končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Oľga J. (OLIUSKA) ID 124458 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KREHKÝ JABLKOVÝ ZÁVIN[ recept č. 45982 zo dňa 11.2.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 300g hladká múka, 250g maslo alebo smetol, 2 vajcia, 2 PL práškový cukor, 2ČL ocot, štipka soli,600g očistených nastrúhaných jabĺk, 50g hrozienka, 2ČL škorica, 50g mletých (posekaných) orechov, mlieko na potretie závinu, tuk na vymastenie plechu, práškový a vanil. cukor na posypanie. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, cukru, masla, vajec, soli a octu vypracujeme cesto, ktoré dáme na cca 20 minút do chladničky. Medzi tým si očistíme a postrúhame jablká, do ktorých pridáme hrozienka, škoricu, orechy a pomiešame. Cesto z chladničky rozdelíme na dve polovice a z každej na pomúčenej doske vyvaľkáme plát. Jablkovú plnku navrstvíme na cesto a stočíme do závinu. Vrch potrieme mliekom a ešte môžete posypať orechami. Pečieme vo vyhriatej rúre 180 stupňov. Po upečení záviny pocukrujeme a hlavne krájajte to PILNÍKOVÝM nožíkom! |