. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 177 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

JAMAJKA REZY s domácou marcipánovou hmotou ***** - luxusný zákusok z čias minulých



POTREBNÉ PRÍSADY

PIŠKOTA SVETLÁ: 4 vajíčka, 4 PL polohrubej múky, 4PL kryštálového cukru ( potrebovať budeme 2 krát ) * PIŠKOTA KAKAOVÁ: 4 vajíčka, 3PL plohrubej múky, 4 PL kryštálového cukru, 1PL kakao * KRÉM: 4 vajíčka , 250g práškového cukru, 1 PL gustinu, 2 x 250g masla , 100g čokolády * KOKOSOVÁ HMOTA: 200 ml mlieka, 200 g pr. cukor, 250 g kokosu, 100 g hrozienok a asi 1 dl rumu, na spevnenie dávam aj pol balíčka želatíny, lepšie sa to krája * MARCIPÁN NA OBALENIE: 400 g sušeného polotučného mlieka, 400 g práškového cukru, 6-8 lyžičky oleja, 6-8 lyžice pšeničného sirupu, určite by sa dal použiť aj iný sirup napr. kukuričný nebo jačmenný......( tentoraz som mala kukuričný slad ) trochu teplej vody (asi 30-50 ml) ale s vodou veľmi pomaly a opatrne, mandľová aróma, ešte budeme potrebovať na podsypávanie solamyl. * NA OZDOBU: 50g masla s trochou práškového cukru, kandizované čerešne, pikantný džem

POSTUP PRÍPRAVY

1. Upečieme klasické piškoty.
2. Pripravíme marcipán: V mise spojíme spojíme všetky suroviny, kukuričný sirup z lyžice nestierať, nechať volne stiecť, vodu pridávame podľa potreby, hmota po dôkladnom vypracovaní má byť ako plastelína, pred použitím je najlepšie si ju dať na hodinku - dve v potravinovej fólii do chladničky.
3. Kokosová hmota: zohrejeme mlieko , pridáme cukor a do horúceho prisypeme kokos, pridáme hrozienka rum a želatínu rozpustenú v troche teplého mlieka.
4. Príprava krému: nad parou rozpustíme čokoládu, vo väčšej miske tiež nad parou vyšľaháme celé vajíčka s práškovým cukrom a gustinom asi 15 minút, keď sa začnú robiť bublinky a je masa hustá, pridať rozpustenú čokoládu, ešte 5 minút šľahať, necháme za občasného miešania vychladnúť a nakoniec zmiešame so 425g masla, ktoré si predšľaháme v inej miske !!!!! Zvyšných 75g masla ešte budeme neskôr potrebovať. Hotový krém v miske rozdelíme na tri časti. Z jednej časti krému pridáme po 2PL krému k tým dvom. Takže budeme mať dve väčšie a jednu menšiu dávku krému.

Postup:
Svetlú piškotu si položíme na dosku, natrieme jednou časťou čokokrému, potom dáme hnedú piškotu, natrieme pikantným džemom, na ten natrieme kokosovú hmotu, na ktorú natrieme druhú časť čokokrému a nakoniec položíme svetlú piškotu. Keď už máme koláč poskladaný rezy si pripravíme tak, že si narežeme 4 rovnaké pásy (budú asi 6 cm široké a aj vysoké asi 6 cm ) a teraz do tej tretej menšej dávky krému zašľaháme tých zvyšných 75g masla. Týmto krémom potrieme tenučko všetky 4 pásy. Marcipánovú hmotu rozdelíme na 4 časti ( asi po 220 – 250 g potrebujeme na potiahnutie jedného pásu ). Vyvaľkáme na obdlžnik asi 18cm široký a dlhý podľa pásov. Pri vaľkaní marcipán podsypávame solamylom, nešetríme , prebytočný solamyl pekne utierkou, alebo kuchynskou servítkou oprášime. Obalíme marcipánom postupne všetky pásy koláča. No a potom už len narežeme rezy ozdobíme maslovým krémom a kandizovanou čerešňou.
TIPY: marcipán v chlade vydrží aj dva mesiace. Keby stvrdol v mikrovlnke ho jemne nahrejeme, prepracujeme a použijeme. Sirup do marcipánu použijeme biely, čím bude tmavší, tým bude hmota žltšia. Práškový cukor, ktorý použijeme do marcipánu 2-3 krát preosejeme. Najlepšie sa vaľká na pracovnej doske kuchynskej linky - nelepí sa na ňu ( samozrejme dobre umyjeme a osušíme ). Keď miesto normálneho sušeného mlieka dáme kokosové, bude hmota biela , ale záleží aj od farby sirupu. Vraj to funguje aj bez sirupu. Toto som neskúšala.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 16.11.2016, 13:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Šľahačkové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 120 g mäkkého masla, 140 g práškového cukru, 4 vajíčka , 6PL lyžíc mlieka, 140 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g kryštálového cukru, mandlové lupienky. Plnka: 1 Rama cremefine na šľahanie (alebo šľahačková smotana so stužovačom), malé ovocie ( jahody, čučoriedky, maliny, alebo väčšie nakrájame, môže byť aj kompót, alebo mrazené ovocie - dobre odkvapkané )

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vyšľaháme do peny žĺtky s práškovým cukrom a maslom, pridáme mlieko, vmiešame preosiatu múku s pr. do pečiva. Cesto natrieme na plech 30 x 40 cm, vyložený pečiacim papierom. Zo 4 bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme sneh, natrieme na cesto a posypeme mandlovými lupienkami. Pečieme na 180°C.

Vychladený korpus rozkrojíme na polovicu, budeme mať 2 diely o rozmeroch 30 x 20 cm. Jeden diel natrieme vyšľahanou šľahačkou, poukladáme na ňu ovocie . Druhú polovicu korpusu nakrájame na 12 ddielikov, poukladáme na vrch a koláč dokrájame do spodku. Nakoniec pocukrujeme.

Je to ozaj luxusný zákusok. Ja som ho piekla z dvojitej dávky, nakoľko u nás je koláč na pol plechu akob& sa ani nepieklo.

Mne tento recept prišiel mailom, tak sa chcem podeliť. Ja som ho tentoraz robila bez ovocia. Na fotke síce nevyzerá vábne, ale to len preto, že som stihla ledva odfotiť posledný kúsok a ako inak ten posledný je vždy krajný......

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 1.1.2014, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

marlenka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa receptov z MMB

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 3.11.2013, 19:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

sudoku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piekla som pre švagra, ale zdobila ju dcéra, tá krabička sa jej mimoriadne vydarila, so na ňu hrdá, že sa pomamila

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (6) posledné: 7.8.2011, 20:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

kniha


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

piekla som pre neter, čokopiškota, čokoplnka, mramor piškot

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.8.2011, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

šperkovnica


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

dostala som na narodky ( ešte v júni ) od dcéry

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.8.2011, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Rybička


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

k meniám pre rybára

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.8.2011, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Na krstiny


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

možno niekoho inšpiruje

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.4.2011, 20:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Laskonky



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bielka, 300g kyšťálový cukor, štipka soli, 90g mleté orechy a 2PL polohrubej múky.........plnka: 150g masla, 150g práškového cukru, 100g nutely, 1KL mletej kávy, 1 žltok, 50g mletých orechov, 2PL rumu

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, viem receptov na laskonky je tu neúrekom a všetky sú skvelé, ale tento recept si tu dávam pre seba , lebo som ho mala napísaný len na takom zdrape papiera a už som ho dvakrát zapotrošila. Bola som z toho nešťastná, lebo práve podľa tohto receptu sa mi na prvý pokus podarili jedinečne, takže si ho chcem takto uchovať do budúcnosti a možno aj niekoho inšpirovať. Keďže som si nebola istá, či sa mi vydaria, tak som ani postup nefotila podrobne, ale budem sa ho snažiť opísať, čo najlepšie. Aj kvôli svojej sklerózke......................... Takže: pripravíme si vodu do hrnca a kým nám voda zovrie, poriadne vyšľaháme bielka, do ktorých pridáme štipku soli , potom keď sú dostatočne vyšľahané pridáme cukor, ešte trošku šľaháme , kým sa cukor nespojí s bielkami a až potom dáme nad paru. Bielka s cukrom šľaháme nad parou minimálne 10 minút, môže aj dve minútky viac, ale neprežeňme to zbytočne. Potom dáme misu z pary dole a jemne do bielkov zamiešame orechy a múku. Plech potrieme hociakým tukom, aby sa nám nešmýkal na plechu papier na pečenie. Ak máme formu na laskonky , tak pomocou nej nanesieme masu na plech. Ja som si takto pripravila naraz tri plechy a piekla som asi 1 hodinu na 125°C v teplovzdušnej rúre. Plechy som počas sušenia menila asi po 10-15 minútach . PLNKA: Vymiešame cukor s maslom a žltko. Potom pridáme orechy, nutelu a rum. Dobre premiešame, a naplníme zdobiace vrecko plnkou , nanesieme na vychladené laskonky. Plnku prikryjeme druhou laskonkou a máme hotovo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (24) posledné: 15.12.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Doboška v marcipáne



POTREBNÉ PRÍSADY

Upečieme 2 piškoty zo 4 vajec. Na jednu potrebujme: 4 vajíčka, 4PL kryštálového cukru , 4PL polohrubej múky................ Na krém: 500ml mlieka, 5PL hladkej múky, 250g masla, 200g práškového cukru, 2PL kakaa.................Na marcipánový poťah: 200g cery, 200g práškového cukru, 200g plnotučného sušeného mlieka.....čokoláda na poliatie

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem aký lepší názov mám vymyslieť pre tento tento zákusok, no dosť pripomína dobošku a aj keď ten poťah nie je z pravého marcipánu je tiež fajnučký. Ja som robila dve dobošky, ale kto to nechce preháňať, tak stačí aj z polovičnej dávky , ale potom treba všetko deliť dvoma. Viac sa dozviete v postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (37) posledné: 15.12.2012, 21:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 177 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,18 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu