. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > STRUKOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Fazuľové placky (1) 6.4.2018, 21:10
Fazuľový prívarok (19) 8.2.2018, 6:41
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 71 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

STRUKOVINY

Ryžovo-fazuľový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g ryže, 430 g červenej fazule, 2 cibule, 2 PL kokosového oleja, 1 hlavička cesnaku, 100 g slaniny, vňať koriandru (príp. petržlenová vňať), 6 vajec, 1 kyslá smotana, pečivo, 2 paradajky na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

...toto tradičné juhoamerické jedlo Gallo Pinto (Nikaragua, Kostarika) ma zaujalo v relácii Tajomstvo mojej kuchyne ... a keďže nie je nejak náročné na suroviny (okrem kokosového oleja a vňate koriandru), v relácii malo výbornú odozvu a ani príprava nie je zložitá - dnes som sa naň odhodlala (dokonca som dostala aj kokosový olej, akurát koriandrovú vňať som nedostala tak som ju nahradila petržlenovou) ... výsledok ma veľmi milo prekvapil - jedlo bolo výborné - dokonca aj môj *mäsový* mužíček si dal dupľu a jedlo pochválil minimálne 3x za večer ... takže poďme na to : ... ryžu uvaríme ... na panvicu dáme kokosový olej, nakrájanú cibuľu, slaninku a pridáme k tomu červenú fazuľu, podusíme a zmiešame s uvarenou ryžou, osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú koriandrovú vňať, polovicu cesnaku ... vajíčka vyšľaháme, nakrájame najemno slaninku, cibuľku, cesnak a opečieme na kokosovom oleji. Zmes zalejeme vyšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme a upečieme. Smažené vajíčka podávame s fazuľovou ryžou, ozdobené kyslou smotanou a paradajkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Čerstvé bylinky na zimu



POTREBNÉ PRÍSADY

Našiel som skvelý tip ako uchovať čerstvé bylinky na zimu. Určite poniektorí z Vás si zmrazením uchovávajú zeleninu či ovocie, a čo bylinky? Pre tých, ktorým je tento spôsob neznámy, nech sa páči! ,] Uchovanie byliniek v olivovom oleji redukuje u niektorých zhnednutie a popálenie mrazom, tým že sa dostanú do mrazničky. Myslím, že je to skvelý nápad s potenciálom, ako mať k dispozícií hlavne v zimnom období, ihneď čerstvé bylinky po ruke, ktoré sa hodia do šalátov, dusených pokrmov, polievok, na pečenie či do zemiakov ,] Najlepšie je mraziť tvrdé byliny ako sú tymián, oregano, rozmarín či šalvia. Taktiež môžete skúsiť aj mäkké bylinky ako sú mäta, bazalka či kôpor. Myslím, že olej by sa dal taktiež nahradiť vodou, no ak uchovávate bylinky iným spôsobom určite nám dajte o tom vedieť v komentári :]

POSTUP PRÍPRAVY

1.Vyberte pevné a čerstvé bylinky najlepšie z vlastnej záhradky alebo z trhu
2.Môžete ich nakrájať, alebo nechať vo väčších vetvičkách a lístkoch
3.Do každej priehradky formy na ľad vložíte do 2/3 pripravené bylinky
4.Bylinky môžete aj kombinovať, napr. tymián, šalvia a rozmarín
5.Do každej priehradky nalejte extra panenský olivový olej, alebo rozpustené čerstvé maslo
6.Opatrne zakryte fóliou a dajte na noc zmraziť
7.Vyberte zmrazené kocky a dajte ich do nádob alebo tašiek
8.Nezabudnite si označiť každý obal s typom (byliny a oleja)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Marimar P. (rosalinda1) ID 186375 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.11.2014, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Mexická fazuľa



POTREBNÉ PRÍSADY

2 konzervy červenej fazule, 2 cibule, 1 PL kari korenia, 2 PL sójovej omáčky, veľký rajčinový pretlak (prípadne krájané paradajky v konzerve), 1 konzerva kukurice, 1 balíček olív, 3 strúčiky cesnaku, 1 paprika, tymián, ml. čierne korenie a kto chce, tak aj chilli alebo feferónky

POSTUP PRÍPRAVY

Podusiť nakrájanú cibuľu, papriku a cesnak.
Pridať kari korenie, sójovú omáčku, pretlak.
Dať kukuricu, čierne korenie.
Vysypať fazuľu, pridať olivy, tymián (chilli, či feferónku).
A niekedy dávam aj nakrájaný párok.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.2.2014, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Klobaskovo-fazulova panvicka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 konzerva bielej fazulky v paradajkovej omacke, klobasa- najlepsie suchsia, pikantnejsia, 1-2 mozzarely, 3-4 vajcia, olej sol, mck, bylinkove korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Klobasu nakrajame na kolieska (prip. kolieska na stvrtinky) a opecieme na troche rozpaleneho oleja. Pridama fazulu aj s omackou, premiesame a nechame trochu vyparit nadbytocnu vodu. Ked je zmes husta, lyzicou do nej spravime 3-4 jamky a do kazdej rozklepeme vajicko. Vajicka dochutime solou a korenim. Vrch posypeme nastruhanou mozzarelou. Dochutime bylinkami. Panvicku prikryjeme a nechame dusit, kym sa neuvaria bielka. Jeme s chlebikom alebo cerstvym pecivom, najlepsie chuti priamo z panvicky. Kto ma rad pikantne, moze pridat chilli.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Zapečené fazuľové struky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g čerstvých alebo mrazených fazuľových strukov (ja používam výlučne mrazené značky bonduelle), 180 ml bieleho jogurtu, 2 vajcia, 1 deci mlieka, 2 nožička klobásky alebo 200 g dusenej šunky, 150 g mozzarelly alebo eidamu, soľ, mleté čierne korenie, provensálske kkorenie, mletá rasca, mletý muškátový oriešok, olej na vymazanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík z českého webu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 5.4.2013, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Šošovica s klobásou



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250 g zelenej/červenej šošovice, 1 veľká cibuľa, 2 mrkvy, malý kúsok zelera, cca 1 l zelenivového vývaru, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 nožičky klobások, chilli podľa chute, rozmarín, bobkový list, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z relácie "S italem v kuchyni".

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Šošovicový prívarok - jednoducho a rýchlo



POTREBNÉ PRÍSADY

250g šošovice, 1 veľký zemiak, bobkový list, soľ, vegeta, smotana na varenie, hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

Šošovicu namočíme do vody a necháme v nej stáť cca. 2 hodiny. V tej istej vode ju potom dáme variť spolu s bobkovým listom. Zemiak si ošúpeme a nakrájame na malé kocky a dáme variť k šošovici. Keď sú už zemiaky aj šošovica mäkké, pridáme smotanu na varenie zmiešanú s hladkou múkou. Pridáme vegetu a soľ a pár minút ešte povaríme. Podávame s mäskom, alebo párkami.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Anita H. (anitahe) ID 186210 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 30.5.2017, 11:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Fazulove coro moro



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie fazule,cibulu, mletu cervenu papriku,sol,vegetu,bobkovy list,nove korenie,cierne korenie, 2-3spekacky(slaninu),voda,hladka muka

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu si namocime den dopredu. Fazulu vlozime do hrnca s vodou a pridame sol,vegetu,bobkovy list,nove korenie,cierne korenie a povarime kym nezmekne fazula. Potom si na panvici oprazime spekacky(slanina) pokrajane na kocky. Spekacky vyberieme a vo vypeku osmazime nakrajanu cibulku.Do cibula pridame cervenu paprikua zalejeme vodou.Pridame to do fazule aj specky a povarime.Potom nakoniec zahustime zatrepko(voda,hladka muka).dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Adriana F. (Adka256) ID 262481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Fazuľa Azuki na sladko-kyslo



POTREBNÉ PRÍSADY

fazuľa AZUKI, cibuľa, cesnak, červená paprika, kukurica, 1PL sojová omáčka, 2PL jablkový ocot, 1PL med, paradajkový pretlak, na zahustenie Solamyl, petržlenová vňať na dozdobenie, ryža

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu večer pred varením namočíme. V osolenej vode ju privedieme do varu a 10 min. varíme na prudkom ohni, vzniknutú penu odstránime, prikryjeme a dovaríme dalších 35 min. Na oleji speníme cibuľu a pretlačený cesnak, prídáme pokrájanú papriku (použila som kapiu), kukuricu (dala som z konzervy). Zmiešame s uvarenou fazuľou, dochutíme sójovou omáčkou, jablkovým octom, medom, pretlakom. Zmes podlejeme fazuľovým vývarom a zahustíme solamylom, necháme prejsť varom a odstavíme. Posypeme čerstvou petržlenovou vňaťkou. Ja som podávala s ryžou natural.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2013, 21:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Cícer



POTREBNÉ PRÍSADY

cícer, riasa kombu, bobkový list, soľ, kyslá smotana, pažítka.

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer opláchnem a namočím na 12 hodín do vody. Potom ho dám variť v tej istej vode. Po 10 minútach varenia ho scedím a na sitku opláchnem. Doplním vodu, pridám bobkový list a kúsok riasy Kombu (to kvôli tomu, aby sa rýchlejšie uvaril) a znova dám variť, najčastejšie do tlakového hrnca. Varím cca 45 minút. Dnes som varila v hrnci obyčajnom 1 hodinu. Soľ som pridala až na konci varenia. Uvarený cícer som nechala vychladnúť.

Po vychladnutí som si časť odobrala do misky. Pridala som kyslú smotanu, tak 3-4 PL, za hrsť naklíčenej pšenice a povrch som ozdobila čerstvou pažítkou. K tomu krajec kváskového chleba a večera bola na stole. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

dobreazdravo m. (dobreazdravo) ID 243510 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 30.6.2012, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 71 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu