. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Vladimír J. (dzonyy) ID 280250
Oblasť: Ružomberok
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.7.2013
Naposledy: 8.9.2013 9:45
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 3
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Tuniakový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Konzerva tuniak kúsky, paradajka, paprika, mladá cibuľka, reďkovka, ľadový šalát, olivový olej,

POSTUP PRÍPRAVY

Všetku zeleninu a šalát si nakrájam na malé kúsky (kocky) a pridám do misky spolu s tuniakom a zamiešam, a dochutím olivovým olejom, poprípade citrónom. Jedná sa o rýchli a hlavne zdravý recept, pretože neobsahuje majonézu a vajíčka. U nás v rodine je veľmi obľúbený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.9.2016, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhulový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

Marhule (ríbezle,čerešne,alebo iné ovocie), želírovací cukor (mne sa osvedčil cukor LABETA 4:1), kyselina citrónová, cukor na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme,umyjeme,odkôstkujeme si ovocie, ktoré následne rozmixujeme v mixéri. Zmes pridáme do hrnca so širokým dnom, pridáme želírovací cukor (na 1kg 250g) a za stáleho miešania varíme 2 až 5min. Ak chceme mať sladší džem, pridáme cukor. Pred plnením treba urobiť skúšku, ako džem zhustne - odobrať trochu a dať na tanierik a nechať vychladnúť (urýchlime vložením taniera do chladničky). Ak chceme hustejší džem, pridáme kyselinu citrónovú. Pri ríbezliach, ich najprv umyjem a dám variť aj so stonkami, keď sú mäkké, tak ich prepasírujem cez sitko a potom postupujem, ako je uvedené v postupe (žel.cukor, varenie....) Potom naplním do pohárom a na 5min ich otočím hore dnom. Mám už džem z čerešní,ríbezlí a marhúľ.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

Pizza ako z pizzerie



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 300g hladkej múky,polovicu droždia, 4,5PL olivového oleja, pol lyžičky kryštálového cukru, pol lyžičky soli, 175ml vlažnej vody.Sugo - konzerva sekaných paradajok, 1 strúčik cesnaku, 1 menšia cibuľa, oregano (nie veľa, len na špičku lyžičky), 1až 2 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku cukru\.Pizza suroviny - paradajky, mozzarella 4 balenia (mne toto množstvo vyhovuje, z cesta vyjdú dve pizze),parmezán, eidam,šampióny,saláma,šunka,cibuľa,brokolica,slanina,kukurica,hrášok - tu sa medze nekladú,može sa pridať čokoľvek, na čo je človek zvyknutý

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto - S cestom sa moc netrápim, ale využívam pekárničku s programom cesto, takže len pridám všetky suroviny v potrebnom poradí a počkám 1,5 hodiny.Sugo - ja si ho pripravujem sám, zatiaľ z konzervovaných paradajok (ale chcem si ho cez leto zavariť z domácich paradajok). Na jemno nakrájam cesnak, cibuľu a aj zavárané paradajky . Cibuľu a cesnak opražím na olivovom oleji, pridám nakrájané paradajky,korenie,cukor,a varím, za občastného miešania neprikryté, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridám trochu oregana a nechám vychladnúťCesto po vykysnutí vyberiem na pomúčenú dosku (hrubou múkou) a rozdelím si na dve približne rovnaké časti.Ja osobne cesto vaľkám, asi na 0,5cm. Potom ho prenesiem na plech, podotláčam do rohov a okrajov, aby boli vyšie. Cesto potom natriem vyhladnutým sugom, a potom poukladám mozzarellu, a všetky suroviny,ktoré chceme mat na pizze.NAkoniec nastúham hodnú vrstvu parmezánu,alebo eidamu a dám do vyhriatej rúry na 275 °C asi na 10 až 12 min. Výsledné cesto je fakt super.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 9.7.2014, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu