. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Miinka K. (miinka) ID 45774
.
mimibazar.sk/miinka
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 10.5.2008
Naposledy: 11.3.2024 23:12
Aktualizácia: 19.10.2016 15:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 57
RODINNÉ FOTOGRAFIE 82
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 223
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 223 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Škvarkové pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som prevzala z webstránky varecha. Luss44 - recept Úžasné oškvarkové pagáčiky.rnUž dlho som mala recept odložený a konečne prišiel ten správny čas ho vyskúšať. Pagáčiky sú naozaj úžasné a odteraz už mám výborný, osvedčený recept, kedykoľvek dostaneme chuť na túto dobrotu.rnrnSuroviny: 1 kg polohrubej múky, 250 g palmarin, 1 ks žltok, 1 ks celé vajce, 400 ml vlažného mlieka, 6 ČL soli, 1 kocka droždia, 2 ČL kryštálový cukor, 3 PL bravčovej masti, 500 g mletých škvariek, 1 ks vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. rnrnCesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti. Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.rnrnPagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé.rnrnhttps://varecha.pravda.sk/recepty/uzasne-oskvarkove-pagaciky-fotorecept/41967-recept.html

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Marhuľové koláče



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej múky, 40 g droždia, 50 g cukru, 250 ml mlieka, 75 g masla, štipka soli, 1 vajce, citr. kôra, vanilkový puding, 400 ml mlieka, marhule

POSTUP PRÍPRAVY

Piekla som podľa receptu z knižky Recepty zo života 6, str. 84.
Z múky, cukru, roztopeného masla, rozšľahaného vajíčka, mlieka, štipky soli a kvásku vypracujeme hladké cesto. Zakryjeme ho utierkou a necháme v teple vykysnúť. Uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Marhule umyjeme, vykôstkujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru obdlžnika. Natrieme ho rozpustením maslom a zvinieme (z dlhšej strany). Valec pokrájame asi na 16 dielov, ktoré uložíme na vymastený plech. V každom urobíme v strede jamku, dáme do nej 1-2 lyžičky pudingu a polovicu marhule. Upečené kolieska pocukríme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.4.2015, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Nugátový zákusok so šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 5 ks vajíčok • cukor kryštálový 7 PL • olej slnečnicový 1 PL • voda 1 PL • múka hladká 8 PL • prášok do pečiva 8 g • kakao 2 PL ŠĽAHAČKA: cukor kryštálový 4 PL • mlieko polotučné 1,5% 300 ml • 2 šľahačky v prášku • stužovač šľahačky KRÉM: mlieko polotučné 1,5% 600 ml • 2 ks puding vanilkový - prášok 80 g • cukor kryštálový 150 g • krém orieškovo-kakaový 180 g • 3/4 masla • 2 PL práškového cukru, kakaové piškóty, na posypanie strúhaná čokoláda, do krému som dala čučoriedky

POSTUP PRÍPRAVY

Tento fantastický zákusok som vyskúšala podľa receptu od Dadušky zo stránky:
http://www.svetvomne.sk/index.php?com=strava&mod=recepty&task=detail&id=722

CESTO: K vajíčkam pridáme cukor a vymiešame do peny. Prilejeme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao (ja som pridala aj asi 50 g mletých orechov). Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 10 minút.

ŠĽAHAČKA: Kryštálový cukor na miernom ohni roztopíme na karamel. Zalejeme mliekom a varíme pokiaľ sa karamel znova nerozpustí. Dáme zachladiť na niekoľko hodín.

KRÉM: V troche studeného mlieka rozmiešame pudingy ("Zlatý klas") s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Ešte do teplého pudingu vmiešame čokoládovo orieškový krém ("nutelu") a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s cukrom a potom doň zašľaháme vychladnutý pudingovo-nutelový krém.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 19.11.2015, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kysnutý kapustový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 1/2 kg polohr. múky, 20 g droždia, 3 dl vlažného mlieka, 1 dl oleja, 2 lyžice kryštál.cukru, 1/2 prášok do pečiva, 1 vajce, 1 káv.lyžička soli Kapustová plnka: 1 menšia biela kapusta, rasca, soľ, olej, trocha cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie rozdrobiť+ vlaž.mlieko+trochu cukru...nechať kysnúť asi 5 min. Do misy rozmiešať ostatné zložky, pridať kvások...ak sa vám zdá cesto riedke, dosypať múku...pomúčiť a prikryť utierkou....kysnúť asi 1 hod.

Cesto rozdelíme na 2 časti: 1. časť rozvaľkáme na vymastený plech...na to kapusta...navrch pridáme 2.plát cesta ...zo všetkých strán postláčame...potrieme rozšľahaným žĺtkom...popicháme vidličkou...nechať chvíľu postáť na plechu....piecť na 180st.C 40 min.

Kapusta: postrúhať na najväčšom+ olej+soľ+trochu cukru...popražiť do svetlohneda.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Syrové praclíky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 1 Palmarin, 15 dk syra, 1 vajíčko, 2 polievkové lyžice smotany, 1 salajka, 1 vajíčko na potieranie, na posypanie rasca alebo mak

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín spracujeme cesto: najprv palmarín rozmrvíme v múke, potom pridáme salajku, nastrúhaný syr, smotanu a vajíčko. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme na papier na pečenie. Potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a posypeme rascou alebo makom, resp. strúhaným syrom, ak máme navyše. Upečieme do zlata.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Zákusok s nevareným krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškota: 4 vajíčka, 150g kryšt. cukor, 1 vanilinový cukor, 125ml olej a 125 ml mlieko, 300g polohr. múky a 1 PDP Krém: 2 vanilkové pudingy Dr. Olé (bez varenia), 2 šľahačkové smotany, 2 malé konzervy mandariniek

POSTUP PRÍPRAVY

Je to obmena torty zatras sa, ale tentoraz v podobe zákusku, a ja som suroviny na krém netriasla v uzatvorenej nádobe, ale len premiešala metličkou.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme všetky suroviny a upečieme. Ked piškota vychladne, pripravíme si krém (lebo ten bude bleskovo hotový). Do nádoby vysypeme pudingy a prilejeme smotany, zároveň miešame metličkou. potom pridáme mandarinky aj so sirupom. Opatrne premiešavame metličkou, za 2-3 minútky krém stuhne a môžeme ho natrieť na piškotu. Dáme na nejaký čas stuhnúť do chladničky, posypeme nastrúhanou čokoladou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 8.5.2014, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Ančovičkové koláčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie lístkového cesta, 1 konzerva/pohárik ančovičkových rezov, 1 vajíčko, sezam/hrubozrnná soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,3-0,4 cm a vykrojíme z neho kolieska (pri formičke s priemerom 5 cm som vykrojila 36 koliesok). Na polovičné množstvo koliesok položíme polovicu ančovičky. Rozhabarkujeme vajíčko a natrieme okraje koliesok. Kladieme vždy dve kolieska na seba a okraje stlačením pomocou vidličky spojíme. Povrch zlepených koliesok potrieme vajíčkom a posypeme sezamom alebo hrubozrnnou soľou. Koláčiky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo len opláchnutý studenou vodou. Pečieme pri teplote 210 C asi 10 až 15 minút na druhej priečke rúry odspodu.
Namiesto ančovičiek môžeme plniť aj sardelovými rezmi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moravské koláče - výborné mäkké cesto



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 30 g droždia, 1 KL cukru, 100 ml mlieka, 120 g tuku, 80 prášk. cukru, 1 vanilkový cukor, 2 žltky, 0,25 l smotany na šľahanie, 500 g polohrubej múky, 1/2 KL soli, 1 vajce na potretie Tvarohová plna: 250 g tučného tvarohu, 1 vajce, 60 g krupicového cukru, 1 vanilkový cukor, 2 PL polohrubej múky, nastrúhaná citronová kôra z 1 citrona, 50 g hrozienok Lekvárová plnka: 100 g slivkového lekváru, 2 PL umu, 1 KL škorice Mrvenička: 40 g polohrubej múky, 30 g krupicového cukru, 30 g tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom v hrnčeku. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Zmäknutý tuk (maslo / Hera / Palmarin) vymiešame varechou s práškovým cukrom, vanilkou a žltkami. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku. Do misy dáme múku, soľ, pridáme vymiešané maslo, kvások a šľahačku. Všetko dobre miesime na hladké cesto aspoň 5 minút a necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min.

Tvaroh zmiešame s vajcom, cukrom, vanilkou, citr. kôrou a pridáme umyté hrozienka. Slivkový lekvár rozmiešame s umom a ochutíme škoricou. Na mrveničku spracujeme spolu všetky suroviny. Vykysnuté cesto znovu premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm. Nakrájame ho na štvorce (asi 25 ks). Do stredu každého štvorca dáme lyžičku tvarohovej plnky a zabalíme. Štvorce vyformujeme do kruhov a kladieme na plech tak, aby spoj cesta bol dole. Do stredu každého koláčika urobíme jamku. Koláčiky potrieme rozšľahaným vajcom a jamky naplníme lekvárovou plnkou. Posypyme mrveničkou alebo ozdobíme celými mandľami a necháme na teplom mieste 15 minút kysnúť. Po nakysutí koláče pečieme v rúre predhriatej na teplotu 180 C asi 20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 20.7.2020, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lahodná tortička z acidka



POTREBNÉ PRÍSADY

Inšpirovali ma podobné recepty tu na mmb a obrázok na obale želatinového stužovača :-) a vznikla z toho táto lahodná tortička rýchla na prípravu: Suroviny na korpus: 2 vajíčka, 70 g prášk. cukru, štipka soli, 100 g HL múky, 1 KL prášku do pečiva, 2 PL oleja, 4 PL teplej vody Na náplň: 1 malinové acidko (alebo s inou príchuťou) - z 950 g balenia som použila zhruba 2/3, 1 šľahačka, 2 PL prášk. cukru, 1 a pol balenia želatínového stužovača za studena Dr. Oetker, 1 balik detské piškoty, malinový (alebo iný) sirup, pikantný džem, maliny alebo čučoriedky alebo ľubovoľné bobuľové ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme piškotu. // myslím, že sa dá kúpiť aj hotová okrúhla piškota pre tých, ktorí na pečenie nemajú dosť času// Moja okrúhla tortová forma má priemer 22 cm, a na to mi stačí piškotový korpus z 2 vajíčok a ešte sa dá aj prepoliť. Celé vajíčka vyšľaháme asi 1 minútu najprv so soľou, potom postupne prisypeme prášk. cukor. šľaháme do peny. pridáme vodu a olej a potom už len metličkou primiešame múku s práškom do pečiva. Formu si vysteliem papierom na pečenie, vylejem doň cesto a dám piecť na asi 20 minút pri 180 C. Radšej odsledujte a vyskúšajte špáradlom.
Po upečení piškotu vyberiem z formy a na podložku ju uložím vrchom nadol, aby sa vyrovnal. nechám vychladnúť a potom ju priečne opatrne prerežem na 2 časti.
Jednu časť uložím nazad do formy. Teraz si idem pripraviť plnku. Najprv si vyšľahám šľahačku s 2 PL prášk. cukru. Potom si želatinu pripravím podľa návodu na obale. Do vačšej nádoby si teda vysypem 1,5 balíčka stužovača (1 bal má 50 g), prilejem 100 ml vody a rýchlo miešam metličkou (pozor, na rozdiel od návodu používam menej vody, len 100 ml na 1,5 bal). Len čo po pár sekundách rozmiešam želatinu, prilievam k nej 2/3 acidka postupne a stále miešam metličkou. Potom primiešam aj šľahačku, ktorá masu nadýcha. Ked sa mi metličkou nedá dobre zmiešať tieto dve hmoty, vezmem si širokú varechu.
Piškotový korpus vo forme natriem hrubšou vrstvou džemu. na to poukladám 1 vrstvu piškot len tak narýchlo "utopených" v malinovom sirupe, aby neboli premočené. Na to vylejeme polovicu acidkovo-šľahačkovej hmoty, na ňu zas vrstvu piškot krátko namočených v sirupe, a zakryjem zvyšnou časťou hmoty. Kto má čerstvé bobuľové ovocie, môže smelo aj to pridať do hmoty. Potom dám na možno 15 min. do chladničky. Druhú polovicu piškoty natriem džemom a uložím na vrch torty (s džemom nahor). na to poukladám bobuľové ovocie a zalejem podľa návodu pripravenou želatinou napr. Dr. Oetker červená extra silná. Dáme stuhnúť do chladničky aspon na 2 hodiny.
Dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bielková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám od svojej tety z Nórska. Táto tortička, ktorú nám upiekla, je fantastická :-)\r\nNa korpus: 6 ks bielkov, 2 ČL octu, 1 ČL maizeny, 4 dl kryšt. cukru.\r\nPlnka: 2 bal. vanilkového pudingu, 7 dl mlieka, 5 PL kryšt. cukru (alebo podľa chuti), 2 šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Pripravíme si bielkový korpus - cukor s bielkami vyšľaháme do peny, zašľaháme ocot a maizenu. Plech vystlieme papierom na pečenie. Sneh vrstvíme do kruhu, pričom lyžicou z bokov naťahujeme dohora, aby sme vytvorili tortičku. Pečieme na 160 C 60 minút. rúru počas tohto času neotvárame. Torta sa nafúkne, ale potom znovu klesne na "normál" :) \r\nPo upečení a vychladnutí naniesieme na korpus uvarený puding a vyšľahanú šľahačku a ovocie.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.8.2012, 23:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 223 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,23 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu