.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPTY > ZVERINA
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera (1) 8.1.2015, 22:58
Mäso na spôsob sviečkovej (2) 7.1.2015, 14:57
Jelenie stehno s brusnicami a červeným vínom (14) 21.12.2014, 19:35
JEMNÝ JELENÍ BIFTEK (1) 19.9.2014, 13:02
Jelení guláš (11) 16.9.2014, 17:42
TAK ZVERINA? (21) 16.10.2013, 21:53
SRNCI CHRBAT NA SPOSOB SVIECKOVEJ***** (1) 22.9.2013, 10:08
SRNČIE MASO S HUBAMI (1) 11.3.2013, 19:36
Nálev na divinu, ale aj na bravčové a hovädzie mäsko (4) 11.3.2013, 19:35
Jelenie medailóniky s brusnicovou omáčkou (9) 11.3.2013, 19:34
NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY
NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
DNES RECEPTY | poslední | nejnovější 26.1. 18:55 | všechny 22
Celkem: 45 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5 další >>
ZVERINA
Jahnacie kotlety podla Jamieho Olivera

POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/jahnacie-kotlety-podla-jamieho-olivera.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:male zemiaky (ja som mala dokopy asi 500g)
hrst cherry paradajok
6 ks jahnacia kotleta
olivovy olej
hrst oliv (s kostkou )
5-6 ks cesnakovych strucikov
sol
cierne korenie
2-3 vetvicky rozmarinu
Postup:Zemiaky si uvarime az do makka.
Jahnacie kotlety si vysmazime na olivovom oleji az do zlatava ( na najvyssom ohni).Odlozime na tanier.Na tu istu panvicu si dame uvarene zemiaky a poharom ich rozpucime..Vysmazame az pokial nam trosku zhnednu.K zemiakom pridame paradajky,olivy ,cesnakove struciky.Osolime,okorenime.Pridame rozmarin a olivovy olej.Premiesame a dame do formy v ktorej budeme piect kotlety.Na vrch ulozime kotlety a dame piect 20-30 min (ak chcete mat well done tak pecieme o 5-10 minut dlhsie) pri 190C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 8.1.2015, 22:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Mäso na spôsob sviečkovej

POTREBNÉ PRÍSADY

karé z diviny (prípadne aj iné vhodné mäsko, ja som použila aj kúsok bravčovej panenky), 2 väčšie mrkvy, 2 petržleny, 1 menší zeler, 1 cibuľa, 200g údenej slaniny, soľ, korenie, horčica, 1 smotana (podľa chuti - na šľahanie, na varenie, kyslá smotana), olej, korenie na divinu, 1 dl vína (nemusí byť), sušené borievky, celé a nové korenie, 1 KL cukru, citrónová šťava a kôra

POSTUP PRÍPRAVY

... toto bol môj prvý pokus a vydaril sa, preto posúvam ďalej - možno niekoho inšpiruje :-) ... mäsko prešpikujeme polovicou slaniny pokrájanej na pásiky, divinu posypeme korením na divinu, pokrájame si nadrobno zvyšnú slaninu a cibuľu, koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame - mrkvu a petržlen na kolieska, zeler na kúsky ... slaninu opražíme na troche oleja, keď pustí šťavu pridáme pokrájanú cibuľu, chvíľu restujeme ... na tomto základe zatiahneme zo všetkých strán mäso, ktoré následne vyberieme von - do výpeku vložíme pokrájanú koreňovú zeleninu, pridáme sušené borievky, 1 KL cukru a restujeme do zlatista, nakoniec podlejeme vínkom ktoré necháme odpariť .... celú túto zmes dáme do pekáča, navrch položíme zatiahnuté mäso, pridáme 2 bobkové listy, podlejeme cca 1 - 1,5 dl vody, prikryjeme a pečieme na 180°C cca 45 minút až hodinu, kým nie je mäsko mäkké. Mäsko vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme odpočívať cca 10 minút. Zeleninovú zmes rozmixujeme najemno, pretlačíme cez sito, aby sme sa zbavili častí korenia (ja som pasírovala 2x), vrátime do hrnca, pridáme smotanu, horčicu, citrónovú šťavu, soľ, korenie podľa chuti, premiešame, necháme prejsť varom a podávame ... ja som robila úžasnú hrnčekovú knedľu (zmiešame 1 žĺtko, 1 hrnček polohrubej múky, štipku soli, štipku prášku do pečiva, pridáme 2 nadrobno pokrájané rožky a nakoniec sneh z bielka, zľahka premiešame, plníme do 2/3 vymastených a múkou vysypaných šálok, vložíme do hrnca s vriacou vodou tak aby voda siahala min. do 1/2 šálok, prykryjeme a varíme 45 minút ... vyberieme, nožom obídeme kraje a vyklopíme ... robila som ju prvý krát a je mňaam, inú už nebudem robiť ... dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 7.1.2015, 14:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
JEMNÝ JELENÍ BIFTEK

POTREBNÉ PRÍSADY

Budeme potrebovať jeleniu sviečkovicu 600 až 700g, 3 ks žĺtka, 1 veľká cibuľa, cesnak 2 strúčiky, mleté čierne korenie, worčestrová omáčka, soľ, horčica 1 PL, 1 PL rajčinový pretlak.

POSTUP PRÍPRAVY

Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať. Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jarmila b. (tepánek) ID 182316 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) poslední: 19.9.2014, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Jelenie rezne na cibuľke

POTREBNÉ PRÍSADY

Maso z jelenieho stehna alebo pleca ( najlepšie z mladého kusa alebo lane, može však byť aj so srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, č.m. paprika, č.m.korenie, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Maso zbavíme blán a šliach. Nakrájame na plátky, kt. naklepeme, posolíme a z 1-nej strany posypeme č.m. korením, z 2-hej strany zase paprikou. Možeme zľahka potrieť horčicou. Plátky odložíme do chladu a necháme postáť niekoľko hodín. Odstavíme maso a vkladáme do rozpáleného tuku a krátko opečieme z oboch strán. Vo vačšom hrnci opražíme vo výpeku na drobno posekanú cibuľu. Na ňu poukladáme pláty, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do makka. Ak varíme v pomalovarnom hrnci ( bez prikrývky) prudké opekanie si možeme odpustiť.( V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z masa živiny nevyplavujú). Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na plno varte cca 5 hodín... do makka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Jahňacie s vínovou omáčkou

POTREBNÉ PRÍSADY

Jahňacie mäso (karé) Pác: olej,cesnak,sol,korenie,tymián,rozmarín Omáčka:1 cibula,25 g masla,50 ml balsamicový ocot,175 ml červeného vína,150 ml hovädzieho vývaru,1-2 čl brusnicového džemu

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájané na plátky si noc pred varením napácujeme.Polovicu z masla si rozpustíme na panvičke,opečieme mäsko a odložíme do tepla.Na panvicu pridáme zvyšok masla ,nakrájanú cibulu a restujeme vo výpeku až do zhnednutia (nie zhorenia! ).Pridáme balsamicový ocot a necháme pár minút vyvariť.Prilejeme víno,o chvíľu vývar a necháme zredukovať ,až kým sa všetko pekne nespojí .Nakoniec môžete dochutiť brusnicovým džemom. Teplé medajlónky prelejeme na tanieri omáčkou.Ja som k tomu podávala zemiakové pyré,medovú mrkvu s tymiánom a hrášok na masle.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) poslední: 20.11.2012, 17:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Kančí kýta na smetaně s brusinkami

POTREBNÉ PRÍSADY

Maso z kančí kýty.kořeni na zvěřinu od vitany,kořenovou zeleninu -mrkev,celer ,petržel,olej,2 smetany ke šlehání,plátky anglické slaniny,cibuli,sůl.

POSTUP PRÍPRAVY

Kanči maso odblaníme,koření na zvěřinu smíchame s olejem potřeme maso a ještě trochu přisolíme.Necháme alespon půl dne odležet v chadu.Nakrajenou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do pekáče.Naložené maso orestujeme na oleji,obalíme plátky angl.slaniny a dame do pekáče i s výpekem,podlíjeme horkou vodou.Přiklopíme a dáme péct.Pečeme asi hodinu,pak odklopíme a pečeme ještě 20 min.Upečené maso výjmeme, zeleninu s výpekem rozmiksujeme ,přidáme smetany,povaříme.Podáváme s houskovym knedlíkem a brusinkami.Chutná i s kroketama nebo s hranolkama s rozmarýnem.Je to lahůdka

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

jana K. (septulka) ID 32484 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) poslední: 3.4.2012, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Diviak na smotane
PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

diviak - stehno , koreňová zelenina , korenie zverina , šľahačková smotana , citrón + soľ + vegeta .

POSTUP PRÍPRAVY

Postup rovnaký ako u klasickej sviečkovej , rada varím podľa vlastnej fantázie , nepotrebujem recepty .Jedlo bolo super . Knedla domáca . Nechýbalo červené vínko . Čo k tomu dodať ?

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 5.1.2013, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Divina na dubákoch s brusnicami

POTREBNÉ PRÍSADY

Na túto dobrotu budeme potrebovať:1 kg mäsa z diviny ( jeleň, daniel , príp.diviak.Ja som mala srnčie stehno,preto som volila varenie v tlakovom hrnci)Na pác: 200 ml oleja + 1PL korenia na divinu, 2-3 PL bravčovej masti,1 väčšia cibuľa,2 bobkové listy,10 ks celého čierneho korenia,3 ks celého bieleho korenia,2 klinčeky,soľ,štipku mletého čierneho korenia,štipku rasce,150 g dubákov(ja som dal 2 hrste sušených) a brusnicový džem

POSTUP PRÍPRAVY

Je nasledovný:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

sylvia r. (sisaxxl) ID 117702 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) poslední: 18.4.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
SRNCIE STEHNO A LA SVIECKOVA*****

POTREBNÉ PRÍSADY

Srnčie stehno,olej,mrkva,petržlen,červená cibuľa,citron,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,hovädzí vývar,šľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

*

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) poslední: 14.2.2013, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR
ZVERINA
Srnčie medailónky

POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg srnčieho mäsa,marináda-3 lyžice oleja, 4 lyžičky plnotučnej horčice, 1 lyžica kečupu, bobkový list a nové korenie (namleté), sójovú omáčku, červenú papriku, mleté korenie, soľ,

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso nakrájame,vyklepeme,osolíme a potrieme marinádou so surovín,čo nám ostane na masko vylejeme a ešte rukou dobre premiešame.Dáme na 12-24h do chladničky/kľudne aj na dva-tri dni/.Potom mäso upečieme na panvici.Podávame so zemiakmi,volským okom,zeleninou a kto má rad kečup,chren,drezingy....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) poslední: 17.11.2012, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkem: 45 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5 další >>