. .. .. .. .. .. .
. .

mäkké medovníky - RECEPT 50766

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 48024 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 217 návštěvníkov)


mäkké medovníky


[ recept č. 50766 zo dňa  ]


mäkké medovníky


POTREBNÉ PRÍSADY

25 dkg palmarín, 15 dkg medu, 20 dkg prask. cukor, 1 dcl vody, 60 dkg hladkej muky, 2 cele vajcia, 2 cajove lyzicky sody bicarbody, mleta skorica, klinceky

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci roztopíme: 25 dkg palmarínu, 15 dkg medu, 20 dkg prášk. cukru a 1 dcl vody. Do vychladnutej masy (rovno do hrnca) pridáme: 60 dkg hladkej múky, 2 celé vajcia, 2 čajové lyžičky sódy bicarbódy, mletú škoricu, klinčeky. Vezmeme ručný mixér a všetko pekne zmiešame, na chvíľu dáme do chladničky (ja dávam na 1 hodinu). Plech na pečenie trošku natieram palmarínom alebo obyčajným maslom. Medovniky pečieme maximalne 10 minút (nie dlhšie, lebo budú tvrdé ! ) pri teplote 180 stupňov. Po upečené (rovno z rúry) HNEĎ potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Medovníky sú mäkkučné a s cestom sa veľmi dobre pracuje.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

v hrnci si roztopíme palmarín, cukor, med a vodu
po vychladnuti pridáme múku, sódu bicarbónu, vajíčka, škoricu a klinčeky. Vezmeme mixér a všetko zmiešame.
takto vymixované cesto (bude riedšie) dáme na 1 hodinu do chladničky
na pomúčenú dosku vyberieme (rukou) cesto. Ja ho rozdeľujem na polovicu, lebo je toho veľa. Najskôr spracujem jednu dávku cesta a potom tú druhú (ktorú zatiaľ dávam naspäť do chladničky, aby cesto nezmäklo).
cesto vyvaľkáme, vykrajujeme medovníčky a ukladáme na pomastený plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, nie viac ako 10 minút, lebo sú potom tvrdé.
Po upečení HNEĎ potierame rozšľahaným vajíčkom.
moji pomocníci :-)
spolu sme upiekli 160 medovníkov.
náš adventný veniec
detailnejší záber adventného venca


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Futbalová lopta bezlepková | mäkké medovníky | Guláš Hokkaido - fantastický ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Emilia B. (eemily) ID 53635, mimibazar.sk/eemily (11.4.2017, 11:00)
najlešie medovníčky aké som kedy robila, dakujem za super recept (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miriam P. (Mimi.p) ID 9947 (13.12.2016, 6:50)
Ahoj omylom som dala iba 60g múky a večer som vložila cesto do chladu. Môžem teraz rano pridať zvyšnú múku? Alebo urobiť nové cesto?
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2016, 11:21)
Zdravím. Toto sa raz prihodilo aj mne, že som dala menej múky. Prišla som na to však až vtedy, keď som váľkala cesto. Ja som už viac múky nepridávala, avšak s cestom sa mi podstatne horšie robilo, stále sa mi lepilo na ruky, vykrajovačky a na valček. pri pečení sa mi medovníky trošku "rozliali", a nemali také pekné tvary, ale zato manželovi chutili viac, ako keď dodržujem presnú receptúru. :-)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (23.12.2015, 20:33)
(pernicek) napečené aj tento rok ^o) prajeme všetko dobré (banky) (andel)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (13.12.2015, 14:41)
a ide sa na ne (pernicek) (pernicek) (pernicek) (objimam)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (12.12.2015, 16:41)
(Y) (banky) (stromecek) (andel) (banky) (andel) (andel) (andel) (banky) (banky) (banky)
ODPOVEDAŤ
Daniela R. (Dendarav) ID 267218 (12.12.2015, 14:35)
(Y)dakujem konečne lahodne makke medovníčky
ODPOVEDAŤ
Anna J. (andula098) ID 73898 (11.12.2015, 19:58)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Silvia T. (silvia te) ID 142700 (16.12.2014, 19:54)
receptik prave skusame-dcerka mi pomaha...dakujem za tip! (child6) (child6) (child1) krasne (stromecek) prajem!
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (Zuzu309) ID 123993, mimibazar.sk/zuzu309 (1.12.2014, 14:22)
(Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) vyborny vyborny recept, prave vcera som podla neho piekla medovnicky, a mozem potvrdit, ze su makkulinkeeee! ,-) ,-) ,-) Dakujem za tento receptik, u mna naj naj naj medovnicky (pernicek) (pernicek) (pernicek) (L) (L) (L) Zuzana
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (30.11.2014, 20:19)
(Y) tieto skúsim tento rok |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (6.12.2014, 18:01)
hotovo |:o) |:o) |:o) krásne, mäkké, voňavé (pernicek) (pernicek) robila som ich také tučnučké ,-) nech je to raz dva (smich) a super (kolednici) ďakujem

(F)
ODPOVEDAŤ
Jitka A. (Jitkaa) ID 46769 (30.11.2014, 19:22)
Tohle jsou ty nejlepší perníčky jaké jsem kdy dělala, už mám opsané ve svém sešitě a budu dělávat, díky |:o) (F) |:o) (F) |:o)
ODPOVEDAŤ
Slavka K. (slavenka83) ID 180340 (25.11.2014, 20:50)
najlpesie medovnicky na svete!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (22.12.2013, 18:14)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Dušana K. (dudus16) ID 270616 (22.12.2013, 16:49)
Medovníky práve dopečené podľa vášho receptu a sú parádne. Určite ostanem verná tomuto receptu. (Y) (Y) (Y) (pernicek)
ODPOVEDAŤ
petra z. (pepppe) ID 139804 (17.12.2013, 13:02)
(Y) (Y) (Y) Paradne a hlavne makučke (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (18.12.2013, 9:08)
(clamp) (banky) |:o)
ODPOVEDAŤ
Petra M. (pminky) ID 147116 (15.12.2013, 11:14)
Dobrý deň. Chcem sa opýtať koľko môže byť lyžíc , 150dkg medu?? Ďakujem.
Dnes ideme na to ,)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (16.12.2013, 8:35)
zrejme už neskoro reagujem na váš dotaz, ale nepomohla by som vám, lebo ja všetko vážim na digitálnej váhe. Medovníky sa vydarili?
ODPOVEDAŤ
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (14.12.2013, 15:19)
Zdravím,

chcela by som sa spýtať či je možné heru/palmarín nahradiť aj maslom?

Ďakujem :)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:16)
ani ja, ani nikto z mojich známych nemá vyskúšané pečenie medovníkov s maslom. netuším, či po použití masla ostanú tiež mäkké.
ODPOVEDAŤ
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (14.12.2013, 15:21)
Teraz som si všimla odpoveď na moju otázku na druhej strane ,-)
ODPOVEDAŤ
Gabriela K. (carodejnica7) ID 106295 (13.12.2013, 0:41)
Dobrý večer, môžem nahradiť sódu bikarbonu a koreniny, práškom do pečiva učeným pre perníky? Vďaka.
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (13.12.2013, 17:32)
ešte som neskúšala piecť tieto medovníky s práškom do pečiva, ale sóda tam nahrádza prášok do pečiva, takže teoreticky by to malo vyjsť. ale ako vravím, vyskúšané to nemám.
ODPOVEDAŤ
Martina A. (paptynka) ID 44544, mimibazar.sk/paptynka (12.12.2013, 22:50)
a kolko cca tej škorice a klinčekov tam mam dať?
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (13.12.2013, 17:30)
ja osobne klinčeky dávam len 2 ks a poriadne ich rozmliaždim, lebo ich môj synátor nemá rád, tak preto len 2 a čo sa týka škorice dávam asi 1 čajovú lyžičku a niekedy tam šupnem aj celý sáčok škoricového cukru a aj 1 čajovú lyžičku perníkového korenia - ale to nemusí byť.
ODPOVEDAŤ
Martina A. (paptynka) ID 44544, mimibazar.sk/paptynka (15.12.2013, 10:47)
vďaka, idem na to (Y)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (11.12.2013, 18:25)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (14.12.2013, 16:43)
(clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 56 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu