. .. .. .. .. .. .
. .

Talianska paradajková omáčka - RECEPT 1938

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 1893 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Talianska paradajková omáčka


[ recept č. 1938 zo dňa  ]


Talianska paradajková omáčka


POTREBNÉ PRÍSADY

60-70 g zeleru, malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, pretlak alebo rajčiny, bazalka a oregano, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je z knihy Medzinárodná kuchárka, kde sa nazýva Klasická talianska rajčinová omáčka.
Je to rýchla (15 min.) letná omáčka na špagety alebo iné cestovinky.
Je skvelá aj na dovolenku, zasterilizovať do pohára.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Zeler nastrúhame najemno.
Na olivový olej dáme nadobro - nadrobno pokrájanú cibuľku, trochu orestujeme.
Pridáme nastrúhaný zeler a pretlačený cesnak.. a po chvíli vám bude vôňa vykrúcať žalúdok.. aspoň u mňa je to tak. :-) Pridáme trošku vody a dusíme.
Dnes som použila kombináciu - malý pretlak a dve ošúpané a nadrobno nakrájané rajčiny.. môžete použiť len samotný pretlak (aspoň 1 veľký + 1 malý), alebo len samotné rajčiny (4-5 ks).. aj pasírované rajčiny zo škatuľky sú fajn.

K šúpaniu rajčín: Rajčiny musia byť dozreté.. na chvíľu ich ponoríme do vriacej vody a potom ich ľahko ošúpeme.
A je to tam.
Pridáme bazalku a oregano.
Ešte osolíme, zriedime horúcou vodou a zakryjeme, lebo omáčka sa správa ako sopka - prská, keď vrie. Varíme chvíľočku, cca 5 minút, aby sa chute spojili.
Medzitým samozrejme uvaríme cestovinky.
V pôvodnom recepte odporúčajú hotovú omáčku prepasírovať, ale podľa mňa to nie je treba, veď nevyhodíme tú zdravú vlákninu. Prípadne sa dá zmixovať.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< torta- jazierko | Talianska paradajková omáčka | jednoduche spagety >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
dana p. (dankapaj) ID 32511, mimibazar.sk/dankapaj (10.7.2012, 16:26)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu