končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 223 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
Škvarkové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som prevzala z webstránky varecha. Luss44 - recept Úžasné oškvarkové pagáčiky.rnUž dlho som mala recept odložený a konečne prišiel ten správny čas ho vyskúšať. Pagáčiky sú naozaj úžasné a odteraz už mám výborný, osvedčený recept, kedykoľvek dostaneme chuť na túto dobrotu.rnrnSuroviny: 1 kg polohrubej múky, 250 g palmarin, 1 ks žltok, 1 ks celé vajce, 400 ml vlažného mlieka, 6 ČL soli, 1 kocka droždia, 2 ČL kryštálový cukor, 3 PL bravčovej masti, 500 g mletých škvariek, 1 ks vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. rnrnCesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti. Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.rnrnPagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé.rnrnhttps://varecha.pravda.sk/recepty/uzasne-oskvarkove-pagaciky-fotorecept/41967-recept.html OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Marhuľové koláčePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky, 40 g droždia, 50 g cukru, 250 ml mlieka, 75 g masla, štipka soli, 1 vajce, citr. kôra, vanilkový puding, 400 ml mlieka, marhule POSTUP PRÍPRAVY Piekla som podľa receptu z knižky Recepty zo života 6, str. 84. Z múky, cukru, roztopeného masla, rozšľahaného vajíčka, mlieka, štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme v teple vykysnúť. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Marhule umyjeme, vykôstkujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru obdlžnika. Natrieme ho rozpustením maslom a zvinieme (z dlhšej strany). Valec pokrájame asi na 16 dielov, ktoré uložíme na vymastený plech. V každom urobíme v strede jamku, dáme do nej 1-2 lyžičky pudingu a polovicu marhule. Upečené kolieska pocukríme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nugátový zákusok so šľahačkouPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 ks vajíčok • cukor kryštálový 7 PL • olej slnečnicový 1 PL • voda 1 PL • múka hladká 8 PL • prášok do pečiva 8 g • kakao 2 PL ŠĽAHAČKA: cukor kryštálový 4 PL • mlieko polotučné 1,5% 300 ml • 2 šľahačky v prášku • stužovač šľahačky KRÉM: mlieko polotučné 1,5% 600 ml • 2 ks puding vanilkový - prášok 80 g • cukor kryštálový 150 g • krém orieškovo-kakaový 180 g • 3/4 masla • 2 PL práškového cukru, kakaové piškóty, na posypanie strúhaná čokoláda, do krému som dala čučoriedky POSTUP PRÍPRAVY Tento fantastický zákusok som vyskúšala podľa receptu od Dadušky zo stránky: http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mod=recepty&task=detail&id=722 CESTO: K vajíčkam pridáme cukor a vymiešame do peny. Prilejeme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao (ja som pridala aj asi 50 g mletých orechov). Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút. ŠĽAHAČKA: Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín. KRÉM: V troche studeného mlieka rozmiešame pudingy ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a potom doň zašľaháme vychladnutý pudingovo-nutelový krém. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 19.11.2015, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kysnutý kapustový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1/2 kg polohr. múky, 20 g droždia, 3 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja, 2 lyžice kryštál.cukru, 1/2 prášok do pečiva, 1 vajce, 1 káv.lyžička soli Kapustová plnka: 1 menšia biela kapusta, rasca, soľ, olej, trocha cukru POSTUP PRÍPRAVY Droždie rozdrobiť+ vlaž.mlieko+trochu cukru...nechať kysnúť asi 5 min. Do misy rozmiešať ostatné zložky, pridať kvások...ak sa vám zdá cesto riedke, dosypať múku...pomúčiť a prikryť utierkou....kysnúť asi 1 hod. Cesto rozdelíme na 2 časti: 1. časť rozvaľkáme na vymastený plech...na to kapusta...navrch pridáme 2.plát cesta ...zo všetkých strán postláčame...potrieme rozšľahaným žĺtkom...popicháme vidličkou...nechať chvíľu postáť na plechu....piecť na 180st.C 40 min. Kapusta: postrúhať na najväčšom+ olej+soľ+trochu cukru...popražiť do svetlohneda. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Syrové praclíkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1 Palmarin, 15 dk syra, 1 vajíčko, 2 polievkové lyžice smotany, 1 salajka, 1 vajíčko na potieranie, na posypanie rasca alebo mak POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín spracujeme cesto: najprv palmarín rozmrvíme v múke, potom pridáme salajku, nastrúhaný syr, smotanu a vajíčko. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a posypeme rascou alebo makom, resp. strúhaným syrom, ak máme navyše. Upečieme do zlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zákusok s nevareným krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Piškota: 4 vajíčka, 150g kryšt. cukor, 1 vanilinový cukor, 125ml olej a 125 ml mlieko, 300g polohr. múky a 1 PDP Krém: 2 vanilkové pudingy Dr. Olé (bez varenia), 2 šľahačkové smotany, 2 malé konzervy mandariniek POSTUP PRÍPRAVY Je to obmena torty zatras sa, ale tentoraz v podobe zákusku, a ja som suroviny na krém netriasla v uzatvorenej nádobe, ale len premiešala metličkou. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme všetky suroviny a upečieme. Ked piškota vychladne, pripravíme si krém (lebo ten bude bleskovo hotový). Do nádoby vysypeme pudingy a prilejeme smotany, zároveň miešame metličkou. potom pridáme mandarinky aj so sirupom. Opatrne premiešavame metličkou, za 2-3 minútky krém stuhne a môžeme ho natrieť na piškotu. Dáme na nejaký čas stuhnúť do chladničky, posypeme nastrúhanou čokoladou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Ančovičkové koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie lístkového cesta, 1 konzerva/pohárik ančovičkových rezov, 1 vajíčko, sezam/hrubozrnná soľ POSTUP PRÍPRAVY Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,3-0,4 cm a vykrojíme z neho kolieska (pri formičke s priemerom 5 cm som vykrojila 36 koliesok). Na polovičné množstvo koliesok položíme polovicu ančovičky. Rozhabarkujeme vajíčko a natrieme okraje koliesok. Kladieme vždy dve kolieska na seba a okraje stlačením pomocou vidličky spojíme. Povrch zlepených koliesok potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo len opláchnutý studenou vodou. Pečieme pri teplote 210 C asi 10 až 15 minút na druhej priečke rúry odspodu. Namiesto ančovičiek môžeme plniť aj sardelovými rezmi. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláče - výborné mäkké cestoPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 30 g droždia, 1 KL cukru, 100 ml mlieka, 120 g tuku, 80 prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žltky, 0,25 l smotany na šľahanie, 500 g polohrubej múky, 1/2 KL soli, 1 vajce na potretie Tvarohová plna: 250 g tučného tvarohu, 1 vajce, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL polohrubej múky, nastrúhaná citronová kôra z 1 citrona, 50 g hrozienok Lekvárová plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 PL umu, 1 KL škorice Mrvenička: 40 g polohrubej múky, 30 g krupicového cukru, 30 g tuku POSTUP PRÍPRAVY Droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom v hrnčeku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Zmäknutý tuk (maslo / Hera / Palmarin) vymiešame varechou s práškovým cukrom, vanilkou a žltkami. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Do misy dáme múku, soľ, pridáme vymiešané maslo, kvások a šľahačku. Všetko dobre miesime na hladké cesto aspoň 5 minút a necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min. Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkou, citr. kôrou a pridáme umyté hrozienka. Slivkový lekvár rozmiešame s umom a ochutíme škoricou. Na mrveničku spracujeme spolu všetky suroviny. Vykysnuté cesto znovu premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Nakrájame ho na štvorce (asi 25 ks). Do stredu každého štvorca dáme lyžičku tvarohovej plnky a zabalíme. Štvorce vyformujeme do kruhov a kladieme na plech tak, aby spoj cesta bol dole. Do stredu každého koláčika urobíme jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a jamky naplníme lekvárovou plnkou. Posypyme mrveničkou alebo ozdobíme celými mandľami a necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť. Po nakysutí koláče pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 C asi 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 20.7.2020, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Lahodná tortička z acidkaPOTREBNÉ PRÍSADY Inšpirovali ma podobné recepty tu na mmb a obrázok na obale želatinového stužovača :-) a vznikla z toho táto lahodná tortička rýchla na prípravu: Suroviny na korpus: 2 vajíčka, 70 g prášk. cukru, štipka soli, 100 g HL múky, 1 KL prášku do pečiva, 2 PL oleja, 4 PL teplej vody Na náplň: 1 malinové acidko (alebo s inou príchuťou) - z 950 g balenia som použila zhruba 2/3, 1 šľahačka, 2 PL prášk. cukru, 1 a pol balenia želatínového stužovača za studena Dr. Oetker, 1 balik detské piškoty, malinový (alebo iný) sirup, pikantný džem, maliny alebo čučoriedky alebo ľubovoľné bobuľové ovocie POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravíme piškotu. // myslím, že sa dá kúpiť aj hotová okrúhla piškota pre tých, ktorí na pečenie nemajú dosť času// Moja okrúhla tortová forma má priemer 22 cm, a na to mi stačí piškotový korpus z 2 vajíčok a ešte sa dá aj prepoliť. Celé vajíčka vyšľaháme asi 1 minútu najprv so soľou, potom postupne prisypeme prášk. cukor. šľaháme do peny. pridáme vodu a olej a potom už len metličkou primiešame múku s práškom do pečiva. Formu si vysteliem papierom na pečenie, vylejem doň cesto a dám piecť na asi 20 minút pri 180 C. Radšej odsledujte a vyskúšajte špáradlom. Po upečení piškotu vyberiem z formy a na podložku ju uložím vrchom nadol, aby sa vyrovnal. nechám vychladnúť a potom ju priečne opatrne prerežem na 2 časti. Jednu časť uložím nazad do formy. Teraz si idem pripraviť plnku. Najprv si vyšľahám šľahačku s 2 PL prášk. cukru. Potom si želatinu pripravím podľa návodu na obale. Do vačšej nádoby si teda vysypem 1,5 balíčka stužovača (1 bal má 50 g), prilejem 100 ml vody a rýchlo miešam metličkou (pozor, na rozdiel od návodu používam menej vody, len 100 ml na 1,5 bal). Len čo po pár sekundách rozmiešam želatinu, prilievam k nej 2/3 acidka postupne a stále miešam metličkou. Potom primiešam aj šľahačku, ktorá masu nadýcha. Ked sa mi metličkou nedá dobre zmiešať tieto dve hmoty, vezmem si širokú varechu. Piškotový korpus vo forme natriem hrubšou vrstvou džemu. na to poukladám 1 vrstvu piškot len tak narýchlo "utopených" v malinovom sirupe, aby neboli premočené. Na to vylejeme polovicu acidkovo-šľahačkovej hmoty, na ňu zas vrstvu piškot krátko namočených v sirupe, a zakryjem zvyšnou časťou hmoty. Kto má čerstvé bobuľové ovocie, môže smelo aj to pridať do hmoty. Potom dám na možno 15 min. do chladničky. Druhú polovicu piškoty natriem džemom a uložím na vrch torty (s džemom nahor). na to poukladám bobuľové ovocie a zalejem podľa návodu pripravenou želatinou napr. Dr. Oetker červená extra silná. Dáme stuhnúť do chladničky aspon na 2 hodiny. Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Bielková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept mám od svojej tety z Nórska. Táto tortička, ktorú nám upiekla, je fantastická :-)\r\nNa korpus: 6 ks bielkov, 2 ČL octu, 1 ČL maizeny, 4 dl kryšt. cukru.\r\nPlnka: 2 bal. vanilkového pudingu, 7 dl mlieka, 5 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti), 2 šľahačky POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si bielkový korpus - cukor s bielkami vyšľaháme do peny, zašľaháme ocot a maizenu. Plech vystlieme papierom na pečenie. Sneh vrstvíme do kruhu, pričom lyžicou z bokov naťahujeme dohora, aby sme vytvorili tortičku. Pečieme na 160 C 60 minút. rúru počas tohto času neotvárame. Torta sa nafúkne, ale potom znovu klesne na "normál" :) \r\nPo upečení a vychladnutí naniesieme na korpus uvarený puding a vyšľahanú šľahačku a ovocie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2012, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 223 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >> |