. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
*** JEDNODUCHE CROISSANTY *** (63) 17.2.2018, 13:47
Pivné rožky. (2) 14.2.2018, 21:49
Domáca pekárnička- KNEDĽA (27) 30.1.2018, 11:21
Domaci knedlik (6) 15.1.2018, 20:03
DOMACA KNEDLA***** (177) 28.11.2017, 14:09
Rožky s masťou... (2) 23.8.2017, 16:02
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 619 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Pivné rožky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept som našla na internete. Má síce trošku zvláštne odmerané ingrediencie, ale výsledný produkt - rožky sú fantastické...oplatí sa vyskúšať: 3,5 šálky polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 šálka svetlého piva, 1ČL soli, 3/4 kocky droždia, 1 štamperlík oleja, na posypanie hrubozrnná soľ a celá rasca /ja som zrovna doma nemala a naši to tiež neľúbia, tak som nedala:) /. 1 šálka = 250ml

POSTUP PRÍPRAVY

Z trošky piva izbovej teploty a droždia urobíme kvások. Keď začne peniť, pridáme ho do cesta. Medzitým si dáme múku, soľ, žĺtok a zvyšok piva dáme do misky. Zalejeme kváskom a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na prikryté na teplom mieste kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, každú na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko a nakrájame na 6 dielikov - trojuholníkov. Každý zvinieme, prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme ešte cca 15-20 minút podkysnúť a potrieme bielkom, ktoré sme zmiešali s 1 PL mlieka. Posypeme rascou a soľou a dáme piecť na 200°C, 10 -15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.2.2018, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Lupačky...



POTREBNÉ PRÍSADY

450g hladkej múky, 1⁄2 kocky droždia, 200ml vlažnej vody, 1PL sušeného mlieka, 1PL citrónovej šťavy, 1PL medu, 1 vanilkový cukor, 7PL oleja, 1 vajce, trocha celého maku...

POSTUP PRÍPRAVY

Do vody si dáme med a sušeného mlieko, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do múky pridáme žĺtok, šťavu z citróna, olej, vanilkový cukor a kvások. Vymiesime cesto najlepšie robotom, cesto sa musí miesiť dostatočne dlho, až kým nezačne hádzať bublinky. Potom si cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť aspoň 1 hodinku. Potom si ho rozdelíme na 12 bochníčkov, ktoré rozvaľkáme na placku, zvinieme ju do rohlíčka a prenesiem na plech /buď vymastíme alebo použijeme papier na pečenie/. Prikryjeme a necháme ešte 45 minút podkysnúť. Potom ich potrieme bielkom a posypeme celým makom. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nivovo-eidamové kysnuté pagáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 600 g múka hladká špeciál, 1 PL soľ, 42 g droždie, 1 ČL cukor kryštálový, 150 ml mlieko vlažné, 200 ml smotana kyslá, 125 g maslo rozpustené.,1 ks vajce Náplň: 270 g syr Niva, 200 g syr Eidam, 50 g maslo rozpustené Na potretie: 1 ks vajce Na posypanie: sezam

POSTUP PRÍPRAVY

Urobíme si kvások. Keď máme kvások hotový, prisypeme múku, ktorú sme si preosiali a rozmiešali so soľou, prilejeme vlažné mlieko rozmiešané s kyslou smotanou a vajíčkom. Nakoniec pridáme vlažné rozpustené maslo. Dáme do stroja (alebo miešame ručne) a vypracujeme vláčne cesto. Vložíme ho do nádoby, ktorá sa nám dá dobre uzatvoriť. Ja som dala do kysky misky, ale nemusíte dať práve do ne,j len do takej, ktorú dobre uzatvoríte a dáme na 30 minút do chladničky. Ono veľmi nenakysne, ale sa nám krásne vyvaľká.
Keď si cesto pekne rozvaľkáme, potrieme ho rozpusteným maslom a nastrúhanou Nivou. Teraz nastrúhame na to Eidam. Syr dobre rukami popritláčame, aby nám pri skladaní nepadal. Začíname skladať. Najprv po výške z ľava do stredu. Teraz z prava do stredu. No a ešte na polovicu. Teraz cesto po dĺžke jemne nakrojíme. No a pokračujeme v skladaní. Z hora do stredu a z dola do stredu a znova prekrojíme na obidvoch stranách. No a znova ešte preložíme a prekrojíme. A takto pripravené cesto vložíme do nádoby zatvoríme ju a dáme do chladničky na 20 minút. Toto zopakujeme 2 krát. Celý postup tak ako prvýkrát. Po druhom raze cesto vyberieme rozvaľkáme poskladáme, jemne narežeme, ale už ho nedávame do chladničky, ale len vyvaľkáme. Pokrájame ho na štvorčeky - tak nemáme žiaden odpad a nemusíme znovu vaľkať. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamom a ukladáme na plech. Je tam Niva a tá je slaná, tak netreba na vrch soliť. Pečieme pri 200 stupňovej teplote do ružova. Každá si svoju rúru poznáte.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Renata I. (Jayleen) ID 328527 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

kaiserky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka vlazneho, 250g hladkej muky, 125g polohrubej, 125g psenicnej chlebovej muky, 25g rozpusteneho masla, 15g soli, 10g cerstveho drozdia, 5g cukru.Pripravime kysnute cesto, rozdelime asi na 10-11 bochnikov umiestnime na plech nechame 10 min.kysnut. Tvoritkom vytlacime v bochnikoch dekor prevratime opacne a este 15 min nechame kysnut. Potom obratte naspat a potrite vajcom. Mozu sa posipat lanovim semienkom, mak,rasca alebo hrubozrnna sol. Pecieme na 220 stupnoch 10 minut. Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domáce rožky...



POTREBNÉ PRÍSADY

a žemle :-) 1000 g hladkej múky, 300ml vlažného mlieka, 300ml teplej vody, 1 kocka droždia, 1PL soli, 1 KL kryštálového cukru... Na potretie: 1 vajíčko.... Na posypanie: sezam rasca, mak, hrubozrnná soľ...

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík je z internetu a je skvelý, len pár postrehov k nemu pridám. / https://bonvivani.sk/recepty/rozky-a-zemle /. Najprv si pripravíme kvások. Vymiešame droždie s cukrom a 2 PL z odmeraného množstva vody a rozmiešame na kašičku a necháme na teplom mieste asi 10 minút vykysnúť. V mise zmiešame múku so soľou, do ktorej pridáme kvások, olej a vlažné mlieko s vodou. Vypracujeme cesto najlepšie mixérom s hákmi a potom dopracujeme rukou, ktoré necháme zakryté asi hodinu kysnúť. Cesto by sme mali potom rozdeliť až na 32 kúskov, ale mne z toho po prvý krát vyšli moc maličké rožky aj žemle, tak potom som rozdelila na 24 častí. Bolo menej žemlí, ale nevadilo... Časť guliek necháme ďalej kysnúť, to budú žemle. Druhú časť spracujeme na rožky. Vyvaľkáme guľku a zvinieme rožok /žiadne experimenty som nerobila, rovnomerne som rozvaľkala a zvinula :-)/. Rožky aj žemle poukladáme na plech / ja som poukladala na papier na pečenie a odpadlo umývanie plechu/ a necháme ešte 15 až 30 minút kysnúť. Zatiaľ si rozohrejeme rúru na 220 stupňov. Pred vložením do rúry potrieme každý kúsok rozšľahaným vajíčkom. Môžeme posypať semienkami, alebo rascou. Žemle som dala piecť skôr, keďže dlhšie kysli, tak im stačilo oddychovať 15 minút. Pečiem na 220 stupňov asi 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Rožky s masťou...



POTREBNÉ PRÍSADY

recept som našla na internete a keďže v pečení domáceho pečiva som amatér-začiatočník, vyhovoval mi svojou jednoduchosťou. Mne vyšlo 20 rožkov, niečo sa zjedlo na večeru, niečo si manžel bral do práce a zvyšok zmizol rýchlosťou blesku na raňajky... tak usudzujem, že musia byť skvelé :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme: 0,5l mlieka, 1 kocku droždia, 1 PL soli, 1 PL kryštálového cukru, 900g hladkej múky, 100ml oleja.........Na potretie: 150g bravčovej masti a 50 g masla - spolu predom rozpustiť a nechať vychladnúť na izbovú teplotu, ale aby nestuhlo.........Na potretie: 1 vajce, 1 PL mlieka - spolu zmiešať.........Na posypanie: hrubozrnnú soľ, kmín, sezam.......




Mlieko ohrejeme, múku vysypeme do misky, pridáme soľ a premiešame. V strede urobíme jamku, do nej nasypeme cukor, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a necháme droždie nakysnúť. Keď vzíde kvások, zapracujeme ho do múky a vypracujeme hladké a nelepivé cesto, ktoré necháme podkysnúť. Keď zdvojnásobí svoj objem, rozdelíme ho na dve polovice. Každú rozdelíme na 8-10 guličiek, ktoré po jednej rozvaľkáme na pomúčenej doske a potrieme zmesou masla a masti /asi 1 PL/, a zavinieme rožok. Rožky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ešte 25 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Rožky potrieme vajíčkom a posypeme. Pečieme ich dozlata na 220 °C /mne stačilo 10-12 minút/. Po vychladnutí sa do nich môžeme pustiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 23.8.2017, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

chlebík


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

3 poháre hladkej múky 650...1,5 poháre vlažná voda....1/2 ČL sušené droždie...1,5 ČL soľ drvená rasca alebo iné semienka

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP::::1.Do misky dáme všetky suché potraviny, zamiešame, pridáme vodu a znovu zamiešame, zakryjeme fóliou a necháme kysnúť 12 hodín. Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť. Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať. Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.2.Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto, zakryjeme a pečieme 30 minút.3.Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka a je hotovo.Vyklopíme a trocha potrieme studenu vodou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabika B. (srdiecko873) ID 124928 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Špaldový írsky chlieb bez kysnutia :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

400g špaldovej múky, 370-400ml kyslého mlieka, 1KL sódy bicarbóny, 1KL soli, príp. chia semienka, iné semienka, vločky

POSTUP PRÍPRAVY

Je tu veľa receptov na chlebík, ja pridávam pre seba a svojich priateľov veľmi jednoduchý recept na írsky chlieb, ktorý som si veľmi obľúbila, aj preto, že som v tej krajine dlhšiu dobu žila a chlebík sa mi zapáčil, hlavne preto, že je rýchly, chutný a nekysnutý. A keď si zvyknete na jeho zvláštnu chuť, zamilujete si ho aj vy. Ja ho pečiem každý druhý deň už roky a iný si ani neviem predstaviť.

Základom je, že koľko múky, toľko by malo ísť kyslého mlieka - cmaru. Nie však každá špaldová múka je rovnaká a tiež kysnuté mlieko nie je rovnaké - jedno je redšie, druhé hustejšie. Ja už dávam všetko od oka, preto viem, ako ma cesto vyzerať, Vám to popíšem.

Zapneme si rúru na 220*C ak sa Vám zdá, že Vaša rúra pečie veľmi, tak teplotu znížime. Do misky si preosejeme múku, soľ a sódu. Prilejeme cmar - začneme najskôr s 350ml a postupne prilievame, aby sa nám cesto spojilo. Pracujeme rýchlo, s týmto chlebíkom sa netreba hrať. Potom si ho preložíme na pomúčenú dosku a gúľame ako cesto na slíže. Rýchlo a jemne. Preložíme na plech s peč. papierom v strede urobíme kríž a dáme piecť.Pečieme cca 25min. treba sledovať pretože každá rúra pečie inak. Otestujeme špajlou, aby sa nám cesto nelepilo a pobúchame z druhej strany. Chlebík musí zvoniť :-D a dáme na mriežku vychladnúť.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 4.3.2017, 20:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domaci knedlik



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej muky 300 ml vlazneho mlieka 1 vajicko 1 PL oleja olivovy 1 cajova lyzicka soli 1 PL krystaloveho cukru 1 susene drozdie 1/2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarnicky si dame vsetke tekute ingrediencie, na vrch suche, do jedneho roha pekarnicky sol a do druheho roha drozdie a zapneme program CESTO. Ked je hotove rozdelim ho na 2 casti a vytvarujem 1 knedlik a necham 10 minut kysnut a potom dam nad paru na 15 minut, vytvarujem druhy knedilk a ked zlozim dole prvy, dam hned druhy nad paru. Hotovy knedliky hned potieram olivovym olejom, aby neboli suche z vrchu. Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 15.1.2018, 20:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Najlepsi chlebik



POTREBNÉ PRÍSADY

Budemepotrebovat:3hrnceky hladkej muky, 1 1/2 hrncek vlazna voda , 1bal susene drozdie, 1 1/2 cajova lyzicka rasca cela , 1 1/2 cajova lyzicka sol, 1 lyzica ocot

POSTUP PRÍPRAVY

vsetky prisady spolu zmiesame.Nechame kysnut na teplom mieste 1 hodinu potom premiesame a nechame kysnut dalsiu hodinu . dame si rozohriat jensku misu na 200 stupnov .do horucej misy vyklopime cesto a dame piect na 200stupnov 50min v zavretej jenskej mise. otvorime misu pokropime voda+sol, par kvapiek oleja a nehame piect bez pokrievky dalsich 20 min.chlebik je hotovy:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

zuzana m. (15zuzka15) ID 315261 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2016, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 619 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,62 ďalšie >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku