. .. .. .. .. .. .
. .

mäkké medovníky - RECEPT 50766

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 48024 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 218 návštěvníkov)


mäkké medovníky


[ recept č. 50766 zo dňa  ]


mäkké medovníky


POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, 24 g škoricového cukru a štipka perníkového korenia (to perníkové korenie nemusí byť).

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, škoricový cukor a perník.korenie. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu, ideálne je do 24 hodín). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v hrnci si roztopíme palmarín, cukor, med a vodu
po vychladnuti pridáme múku, sódu bicarbónu, vajíčka, 24 g škoricového cukru a štipku perníkového korenia - nemusí byť. Vezmeme mixér a všetko zmiešame.
takto vymixované cesto (bude riedšie) dáme na 1 hodinu do chladničky
na pomúčenú dosku vyberieme (rukou) cesto. Ja ho rozdeľujem na polovicu, lebo je toho veľa. Najskôr spracujem jednu dávku cesta a potom tú druhú (ktorú zatiaľ dávam naspäť do chladničky, aby cesto nezmäklo).
cesto vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na pomastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, nie viac ako 10 minút, lebo sú potom tvrdé.
Po upečení HNEĎ potierame rozšľahaným vajíčkom.
moji pomocníci :-)
spolu sme upiekli 160 medovníkov.
náš adventný veniec
detailnejší záber adventného venca


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Futbalová lopta bezlepková | mäkké medovníky | Guláš Hokkaido - fantastický ♥ ♥ ♥ >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (11.4.2017, 11:00)
najlešie medovníčky aké som kedy robila, dakujem za super recept (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam P. (Mimi.p) ID 9947 (13.12.2016, 6:50)
Ahoj omylom som dala iba 60g múky a večer som vložila cesto do chladu. Môžem teraz rano pridať zvyšnú múku? Alebo urobiť nové cesto?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2016, 11:21)
Zdravím. Toto sa raz prihodilo aj mne, že som dala menej múky. Prišla som na to však až vtedy, keď som váľkala cesto. Ja som už viac múky nepridávala, avšak s cestom sa mi podstatne horšie robilo, stále sa mi lepilo na ruky, vykrajovačky a na valček. pri pečení sa mi medovníky trošku "rozliali", a nemali také pekné tvary, ale zato manželovi chutili viac, ako keď dodržujem presnú receptúru. :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (23.12.2015, 20:33)
(pernicek) napečené aj tento rok ^o) prajeme všetko dobré (banky) (andel)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.12.2015, 14:41)
a ide sa na ne (pernicek) (pernicek) (pernicek) (objimam)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eva t. (mimi1968) ID 114154 (12.12.2015, 16:41)
(Y) (banky) (stromecek) (andel) (banky) (andel) (andel) (andel) (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Daniela R. (Dendarav) ID 267218 (12.12.2015, 14:35)
(Y)dakujem konečne lahodne makke medovníčky
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna J. (andula098) ID 73898 (11.12.2015, 19:58)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Silvia T. (silvia te) ID 142700 (16.12.2014, 19:54)
receptik prave skusame-dcerka mi pomaha...dakujem za tip! (child6) (child6) (child1) krasne (stromecek) prajem!
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana D. (Zuzu309) ID 123993, mimibazar.sk/zuzu309 (1.12.2014, 14:22)
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) vyborny vyborny recept, prave vcera som podla neho piekla medovnicky, a mozem potvrdit, ze su makkulinkeeee! ,-) ,-) ,-) Dakujem za tento receptik, u mna naj naj naj medovnicky (pernicek) (pernicek) (pernicek) (L) (L) (L) Zuzana
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (30.11.2014, 20:19)
(Y) tieto skúsim tento rok |:o) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (6.12.2014, 18:01)
hotovo |:o) |:o) |:o) krásne, mäkké, voňavé (pernicek) (pernicek) robila som ich také tučnučké ,-) nech je to raz dva (smich) a super (kolednici) ďakujem

(F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (30.11.2014, 19:22)
Tohle jsou ty nejlepší perníčky jaké jsem kdy dělala, už mám opsané ve svém sešitě a budu dělávat, díky |:o) (F) |:o) (F) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka K. (slavenka83) ID 180340 (25.11.2014, 20:50)
najlpesie medovnicky na svete!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (22.12.2013, 18:14)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dušana K. (dudus16) ID 270616 (22.12.2013, 16:49)
Medovníky práve dopečené podľa vášho receptu a sú parádne. Určite ostanem verná tomuto receptu. (Y) (Y) (Y) (pernicek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
petra z. (pepppe) ID 139804 (17.12.2013, 13:02)
(Y) (Y) (Y) Paradne a hlavne makučke (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (18.12.2013, 9:08)
(clamp) (banky) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Petra M. (pminky) ID 147116 (15.12.2013, 11:14)
Dobrý deň. Chcem sa opýtať koľko môže byť lyžíc , 150dkg medu?? Ďakujem.
Dnes ideme na to ,)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (16.12.2013, 8:35)
zrejme už neskoro reagujem na váš dotaz, ale nepomohla by som vám, lebo ja všetko vážim na digitálnej váhe. Medovníky sa vydarili?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (14.12.2013, 15:19)
Zdravím,

chcela by som sa spýtať či je možné heru/palmarín nahradiť aj maslom?

Ďakujem :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:16)
ani ja, ani nikto z mojich známych nemá vyskúšané pečenie medovníkov s maslom. netuším, či po použití masla ostanú tiež mäkké.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (14.12.2013, 15:21)
Teraz som si všimla odpoveď na moju otázku na druhej strane ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabriela K. (carodejnica7) ID 106295 (13.12.2013, 0:41)
Dobrý večer, môžem nahradiť sódu bikarbonu a koreniny, práškom do pečiva učeným pre perníky? Vďaka.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (13.12.2013, 17:32)
ešte som neskúšala piecť tieto medovníky s práškom do pečiva, ale sóda tam nahrádza prášok do pečiva, takže teoreticky by to malo vyjsť. ale ako vravím, vyskúšané to nemám.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina A. (paptynka) ID 44544, mimibazar.sk/paptynka (12.12.2013, 22:50)
a kolko cca tej škorice a klinčekov tam mam dať?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (13.12.2013, 17:30)
ja osobne klinčeky dávam len 2 ks a poriadne ich rozmliaždim, lebo ich môj synátor nemá rád, tak preto len 2 a čo sa týka škorice dávam asi 1 čajovú lyžičku a niekedy tam šupnem aj celý sáčok škoricového cukru a aj 1 čajovú lyžičku perníkového korenia - ale to nemusí byť.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina A. (paptynka) ID 44544, mimibazar.sk/paptynka (15.12.2013, 10:47)
vďaka, idem na to (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
eva t. (mimi1968) ID 114154 (11.12.2013, 18:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:43)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu