. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

Božský recept na piškotové cesto - RECEPT 18966

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ

CUKROVINKY

ID 57621 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)


Božský recept na piškotové cesto


[ recept č. 18966 zo dňa  ]

POTREBNÉ PRÍSADY

4 vajcia,cukor, polohrúba múka,prášok do pečiva, voda.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup síce zvláštny, ale táto piškota bude mekunká a jemná!:) Ja robím piškotu zo 4 vajec na okruhlý plech, ale môžete spraviť aj napríklad z 8 vajec...postup je naslednovný...


Zvolíme, si z koľkých vajec chceme robiť piškotové cesto. Napr.4 vajcia. ...Celé vajíčka si odvážime....4 vajcia vážia cca 200 g.... Tak si odvážime rovnako múku a rovnako cukor. Vždy to musí byť váha vajec.

Vajíčka si oddelíme...žltky dáme do pohárika a bielka do misy, kde budeme šlahať. Ručným mixérom (šikovnejšie metličkou):) bielka vymixujeme tak , aby sme mali pocit, že to už tuhšie nebude:))))) Mne sa vždy zdalo, ako by to začínalo hrudkovatieť... za stáleho mixovania pridávame po troške cukor...ked je cukor vmiešany, dáme si zovrieť asi 2 dcl vody. Platí zásada - na 1 vajce idu 3 PL horúcej vody. Čiže ak robím piškotu zo 4 vajec, potrebujem 12 PL horúcej vody...(voda rozpustí cukor, ktorý pri pečení nezkaramelizujee a piškota je aj 3-4 dni mäkká) Vodu pridávame na etpy po 3 lyžiciach a za stáleho miešania. Gazdinky ktoré sa boja, že bielky "spľasnú" nemusia mať strach, pri postupe zistia, že tie bielky s cukrom po pridaní vody len zjemníme:) Piškotku pečieme asi 15-20 minut cca pri 200 stupňoch. Uvidíme už podľa farby:)

Po pridaní vody vmixujeme žltka, múku a prášok do pečiva. Na vymastený a hrubou múkou posypaný plech vylejeme cesto a pečieme až kým piškota nebude hnedastá!:)

TIP: ak robíte túto piškotku ako koláčik, tak pridávam aj zvyšok...

Hotové cesto si vyklopíme na veľký tanier, alebo tácku, šťavou z ovocia dobre navlhčíme, potrieme kyslastým džemom, poukladáme ovocie podľa chuti a spravíme žele podľa DR.Oetkera...Pozor, ovocie poukladajte tak, aby sa žele nevsiaklo do piškoty. Gazdinky, ktore maju doma okruhly plech na pečenie s odnímateľnou formou to môžu super využiť, nakoľko sa v tom môže piecť piškota a potom to vieme použiť ako formu,aby sa žele neroztieklo po bokoch:) Takýto plech som kúpila v telafe:)


DObrú chuť:)
<< Pat a Mat :o) | Božský recept na piškotové cesto | Psík 2 >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Marta R. (marta6297) ID 162997 (24.8.2018, 19:46)
...najblizsie vyskusam !
ODPOVEDAŤ
Erika U. (carolinnee) ID 19129 (24.8.2018, 11:45)
Naozaj bozsky !! |:o) |:o) |:o) Tak dlho som hladala recept na fakt jemnu piskotu a toto je ono ! Dakujem za recept (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Patricia P. (patra24) ID 322507 (7.10.2016, 21:48)
Je to naozaj bozske (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína v. (katarina1711) ID 305118 (19.10.2014, 21:33)
Rada vyskusam,znie to tak bozsky,ale...spravne chapem,ze najprv sa miesaju bielka a za staleho mixovania tych bielok sa pridava cukor,potom voda...,mixujem dalej a pridavaju sa zltka?nerozmixujem tie bielka na povodnu vodnatu konzistenciu?
ODPOVEDAŤ
danica s. (dadulka247) ID 228154 (6.11.2013, 14:12)
vyskusala nsom ho a je vynikajuci :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (30.3.2013, 8:22)
Zaujímavý postup (Y)
ODPOVEDAŤ
martina d. (matulaD) ID 9198, mimibazar.sk/matulad (30.3.2013, 7:37)
Včera som robila zo zaklkadneho cesta korpus na tortu zo 4 vajičok. Super!!! Vyborne cesto, tortička sa vydarila. Ďakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Mariana Č. (pluto13) ID 133107 (10.5.2012, 8:59)
ahoj Lydka,môžem sa Ťa spýtať či ten PDP ide na 4 vajíčka celý?alebo záleží od počtu vajec?ďakujem vopred za odpoveď (L)
ODPOVEDAŤ
Sona S. (sonina22) ID 65305, mimibazar.sk/sonina22 (3.4.2012, 21:18)
(velikonoce18) (Y) (Y) (Y) (Y)
uzasny receptik naozaj dakujem uz som aj vyskusala vyborneee cesto
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (28.3.2012, 22:03)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :-) :-) :-) (L)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (davido) ID 66059, mimibazar.sk/davido (28.3.2012, 21:47)
super určite vyskúšam :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Monika B. (Monullik) ID 170902 (28.3.2012, 20:08)
(velikonoce19) aj vyskúšam (L) práve dnes som hľadala nejaký nový piškót (clamp) kujeeeeem (velikonoce10)
ODPOVEDAŤ
Lenka B. (marliese) ID 117112 (28.3.2012, 19:16)
(Y) naozaj božská [A] odporúčam dalej
ODPOVEDAŤ
Renáta L. (renatka77) ID 140438 (17.1.2011, 13:41)
Ďakujem za skvelýýýýýý recept (L) (Y) (Y) (Y) (Y)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35325&user=140438
ODPOVEDAŤ
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (8.12.2010, 16:04)
Lydka, prosím Ťa, múku tam tiež vmixuješ roborom?
Alebo jemne s varechou.
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (15.5.2011, 21:59)
píšem po roku hamba, ale predsa...áno, všetko robotom :) som rada, že sa tešíš a recept je naozaj skvelý....pridám aj dalšie :)
ODPOVEDAŤ
Renáta L. (renatka77) ID 140438 (8.12.2010, 15:30)
Je to skvelý recept, vyskušala som ho a zo 4 vajec som mala peknu piškotu na veľky plech. Ďakujem. Teraz to idem vyskušať aj na tortu. (Y) (jidlo) (^)
ODPOVEDAŤ
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (15.5.2011, 22:00)
veľmi sa teším baby :) sú to recepty originál z cukrárne :)
ODPOVEDAŤ
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (2.1.2010, 19:15)
skusime (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
DAGMAR K. (DADI) ID 8486, mimibazar.sk/dadi (2.1.2010, 18:42)
Dakujem za vyborny recept,lepšiu piškótu som este nejedla. (Y)
ODPOVEDAŤ
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (15.5.2011, 22:01)
veľmi rada to počujem :) a pridám geniálny perník! :)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (22.10.2009, 21:51)
Ja tiež vždy pečiem piškótu takýmto spôsobom, mám to od mojej svokry a tá od svojej mamy, ktorá celý život pekávala na svadby... :-) (^). Múky a cukru sa dáva rovnaký počet polievkových lyžíc ako je vajec, ale keď chcem mať piškótu hustejšiu, dám viac múky aj cukru. Horúcu vodu nedávam. Piškóta je nadýchaná, rýchlo hotová a zašpiním len jednu misu... :-)
(hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (23.10.2009, 9:17)
Hej, ono to tak cca výjde ked prepočítaš, koľko asi váži 1 PL napr.múky--- :) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adka M. (Amaxi) ID 107825 (20.10.2009, 16:54)
Nedá mi nezareagovať,ja týmto "obráteným" spôsobom -t.j.žltka do snehu z bielkov robím už všetky piškot.cestá, vrátane rolád/odkiaľ mám pôvodný rcp./,má to nesmiernu výhodu,vystačím si s 1 veľkou misou, kde šľahám bielka,ani nie do celkom ušľahaných postupne pridávam cukor po lyžiciach, potom po jednom lyžicou prihadzujem žltka a tekutinu-tuto vodu/ja ani nedávam vriacu/..a ak robím roládu-tak 4 vajcia, 4 PL cukru a 4 PL múky, nič viac a rolád som už narobila milion, teda asi tak..Tak odporúčam nebáť sa vyskúšať.
ODPOVEDAŤ
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (23.10.2009, 9:13)
a do rolády prášok do pečiva nedávaš?
ODPOVEDAŤ
Lydka K. (Fantaghiro) ID 57621, mimibazar.sk/fantaghiro (22.10.2009, 18:01)
Maximálne súhlasim, každý sa čuduje nad týmto spôsobom, ale je to super. Inak, tie prisady dávam postupne ja, ale posledný krát som sa veľmi ponáhľala a len tak som to vyskúšala bachnuť naraz a všetko vyšlo ako malo :)
ODPOVEDAŤ
jana j. (Janushinka) ID 30839 (20.10.2009, 17:06)
my tiež tak robíme... recept tuším ešte od prababičky... koľko vajec, toľko lyžíc múky a cukru... ale postup je, že žltka si vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme múku, osobitne si vyšľaháme sneh z bielkov a ten ľahučko lyžicou primiešame do cesta.. zatiaľ nikdy táto piškóta nesklamala
ODPOVEDAŤ
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt