Martina R. (MR.13) ID 7284 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)
Plnený °°Točený medovník°° (fajn recept)
[ recept č. 15914 zo dňa 5.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g tuku (hera a pod..), 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých alebo podrvených klinčekov.
a ešte: slivkový lekvár, sušené hrozienka, mleté alebo sekané orechy
POSTUP PRÍPRAVY
Je síce leto, ale práve sa chystám upiecť tento medovníkový závin švagrinke na cestu do Chorvátska, lebo je trvanlivý, mäkučký a garantujem, že aj ten posledný kúsoček závinu je vynikajúci a neostane po ňom ani omrvinka. Čiže ho pribalíme na cestu a hor sa na cesty !!!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
všetky ingredience na medovník vložíme do mixéra a necháme vypracovať cesto. Čiže opakovanie je matka múdrosti: 600g hladkej múky, 4 celé vajíčka, 4 lyžice medu, 100g hery, 250g práškového cukru, 1 lyžica sódy bikarbóny, 1 lyžica mletej škorice, trocha mletých klinčekov |
|
tak vyzerá spracovné cesto.. Cesto necháme cez noc v chladničke... |
|
Na druhý deň ho vyformujeme približne do takéhoto tvaru, tak aby.... |
|
sa dal rozdeliť na tri časti. Ak chcete menšie medovníčky, treba cesto rozdeliť na 4 časti |
|
vyvaľkáme jeden diel, potrieme ho slivkovým lekvárom (ten je najlepší), čím viac lekváru tým lepšie.. |
|
posypeme mletými orechami alebo sekanými... |
|
pridáme hrozienka |
|
stočíme do závinu.. |
|
tu sú všetky tri, už natreté zmesou vajíčka a mlieka, pripravené na pečenie. Pri pečení sa trochu pozastavím. Pečie sa v pomaly, ja ho pečiem v teplovzdušnej rúre na 175°C asi 3/4 hodiny. V polovice pečenia teplotu znížim na 165°C a obrátim plech. |
|
upečený medovník |
|
prierez ešte raz |
|
už na tácke.. Medovník je dobré nechať poriadne vychladnúť.. Potom sa dá perfektne nakrájať.. a krájať a krájať, lebo bude toho dosť :-) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
gabika c. (mci) ID 16330, mimibazar.sk/mci (29.4.2014, 9:00) |
vynikajúci nenáročný a hlavne trvanlivý ( ak sa hneď nezje ) , skvelý recept, odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
| marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (11.10.2013, 20:43) |
Aj ja som ho robila dnes večer, pre deti na zajtra do Košic |
ODPOVEDAŤ |
Jana I. (žiža33) ID 12373 (11.10.2013, 9:42) |
Ďakujem Martinka za fantastický recept, včera som piekla odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (7.10.2013, 21:03) |
Práve upečený a naozaj vynikajúci... |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (29.9.2013, 2:41) |
Skvelý receptík ja dávam lekvár sekané orechy a čokoládu |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (zumma) ID 214481 (28.9.2013, 23:17) |
... poznám tento recept, a môžem ho len odporučiť ... je výbornýýý, ja okrem hrozienok a orechov dávam napr. aj sušené brusnice, kandizovanú pomarančovú a citrónovú kôr (tá urobí veeeľmi dobrú chuť) ... ďakujem za pripomenutie, veruže upečiem aj ja, už teraz cítim tú vôňu ))) |
ODPOVEDAŤ |
| Jana M. (Nanca) ID 55023, mimibazar.sk/nanca (28.9.2013, 22:44) |
Vyyyborny, vynikajuuuci, uuuzasny medovnik. Doporucujem kazdemu. Velka mnamka |
ODPOVEDAŤ |
Erika j. (erikaPN3) ID 258622 (21.12.2012, 22:10) |
ja som ho práve dnes robila,hned sa jeden zjedol.asi budem musiet urobit dalsi:P |
ODPOVEDAŤ |
Lenka J. (rikia) ID 233807 (20.4.2012, 13:06) |
Musi cesto stat cez noc v chladnicke?chcela som ho dnes upiect,ale az teraz som si vsimla,ze musi postat cesto |
ODPOVEDAŤ |
| | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (20.4.2012, 13:51) |
Ahoj Lenka, stačí ak necháš cesto postáť 3h...ja to mám tak v recepte... ...tak sa smelo daj do pečenia, určite to stíhaš...určite neoľutuješ, lebo tento medovník je fantastický |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana H. (Kučera) ID 47767 (29.1.2011, 15:44) |
Dnes som piekla a bol . Vôňa sa šírila celým bytom a každý sa pýtal. čo nám to tu tak pekne vonia . Ďakujem za super recept . |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (23.9.2010, 9:28) |
už som sa dlho chystala a včera som ho upiekla, je naozaj fantastický, ja také medovníkové môžem hocikedy. hádam dnes aj odfotím, keď dobijem baterky. akurát sa chcem spýtať, či má byť cesto také krehké, trochu sa mi trhalo. A vyrástlo mi to na celý plech až sa mi trochu spojili, tak neviem, či nemám veľkú lyžicu na tú sódu . ale to sú len také detaily, na Vianoce isto robím zas . ďakujem za naozaj fajn recept |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (13.9.2010, 15:24) |
teraz, par mesiacov pred Vianocami vyskusam aspon s polovicnej davky. Uz sa neviem dockat |
ODPOVEDAŤ |
zlata d. (luculik97) ID 131193 (17.5.2010, 12:21) |
tento medovník som robila včera a je fakt super nemá chybu , len ozaj tam treba viac toho lekváru a potom je |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (25.7.2010, 22:40) |
pánabeka, Zlatka, však je idem za týždeň na dovolenku, musím ho upiecť práve som si spomenula, ďakujem a papa |
ODPOVEDAŤ |
| Želka G. (dzaja26) ID 80145 (5.2.2010, 20:16) |
Tiež ho roky robievam, dávam ešte sekanú čokoládu, to je mňamka tieto Vianoce som naň akosi pozabudla |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179 (18.12.2009, 14:33) |
Ejha, vyzerá to mňamkovo Vyskúšam v nedeľu |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (18.12.2009, 14:27) |
Ďakujem, Zuzi a vyskúšaj !!!!!! sú super, krásne Vianoce, a šťastný Nový rok !!! |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (15.12.2009, 18:02) |
..prave sa pecie.. zo vsetkych rolad, co som upiekla, mi tato chuti najviac.. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (15.12.2009, 22:26) |
Krásne Vianoce a šťastný Nový rok prajem PS: Aj ja zbožňujem túto roládu, ale musím sa krotiť, lebo mi potom niet rady papá |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (30.8.2009, 23:49) |
..vyskuusanee..vyyborneee!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (16.9.2009, 14:24) |
to ma veľmi teší !!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (25.7.2009, 13:51) |
Aj ja mám vyskúšaný tento recept, je to veľmi dobrá roláda, ja ju plním rôznym sušeným ovocím plus nasekaná čokoláda. Prvýkrát som si zle prečítala recept a zmiešala som džem so sušeným ovocím, potom som sa pekne natrápila, kým som ju ako tak natrela. Ale chutila, synom som ju robila, keď šli na lyžiarsky a veru dobrý nápad urobiť si ju na dovolenku. |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina R. (MR.13) ID 7284 (26.7.2009, 16:58) |
Darinka, ďakujem za výborný tip... Dať do toho nasekanú čokoládu a povedzme sušené slivky Mňam, ináč to ani neurobím, už teraz sa teším...papa |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 24 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |