.
www.imoda.sk
objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > POLIEVKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
** Fantastická krémová cuketová polievka so slaninkou a krutónmi ** (46) 12.9.2014, 21:15
hríbové melence - recept mojej starej mamy (10) 5.9.2014, 13:30
Minestrone alla Milanese (1) 5.9.2014, 13:11
Mäsová polievka (1) 4.9.2014, 22:00
Jednoduchá,rýýchla-zdravá:)karfiolová polievka (45) 3.9.2014, 13:41
zeleninová fazulová (4) 31.8.2014, 20:50
Kyslá *červená* zemiaková polievka (2) 29.8.2014, 13:09
Generacna fazulova (6) 27.8.2014, 17:55
♥ Kelová polievka ♥ (19) 21.8.2014, 14:29
Rýchla cuketová polievka (15) 17.8.2014, 12:00
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 17.9. 18:21 | všechny 299
Celkem: 1.311 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>
POLIEVKY
Ruzomberska kysla polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravcoveho masa, kosti bravcove, udene maso, 2 velke cibule, 1 zeler, zelerova vnat, ligurcek, 6 ks korenia, pol KL mleteho korenia, 1KL cervenej papriky, 1KL vegety, 1KL soli, 5 celych zemiakov, ocot, kusok slovenskej tocenej

POSTUP PRÍPRAVY

Maso dame varit, po pol hodine pridame vsetky ostatne suroviny okrem zemiakov a octu. Ked uz je maso hotove pridame cele osupane zemiaky a dovarime este tie a pripadne podla chuti pridame kyslu kapustu za hrst a ocot. Polievku podavame s domacimi rezancami (alebo kupovanymi). Na rezance potrebujeme 1 velky zemiak postruhany, hrubu muku a sol. Cesto vyvalkame a krajame na rezance. Nasledne dame varit do vriacej vody.

U nas tato polievka nesmie na rodinnych oslavac chybat :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Minestrone alla Milanese

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/09/minestrone-alla-milanese.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja
30g masla
120g pancetty (alebo slaniny)
2 cibule ,nakrajane
4 -5 listkov salvie (potrhane na mensie kusky )
1 PL na drobno nakrajaneho petrzlenu
2 struciky cesnaku,nakrajane na drobno
2 mrkvy,nakrajane
2 zelerove stonky,nakrajane
2 zemiaky (225g) nakrajane
120g zelenych fazuliek,nakrajane na 2 cm kusky
225g cukety,nakrajana
225g konzerva nakrajanych rajcin
sol,cierne korenie
225g hlavkoveho kelu,nakrajaneho
150g ryze
400g konzerva malej hnedej fazule ( borlotti beans ,neviem ako sa to preklada )
cerstvo nastruhani parmezan
Postup:V panvici si rozohrejeme maslo a olej.Pridame pancettu a smazime 2 min.Pridame cibulu,salviu,petrzlen and smazime cca 5 minut.Vmiesame cesnak,mrkvu,zelerove stonky a zemiaky.Smazime cca 2 minutky a pridame zelene fazulky ,cuketu a dusime dalsie 2 minutky.Pridame 2,5 litra vody pridame rajciny,sol a cierne korenie.Prikryjeme pokrievkou a varime minimalne 1 1/2 hodiny.Minestrone sa moze varit az 3 hodiny a vobec sa toho nebojte zelenina sa vam nerozpadne a dokonca to bude chutovo este lepsie .
30 minut predtym ako ju chceme jest pridame kel a varime dalsich 15 minut.Pridame ryzu a fazulu a dobre premiesame .Varime az pokial bude ryza al dente....Podavame s parmezanom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 5.9.2014, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kyslá *červená* zemiaková polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, olej, 1 PL hladkej múky, 1 KL mletej červenej papriky, voda, 2-3 zemiaky, 1-2 vajíčka, soľ, celé čierne a nové korenie, 1 bobkový list, cca 1 PL ocot

POSTUP PRÍPRAVY

... toto je naša dlhoročná obľúbená rodinná polievka, ktorú voláme "rumunská polievka" ... nie je náročná na suroviny a prípravu a je chutná ... cibuľu pokrájame na drobno a osmažíme na rozpálenom oleji, pridáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme vodou ... osolíme, pridáme celé čierne a nové korenie, bobkový list, na kocky pokrájané očistené zemiaky a varíme pokiaľ nie sú zemiaky mäkké, následne pridáme rozšľahané vajíčko (kto chce môže dať aj jedno celé vajce), necháme zatiahnuť ... nakoniec dochutíme octom, pripadne soľou alebo vegetou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 29.8.2014, 13:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Gulas

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/gulas.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:hovädzie mäso (močing) 1,5kg
cibuľa 350g
bravčová masť 100g
paprika 200g
rajčina 150g
paradajkový pretlak 80g
soľ, čierne korenie, majoránka, rasca, cesnak
sladká mletá paprika 25g
zemiaky 0,5kg
Postup:Nakrájame mäso na menšie kúsky a cibuľu nadrobno. Necháme rozpáliť bravčovú masť, pridáme cibuľu, chvíľku restujeme, potom pridáme pretlak a zase chvíľku restujeme. Pridáme nakrájané mäso, okoreníme, pridáme rascu, osolíme a zamiešame. Potom pridáme pretlačený cesnak, mletú červenú papriku, za stáleho miešania restujeme a potom dolejeme vodou. Prikryjeme pokrievkou a po chvíľke pridáme nakrájanú papriku, paradajky a zemiaky, premiešame. Povaríme asi 20 minút a začneme dochucovať majoránkou, môžeme ešte pridať pretlačený cesnak, soľ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 11.8.2014, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Gazpacho con aioli - studená polievka zo zeleniny ♥ ♥ ♥

POTREBNÉ PRÍSADY

Polievka : striedka z chleba * uhorka 60 g * cesnak * paradajka * paprika 0,5 ks * olivový olej * lúpané paradajky 100 ml * soľ * korenie * citrón *.........Aioli : majonéza / biely jogurt / * cesnak * soľ * petržlenová vňať *

POSTUP PRÍPRAVY

Striedku z chleba namočíme do olivového oleja , pridáme paradajku, uhorku,papriku a spolu všetko zmixujeme. Ochutíme soľou , korením a citrónovou šťavou. Podávame s cesnakovým aioli.

Španielska kuchyňa je pestrá , ale i prekvapivo jednoduchá.Používa veľa rovnakých surovín,ale inak spracovaných. Gaspacho je zeleninová polievka,podávaná za studena. Pre svoju osviežujúcu chuť je populárna najmä v lete. Existuje mnoho receptov. Ja pridávam , ktorý som sa naučila na kurze ŠPANIELSKA KUCHYŇA. Doporučujem vyskúšať. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 21.6.2014, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Mexická polievka***

POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250 g mäkkej klobásky, 1 l paradajkovej šťavy (pretlak) 1 konzerva rajčín, 1 konzerva kukurice, 2 konzervy červenej fazule, jarná cibulka, cesnak, soľ, kurací bujón, alebo vegeta, čierne korenie, 1čl štiplavej červenej papriky, cukor, olej

POSTUP PRÍPRAVY

na oleji speníme nakrájanú jarnú cibulku, ak nemáte, tak obyčajnú + cesnak, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku + mrkvu, zalejeme vodou pridáme bujón a dusíme cca 15 min. potom pridáme ostatné ingred. teda pretlak, kukuricu, fazulku, rajčiny, varíme ešte cca 10 min. dochutíme soľou korením cukrom štipľavou paprikou ked nechcete štiplavú môže byť aj sladká a môžme podávať, nám táto verzia velmi chutí :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Minestrone s knedličkami...

POTREBNÉ PRÍSADY

hustá zeleninová polievka trochu netradične... 250g mrkvy, 3 kusy stopkatého zeleru, 1/2 hlavičky brokolice, asi 50g hrášku, 1 1/2 litra zeleninového vývaru, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, trocha oleja, 1/2 balíčka zemiakového cesta v prášku, 3 Pl posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky a tie nakrájame na drobnejšie. Olej rozpálime v hrnci, pridáme mrkvu, zeler a brokolicu a chvíľu podusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom a necháme zovrieť, povaríme 5 minút a pridáme hrášok. Varíme ešte 10-15 minút, osolíme, okoreníme.
Knedličky pripravíme podľa návodu, primiešame 2 PL posekanej petržlenovej vňate, navlhčenými rukami vyformujeme menšie knedličky a uvaríme v osolenej vode, vyberieme.
Na taniere rozdelíme polievku, pridáme knedličky a posypeme zvyšnou posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Cícerová cesnačka./diétna a pritom vynikajúca/

POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček cíceru, 1 mrkva, 1 petržlen,3-4 zemiaky, 1 hlavička cesnaku, soľ a majoránka, 1 kl masla

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer si močíme cez noc vo vode. Dáme ho variť v osolenej vody. Pridáme nakrájanú zeleninu. Keď je cícer do polovičky uvarený, pridáme nakrájané zemiaky.Keď sú zemiaky uvarené, polievku odstavíme, pridáme pretlačený cesnak, majoránku a nakoniec do polievky vpustíme maslo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) poslední: 3.6.2014, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA (polievka)

POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250 g špenátu, pol l plnotučneho mlieka, 30 ml šlahačkovej smotany, 8 stručikov cesnaku, sol, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka je veľmi rýchla a jednoduchá. Prísady a gramáž jsú približné, riaďte sa svojim chuťovými bunkami:)

Najskôr zohrejem v hrnci trošku oleja, naň položím mrazený špenát, zalejem tak aby bol vodou zakrytý. Hneď pridám rozpučený cesnak, sol aj korenie. Keď je špenát udusený, prilejem mlieko, chvílu povarím a rozmixujem. Potom pridám šlahačkovú smotanu. Povarím.

Mne to vyšlo cca na 1,5 litra omáčky. Všetkého môžete pridať trošku viac, podla toho či je omáčka riedka, hustá.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Generacna fazulova

POTREBNÉ PRÍSADY

udenina (klobasa, koza zo slaniny...), fazula (aby pokryla dno hrnca), zo tri zemiaky, sol, korenie, ocot, bobkovy list, majoranka, cesnak 2-3 struciky, 1 smotana na varenie+2 a pol PL hladkej muky

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu si namocime den vopred alebo aspon na noc tak, aby pokryla dno hrnca. Vodu zlejeme a pridame novu cca 4 litre. Pridame 2-3 bobkove listy, 2 lyzicky soli a kozu zo slaniny. Varime do polomakka a potom pridame nakrajane zemiaky a klobasu na kocky. Ked je uz vsetko makke, pridame 5-6 lyzic octu (kto ma rad, tak aj viac) a nechame prevriet. Medzitym si pripravime zatrepku zo smotany a 2 a pol PL hladkej muky, ktoru za staleho miesania zatrepeme do polievky. Pridame roztlaceny cesnak, korenie, majoran a nechame prevriet. Ak je niecoho malo, tak este podochucujeme a je to !


Tip: mozete dat akekolvek masko, my davame niekedy aj udene alebo rebierka a niekedy aj vsetko naraz :))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) poslední: 27.8.2014, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 1.311 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 další >>