.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > POLIEVKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Bryndzova polievka (249) 15.6.2015, 10:19
Pórová polievka so zemiakmi (2) 13.6.2015, 10:50
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.315 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 další >>
POLIEVKY
Rýchla zeleninová polievka s ov. vločkami a kôprom :-)

POTREBNÉ PRÍSADY

trošku póru, 2 mrkvičky, 1 petržlen, 2 zemiaky, pár ružičiek karfiolu, hrsť vločiek, kôpor, soľ, racsa -podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Kôprová sezóna sa začala a keďže kôpor a vločky máme radi, tak som spojila tieto dve chute a vznikla výborná polievočka, ktorá chuti nielen drobcovi ale aj nám.....


Na troške masla si orestujeme pór, mrkvu, petržlen, karfiol a zemiaky. Zalejeme vodou a pridáme ovsené vločky. Necháme variť domäkka. Nakoniec pridáme posekaný kôpor a dochutíme podľa seba.


Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 20.6.2015, 7:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Výborná *diétna* brokolicová polievka s brokolicovými knedličkami ... bez múky a smotany

POTREBNÉ PRÍSADY

na polievku : brokolica, kurací vývar, soľ, korenie, cibuľa, šalotka, maslo ... na knedličky : zvyšky brokolice z prepasírovanej polievky, detská krupica, soľ, korenie, vajíčko, strúhaný parmezán resp. Grana Padano

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná polievočka od šéfkuchára Ľuba Herka, bez múky a smotany a "bezodpadová" ... postupovala som podľa receptu, ktorý tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45762) ... len som "vylepšila" chuť brokolicových knedličiek strúhaným parmezánom resp. niekedy používam aj strúhaný syr Grana Padano - syr dodáva knedličkám výbornú chuť ale aj bez syra sú výborné ... polievočku jednoznačne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Fantastická kyslá zemiaková polievka s jablkami ... klasika trocha inak

POTREBNÉ PRÍSADY

600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov, 3 očistené a na kocky pokrájané jablká, 3 dl suchého bieleho vína (podľa toho aké víno dáme - regulujeme kyslosť) , 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, 1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa, 1 smotana na varenie, olej + kúsok slaniny, plátok masla a pažítka na ozdobu,

POSTUP PRÍPRAVY

... jednoduchá príprava a absolútne úžasná a vyvážená chuť ... na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, keď je opečená do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká a podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) ... necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil, zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút ... rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením ... vypneme, a vhodíme plátok masla na zjemnenie (ja som zabudla ale výsledok bol aj tak famózny) ... podávame ozdobené opraženou slaninou (ja dávam aj osmaženú sušenú paradajku, ktorá dodá ten správny šmrnc) a pažítkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Fazulová polievka z konzervovanej fazule s kyslou smotanou

POTREBNÉ PRÍSADY

- konzerva bielej fazule v rajčinovom pretlaku - 250ml kysla smotana -2 zemiaky - 1 rajčina - 3 strúčiky cesnaku - 2 PL múky - 2 PL oleja -sol, čierne korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si speníme múku, zalejeme necelým litrom a pol vody a vložíme na kocky pokrájané zemiaky, pokrájanú rajčinu zbavenú šupky a pretlačený cesnak. Povaríme do mäkka, pridáme sol, čierne korenie a vegetu. Vyberieme zemiaky, vložíme kyslu smotanu a šťavu z fazulovej konzervy a rozmixujeme. Pridáme fazulu, chvílku povaríme, vrátime do polievky zemiaky a môžeme podávať.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Chutná zelerová polievka
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html + 1,5 PL octu, kúsok oravskej slaniny a 2-3 sušené paradajky - také sušené, nie v náleve (výborné kupujem v Bille - zn. Seeberger)

POSTUP PRÍPRAVY

... dnes som skúsila uvariť zelerovú polievku zo stonkového zeleru podľa receptu http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html ... polievočka je nenáročná na prípravu, chuť je jemná, pre mňa až nevýrazná - preto som pridala cca 1,5 PL octu, čím polievočka dostala jemnučký kyslastý podtón a na tanieri som "dochutila" slaninou nakrájanou na jemné pásiky a opraženou na kvapke oleja, ku ktorej som na minútku hodila prehriať rovnako nakrájanú sušenú paradajku ...... výsledok úžasnýýýýý

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Zelerova polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:75g masla
1 PL olivoveho oleja
250g zelerovych stonkov,nakrajane na mensie kusky
100g nakrajanej cibule
100g nakrajaneho zemiaku
1 liter kuracieho vyvaru
sol,cierne korenie
Postup:V masle a oleji si podusime cibulu a zelerove stonky 10 minut a prikryjeme pokrievkou.Ale davajte si pozor aby vam zelenina nezhnedla.Pridame zemiak.Premiesame a pridame vyvar.Privedieme k varu a znizime plamen na najnizsie.Nechame bublat 30 minut.Ked je polievka hotova rozmixujeme si ju do hladka ponornym mixerom.Ja som si do svojho taniera pridala aj trosku smotany !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 8.3.2015, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Fazuľovo-krúpová polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Vývar z údeného mäsa, fazuľa, jačmenné krúpy stredné, pomer je na každom podľa chuti, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, ml.korenie, ml.rasca majorán.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si namočíme fazuľu. Osobitne uvaríme údeninu a osobitne varíme fazuľu. Ak nemáme údeninu, urobíme klasickú zápražku paprikovú. Keď je fazuľa na polovice uvarená, pridáme krúpy, zeleninu, zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme domäkka. Nakoniec pridáme majorán. \r\nPS: U nás sa tejto polievke hovorí geršňa :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kysla srbska corba

POTREBNÉ PRÍSADY

masko a kosti na vyvar /ja som dala kuracie/, korenovu zeleninu, cele cierne korenie, ocot, ryza, sol, kys. smotana, paliva paprika /nemusi byt/

POSTUP PRÍPRAVY

Polievocka nie je presne podla receptu, kedze tam ma ist baranie masko, ale aj tato verzia je perfektna.


Dame si varit vyvar, do ktoreho pridame korenovu zeleninu a sol. Postupne pridavame cierne korenie, ryzu, smotanu, ocot. Masko a kosti vyberieme, masko pokrajame a vratime do polievky. Kto chce prida palivu papriku. Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Silný bažantí vývar s pečeňovými knedličkami

POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 celý bažant - cibuľa - cesnak - koreňová zelenina (mrkva,petržlen,zeler) - kaleráb, pór - soľ, korenie pečeňové knedličky - pečienka (napr. kuracia) - soľ,korenie - cesnak, petržlenová vňaťka - vajíčko - strúhanka (podľa seba, tak na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Bažanta umyjeme (žltý tuk ktorý je na ňom nedávam dole ten tam robí tu pravú bažantiu chuť keď sa vyvarí) dáme variť do vriacej vody (viem že sa odporúča do studenej, ale mne sa lepšie osvedčilo do vriacej), pridáme soľ, celé korenie (podľa chuti môžete pridať aj 1-2 guličky nového korenia), cesnak, cibuľu, pór,\r\nnecháme variť min 1,5 hodiny. Potom pridáme zvyšnú zeleninu a necháme znova variť min 1- 1,5 hodiny.\r\n\r\nMedzitým si pripravíme pečeňové knedličky. všetky potrebné ingrediencie zmiešame, a zavaríme rovno do polievky.ja si odoberiem do menšieho hrnca toľko koľko zjeme a do toho ich zavarím. do polievky ich zaváram cez takú klasickú "haluškáreň" s nie moc veľkými dierkami, alebo tvarujeme guličky. ja ich mám rada také maličké ale kto má ako rád podľa chutí.

pred servírovaním môžme polievku posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

DOBRÚ CHUŤ :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina G. (keisa) ID 250322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Výborná krémová baklažánová polievočka

POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké alebo tri menšie baklažány, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka (príp. sušená), oregano, 800 ml vývar (najlepšie zeleninový), 350 g lúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka chilli, strúhaný parmezán na prípadné ochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru vyhrejeme na 220°C. Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky (ja zvyknem vytlačiť šťavu cez sitko lyžicou - nie kovovou). V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, oregano, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti. Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.315 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku