
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
PIZZA |
Vladimír J. (dzonyy) ID 280250 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Pizza ako z pizzerie[ recept č. 54306 zo dňa 7.7.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 300g hladkej múky,polovicu droždia, 4,5PL olivového oleja, pol lyžičky kryštálového cukru, pol lyžičky soli, 175ml vlažnej vody.Sugo - konzerva sekaných paradajok, 1 strúčik cesnaku, 1 menšia cibuľa, oregano (nie veľa, len na špičku lyžičky), 1až 2 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku cukru\.Pizza suroviny - paradajky, mozzarella 4 balenia (mne toto množstvo vyhovuje, z cesta vyjdú dve pizze),parmezán, eidam,šampióny,saláma,šunka,cibuľa,brokolica,slanina,kukurica,hrášok - tu sa medze nekladú,može sa pridať čokoľvek, na čo je človek zvyknutý POSTUP PRÍPRAVY Cesto - S cestom sa moc netrápim, ale využívam pekárničku s programom cesto, takže len pridám všetky suroviny v potrebnom poradí a počkám 1,5 hodiny.Sugo - ja si ho pripravujem sám, zatiaľ z konzervovaných paradajok (ale chcem si ho cez leto zavariť z domácich paradajok). Na jemno nakrájam cesnak, cibuľu a aj zavárané paradajky . Cibuľu a cesnak opražím na olivovom oleji, pridám nakrájané paradajky,korenie,cukor,a varím, za občastného miešania neprikryté, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridám trochu oregana a nechám vychladnúťCesto po vykysnutí vyberiem na pomúčenú dosku (hrubou múkou) a rozdelím si na dve približne rovnaké časti.Ja osobne cesto vaľkám, asi na 0,5cm. Potom ho prenesiem na plech, podotláčam do rohov a okrajov, aby boli vyšie. Cesto potom natriem vyhladnutým sugom, a potom poukladám mozzarellu, a všetky suroviny,ktoré chceme mat na pizze.NAkoniec nastúham hodnú vrstvu parmezánu,alebo eidamu a dám do vyhriatej rúry na 275 °C asi na 10 až 12 min. Výsledné cesto je fakt super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Vykysnuté cesto dáme na plech ![]() Natrieme sugo ![]() Pridáme mozzarellu ![]() Pridáme suroviny podla chuti ![]() Pridáme suroviny podla chuti ![]() Konečný výsledok-dobrú chut OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
adriana s. (oli1208) ID 283296 (9.7.2014, 9:20) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana F. (puco) ID 5669, mimibazar.sk/tomasmatus (16.5.2014, 17:29) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (6.8.2013, 19:13) |
Z 300 g múky vyjdú dva takéto plechy pizze? To je nejký menší rozmer alebo klasický štvorcový plech? Ja robím niečo podobné, síce na obdĺžnikový veľký plech, ale cesto robím z 500 g múky /miešam 3 druhy/. Zdá sa mi to strašne málo 150 g cesta na jednu pizzu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína R. (rintintin) ID 214554 (6.8.2013, 15:32) |
dík za radu,vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína R. (rintintin) ID 214554 (12.7.2013, 22:43) |
ja robím tiež také cesto,je výborné,ale chcem sa spýtať,ako budete robiť to vlastné sugo,lebo ja som jedno skúšala minulý rok,ale nie je veľmi dobré. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Vladimír J. (dzonyy) ID 280250 (12.7.2013, 23:23) |
Sugo budem robiť tak isto ako je tu uvedené, len zavárané paradajky nahradím čerstvými-domácimi, a po uvarení dám sugo sterilizovať. Našiel som aj recept kde idú tieto suroviny : nakrájanú cibuľu, mrkvu, paradajky a stonky zo zeleru na väčšie kúsky,bazalka,maslo, cukor. Skúsim oba recepty, sam som zvedavý, ktorý bude lepší. Sugo sa dá použiť aj do cestovín, ako základ omáčok... | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Miroslava M. (MiraM) ID 50788, mimibazar.sk/miram (9.7.2013, 18:26) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |