.
.
. .. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > POLIEVKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Krémová kukuričná polievka (22) 24.5.2016, 16:55
šošovicová z Nórska (20) 14.5.2016, 19:45
Jednoduchá paradajková polievka. (218) 22.4.2016, 10:04
Rýchla cesnaková polievka (6) 19.4.2016, 13:51
Jemná krémová cesnačka (67) 7.4.2016, 13:00
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 29.5. 19:08 | všechny 630
Celkom: 1.316 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 ďalšie >>
POLIEVKY
Krémová kalerábová polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

4 mladé kaleráby, 4 červené cibule, zeleninový bujon, šlahačka, mčk, prípadne soľ podla chuti..

POSTUP PRÍPRAVY

Kaleráby ošúpeme nakrájame na kocky pridáme na vačšie kocky pokrájané cibule, kocku zeleninového bujonu...zalejeme vodou len niečo máličko nad zeleninu...varíme takmer do makka...pridáme šlahačkovú smotnanu 200 - 250 ml..pridáme mčk a necháme spolu prevariť kým je kaleráb makky...po dovarení dohladka rozmixujeme ponorným mixérom...na zjemnenie možme pridať kúsok masla...prípadne dosoliť polievočku podla chuti...ja nabudúce pridám asi aj pár strúčikov cesnaku..
polievku môžeme podávať s kalerábom nakrájaným napríklad na tenučké hranolky osmazenom na masle...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Petrzlenovo spenatova polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2016/01/petrzlenovo-spenatova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:500g petrzlenu
1 strucik cesnaku
1 liter kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru (ja som pouzila zeleninovy )
1 CL garam masala korenia
150g mrazeneho spenatu
cerstveho nastruhaneho muskatoveho orieska
sol a cierne korenie na dochutenie
Postup:Petrzlen si ocistime a nakrajame na mensie kusky.Cesnak rozkrojime na 3 kusky a oboje pridame do hrnca..Prilejeme vyvar a vsetko privedeme k varu.Ohen stisime a prikrijeme pokrievkou.Nechame bublat 15 minut alebo az poial bude petrzlen makky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.1.2016, 22:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Najlepšia paradajková polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Olej, 8 PL hladká múka, bobkový list, nové korenie, klinček, 12 PL kryštálový cukor, 7 KL soľ, paradajkový pretlak 2x500 ml (tetrapakový) a 2,5 litra vody. Prísady sú na väčšie množstvo polievky, aby jej bolo veľa :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Z oleja a hladkej múky si spravíme zápražku. Zalejeme ju studenou vodou, ale stále miešať, aby sa vám neurobili hrudky. Pridáme bobkový list, nové korenie a klinček. (ja dávam 6,6 a 2) Postupne pridáme cukor a soľ a chvíľku povaríme. Nakoniec pridáme pretlak, nezabudnúť stále miešať. My si do nej ešte robíme cestovinu čo vyzerá ako ryža a nastrúhame trochu syra.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Bibiána V. (bibiana1986) ID 74423 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Výborná *pôstna* kapustnica

POTREBNÉ PRÍSADY

kyslá kapusta, soľ, korenie, bobkový list, sušené hríby, sušené slivky, cibuľa, hladká múka, sladká červená paprika, cukor

POSTUP PRÍPRAVY

... u nás sa odjakživa na štedrý večer podáva pôstna kapustnica - bez mäsa, klobásy aj bez smotany - je to recept ešte po babke - a pretože som takýto recept nikde nenašla - posúvam ďalej - možno niekoho osloví - množstvá som zámerne neuvádzala, pretože každý robí iné množstvo - u nás sa robí cca 3,5 litra : kyslú kapustu (cca 400 g) dáme do hrnca aj so šťavou, zalejeme vodou (cca 2 litre), jemne osolíme, pridáme sušené hríby, bobkový list a varíme pokiaľ kapusta aj hríby nie sú mäkké (cca 35 minút), potom vložíme sušené slivky (10-15 kusov) a varíme ďalej ... medzitým si urobíme zápražku z 1 cibule, bravčovej masti alebo oleja, 1 kopcovitej PL hladkej múky a 1/2 ČL sladkej mletej papriky, jemne osolíme, okoreníme, prevaríme a asi 1/2 prepasírujeme do variacej sa polievky ... premiešame, v prípade potreby dochutíme soľou, korením a cukrom, prevaríme ... a hotovo môžeme podávať ... ja som tentoraz robila deň vopred, aby sa chute prepojili ... táto je u mňa TOP, chutí mi viac ako s mäsom a klobásou - môžem ju jesť celé sviatky

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Fazulovo cestovinova polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/11/fazulovo-cestovinova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 stredne velka cibula
2 mrkve ,nakrajane na mensie kusky
2 struciky cesnaku,
1/2 CL suseneho rozmarinu
sol,cierne korenie
1 PL rajcinoveho pretlaku
2 konzervy cannellini fazul
4 poh zeleninoveho vyvaru

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.11.2015, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Skvostná francúzska cibuľačka

POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká biela cibuľa, 1/2 PL kryštálového cukru, 1 cca 1/2 cm plátok masla, 1 dl kvalitného bieleho vína, 1 PL hladkej múky, cca 1 liter vývaru (zeleninový, kurací, ...), 1 ČL sušeného tymianu, soľ, čerstvo mleté čierne alebo biele korenie, a asi 5 cm kus kôry z tvrdého syra - ideálne z parmezánu alebo Grany

POSTUP PRÍPRAVY

... začíname tradične ... cibuľu očistíme, prekrojíme na polovicu a pokrájame na tenké polkolieska, ktoré sa nám krásne rozpadnú na jednotlivé pásiky ... v hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a cukor a restujeme pokiaľ cibuľa nezačne hnednúť - trvá to asi 20-25 minút, podľa sily plameňa, do opečenej cibule pridáme víno a necháme pár minút variť, pokiaľ sa nevyvarí alkohol ... poprášime 1 zarovnanou lyžicou hladkej múky, premiešame, 2 minútky opražíme, zalejeme vývarom, dochutíme soľou a čiernym korením, pridáme sušený tymian ... a tu prichádza zlatý klinec varenia - do polievky vložíme kúsok kôry z kvalitného syra - ideálne parmezánu alebo Grany ... túto fintu mi poradil talian Gigi, ktorý má u nás predajňu talianskych špecialít - odvtedy si vždy na tento účel odkladám zvyšky parmezánu či Grany, ktoré by som dovtedy vyhadzovala, pretože sú tak tvrdé, že sa nedajú ani strúhať ani krájať ... musím povedať, že syr, ktorého chuť sa počas varenia vyvarí do polievky dá tejto polievočke fantastickú chuť ... pred podávaním zvyšok syra vyberieme, podávame s bagetkou zapečenou s kvalitným voňavým syrom alebo len samotnú ... je úúúžasnáááááá

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.11.2015, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Veĺmi chutná Hokkaido tekvicová polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvica, pór, zázvor, 3 strúčky cesnaku, máslo, vývar, zemiak, šl. smotana, balzamico, 1/2 citróna, soľ, korenie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu som si prekrojila, vybrala vnútro, ošupala a nakrájala na kocky, Kúsok póra som si nakrájala a rovnako aj kúsok zázvoru. Na másle som orestovala porko so zázvorom a pretlačeným cesnakom. Neskôr som vložila tekvicu, trošku soli a korenia, premiešala a tiež orestovala. Zaliala som to vývarom (podľa potreby, aby bolo všetko pod vodou), vložila nakrájaný zemiak a nechala na slabom ohni variť. Keď už bolo všetko mäkké, tak som to pomixovala, vyliala smotanu, vyšťavila som do toho polku citronu, pridala v. lyžicu balzamica a podla chuti dosolila. Pridala som nakoniec ešte trochu petržlenovej vňati a po prevarení som si petržlenovu vňať dala ešte i do taniera... Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Ivana P. (vivaba) ID 166657 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.2.2016, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Minestrone podla Nigelly Lawson

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/10/minestrone-podla-nigelly-lawson.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2PL olivoveho oleja
1 por,nakrajany na drobno
1 cuketa,nakrajana na drobne kocky
priblizne 225g nasekaneho hlavkoveho kelu
50-75g zelenych fazuliek ,nakrajane na mensie kusky (2 cm)
1 liter zeleninoveho vyvaru
100g cestoviny (ja som pouzila ditalini )
sol a cierne korenie

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.10.2015, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
veľmi chutná polievka s mletým mäskom

POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso, cibuľa, mrkva, petržlen, 2 zemiaky, malý rajčinový pretlak, šlahačková smotana, bujon, sol, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv som si nakrájala cibuľu, mrkvu a petržlen a spravila si vývar z bujónu. Cibuľu som si orestovala na oleji, pridala mleté mäsko (asi 150 - 200g ). Keď mäsko chytilo farbu, pridala som nachystanú mrkvu s petržlenom. Osolila, okorenila, premiešala, naliala pretlak, znovu premiešala a zaliala vývarom. Keď sa mi to celé varilo, začala som šúpať zemiačky a krájať. Následne som ich vložila do polievky a podla potreby doliala vodu a ochutila. Ked už bola zeleninka a zemiaky mäkké, vliala som šlahačkovú smotanu a trošku zahustila. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana P. (vivaba) ID 166657 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.10.2015, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Fazulova polievka so zeleninou

POTREBNÉ PRÍSADY

250g suchej fazule, 4 velke mrkvy, 1 petrzlen, 2 zemiaky, pasirovane paradajky, strucik cesnaku, smotana na slahanie, bujon, sol, bobkovy list, majoran.

POSTUP PRÍPRAVY

Den vopred namocenu fazulu dame varit s bobkovym listom a bujonom, ked zmakne, pridame nastruhanu mrkvu, petrzlen, zemiak a paradajky. Varime do uplneho zmaknutia. Na zaver dosoline, smotanu zmixujeme s asi naberackou polievky a cesnakom a kratko povarime spolu s majorankou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.316 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 ďalšie >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Čierna listina | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku