. .. .. .. .. .. .
. .

Marinovaná bravčová krkovička so sladkou kapustou a zemiakovými knedličkami - RECEPT 11964

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)


Marinovaná bravčová krkovička so sladkou kapustou a zemiakovými knedličkami


[ recept č. 11964 zo dňa  ]


Marinovaná bravčová krkovička so sladkou kapustou a zemiakovými knedličkami


POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová krkovička, olej, cibuľa, cesnak, soľ, 4 PL kečupu, 1PL medu, 1PL sojovej omáčky, 1PL oregána, 1PL bazalky, 1čl mletej škorice........... hlávková kapusta, olej, soľ, mletý kmín, cibuľa, hladká múka, cukor, ocot..............zemiakové cesto v prášku, žltok, petržlenová vňať, pažítka, potravinová folia

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso ( môže byť aj iné vhodné na pečenie ), si nakrájame na plátky , urobíme si marinádu z nadrobno nakrájanej cibule, pretlačeného cesnaku, sojovej omáčky, soli, kečupu, oregána, bazalky, škorice , medu a necháme v nej mäsko, najlepšie na noc. Do pekáča nalejeme olej ,vložíme namarinované mäsko , zalejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a pečieme. Takto sa to má urobiť správne, keďže ja som mäso vyberala z mrazničky ráno a deviatej a nemala som ani potuchy, čo z neho uvarím, môj postup nájdete v obrázkovom postupe, aj napriek tomu, že mne sa nemarinovalo, bolo vynikajúce.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

začala som kapustou, ktorú som si natenko nakrájala, potom som popražila na oleji cibuľu
k cibuli som pridala kapustu, chvíľu som ju pražila a potom som ju zaliala vodou , posolila, stiahla som plameň, prikryla a nechala som ju dusiť, keď bola mäkká, pridala som cukor, kmín, zaprášila som ju múkou, nechala prevariť, dochutila som ju octom , stiahla z ohňa, zakryla som ju a nechala ju dôjsť
kým sa kapusta dusila umyté mäso som dala do pekáča, posolila som ho, zaliala olejom a potrela marinádou, ja som ale do marinády už nedávala soľ, cibuľu ani cesnak, lebo mäso už bolo dostatočne osolené a cibuľu s cesnakom som posypala na mäso, celé som to zaliala trochou vody, zakryla alobalom a dala som to piecť
zemiakové cesto pripravíme podľa návodu na obale
dobre ho prepracujeme a necháme odležať
cesto rozdelíme na dve časti, môžme aj na viac, podľa pripraveného hrnca, aby sa nám tam vošli šúľky, ja som šaškovala a musela som vriacu vodu prelievať do iného hrnca, potom cesto vyvyľkáme na potravinovej folii, potrieme žltkom
posypeme petržlenovou vňaťou a pažitkou , môže byť aj sušená
pomocou folie zrolujeme, zabalíme do folie , konce zaviažeme
varíme 25 minút
po uvarení, krájame pomocou rybárskeho silonu , aspoň na niečo je dobré mať doma rybára :) xixixixi a ešet na niečo, aby mi urobil túto fotku hehe
medzi tým sa nám upieklo mäsko
a bez pivka by to nebolo ono


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< cvikla s jogurtom | Marinovaná bravčová krkovička so sladkou kapustou a zemiakovými knedličkami | Koláč s orechovou polevou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (22.1.2016, 12:34)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (12.8.2011, 13:44)
(Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.8.2011, 17:33)
(L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (12.8.2011, 13:16)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)zajtra to idem vykušat na obed, a bude aj na nedelu (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) mnam |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.8.2011, 17:32)
tak ako chutilo (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (31.8.2011, 19:51)
Evička (Y) (Y) sice robila som iba mäsko, z krkovice, ale nemalo to chybu (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)a tento tyžden to iodem prave robit znova,ale z kare , hadam aj to bude dobre (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andrejina74) ID 174295 (19.3.2011, 14:10)
(Y) (Y) (Y) ... je to proste na 1* !!! Práve sme dojedli, súlad chutí je absolut super ... vrelo odporúčam aj na slávnostnejšie obedy, pretože ani z hľadiska estetického to nemá chybu ... (L) (L) (L) ... a samozrejme, Evka, knedlíky domáce ... super ...
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.4.2011, 18:41)
Andrejka som poctená toľkou chválou (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ľuba V. (lubav) ID 27763 (26.1.2011, 18:45)
|:o) |:o) |:o) vyzerá úúúúúúúúúžasne, milujem pečené mäsko. už cítim jeho vôňu.jedla by som to každý deň. len tých kalórií božemôj
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (2.2.2011, 20:51)
kalorie sem kalorie tam, treba si dopriať, veď žijeme len raz (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea M. (andrejina74) ID 174295 (23.1.2011, 20:02)
no tak toto musí byť fatk dobrôtka ... neskúšal niekto domáce zemiakové cesto na takúto roládku? mne z prášku to papkať asi nebudú niektorí ... ď.
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.1.2011, 20:24)
Andrejka, ja osobne nemám rada polotovary, keď robím pirohy alebo hocičo zo zemiakového cesta, tak si ho pripravím vlastnoručne, ale asi tým že tá vňať to cesto ochutí, fakt je na nerozoznanie od doma pripraveného, (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ale ak predsa len chceš sama propraviť, kľudne zsi priprav podľa vlastného odskúšaného receptu (Y) (Y) (Y) (Y) alebo aj ja mám v receptoch cesto na šúľance http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5188&user=33802 (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (3.2.2010, 12:52)
úžasné! neskutočné! najlepšie sa navarí, ked ráno ešte nevieme, čo to bude :-) ;-) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.2.2010, 20:25)
to je pravda (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Livia J. (Livia J.) ID 11706, mimibazar.sk/liviaj (20.9.2009, 23:35)
;-) ;-) ;-) ;-) ;-)normalne tu slintam pri PC (jidlo) (jidlo) (jidlo) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (22.9.2009, 20:26)
asi si už doslintala, tak je čas to vyskúšať :-D :-D :-D :-D :-D (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (28.6.2009, 14:39)
Evka, dnes sme mali na obed, (Y) (Y) super receptík, veľmi nám chutilo, mňam, mňam http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=537922, pridala som ešte trochu slaninky. Super ďakujem za receptík.
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (22.9.2009, 20:25)
no neviem, či to tvoje nervyzerá lepšie (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) vyskúšam aj so slaninkou (Y) (Y) (Y) (Y) mňam dala by som si hneď |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (23.9.2009, 13:16)
Evka, ďakujem, ale Tebe patrí vďaka za super receptík. Som rada, že som Ťa inšpirovala s tou slaninou. :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Július S. (orchidea-js) ID 5777 (18.3.2009, 9:26)
Babenky a s iným mäsom ste to ešte neskúšali?
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (18.3.2009, 16:10)
Jani , ja som ho robila prvý krát, ale kľudne to môžeš urobiť z hocijakého mäsa , ja určite vyskúšam aj kuracie prsia, alebo stehná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (17.3.2009, 8:54)
Receptik vytlačeny...niektoru nedelu určite urobim...uz sa mi zbiehaju slinky..vyzera to fantasticky!!!! (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.3.2009, 19:36)
Marti, veľmi ma teší , že sa ti páči, budem čakať na odozvu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.3.2009, 9:37)
Ahoooooj Evka, |:o) |:o) |:o) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=467648 Poviem Ti, z tej skoro dvojkilovej krkovičky ledva ostalo ;-) Robila som to s červenou kapustou, je to supeeeeeer papanie (Y) (Y) (Y) Paráda (dance) A jasné, že sme dodržali celý postup, vrátane posledného foto - dali sme si nealko pivko (B) :-) Mohla som ja na večeru (cinky) (Z) lákať na chlebík a zeleninu, dali mi košom, že by radšej ešte raz to, čo na obed :-D :-D :-DĎakujem za perfektný recept (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (16.3.2009, 19:19)
Adi, ani nevieš ak ma teší, že ste sa do popuku napapali :-) :-) :-) inak som povodne plánovala aj aja červenúkapustu, lebo tá u nás vedie , len sme ju nezohnali :-$ :-$ ten tvoj tanier vyzerá božsky , keby sa dalo z monitoru vybrať, tak, ho zjem za dve sekundy ;-) ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (17.3.2009, 8:35)
;-) ;-) ;-) Evi, keby sa dalo, tak rada posuniem :-) :-) :-) Ale včera bola kapurková, už neostalo nič (jidlo) Aj u nás vedie červená a kyslá (Y), bielu veľmi nemusíme. (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.3.2009, 19:35)
Keď sa ti mám priznať, tak túto kapustu som varila podľa vlastnej " fantázie " , keď ten postup a hlavne zahusťovanie prečítala, sestra, tak ma zjazdila, že kedy som videla našu mamku takto variť kapustu a ja jej nato , že to bolo podľa nálady a ani netuším, či sa takto vôbec kapusta varieva , ona zas , že múkou zahusťujú v reštauráciách, že je to "reštauračná kapusta" , ale poviem ti, že bola naozaj dobručká (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.3.2009, 9:56)
Evka, vyzerá to bááááááječne (clamp) (clamp) (clamp) ;-) Už teraz viem, čo bude na nedeľný obed (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.3.2009, 21:25)
ďakujem , sa teším na odozvu (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.3.2009, 9:06)
Teda Evi vyzerá to ozaj óbr mňamkovo, už aj odkladám a isto vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.3.2009, 21:24)
Ivka ono to naozaj bolo óbr mňamkové a ako som už nižšie písala sama som bola prekvapená tou chuťou a že som si to takto pokombinovala a ešte to aj k sebe pasovalo a aj chutilo , fakt dobrý obedík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (8.3.2009, 22:46)
(Y) (clamp) (Y) nooooo, evi, ako hovoril moj madarsky spoluziak, parochňóóóó dole ;-) (Y) toto cele komplet OKAMZITE zaradujem medzi moje oblubene, ak nie rovno medzi najoblubenejsie ^o) ;-) (L) MŇAM (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.3.2009, 21:20)
tá parochňó ma pobavila :-D :-D :-D ďakujem za kompliment, ešte si to nejdla a rovno medzi najobľúbenejšie (L) (L) (L) (L) (L) to sa veľmi teším a budem sa viac, keď to uvaríš a aj vám tak bude chutiť ako nám, ten kečup, med a škorica je fantastická chuť a vôńa
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.3.2009, 21:20)
ak sa rozhodneš vyskúšať , daj vedieť
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.3.2009, 21:53)
vyzerá to parádne, najmä tá knedľa. chcem sa opýtať, či som správne rozumela, že ste knedľu varili zabalenú v tej fólii? bála by som sa, či sa pri vyššej teplote neuvoľňujú z fólie nejaké chemické látky. (?) fólia sa neroztavila?čo sa s ňou stalo?
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.3.2009, 21:17)
Kristínka, to nie len vyzerá parádne , ale to je chuťovo ešte lepšie (Y) sa chválim teraz ;-) ale vážne, varila som to v tej folii, netsavila sa a nič sa jej nestalo , čo sa týka , tých škodlivín, to neviem ako zistiť, ale zas to nevarím každý deň, tak snáď to nebude až také zlé (L) (L) (L) (L) (L) a keď je to potravinová folia tak by sa malo rátať aj s použiťím pri varení, bola som pozrieť, na karabicí píše, že je pachovo a chuťovo neutrálna, tak neviem, to už sa musí každý sám rozhodnuť, či v nej bude variť (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.3.2009, 21:14)
Joooooooooooooooooooooooooj a vraj kto tu drazdi. Slinky mi tecu az poza usi. Hned by som to spraskala a drahy odkazuje , ze jemu najviac tecu slinky na to skvele slovenske pivko :-D :-D
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.3.2009, 21:09)
no keď prídete domov, zak si dáme aj toho pivka (D) ani sa ti nečudujem , že ti slinky tečú, lebo aj mne , ani som netušila, že to bude také dobré, oplatí sa vyskúšať (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (8.3.2009, 19:54)
Krasne,a urcite aj chutne (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (9.3.2009, 21:06)
chutné to bolo až, až , všetci sa zalizovali (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (8.3.2009, 19:12)
tie "plnene"faebne zemiakove knedliky su uzastny napad (Y)To si niekde videla,citala? *-)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (8.3.2009, 19:23)
Lubka, toto nie je môj nápad, recept mám napísaný na zažltnutom papieriku rukou, takže je ešte asi z čias keď neboli kopírky a asi ani PC nemám ani potuchy odkiaľ ho mám *-) *-) *-) ale hlavne, že som ho nestratila a je tu :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu