 180 °C pečie­me v rúre domäkka 70 až 80 mi­nút. Počas pečenia mäso obra­ciame a polievame vlastnou šťavou.
Upečené mäso mäsko nieje vôbec suché a chutí výborne. Naservírujeme na tanier a polejeme šťavou. Vhodnou prílohou sú zemiaky, ryža a čerstvý zeleninový šalát.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 23.11.2013, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Lahodný králik



POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 králik * 1 PL olej * soľ * MČK * vegeta * 5-6 strúčikov cesnaku * po 4 guličky nového a čierneho korenia * 1 šľahačka /33%/ * plátok masla *

POSTUP PRÍPRAVY

- v práci som mala odloženého v mrazničke ešte králika od kolegyne - tak sme si ho hneď aj ukuchtili :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 19.2.2013, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Domaci kralik na jablkach - famozne!!!



POTREBNÉ PRÍSADY

Domaci kralik, 2-3 jablka, sol,voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Je to velmi jednoduchy a rychli recept. Raz som nevedala, co uvarit a mala som zajka a jablka, tak som to skusila a vysledok bol famozny. Fantastikos:o)Takze ako na to: Zajka si naporcujeme na mensie kusky - ako komu vyhovuje. Nasolime ho z kazdej strany. Osupeme a nakrajame si jablcka na platky. Jablka dame naspodok, poukladame kusky zajaca, podlejeme vodou do 3/4(ja robim v janskom skle), Prikryjeme a pecieme cca 1-1a1/2hod. na 230. Najskor po hodine skontrolujeme, ci sa nam masko zvrchu "nechyta". Masko je uplne makulinke a kto ma rad pripecene na konci cca na 15 minut necha piect odokryte. Jablciek mozte dat kludne aj viac. Prilohu si k tomu zvolte akukolvek, chuti to so vsetkym.
Dobru chut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

Miroslava N. (mamina29) ID 45534 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.5.2020, 20:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KRÁLIČIE MÄSO

Králik na cesnaku - jednoducho a rýchlo !



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4-6 porcií :1králik, masť, 8-10str. cesnaku,1cibuľa, 1čl celej rasce, 1 bobkový list, ml. čierne korenie, ml. červená paprika,soľ, 1PL hl. múky a 2PL horčice

POSTUP PRÍPRAVY

Králika naporcujeme a prudko osmažíme na horúcej masti.Pridáme na kocočky pokrájanú cibuľu, na tenučké plátky pokrájaný cesnak, rascu, bobkový list, podľa chuti korenie, soľ a papriku. Všetko dusíme, občas podlievame horúcou vodou a samozrejme podľa potreby obraciame. Ak je maso makké, vyberieme ho na tanier a šťavu zahustíme múkou a horčicou. Necháme prejsť varom a odstavíme. Do výpeku pridáme naspať maso. Podávame s ryžou a marhuľovým kompótikom. Celé aj s prípravou vám to nezaberie viac ako 80 min. a ešte si medzitým dusením urobíte aj ryžu. Ja teda králika moc nemusím, ale toto je fakt mňam!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Renata J. (zara343) ID 61637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.1.2015, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu