. .. .. .. .. .. .
. .

domáci celozrnný chlieb so semienkami - RECEPT 36210

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 80421 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)


domáci celozrnný chlieb so semienkami


[ recept č. 36210 zo dňa  ]


domáci celozrnný chlieb so semienkami


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si suroviny
Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo.
Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste.
Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme.
Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry.
Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...
Dobrú chuť!
Ešte pridávam foto rezu, ale nebuďte takí nedočkaví ako ja, potom sa bude chlebík "šúlať"....trpezlivosť ruže prináša:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zmrzlinky | domáci celozrnný chlieb so semienkami | Morska panna >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Monika D. (monulik88) ID 189991 (13.9.2022, 17:38)
Môžem sa spýtať v recepte je písané 2×hrsť ovsených vlociek toľko tam treba dat ? Ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (14.3.2014, 9:15)
vyzerá super ... ako dlho ho treba piecť a na koľko stupňov ?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina J. (katka1979J) ID 43972 (13.3.2014, 21:54)
Výborný ....pred chvilkou som si z neho odrezala ...môžem vrelo odporučať (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (14.3.2014, 9:16)
... ako dlho sa pečie tento chlebík a na koľko stupňov (v klasickej rúre) ?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika T. (monulikt) ID 202479 (16.10.2012, 11:26)
Chlebik vyzera uplne uzasne, naozaj aj cesto sa dobre spracovalo :) Len mne ostal akosi moc tvrdy... ale budem skusat znovu, mozno nabuduce vyjde lepsie :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.10.2012, 21:44)
Monika,
nie všetko vyjde na prvýkrát, určite vychytáš muchy. niekedy záleží od múky, droždia, rúry, doby kysnutia alebo nezabudla si chlebík potrieť slanou vodou? držím palce a ďakujem, že si vyskúšala (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika T. (monulikt) ID 202479 (17.10.2012, 12:20)
Potierala som poriadne.... ale ako pises zalezi o od mnohych veci, v kazdom pripade sa mi recept velmi paci a budem skusat kym nevyjde ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 (29.9.2012, 20:31)
neskutočne chutný chlebík (L), dobre sa pracuje s cestom, výborný recept aj pre úplných začiatočníkov (clamp)...ďakujem za recept (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (13.10.2012, 19:03)
Evka, teší ma to veeeľmi, ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarína L. (niKa211) ID 196126 (7.7.2012, 15:34)
Je to super chlebík,ktorý robím už pomaly každý druhý deň. Je chuťovo výborný a vydrží oveľa dlhšie čerstvý ako z obchodu. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (22.7.2012, 18:24)
Katka,
tak si ma potešila :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (zuzulik2125) ID 50170 (10.4.2012, 21:00)
Super chlebiiiik mnamky.... (clamp) a velmi jednoduchy receptik..... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (12.4.2012, 19:47)
ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
melania l. (lararuby) ID 130989 (17.1.2012, 6:53)
tiež občas robievam,len dávam viac druhov múky aj semiačok http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=33688&user=130989,máš ho krásne vypečený |:o) |:o) |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika M. (monci81) ID 46679 (12.1.2012, 20:26)
ahoj,chcem skúsiť tvoj recept,ale chcem sa opýtať,ked chcem dať klasické droždie mám zarobiť kvások,alebo ho najskôr rozmrviť so suchými surovinami?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (15.1.2012, 21:16)
Monika,
asi odpovedám neskoro, ale až teraz som si všimla...tak ak si nevyskúšala, tak len toľko, že z čerstvého droždia sa robí kvások. Dúfam, že sa chlebík vydaril a chutil (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika M. (monci81) ID 46679 (16.1.2012, 6:52)
no,aj som myslela,ale neurobila som ho.asi preto zostal padnutý.ale chuťovo bol výborný,takže najbližší pokus sú žemličky (pravdepodobne už dnes ,-) )
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.1.2012, 22:16)
Monika,
tak držím palce, aby druhý pokus bol super (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva K. (evik evik) ID 62536 (3.9.2011, 10:10)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
martina a. (fatinka) ID 97732 (3.9.2011, 9:55)
perfektny chlebik syty,mne stacil jeden krajcek (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.8.2011, 21:03)
(Y) vyzera genialne (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
denisa p. (pochyla) ID 45874 (8.8.2011, 14:35)
Pred chvilou som upiekla tento chlebik, je super. Ma iba jedinu chybicku - zarezy, ktore som urobila na vrchu, pocas pecenia zmizli... chutovo je ale vyborny, dakujem za recept. denisa
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (21.8.2011, 20:24)
za málo (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
katarina s. (kassa) ID 9569, mimibazar.sk/kassa (10.3.2011, 20:57)
Dnes som ho robila je vynikajuci (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (11.3.2011, 22:42)
Katka,
to ma nesmierne teší,že chlebík chutil (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (8.3.2011, 13:05)
Ludka, asi kolko vody dávaš |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (9.3.2011, 20:14)
Majka,
neviem, či nepíšem neskoro, ale pravdu povediac neviem koľko vody dávam, proste ja to už robím od oka, aby sa mi s cestom pracovalo dobre, lebo niekedy dám viac vločiek, tie popijú viac vody ako múka, tak naozaj to závisí od "materiálu". Ale myslím, že vždy je to cca300-400ml *-)
dúfam,že sa chlebík vydarí a bude chutiť
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Mária K. (Dadka) ID 61, mimibazar.sk/dadka (10.3.2011, 10:38)
Ľudka ďakujem za odpoved (L) dneska vyskušam receptík ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina M. (matami) ID 128343 (3.3.2011, 12:38)
Chlebík vyzerá úžasne, dostala som naň obrovskú chuť (zajic) a tak už je zamiesené :-). Ešte sa však chcem spýtať, či je potrebné po vykysnutí cesta a vytvarovaní ho nechať chvíľu stáť, alebo rovno šupnúť do rúry a piecť? ...treba dať na spodok do rúry hrnček s vodou? ...a ako dlho sa zhruba pečie?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (3.3.2011, 19:54)
Matka,
asi pisem neskoro :-S, ale dufam,ze chlebik sa vydaril a bol na (Y) (Y)
neviem, aku ruru doma mate, ja mam teplovzdusnu,tak som vodu nedavala, mozno v plynovej by bolo treba, ale zas sa potiera slanou vodou,tak by mal od nej zmaknut. Dakujem,ze ste si vybrali tento receptik (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina M. (matami) ID 128343 (8.3.2011, 8:20)
Ľudka, chlebík bol výborný, krásne sa mi upiekol (Y) ...tiež mám teplovzdušnú rúru, dala som pre istotu aj hrnček s vodou. Nemám veľké skúsenosti s pečením chleba, tak skúšam, čo a ako. Pri akej teplote si ho piekla?
Veľmi nám (zajic), spravím ho aj najbližšie ...vďaka za super receptík (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (8.3.2011, 12:45)
Maťka,
tak to ma veľmi teší, že vám chutil :-) ja vacsinou pečiem tak na 170°C, robila som z tohto cesta aj žemličky aj rožky a tiež sú super (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana T. (Jasminne@Nellka) ID 14606 (14.1.2011, 15:48)
(Y) (Y) (Y) vyzerá mňamkovo (D) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Tatiana H. (Tanja75) ID 150643 (14.1.2011, 15:13)
chlebík vyzerá super....mám otázku: mlžem miesto chleba spraviť žemličky?....neskúšal niekto?
moja malá zbožňuje také celozrné žemličky
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 16:47)
Tanja,
samozrejem ze zemlicky tiez, lebo rozky sa daju robit...potom prosim (P)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (16.1.2011, 8:45)
Tanja,
aby som sa sama presvedcila,ci sa daju robit zemlicky,tak som ich vcera urobila aj ja a nestihla som ani odfotit a boli fuc :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľubica Z. (VIKYNA) ID 3831, mimibazar.sk/vikyna (14.1.2011, 11:31)
super receptík, už dlhšie sa chystám vyskúšať upiecť chlebík a keďže nemám pekáreň tak mi padol super do rany (Y) (clamp) (clamp) ešte sa chcem spýtať pri akej teplote a stupňov je najlebšie piecť *-) ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 14:55)
Lubka,
ja som chlebik piekla na 150-175 `C ale mam teplovzdusnu, pre istotu skusam spajlou,ci sa oblepi cesto alebo nie, ked nie je hotovo :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva F. (Evafolo) ID 92496 (14.1.2011, 8:13)
Akú celozrnnú ražnú alebo pšeničnú? Ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 (14.1.2011, 14:57)
Evka,
ja som pouzila psenicnu celozrnnu strednu mukumlyn Pohronsky Ruskov...dufam,ze sa vydari (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 27 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu