.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jednoduchá paradajková polievka. (219) 21.8.2016, 12:14
Bryndzova polievka (251) 10.8.2016, 0:09
Prava cinska ostrokysla (60) 24.7.2016, 13:59
Turecká šošovicová polievka (1) 16.7.2016, 19:01
Recepty zo školskej jedálne (62) 6.7.2016, 21:04
"Šajtlavá"polievočka (1) 5.7.2016, 23:25
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.319 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 ďalšie >>

POLIEVKY

Rukolová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď sa mi do rúk dostal tento recept, bola som skeptická... u nás šalátové polievky majú "stopku", pretože ich nikto nemá rád. Ale keďže bola jednoduchá nielen na suroviny, ale aj na prípravu... nedalo mi nevyskúšať ju. Bola som milo prekvapená chuťou a dostala sa natrvalo do môjho receptára.

POSTUP PRÍPRAVY

1 balenie rukoly /asi 125g/, 200ml smotany na šľahanie, 2 PL hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, olej, asi 1,5l vody... krutóny do polievky.





Na troške oleja si osmažíme múku, zalejeme asi polovicou vody, dáme rozpustiť bujón, osolíme a povaríme. Rukolu opláchneme a vložíme do vriacej polievky, prilejeme smotanu a necháme povariť cca 2 minúty. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme sa do nej pustiť. Ľahká, letná, nenáročná na čas, prípravu, suroviny... a pritom chutí výborne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Turecká šošovicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g červenej šošovice 2 PL olivového oleja 1 veľká cibuľa (najemno nasekaná) 160 g mrkvy (pokrájanej na menšie kocky) 1 PL rajčinového pretlaku 2 ČL mletej rasce 1 ČL mletej červenej papriky 2 PL nasekanej čerstvej mäty ½ ČL sušeného tymiánu alebo oregána štipka mletého čierneho korenia 2 litre vývaru soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Červenú šošovicu namočíme na 20 minút do vody. Vodu zlejeme a ešte dvakrát ju dobre prepláchneme. Odložíme nabok.

V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a restujeme, kým nebude cibuľa urobená do sklovita.

Pridáme rajčinový pretlak, kmín, papriku, mätu, tymián, štipku čierneho korenia a restujeme ešte 30 sekúnd. Potom nasypeme šošovicu, pridáme mrkvu, zalejeme vývarom, jemne posolíme a necháme zovrieť. Varíme dovtedy, kým nebude šošovica aj mrkva mäkká.

Uvarenú polievku prepasírujeme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Dochutíme soľou alebo čiernym korením.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Eva M. (Ewa EM) ID 322695 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.7.2016, 19:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Hráškový krém s usmaženou slaninkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/06/hraskovy-krem-s-osmazenou-slaninkou.html

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.hrncekoverecepty.sk/2016/06/hraskovy-krem-s-osmazenou-slaninkou.html

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová kalerábová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 mladé kaleráby, 4 červené cibule, zeleninový bujon, šlahačka, mčk, prípadne soľ podla chuti..

POSTUP PRÍPRAVY

Kaleráby ošúpeme nakrájame na kocky pridáme na vačšie kocky pokrájané cibule, kocku zeleninového bujonu...zalejeme vodou len niečo máličko nad zeleninu...varíme takmer do makka...pridáme šlahačkovú smotnanu 200 - 250 ml..pridáme mčk a necháme spolu prevariť kým je kaleráb makky...po dovarení dohladka rozmixujeme ponorným mixérom...na zjemnenie možme pridať kúsok masla...prípadne dosoliť polievočku podla chuti...ja nabudúce pridám asi aj pár strúčikov cesnaku..
polievku môžeme podávať s kalerábom nakrájaným napríklad na tenučké hranolky osmazenom na masle...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Petrzlenovo spenatova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2016/01/petrzlenovo-spenatova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:500g petrzlenu
1 strucik cesnaku
1 liter kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru (ja som pouzila zeleninovy )
1 CL garam masala korenia
150g mrazeneho spenatu
cerstveho nastruhaneho muskatoveho orieska
sol a cierne korenie na dochutenie
Postup:Petrzlen si ocistime a nakrajame na mensie kusky.Cesnak rozkrojime na 3 kusky a oboje pridame do hrnca..Prilejeme vyvar a vsetko privedeme k varu.Ohen stisime a prikrijeme pokrievkou.Nechame bublat 15 minut alebo az poial bude petrzlen makky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2016, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Najlepšia paradajková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, 8 PL hladká múka, bobkový list, nové korenie, klinček, 12 PL kryštálový cukor, 7 KL soľ, paradajkový pretlak 2x500 ml (tetrapakový) a 2,5 litra vody. Prísady sú na väčšie množstvo polievky, aby jej bolo veľa :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Z oleja a hladkej múky si spravíme zápražku. Zalejeme ju studenou vodou, ale stále miešať, aby sa vám neurobili hrudky. Pridáme bobkový list, nové korenie a klinček. (ja dávam 6,6 a 2) Postupne pridáme cukor a soľ a chvíľku povaríme. Nakoniec pridáme pretlak, nezabudnúť stále miešať. My si do nej ešte robíme cestovinu čo vyzerá ako ryža a nastrúhame trochu syra.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná *pôstna* kapustnica



POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá kapusta, soľ, korenie, bobkový list, sušené hríby, sušené slivky, cibuľa, hladká múka, sladká červená paprika, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

... u nás sa odjakživa na štedrý večer podáva pôstna kapustnica - bez mäsa, klobásy aj bez smotany - je to recept ešte po babke - a pretože som takýto recept nikde nenašla - posúvam ďalej - možno niekoho osloví - množstvá som zámerne neuvádzala, pretože každý robí iné množstvo - u nás sa robí cca 3,5 litra : kyslú kapustu (cca 400 g) dáme do hrnca aj so šťavou, zalejeme vodou (cca 2 litre), jemne osolíme, pridáme sušené hríby, bobkový list a varíme pokiaľ kapusta aj hríby nie sú mäkké (cca 35 minút), potom vložíme sušené slivky (10-15 kusov) a varíme ďalej ... medzitým si urobíme zápražku z 1 cibule, bravčovej masti alebo oleja, 1 kopcovitej PL hladkej múky a 1/2 ČL sladkej mletej papriky, jemne osolíme, okoreníme, prevaríme a asi 1/2 prepasírujeme do variacej sa polievky ... premiešame, v prípade potreby dochutíme soľou, korením a cukrom, prevaríme ... a hotovo môžeme podávať ... ja som tentoraz robila deň vopred, aby sa chute prepojili ... táto je u mňa TOP, chutí mi viac ako s mäsom a klobásou - môžem ju jesť celé sviatky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazulovo cestovinova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/fazulovo-cestovinova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 stredne velka cibula
2 mrkve ,nakrajane na mensie kusky
2 struciky cesnaku,
1/2 CL suseneho rozmarinu
sol,cierne korenie
1 PL rajcinoveho pretlaku
2 konzervy cannellini fazul
4 poh zeleninoveho vyvaru

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.11.2015, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Skvostná francúzska cibuľačka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká biela cibuľa, 1/2 PL kryštálového cukru, 1 cca 1/2 cm plátok masla, 1 dl kvalitného bieleho vína, 1 PL hladkej múky, cca 1 liter vývaru (zeleninový, kurací, ...), 1 ČL sušeného tymianu, soľ, čerstvo mleté čierne alebo biele korenie, a asi 5 cm kus kôry z tvrdého syra - ideálne z parmezánu alebo Grany

POSTUP PRÍPRAVY

... začíname tradične ... cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a pokrájame na tenké polkolieska, ktoré sa nám krásne rozpadnú na jednotlivé pásiky ... v hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a cukor a restujeme pokiaľ cibuľa nezačne hnednúť - trvá to asi 20-25 minút, podľa sily plameňa, do opečenej cibule pridáme víno a necháme pár minút variť, pokiaľ sa nevyvarí alkohol ... poprášime 1 zarovnanou lyžicou hladkej múky, premiešame, 2 minútky opražíme, zalejeme vývarom, dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme sušený tymian ... a tu prichádza zlatý klinec varenia - do polievky vložíme kúsok kôry z kvalitného syra - ideálne parmezánu alebo Grany ... túto fintu mi poradil talian Gigi, ktorý má u nás predajňu talianskych špecialít - odvtedy si vždy na tento účel odkladám zvyšky parmezánu či Grany, ktoré by som dovtedy vyhadzovala, pretože sú tak tvrdé, že sa nedajú ani strúhať ani krájať ... musím povedať, že syr, ktorého chuť sa počas varenia vyvarí do polievky dá tejto polievočke fantastickú chuť ... pred podávaním zvyšok syra vyberieme, podávame s bagetkou zapečenou s kvalitným voňavým syrom alebo len samotnú ... je úúúžasnáááááá

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.11.2015, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Veĺmi chutná Hokkaido tekvicová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica, pór, zázvor, 3 strúčky cesnaku, máslo, vývar, zemiak, šl. smotana, balzamico, 1/2 citróna, soľ, korenie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu som si prekrojila, vybrala vnútro, ošupala a nakrájala na kocky, Kúsok póra som si nakrájala a rovnako aj kúsok zázvoru. Na másle som orestovala porko so zázvorom a pretlačeným cesnakom. Neskôr som vložila tekvicu, trošku soli a korenia, premiešala a tiež orestovala. Zaliala som to vývarom (podľa potreby, aby bolo všetko pod vodou), vložila nakrájaný zemiak a nechala na slabom ohni variť. Keď už bolo všetko mäkké, tak som to pomixovala, vyliala smotanu, vyšťavila som do toho polku citronu, pridala v. lyžicu balzamica a podla chuti dosolila. Pridala som nakoniec ešte trochu petržlenovej vňati a po prevarení som si petržlenovu vňať dala ešte i do taniera... Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana P. (vivaba) ID 166657 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2016, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.319 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku