. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29
Cestoviny s cottage a brokolicou (17) 31.1.2022, 17:21
Cestoviny z jedného hrnca (4) 22.4.2020, 20:57
spagety s cuketovym pestom (4) 9.3.2019, 13:55
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 728 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Prudko žravé cestoviny s kuracím mäsom, brokolicou a nivovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2 osoby : 1/2 balíka cestovín, 2 kuracie prsia, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, sušené oregano alebo bazalka, 1 smotana (na šľahanie alebo na varenie), 80 - 100 g Nivy, 3-4 ružičky brokolice

POSTUP PRÍPRAVY

Nasekáme cibuľu a necháme na oleji speniť. Pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsia a necháme opekať asi 10 minút. Pridáme cesnak, bazalku alebo oregano, soľ a korenie podľa chuti. Zalejeme smotanou a necháme povariť. Do bublajúcej smotany pridáme nastrúhanú Nivu a necháme zhustnúť. Brokolicu umyjeme, rozoberieme na malé ružičky a varíme cca 4 minúty. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na tanier dáme porciu cestovín, pár ružičiek brokolice a prelejeme omáčkou s mäsom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Mac and cheese...



POTREBNÉ PRÍSADY

Alebo cestoviny so syrom... taká Americká klasika, ktorú je fajn mať po ruke, keď dochádzajú nápady. 50g masla, 4 strúčiky cesnaku, 50g hladkej múky, 900ml mlieka /určite ho je toľko treba, nie je to preklep:) /, 1 PL kukuričného škrobu, soľ, korenie, prípadne bylinky podľa chuti, 1 kocka kuracieho vývaru, 150g nastrúhaného čedaru, 150g strúhaného parmezánu, 180g mozzarelly a samozrejme 500g suchých cestovín. Na krustu: 1 a 1/2 PL masla a 140g strúhanky.

POSTUP PRÍPRAVY

Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme. Maslo rozpustíme a jemne na ňom opečieme cesnak, zasypeme múkou a zalievame postupne mliekom /odložíme si 1dl bokom/, aby sme získali hustejšiu kašu, pričom stále miešame. Vo zvyšku mlieka rozpustíme kurací vývar v kocke, kukuričný škrob, pridáme ku kaši, osolíme, okoreníme /prípadne pridáme bylinky/, chvíľu povaríme a odložíme bokom. Do omáčky pridáme čedar, 3/4 parmezánu a na kocky nakrájanú mozzarellu. Necháme všetky syry rozpustiť. Zmiešame cestoviny s omáčkou a preložíme do zapekacej misky. Pripravíme si suroviny na krustu: na masle opražíme strúhanku, odložíme bokom a primiešame zvyšný parmezán. posypeme cestoviny a zapekame pod grilom cca 10-15 minút, dozlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2019, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Tekvicové krémové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 250 g ryže určenej na risotto (Carnaroli, Arborio) 1 - 1,5 l zeleninový vývar 1 dl bieleho vína 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku 3 PL olivový olej 300 g pyré z tekvice (uvarená a rozmixovaná tekvica - Hokkaido, muškátová), čerstvá chilli paprička 30 g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu 30 g masla šťava z 1/2 limetky alebo citróna soľ čerstvo zomleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

V širšom hrnci alebo vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, o čosi neskôr cesnak a opražíme do sklovita - cibuľa nesmie chytiť farbu. Pridáme ryžu (pozor NEOPLACHUJEME - škrob zabezpečí krémovú konzistenciu risotta), obalíme v olivovom oleji, pridáme víno, pár minút varíme aby sa odparil alkohol a následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená na skus. Pár minút pred dovarením ryže vmiešame pyré z tekvice (ja som použila Hokkaido Tekvicu), dobre premiešame a necháme pár minút variť. Pridáme pokrájanú čerstvú chilli papričku, limetkovú alebo citrónovú šťavu, parmezán, premiešame, odstavíme zo sporáka, navrch dáme pár kúskov masla, prikryjeme a necháme 5 minút odpočívať, premiešame a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2018, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cviklové krémové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 300 - 350 g upečenej alebo uvarenej červenej repy 250 - 300 g ryže určenej na risotto (napr. Carnaroli, Arborio) cca 1 liter vývaru (ja používam zeleninový) 1,5 dl červeného vína 1 PL červeného balzamikového octu 1 ČL medu 4 PL kvalitného olivového oleja 1 väčšia šalotka alebo 1 červená cibuľa 1-2 strúčiky cesnaku 30 g masla 40 g strúhaného parmezánu soľ čerstvo zomleté čierne korenie Gorgonzolu a bazalku na dokončenie (množstvo podľa chuti) hlbšiu panvicu alebo širší hrniec

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, s trochou vývaru rozmixujeme na kašu a prepasírujeme. Víno zmiešame s balzamikovým octom a medom, a varíme pokiaľ sa obsah nezredukuje o 1/3. V hlbšej panvici alebo širšom hrnci na oleji opečieme do sklovita nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, cesnak a ryžu (neoplachujeme), pridáme pyré z červenej repy, vínovú redukciu a za stáleho miešania počkáme pokiaľ sa tekutina neodparí. Následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ ryža nie je uvarená "al dente". Odstavíme zo sporáka, pridáme maslo, parmezán, dochutíme soľou a korením, premiešame a servírujeme s Gorgonzolou a bazalkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2018, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Bryndzový granadír



POTREBNÉ PRÍSADY

uvarená cestovina - fliačky, uvarené zemiaky, bryndza, kyslá smotana, soľ, korenie, kôpor (alebo iná bylinka), kúsok oravskej slaniny - množstvo podľa počtu stravníkov alebo veľkosti apetítu

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame uvarenú cestovinu, uvarené zemiaky, bryndzu rozrobenú s tochou kyslej smotany, ochutíme soľou, korením, posekaným kôprom. Servírujeme ozdobené kúskom opečenej oravskej slaniny. Dobrota.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.7.2018, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Bryndzové risotto



POTREBNÉ PRÍSADY

2 porcie : 120-130 g ryže na risotto (Arborio, Carnaroli, Vialonee), 3 PL olivový olej, 1 väčšia šalotka, cca 1-1,5 dl suché biele víno, zeleninový alebo kurací vývar podľa potreby (cca 1/2 - 3/4 litra), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 60-70 g bryndza (alebo podľa chuti), tenký plátok masla, opečená nadrobno pokrájaná sušená šunka alebo oravská slanina, 1 hrsť posekaná zelená časť lahôdkovej cibuľky

POSTUP PRÍPRAVY

Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku (dá sa nahradiť aj klasickou cibuľou, ale šalotka má jemnejšiu chuť), pridáme ryžu (neoplachujeme a určite nanehrádzame iným druhom ryže, nedosiahnete krémový efekt), 2-3 minúty za stáleho miešania opekáme, pridáme víno, miešame pokiaľ sa alkohol neodparí a ryža nevsiahne väčšiu časť vína, za stáleho miešania postupne pridávame vývar až do doby, kedy je ryža uvarená "al dente", teda na skus - zvonku je mäkká ale vo vnútri je pevnejší stred.

Pokiaľ sa ryža varí, osobitne som si na panvici na kvapke oleja opiekla pokrájanú sušenú šunku. Keď je ryža uvarená, pridala som bryndzu a rozmiešala som ju do hladka, následne som pridala opečenú sušenú šunku, plátok masla a nakoniec posekanú zelenú vňať lahôdkovej cibuľky. Ochutila som korením a soľou (so soľou opatrne, treba chutnať - sušená šunka býva niekedy dosť slaná. Mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ravioly plnené medvedím cesnakom s hráškovou omáčkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Ravioly: 400g hladkej múky, 4 vajcia, 2 PL olivového oleja, štipka soli... Plnka: 250g medvedieho cesnaku /môže byť aj mrazený/, 250g špenátu /listy/, 250g Ricotty, 100g slaniny, 2 strúčiky cesnaku, 80g strúhaného parmezánu, štipka muškátového orieška, štipka mletého čierneho korenia, štipka soli...Omáčka: 50g masla, 200g hrášku /môže byť aj mrazený, 250ml smotany na varenie, 1 strúčik cesnaku, 50g strúhaného parmezánu, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si prepláchneme medvedí cesnak a špenát, spolu ich dáme do hrnca, pridáme trošku vody a povaríme cca 10 minút. Zlejeme a necháme vychladnúť. Slaninku si nakrájame na kocky a rozškvaríme, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a odstavíme. Necháme vychladnúť.

Spracujeme si cesto na ravioly: do múky pridáme soľ, olej a vajcia, zapracujeme a miesime cesto, kým sa všetky suroviny nespoja. Cesto je hladké, mäkké a pružné, prikryjeme ho potravinárskou fóliou a čistou utierkou a necháme 30 minút odležať.

Vrátime sa k plnke. Medvedí cesnak a špenát vyžmýkame a nožom presekáme na drobnejšie, pridáme k nim ricottu, slaninku s cesnakom, parmezán, soľ, mleté čierne korenie a muškátový oriešok. Dobre premiešame.

Cesto rozvaľkáme natenko /odporúčam strojček na cestoviny/, urobíme kôpky plnky ďalej od seba, prikryjeme druhým cestom, ktoré trošku potrieme vodou, aby sa nám prilepilo a radielkom nakrájame ravioly, ktoré necháme asi 20 minút ešte odležať.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Fettuccine alla papalina...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduché a veľmi rýchle, pritom fakt chutné... 400g suchých cestovín fettuccine /dlhé rezance/, 100g šunky prosciutto, 2 vajíčka, 1 cibuľa, 150g hrášku /môže byť aj mrazený/, strúhaný parmezán, maslo, soľ, ml.čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na jemné plátky a na masle necháme trochu osmažiť, pridáme trošku vody /stačí pol šálky/, pridáme hrášok a pod pokrievkou na slabom ohni chvíľu povaríme. Pridáme šunku nakrájanú na prúžky alebo kocky a ešte dve minúty povaríme, v prípade potreby pridáme vodu. Osolíme, okoreníme, odstavíme. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. V miske si rozšľaháme vajcia s parmezánom /asi za hrsť/ a štipkou soli. Cestoviny scedíme a ešte horúce zmiešame s vajíčkami, potom pridáme horúcu omáčku z hrášku a šunky. Podávame posypané parmezánom...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety so sardelami a strúhankou.



POTREBNÉ PRÍSADY

360g suchých špagiet, 8 ks sardel z konzervy, 1 strúčik cesnaku, 1 zväzok petržlenovej vňate, 4PL nahrubo zomletej strúhanky, strúhaný parmezán, olivový olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cesnak olúpeme, do hrnčeka dáme 4 PL oleja, strúčik cesnaku vcelku, sardely a na miernom plameni povaríme 5 minút. Potom cesnak vyberieme a sardely roztlačíme na kašu a pridáme k nim najemno nasekaný petržlen. Strúhanku opečieme na 1 PL oleja dozlata a chrumkava a pridáme do omáčky. Špagety uvaríme v osolenej vode "al dente" a scedíme, premieša,e so sardelovou omáčkou a podávame posypané strúhaným parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Conchiglie s bielou fazuľkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

240g suchých cestovín conchiglie - mušličky, 2 ks konzervy bielej fazule, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 kus stopkového zeleru, 2 ks bobkových listov, trocha olivového oleja, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu scedíme a obsah jednej konzervy rozmixujeme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, na kúsky nakrájanú 1 stopku zeleru a roztlačený cesnak. Pridáme bobkový list, zalejeme troškou vody, prikryjeme a povaríme do polomäkka. Potom pridáme fazuľu z konzervy a fazuľové pyré a ešte 10 minút povaríme na slabom ohni. vyberieme bobkový list, okoreníme osolíme. Cestoviny uvaríme v slanej vode do polomäkka, scedíme a prelejeme omáčkou. Tá má byť krémová... /Kto má čas a chuť môže si uvariť 250g suchej bielej fazule do mäkka a potom postupuje rovnako, ale rozmixuje polovicu fazule/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 728 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,73 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu