. .. .. .. .. .. .
. .

Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakom - RECEPT 14301

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 30839 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)


Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakom


[ recept č. 14301 zo dňa  ]


Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakom


POTREBNÉ PRÍSADY

pol hlávky bielej (obyčajnej) kapusty, väčší paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Vyššie uvedené množstvo surovín je orientačné, pretlaku dajte podľa toho aké kyselkavé to chcete mať. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Ak by sa vám zdala byť konzistencia hustá, dolejte mlieko, ak riedka, pridajte opäť múku rozmiešanú so smotanou(mliekom). Podľa chuti dochutíme a odstavíme.
U nás sa hlávková kapusta veľmi nejedla, pretože nám nejak nechutila, ale v podobe tohto prívarka je o ňu veľká bitka. Tak dúfam, že aj vám bude chutiť. Dobrú chuť ;-)
<< Pudingové rezy s višňami ... | Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakom | Srdce pre našu babinku k narodeninám... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina F. (mata3636) ID 133276 (3.5.2013, 18:07)
Zbožňujem tento prívarok, len ja nedávam smotanu ani mlieko, ale ked už mám prívarok odstavený z ohňa, tak pridám troška kôpru. Na to fašírku, mňam, super obed (Y)
ODPOVEDAŤ
Jozef M. (Mac 50) ID 43427 (3.5.2013, 17:34)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Petra Z. (Petra3) ID 18029, mimibazar.sk/petra3 (14.2.2013, 13:55)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (14.2.2013, 13:45)
mňam,vyzerá to skvele. (clamp)
ODPOVEDAŤ
mario m. (merwin) ID 135329 (14.2.2013, 13:42)
dneska idem vyskusat |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
roman h. (romanhanz) ID 202931 (9.6.2011, 12:04)
:^)
ODPOVEDAŤ
Mariana G. (slovakia80) ID 188025 (7.4.2011, 13:04)
mnaaaaaaaaaaam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
vysiel nam pekne na 1krat je vynikajuci (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (7.4.2011, 14:28)
tak to som veľmi rada (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu