. .. .. .. .. .. .
. .

Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík - RECEPT 37056

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 174273 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík


[ recept č. 37056 zo dňa  ]


Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík


POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej celozrnnej múky, 250g hladkej špaldovej celozrnnej múky, 3 PL Olivového oleja, 20g kvasníc, 2,5 ČL soli, 1,5 ČL korenia na chlebík z DM, 3 PL drvených ľanových semienok, 3 PL sezamových semienok, 3 PL lúpanej slnečnice, 500 - 550 ml vlažnej vody , 1/2 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

* Múku, soľ, semienka a korenie zmiešame v miske * Doprostred misky spravíme priehlbinku do ktorej rozdrobíme kvasnice, nasypeme 1/2 ČL cukru a nalejeme 500 ml vody * Počkáme až sa kvasnice rozpustia, pridáme olej a začneme miesiť (ak je zmes príliš tuhá prilievame postupne zbytok 50 ml vody) * Robotko cesto pri najpomalšej rýchlosti krásne vymiesi za cca 10 minút * Cesto odlepíme od stien misky a tieto natrieme mašlovačkou olivovým olejom * Vršok cesta v miske poprášime múkou a necháme prikryté utierkou kysnúť 45 - 60 minút (podľa teploty ktorá je v miestnosti) * Po zdvojnásobení objemu cesto z misky vyberieme, vzájomne prekladáme a prehýbame, tak aby sa zase zmenšilo na pôvodnú veľkosť * Povrch nádoby v ktorej budeme chlebík piecť vymažeme masťou, vložíme do nej cesto a necháme kysnúť, tentoraz 35 - 45 minút (ja používam 2,5l oválny pekáčik z jenského skla) * Rúru vyhrejeme na 220 st. C a na spodok umiestnime starý plech alebo plechový hrnček s práve zovretou vodou (3 - 5 dl) * Po dokysnutí vložíme chlebík doprostred rúry a pečieme bez otvárania 25 minút na 220 st. * Potom rúru otvoríme, hrnček alebo plech s vodou vyberieme, mriežku s chlebíkom preložíme do spodnej časti rúry, navrch chlebíka dáme alobal aby sa nám náhodou neprichytil a pečieme tentoraz na 200 st. cca 30 minút * upečenosť si môžeme overiť ihlicou * po upečení chlebík vyberieme, ešte teplý jemne potrieme olivovým olejom, alebo masťou a necháme voľne chladnúť * časy pečenia sú prispôsobené mojej rúre, ktorá pečie slabšie, takže je dobré to na prvý krát sledovať a prípadne si ich skrátiť
<< slana na 50 | Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík | Dievčatko s mackom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alžbeta B. (babetka) ID 159230 (21.2.2011, 19:36)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (21.2.2011, 21:07)
(L) (radost) (hello)
ODPOVEDAŤ
zuzana b. (Langley) ID 128110 (10.2.2011, 0:05)
(Y) (Y) (Y) krasny, tie semienka ma v nom lakaju
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (11.2.2011, 11:52)
Ďakujem Zuzka (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta Š. (miminnka) ID 130186 (9.2.2011, 19:01)
(clamp) (clamp) chlebík je nádherný, musím už konečne aj ja nejaký vyskúšať upiecť, tento receptík vyzerá zaujímavo (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 19:44)
Ďakujem Ivetka (L) hlavne je to jednoduchý recept a asi sa nedá ani pokaziť, keďže som na ňom trénovala a mal úspech od prvého pokusu (clamp)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (8.2.2011, 21:29)
Zlatka, chlebík máš ukážkový, len zahryznuť, tiež si miešame podobný chlebík, je vynikajúci! (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 10:05)
Ďakujem Darinka (L) Odkedy papáme len domáci chlebík, spotreba nám tak o polovicu vzrástla a hneď po dopečení zmiznú všetky pätky, údajne z ušľachtilého dôvodu, že sa nedajú natierať na desiatu ,-)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (8.2.2011, 14:02)
|:o) |:o)krásny |:o) |:o)tiež si doma pečiem chlieb aj žemličky či rožteky,bagety |:o)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 10:02)
Rožtekov a bagetiek sa zatiaľ trošku bojím, keďže nemám pekáreň a ani formičky, ale výhľadovo ich určite skúsim (Y)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.2.2011, 10:29)
ja nemam tiez pekaren ani formičky neboj aj rukou spravíš
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (9.2.2011, 19:47)
To tvarovanie rukou ako problém nevidím, skôr sa bojím, že keď sa netrafím cestom tak sa mi to porozlieva na cestové placky :^)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (9.2.2011, 20:40)
to uvidis ci drží tvar ked tak pridáš múku a placky nebudu urcite lebo ti to nakysne :-)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (8.2.2011, 0:05)
(Y) (Y) (Y) (Y)super,určite vyskúšam...Mám teraz obdobie pečenia chleba ,-),tak skúšam.. :-)
ODPOVEDAŤ
Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 (8.2.2011, 14:00)
(L) ja tiež a asi ma to tak rýchlo nepustí, keď to cesto tak krásne spolupracuje (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu