. .. .. .. .. .. .
. .

Pizza ako z pizzerie - RECEPT 54306

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

PIZZA

ID 280250 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Pizza ako z pizzerie


[ recept č. 54306 zo dňa  ]


Pizza ako z pizzerie


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 300g hladkej múky,polovicu droždia, 4,5PL olivového oleja, pol lyžičky kryštálového cukru, pol lyžičky soli, 175ml vlažnej vody.Sugo - konzerva sekaných paradajok, 1 strúčik cesnaku, 1 menšia cibuľa, oregano (nie veľa, len na špičku lyžičky), 1až 2 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku cukru\.Pizza suroviny - paradajky, mozzarella 4 balenia (mne toto množstvo vyhovuje, z cesta vyjdú dve pizze),parmezán, eidam,šampióny,saláma,šunka,cibuľa,brokolica,slanina,kukurica,hrášok - tu sa medze nekladú,može sa pridať čokoľvek, na čo je človek zvyknutý

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto - S cestom sa moc netrápim, ale využívam pekárničku s programom cesto, takže len pridám všetky suroviny v potrebnom poradí a počkám 1,5 hodiny.Sugo - ja si ho pripravujem sám, zatiaľ z konzervovaných paradajok (ale chcem si ho cez leto zavariť z domácich paradajok). Na jemno nakrájam cesnak, cibuľu a aj zavárané paradajky . Cibuľu a cesnak opražím na olivovom oleji, pridám nakrájané paradajky,korenie,cukor,a varím, za občastného miešania neprikryté, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridám trochu oregana a nechám vychladnúťCesto po vykysnutí vyberiem na pomúčenú dosku (hrubou múkou) a rozdelím si na dve približne rovnaké časti.Ja osobne cesto vaľkám, asi na 0,5cm. Potom ho prenesiem na plech, podotláčam do rohov a okrajov, aby boli vyšie. Cesto potom natriem vyhladnutým sugom, a potom poukladám mozzarellu, a všetky suroviny,ktoré chceme mat na pizze.NAkoniec nastúham hodnú vrstvu parmezánu,alebo eidamu a dám do vyhriatej rúry na 275 °C asi na 10 až 12 min. Výsledné cesto je fakt super.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Vykysnuté cesto dáme na plech
Natrieme sugo
Pridáme mozzarellu
Pridáme suroviny podla chuti
Pridáme suroviny podla chuti
Konečný výsledok-dobrú chut


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Hasiči - Pepíček 5-té narozeniny | Pizza ako z pizzerie | Čokoládové srdce... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
adriana s. (oli1208) ID 283296 (9.7.2014, 9:20)
(L) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (puco) ID 5669, mimibazar.sk/tomasmatus (16.5.2014, 17:29)
(Y) Super cesto. (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (6.8.2013, 19:13)
Z 300 g múky vyjdú dva takéto plechy pizze? To je nejký menší rozmer alebo klasický štvorcový plech? Ja robím niečo podobné, síce na obdĺžnikový veľký plech, ale cesto robím z 500 g múky /miešam 3 druhy/. Zdá sa mi to strašne málo 150 g cesta na jednu pizzu.
ODPOVEDAŤ
Kristína R. (rintintin) ID 214554 (6.8.2013, 15:32)
dík za radu,vyskúšam
ODPOVEDAŤ
Kristína R. (rintintin) ID 214554 (12.7.2013, 22:43)
ja robím tiež také cesto,je výborné,ale chcem sa spýtať,ako budete robiť to vlastné sugo,lebo ja som jedno skúšala minulý rok,ale nie je veľmi dobré.
ODPOVEDAŤ
Vladimír J. (dzonyy) ID 280250 (12.7.2013, 23:23)
Sugo budem robiť tak isto ako je tu uvedené, len zavárané paradajky nahradím čerstvými-domácimi, a po uvarení dám sugo sterilizovať. Našiel som aj recept kde idú tieto suroviny : nakrájanú cibuľu, mrkvu, paradajky a stonky zo zeleru na väčšie kúsky,bazalka,maslo, cukor. Skúsim oba recepty, sam som zvedavý, ktorý bude lepší. Sugo sa dá použiť aj do cestovín, ako základ omáčok...
ODPOVEDAŤ
Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (9.7.2013, 18:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu