.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > ZVERINA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
včera JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02
Jelení guláš (11) 16.9.2014, 17:42
TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53
SRNCI CHRBAT NA SPOSOB SVIECKOVEJ***** (1) 22.9.2013, 10:08
SRNČIE MASO S HUBAMI (1) 11.3.2013, 19:36
Nálev na divinu, ale aj na bravčové a hovädzie mäsko (4) 11.3.2013, 19:35
Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou (9) 11.3.2013, 19:34
Divina - Medailónky s brusnicovou omáčkou (5) 9.3.2013, 21:17
SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA***** (10) 14.2.2013, 18:41
Sviečková z jeleňa (2) 3.2.2013, 10:49
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | poslední | nejnovější 19.9. 23:28 | všechny 303
Celkem: 43 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5 další >>
ZVERINA
JEMNÝ JELENÍ BIFTEK

POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať jeleniu sviečkovicu 600 až 700g, 3 ks žĺtka, 1 veľká cibuľa, cesnak 2 strúčiky, mleté čierne korenie, worčestrová omáčka, soľ, horčica 1 PL, 1 PL rajčinový pretlak.

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať. Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jarmila b. (tepánek) ID 182316 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 19.9.2014, 13:02 včera | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Jelenie rezne na cibuľke

POTREBNÉ PRÍSADY

Maso z jelenieho stehna alebo pleca ( najlepšie z mladého kusa alebo lane, može však byť aj so srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, č.m. paprika, č.m.korenie, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Maso zbavíme blán a šliach. Nakrájame na plátky, kt. naklepeme, posolíme a z 1-nej strany posypeme č.m. korením, z 2-hej strany zase paprikou. Možeme zľahka potrieť horčicou. Plátky odložíme do chladu a necháme postáť niekoľko hodín. Odstavíme maso a vkladáme do rozpáleného tuku a krátko opečieme z oboch strán. Vo vačšom hrnci opražíme vo výpeku na drobno posekanú cibuľu. Na ňu poukladáme pláty, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do makka. Ak varíme v pomalovarnom hrnci ( bez prikrývky) prudké opekanie si možeme odpustiť.( V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z masa živiny nevyplavujú). Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na plno varte cca 5 hodín... do makka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Jahňacie s vínovou omáčkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia! ).Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť.Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať ,až kým sa všetko pekne nespojí .Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou.Ja som k tomu podávala zemiakové pyré,medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 20.11.2012, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Kančí kýta na smetaně s brusinkami

POTREBNÉ PRÍSADY

Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.

POSTUP PRÍPRAVY

Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do pekáče.Naložené maso orestujeme na oleji,obalíme plátky angl.slaniny a dame do pekáče i s výpekem,podlíjeme horkou vodou.Přiklopíme a dáme péct.Pečeme asi hodinu,pak odklopíme a pečeme ještě 20 min.Upečené maso výjmeme, zeleninu s výpekem rozmiksujeme ,přidáme smetany,povaříme.Podáváme s houskovym knedlíkem a brusinkami.Chutná i s kroketama nebo s hranolkama s rozmarýnem.Je to lahůdka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana K. (septulka) ID 32484 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 3.4.2012, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Diviak na smotane
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

diviak - stehno , koreňová zelenina , korenie zverina , šľahačková smotana , citrón + soľ + vegeta .

POSTUP PRÍPRAVY

Postup rovnaký ako u klasickej sviečkovej , rada varím podľa vlastnej fantázie , nepotrebujem recepty .Jedlo bolo super . Knedla domáca . Nechýbalo červené vínko . Čo k tomu dodať ?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 5.1.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Divina na dubákoch s brusnicami

POTREBNÉ PRÍSADY

Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Je nasledovný:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) poslední: 18.4.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA*****

POTREBNÉ PRÍSADY

Srnčie stehno,olej,mrkva,petržlen,červená cibuľa,citron,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,hovädzí vývar,šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 14.2.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Srnčie medailónky

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg srnčieho mäsa,marináda-3 lyžice oleja, 4 lyžičky plnotučnej horčice, 1 lyžica kečupu, bobkový list a nové korenie (namleté), sójovú omáčku, červenú papriku, mleté korenie, soľ,

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame,vyklepeme,osolíme a potrieme marinádou so surovín,čo nám ostane na masko vylejeme a ešte rukou dobre premiešame.Dáme na 12-24h do chladničky/kľudne aj na dva-tri dni/.Potom mäso upečieme na panvici.Podávame so zemiakmi,volským okom,zeleninou a kto má rad kečup,chren,drezingy....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 17.11.2012, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Jelení guláš so zemiakmi

POTREBNÉ PRÍSADY

800g jelenieho mäsa z pleca alebo stehna, olej, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika , 2 paradajky ,zemiaky,šípkový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Jelenie mäso umyjeme a pokrájame na kocky. Opražíme na rozohriatom oleji, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a popražíme. Keď je cibuľa zlatistá osolíme, okorením, dochutíme rozotretým cesnakom a mletou paprikou. Podľa potreby podlejeme a udusíme .Tak po hodinke pridáme nakrájané paradajky,zemiaky a 4 lyžice džemu.Pred dokončením pridáme na zahustenie 2 nastúhane zemiaky.Podávame s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Jelenie rezne na šampiňónoch

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg jelenieho (danielieho) stehna, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, olej, 100 g masla, 2 cibule, 150 g čerstvých šampiňónov, 1,5 dl kyslej smotany, 50 g múčneho masla, 1 väčší citrón, 150 g brusnicového kompótu.

POSTUP PRÍPRAVY

Z vykosteného, odblaneného, umytého a osušeného jelenieho (danielieho) stehna sa naprieč vláknami nakrájajú rezne - 2 kusy s hmotnosťou 190 g na porciu (asi 95 g kus). Rezne sa zľahka naklepú, osolia, okorenia a rýchlo opečú na rozohriatom oleji z obidvoch strán. V oleji po opekaní sa rozpustí maslo, spení nadrobno nakrájaná cibuľa, pridajú sa na tenké plátky nakrájané šampiňóny a spolu sa podusia. Zmes sa zaleje smotanou, pridá sa múčne maslo, spolu sa krátko povarí a dochutí podľa potreby soľou a korením. Pri podávaní sa rezne podlejú omáčkou so šampiňónmi a ozdobia kolieskom citróna s brusnicami. Vhodné prílohy: zemiakové krokety, rôzne upravené zemiaky, dusená ryža

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 43 (zobrazuje se 1-10)první 1, 2, 3, 4, 5 další >>