končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 145 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |
RYŽA A CESTOVINY |
Jednoduché cestoviny s mrkvouPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny, mrkva, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, syr na postrúhanie POSTUP PRÍPRAVY Úplne jednoduché a ľahunké cestoviny, pre inšpiráciu.. Mrkvu nakrájame na tenučké prúžky (alebo škrabkou naškrábeme). Cibuľu orestujeme na troche tuku spolu s cesnakom, pridáme mrkvu, osolíme a okoreníme a podusíme. Ak máte radi pikantnejšie, pridáme trošku nastrúhaného zázvoru alebo čili papričku. zmiešame s uvareným cestovinami a na tanieri ozdobíme lyžicou kyslej smotany či jogurtu a zasypeme syrom, napr parmezánom.. môžeme pridať ešte oriešky. Cestoviny môžeme samozrejme prisposobiť tomu, čo máme k dispozícií, prípadne pridať niečo, napr tofu, atď.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 8.7.2013, 18:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvovo zázvorový krémPOTREBNÉ PRÍSADY cca pol kila mrkvy, cibuľka, čerstvý zázvor-koreň, soľ, korenie, kyslá pochúťková smotana POSTUP PRÍPRAVY Rýchla hrejivá polievka. Kto má rád štipľavú chuť zázvoru, určite si príde na svoje. Na masle alebo olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme postrúhanú alebo nakrájanú mrkvu a zalejeme vodou, len tak, aby bola mrkva zaliata, netreba viac. pridáme postrúhaný zázvor, množstvo ako kto chce, ja dávam asi 1cm zázvoru, soľ, ml.čierne korenie, trošku kari korenia aj kurkumy. keď je mrkva mäkká, polievku rozmixujeme do hladka, dokoreníne ak treba a odstavíme. podávame s kopčekom kyslej smotany a vňaťou. dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 7.4.2013, 8:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mrkvové muffiny s hrozienkami a orechmiPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, pol hrnčeka cukru, pol hrnčeka oleja, šťava z 1 citrona, 1ČL mletej škorice, pol hrnčeka posekaných orechov, pol hrnčeka vopred namočených hrozienok, 1 a pol hrnčeka postrúhanej mrkvy, 1 a pol hrnčeka hladkej múky (celozrrnnej) 1ČL prášku do pečiva, 1ČL sody bicarboby. plnka. 200g tvarohu (naj je hladký a nie nízkotučný), 1 žltok, cukor POSTUP PRÍPRAVY Suché prísady zmiešame v jednej mise, mokré v druhej a spolu zmiešame. Plníme košíčky. Podľa originál receptu plnku dávame na vrch cesta, ale mne sa osvedčilo dať do vnútra košíka (keďže na vrchu sa mi plnka len rozliala a preto vlastné foto pribudne nabudúce) a pečieme vo vyhriatej rúre necelých 20min. chuťovo sú veľmi vydarené :) inšpirácia. http://www.thedeliciouslife.com/ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.3.2013, 14:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Jednoduché zelené kariPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY pre 2-3 osoby: pol kg kuracieho mäsa, cibuľa, cesnak, 1PL zelenej kari pasty, 400ml kokosového mlieka, soľ, korenie, 1PL rímskej racse, zelenina,.. POSTUP PRÍPRAVY Celú rascu popučíme nožom a na suchej panvici na osuch na chvíľku opražíme, uvoľní sa tam jej vôňa, pridáme na drobno pokrájanú cibuľu, cesnak a trocha oliv.oleja, kari pastu a orestujeme. Pridáme pokrájané kuracie mäso, poopekáme kým sa nezatiahne, dokoreníme a necháme chvíľku dusiť pod pokrievkou. prilejeme kokosové mlieko a dusíme do mäkka. nakoniec pridáme zeleninu (ak je mrazená- napr thajska zmes, ak čerstvá, tak skôr), hodia sa aj mandľové lupienky. podávame s obľúbenou prílohou. kari pasta vyzerá napr aj takto: http://eshop.vivacomex.cz/cs/produkt/223-kari-pasta-zelena-1kg/ samozrejme, dostať aj menšie balenia a odporúčam použiť rímsku rascu, je iná než naša klasická ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 16.4.2013, 21:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládovo banánové muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 vajcia, pol hrnčeka cukru (kto chce sladšie, tak 2/3 hrnčeka), 2 väčšie banány (alebo 3 menšie), 150g masla, 100g čokolády, 2-3PL kakaa, štipka soli, 175g hladkej múky, 1 kopcovitá ČL prášku do pečiva POSTUP PRÍPRAVY Jednoduché a vláčne muffiny. Vajcia rozšľaháme s cukrom (stačí metličkou), pridáme vidličkou popučené banány, vlažné roztopené maslo a čokoládu (stačí v mikrovlnke napr) a nakoniec zamiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pečieme vo vyhriatej rúre, u nás orientačne 160° necelých 20min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 24.3.2015, 7:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Punčový zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 3x piškóta: 5 vajec, 120g kryštálového cukru, 50ml vody, 150g polohrubej múky, pol balíčka prášku do pečiva. Sirup: 250ml vody, 250 ml malinového (alebo iného červeného) sirupu, 100ml rumu, cukor podľa chuti, šťava z polovice citróna. Poleva: 350g práškového cukru, 2PL vody, 4PL rumu, trošku malinového sirupu na zafarbenie. džem na potieranie cesta POSTUP PRÍPRAVY Ďalší recept na punčový zákusok, na inšpiráciu. Tento recept som si vyskladala a upravila z viacerých receptov a takto nám aj chutí, je aj menej sladký než zvyčajne punčové bývajú. Suroviny sú na klasický veľký plech.\r\nUpečieme si 3 piškótové cestá, ja robím dve cestá klasické svetlé a do tretieho pridávam kakao. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, prilejeme vodu, prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre ( u nás asi 15min na 160°).\r\nPo vychladnutí ukladáme pláty na seba. Na plech dáme papier na pečenie (lepšie sa budú potom krájať). Prvý plát potrieme džemom, priložíme druhý plát, ktorý polejeme sirupom a potrieme džemom, priložíme tretí plát. Zaťažíme aspoň na 6 hodín alebo do druhého dňa. Potom natrieme polevu. Uskladňujeme v chlade,\r\nSirup: vodu prevaríme s cukrom (každý podľa chuti, ja dávam cca 3-4PL cukru). Prevarenú vodu zmiešame s malinovým sirupom, rumom, citr.šťavou. \r\nPoleva: všetko spolu vymiešame do hladka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 12.4.2013, 19:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cviklový šalát s kapustouPOTREBNÉ PRÍSADY 8 stredne veľkých cviklí, 1 hlávka kapusty, 6 cibúľ, 6 paprík, 1 hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 PL soli POSTUP PRÍPRAVY Výborný šalát, odporúčam všetkými desiatimi :) skvelá príloha, ktorú ste schopní zjesť len tak :)) Kapustu, papriky, cibule pokrájať na rezance, cviklu uvariť v šupke, olúpať a postrúhať na strúhadle ako na jablká. Zmiešať s octom, soľou a cukrom a nechať postáť hodinu. Potom dať do pohárov (aj so šťavou) a sterilizovať krátko, len aby sa pritiahli viečka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.9.2015, 23:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná zeleninová cesnačkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY maslo, cibuľa, cesnak, zelenina, voda, koreniny POSTUP PRÍPRAVY Naša hádam najobľúbenejšia polievka posledných dní.. Na masle (tom pravom, poctivom) si do sklovita orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak (pár strúčikov), trošku mletej červenej papriky, kto chce, tak aj trocha múky na zahustenie a rýchlo orestujeme, len kým sa začne šíriť vôňa cesnaku. Pridáme zeleninu, ja si ju krájam na 3 rôzne spôsoby, časť postrúham úplne na jemno (táto zeleninka pekne zafarbí a zahustí polievku), potom časť postrúham ako na jablká a časť pokrájam na kocky, kolieska, tyčinky,... Spolu všetko na rýchlo orestujeme a zalejeme vodou. Okoreníme, stačí soľ, ml.čierne korenie, možno trochu rasce, ak máte radi. Pretlačíme strúčik-dva cesnaku a necháme dusiť. Stačí 10-15min. Nakoniec dávam do polievky krupicové halušky (vajíčko plus cca 2 PL krupice, trošku soli) alebo syrové (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12399), halušky necháme prevrieť a odstavíme. Pridáme posekanú vňať a pretlačený cesnak po vypnutí. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.3.2013, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ŠtrúdľaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hladkej múky, 250ml šľahačkovej smotany 33%, 1 vajce, štipka soli, bravčová masť na potretie POSTUP PRÍPRAVY Receptov na štrúdľu je neúrekom, pridávam môj obľúbený recept na neťahanú štrúdľu. S cestom sa výborne pracuje, po upečení je krehké, trošku sa lístkuje a pripomína lístkové cesto. Chuťovo je tiež výborné. Z múky, smotany, vajíčka a soli vypracujeme vláčne cesto, vyvaľkáme ho a potrieme roztopenou bravčovou masťou. Cesto zvinieme ako na závin a zakrútime ako slimák. Cesto zabalíme do alobalu a dáme do chladničky na pár hodín, aspoň 5-6 alebo do druhého dňa. Potom si cesto rozdelíme na 4 časti a rozvaľkáme na tenúčko, ide to veľmi ľahko :) Štrúdle naplníme plnkou, vnútorné okraje cesta potrieme roztopenou bravčovou masťou (aby sa lepšie spojili ) a zvinieme do závinu. Štrúdľu pred pečením potrieme roztopenou masťou a pečieme do zlatista, orientačne 20-25min.Po vybratí z rúry pofrkame štrúdľu trochou studenej vody. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 23.9.2012, 15:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY krehké cesto: 220g polohrubej múky, 2PL mlieka, štipka soli, 150g masla, Plnka: 800g očistených jabĺk, cca 100-150 g cukru, 0,5 litra vody, 2 balíčky zlatého klasu, vanilkový cukor, šťava z polovice citróna, Posýpka: 1 väčšie jablko postrúhané na hrubo, 2PL cukru, 3-4PL hrubej múky, vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Z prísad na cesto uhnetieme cesto, ktoré dáma na pol hodiny stuhnúť do chladničky. Zatiaľ si urobíme plnku, očistené jablká dáme variť spolu s 250ml vody, cukrom a šťavou z citróna. Varíme kým jablká nie sú mäkké, potom hmotu rozmixujeme ponorným mixérom. Do zvyšných 250ml vody zamiešame zlatý klas a vlejeme ho do jablkovej hmoty. Vznikne niečo ako jablkový puding, ktorý necháme prevrieť a podľa potreby dochutíme. Cesto vyvaľkáme na veľkosť formy, dáme ho aj na okraje, skoro až po vrch. Na cesto vylejeme plnku a dáme piecť do vyhriatej rúry na 20min. Posýpku urobíme zmiešanám všetkých prísad a nasypeme ju na koláč po 20min pečenia a necháme koláč ešte dopiecť. Tortu krájame dobre vychladenú, lepšie je urobiť si ju deň vopred alebo ráno, lebo dlho chladne. Recept je inšpirácia z časopisu Záhradkár :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 145 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,15 ďalšie >> |