.
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > POLIEVKY
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera Jemná krémová cesnačka (65) 26.3.2015, 16:14
Zelerova polievka (3) 8.3.2015, 10:12
Prava cinska ostrokysla (53) 20.2.2015, 8:51
Polievočka z hlivy ustricovej (6) 14.2.2015, 7:35
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 26.3. 18:15 | všechny 469
Celkom: 1.312 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 další >>
POLIEVKY
Chutná zelerová polievka
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html + 1,5 PL octu, kúsok oravskej slaniny a 2-3 sušené paradajky - také sušené, nie v náleve (výborné kupujem v Bille - zn. Seeberger)

POSTUP PRÍPRAVY

... dnes som skúsila uvariť zelerovú polievku zo stonkového zeleru podľa receptu http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html ... polievočka je nenáročná na prípravu, chuť je jemná, pre mňa až nevýrazná - preto som pridala cca 1,5 PL octu, čím polievočka dostala jemnučký kyslastý podtón a na tanieri som "dochutila" slaninou nakrájanou na jemné pásiky a opraženou na kvapke oleja, ku ktorej som na minútku hodila prehriať rovnako nakrájanú sušenú paradajku ...... výsledok úžasnýýýýý

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Zelerova polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:75g masla
1 PL olivoveho oleja
250g zelerovych stonkov,nakrajane na mensie kusky
100g nakrajanej cibule
100g nakrajaneho zemiaku
1 liter kuracieho vyvaru
sol,cierne korenie
Postup:V masle a oleji si podusime cibulu a zelerove stonky 10 minut a prikryjeme pokrievkou.Ale davajte si pozor aby vam zelenina nezhnedla.Pridame zemiak.Premiesame a pridame vyvar.Privedieme k varu a znizime plamen na najnizsie.Nechame bublat 30 minut.Ked je polievka hotova rozmixujeme si ju do hladka ponornym mixerom.Ja som si do svojho taniera pridala aj trosku smotany !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 8.3.2015, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Fazuľovo-krúpová polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Vývar z údeného mäsa, fazuľa, jačmenné krúpy stredné, pomer je na každom podľa chuti, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, ml.korenie, ml.rasca majorán.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si namočíme fazuľu. Osobitne uvaríme údeninu a osobitne varíme fazuľu. Ak nemáme údeninu, urobíme klasickú zápražku paprikovú. Keď je fazuľa na polovice uvarená, pridáme krúpy, zeleninu, zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme domäkka. Nakoniec pridáme majorán. \r\nPS: U nás sa tejto polievke hovorí geršňa :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kysla srbska corba

POTREBNÉ PRÍSADY

masko a kosti na vyvar /ja som dala kuracie/, korenovu zeleninu, cele cierne korenie, ocot, ryza, sol, kys. smotana, paliva paprika /nemusi byt/

POSTUP PRÍPRAVY

Polievocka nie je presne podla receptu, kedze tam ma ist baranie masko, ale aj tato verzia je perfektna.


Dame si varit vyvar, do ktoreho pridame korenovu zeleninu a sol. Postupne pridavame cierne korenie, ryzu, smotanu, ocot. Masko a kosti vyberieme, masko pokrajame a vratime do polievky. Kto chce prida palivu papriku. Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Brokolicová polievka s brokolicovo-parmezánovými haluškami
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

na polievku : brokolica, kurací vývar, soľ, korenie, cibuľa, šalotka, maslo ... na knedličky : zvyšky brokolice z prepasírovanej polievky, detská krupica, soľ, korenie, vajíčko, strúhaný parmezán resp. Grana Padano

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná polievočka od šéfkuchára Ľuba Herka, bez múky a smotany a "bezodpadová" ... postupovala som podľa receptu, ktorý tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45762) ... len som "vylepšila" chuť brokolicových knedličiek (tentoraz som sa pokúsila o halušky) strúhaným parmezánom resp. niekedy používam aj strúhaný syr Grana Padano - syr dodáva knedličkám výbornú chuť ... polievočku jednoznačne odporúčam vyskúšať

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Silný bažantí vývar s pečeňovými knedličkami

POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 celý bažant - cibuľa - cesnak - koreňová zelenina (mrkva,petržlen,zeler) - kaleráb, pór - soľ, korenie pečeňové knedličky - pečienka (napr. kuracia) - soľ,korenie - cesnak, petržlenová vňaťka - vajíčko - strúhanka (podľa seba, tak na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Bažanta umyjeme (žltý tuk ktorý je na ňom nedávam dole ten tam robí tu pravú bažantiu chuť keď sa vyvarí) dáme variť do vriacej vody (viem že sa odporúča do studenej, ale mne sa lepšie osvedčilo do vriacej), pridáme soľ, celé korenie (podľa chuti môžete pridať aj 1-2 guličky nového korenia), cesnak, cibuľu, pór,\r\nnecháme variť min 1,5 hodiny. Potom pridáme zvyšnú zeleninu a necháme znova variť min 1- 1,5 hodiny.\r\n\r\nMedzitým si pripravíme pečeňové knedličky. všetky potrebné ingrediencie zmiešame, a zavaríme rovno do polievky.ja si odoberiem do menšieho hrnca toľko koľko zjeme a do toho ich zavarím. do polievky ich zaváram cez takú klasickú "haluškáreň" s nie moc veľkými dierkami, alebo tvarujeme guličky. ja ich mám rada také maličké ale kto má ako rád podľa chutí.

pred servírovaním môžme polievku posypať čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

DOBRÚ CHUŤ :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina G. (keisa) ID 250322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Výborná krémová baklažánová polievočka

POTREBNÉ PRÍSADY

2 veľké alebo tri menšie baklažány, 4 polievkové lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvá bazalka (príp. sušená), oregano, 800 ml vývar (najlepšie zeleninový), 350 g lúpané paradajky v konzerve alebo domácu paradajkovú omáčku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka chilli, strúhaný parmezán na prípadné ochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru vyhrejeme na 220°C. Baklažán umyjeme a na viacerých miestach ho prepichneme nožom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 45 minút, kým nezmäkne. Necháme vychladnúť, ošúpeme a necháme odkvapkať. Nakrájame na menšie kúsky (ja zvyknem vytlačiť šťavu cez sitko lyžicou - nie kovovou). V hrnci zohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, restujeme do mäkka. Pridáme nakrájaný cesnak a ešte chvíľu miešame. Pridáme dužinu z baklažánov, nakrájané paradajky, bazalku, oregano, zalejeme vývarom a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Hotovú polievku rozmixujeme do hladka, necháme prejsť varom a osolíme, okoreníme podľa chuti. Polievku môžeme podávať so strúhaným parmezánom a lístkami čerstvej bazalky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Kremova porova polievka so zemiakmi

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/kremova-porova-polievka-so-zemiakmi.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 cibula
3-4 pory (biela a jasno zelena cast dokopy 500g)
3 PL panenskeho olivoveho oleja
25g masla
2 zemiaky(500g)
sol
cierne korenie
olivovy olej
Postup:Cibulu si nakrajame na drobno.Por si ocistime a nakrajame na mensie kusky (iba bielu a jasno zelenu cast )..V hrnci si rozohrejeme olivovy olej a maslo.Pridame cibulu a por.Dusime az pokial uplne zmeknu cca 10 minut.Pridame ocistene a nakrajane zemiaky.Premiesame a pridame 1 liter vody.Osolime,okorenime.Privedieme k varu a znizime ohen na najnizsie.Nechame bublat cca 20 minut.2/3 polievky si rozmixujeme do hladka pomocou ponorneho mixera...Ak ju chcete mat uplne hladku tak ju rozmixujte uplne..A mozeme papat ..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 29.1.2015, 10:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Toskanska fazulova polievka

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/toskanska-fazulova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja
1 cervena cibula,nakrajana na drobno
1 strucik cesnaku,nasekani na drobno
1 mrkva,nakrajana na drobno
2 zelerove stonky,nakrajane na drobno
400g konzerva krajanych rajcin
1PL rajcinoveho pretlaku
600ml zeleninoveho vyvaru
2 (400gramove) konzervy fazule (ja som pouzila borlotti a cannellini)
75g malej cestoviny
sol a cierne korenie
Postup:Olej si zohrejeme v hrnci a pridame cibulu.Dusime cca 5 minut az pokial nam trosku zmakne.Pridame cesnak,mrkvu a zelerove stonky.A nechame smazit cca 5 minut.Pridame rajciny,rajcinovy pretlak,vyvar,sol a cierne korenie.Privedieme k varu a stiahneme ohen na najmensi a nechame bublat 20 minut(z casu na cas premesajte)alebo az pokial bude zelenina hotova.Po 20 minutach polku polievky rozmixujeme do hladka (ci uz normalnym mixerom alebo ponornym mixerom).Pridame fazulu a cestovinu.Pridame 200ml vody.Varime az pokial bude cestovina hotova.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 19.1.2015, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
POLIEVKY
Polievka z avokáda

POTREBNÉ PRÍSADY

Ingrediencie pre 4 osoby: - 3 olúpané a vykôstkované avokáda - 30 ml šťavy z limetky - 2 g (2 ml) strúhaného muškátového orecha - 5 ml ostré chilli omáčky - Soľ a korenie - 60 g (60 ml) jogurtu - 8 plátkov limetky - 200 ml slepačieho vývaru

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava:
1. Zmiešajte dužinu avokáda, šťavu z limetky, muškátový oriešok, soľ a korenie a ostrú chilli omáčku v Super šéfovi s čepeľami.
2. Postupne pridávajte polovicu slepačieho vývaru a pyré, kým nie je pokrm hladký.
3. Vmiešajte zvyšok slepačieho vývaru a nechajte na 2 hodiny chladiť v chladničke.
4. Servírujte v samostatných nádobkách, ozdobte lyžicou jogurtu a 1 plátkom limetky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Nela V. (nely) ID 282137 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 7.1.2015, 18:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.312 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,132 další >>
© 2004 - 2015 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku