Prívarok z hlávkovej kapusty s paradajkovým pretlakom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pol hlávky bielej (obyčajnej) kapusty, väčší paradajkový pretlak, cibuľa, olej, soľ, korenie, mletá rasca, cukor, 250ml smotany na varenie alebo mlieka, 2-3PL hladkej múky

POSTUP PŘÍPRAVY

Kapustu si očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody do polomäkka. Potom kapustu scedíme. Na troche oleja si opražíme cibuľku, prídáme čiastočne uvarenú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a paradajkový pretlak a podlejeme troškou vody. Vyššie uvedené množstvo surovín je orientačné, pretlaku dajte podľa toho aké kyselkavé to chcete mať. Pridáme trochu cukru a necháme povrieť. Zatiaľ si bokom v menšej miske rozmiešame polovicu smotany(mlieka) s múkou. Za stáleho miešanie vlejeme smotanu s múkou, prilejeme zvyšok smotany a necháme prevrieť. Ak by sa vám zdala byť konzistencia hustá, dolejte mlieko, ak riedka, pridajte opäť múku rozmiešanú so smotanou(mliekom). Podľa chuti dochutíme a odstavíme.
U nás sa hlávková kapusta veľmi nejedla, pretože nám nejak nechutila, ale v podobe tohto prívarka je o ňu veľká bitka. Tak dúfam, že aj vám bude chutiť. Dobrú chuť ;-)