![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Lekvár z kôstkového ovocia (2) 25.11.2024, 17:01 Jahodové CALIPO alebo domáci jahodový nanuk (6) 12.6.2018, 13:54 Med z hrušiek (11) 4.11.2016, 13:17 Ovocná kytica ... moja prvá (8) 7.5.2016, 9:25 Domáce kokosové mlieko (2) 26.2.2016, 21:47 Detská výživa - jabĺkovo - banánová (3) 5.10.2015, 6:12 Sušené marhule (5) 20.7.2015, 11:43 MRAZENÁ JAHODOVÁ DREŇ (18) 15.6.2015, 16:51 Jahodovo rebarborovy dzem (2) 15.6.2015, 7:52 Ceresnovy clafoutis (1) 14.6.2014, 15:57 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 125 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |
OVOCIE |
![]() Ovocná kytica ... moja prváPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1,5 kg jahôd, 1 ananás, 2 kivi, menší strapec hrozna, horká čokoláda, cukrové perličky, čerstvá medovka, veľa drevených špajdlí, 1 grep, kvetináč ... odvaha a trpezlivosť POSTUP PRÍPRAVY ... do kvetináča vhodnej veľkosti dáme celý grep tak, aby presahoval cca 1-2 cm nad okraj kvetináča ... jednotlivé ovocie umyjeme, osušíme, resp. očistíme (kivi, ananás), z kivi a ananásu vykrojíme tvary podľa potreby, bobuľky hrozna napichneme na špajdle cca po 3 kusy, jahody aj vykrojené ozdoby rovnako nastokneme na špajdle - dĺžku skracujeme podľa potreby ... čokoládové jahody si pripravíme vopred, aby čokoláda dobre stuhla ... a potom už len picháme a picháme, pokiaľ nie sme s výsledkom spokojní ... dodekorujeme čerstvou medovkou alebo niečim iným zeleným OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 7.5.2016, 9:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
![]() Domáce kokosové mliekoPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g sáčik strúhaného sušeného kokosu 2 litre vody POSTUP PRÍPRAVY Vodu dáme variť, no nie však vrieť a vypneme. Potom pridáme kokos, pomiešame a necháme spariť tak do hodinky pod pokrievkou. Po tomto čase to treba dať do mixéra, pomlieť a následne precediť cez plátenko. Treba to riadne vyžmýkať. \r\nMlieko sa dá aj niekoľko dní skladovať v chladničke. Nám chutí s vanilkovým cukrom, ale aj ako koktajl s banánom. \r\n\r\nZvyšný kokos použijem na rôzne cukrovinky, ako kokosové ježe, alebo zmiešam s tvarohom a robím tvarohovo-kokosový mrežovník.,......\r\nAlebo sa pridajú 4 banány, trošku z toho mlieka a rozmixuje sa to a je to celkom dobrý puding. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 26.2.2016, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Jahodovo rebarborovy dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/jahodovo-rebarborovy-dzem.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:450g jahod 450g rebarbory 1 1/2 poh cukru Postup:Jahody a rebarboru si ocistime a nakrajame na mensie kusky (rebarbora na 13mm kusky).Do sklenenej nadoby si dame jahody,rebarboru a cukor.Dobre premiesame,prikryjeme a nechame stat minimalne 1 hodinu (az pokial nam ovocie pusti stavu ) Vysterilizovala som si pohare. Do hrnca som si dala ovocie aj so stavou a priviedla do varu.Neustale premiesavajuc varime az pokial nam dzem nestuhne.Porozdelujeme do poharov.Po uzavreti som ich este dala do hrnca s vriacou vodou na 10 min :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 15.6.2015, 7:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Ceresnovy clafoutisPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/ceresnovy-clafoutis_14.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:230g ceresni 3 vajicka 1/3 poh hladkej muky 1/4 poh krystaloveho cukru 1 poh mlieka 1 CL prasku do peciva Postup:Ruru predhrejeme na 180C.Formu na pecenie si namastime,vysypeme mukou.Nasypeme do nej ceresne (je len na vas ci ich aj vykostkujete) V miske sme zmiesame vajicka,muku a pridame cukor,prasok do peciva.Opatrne vmiesame mlieko.Cesto vylejeme na ceresne.Dame piect do rury na 40min.Podavame hned po vytiahnuti z rury.Ja som clafoutis posypala praskovym cukrom . ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2014, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Cucoriedkovy crumb kolacPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/cucoriedkovy-crumb-kolac.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 poh+1/4 poh hladkej muky 1 poh krystal.cukru 170g studeneho masla 1 CL nastruhanej kory z citrona 1 CL sody bikarbony 1/2 CL soli 2 1/2 poh cucoriedok 1 vajicko Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 24.5.2014, 9:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Slivkovy dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/slivkovy-dzem.html 1 kg sliviek 500 g krystaloveho cukru stava z 1 citrona POSTUP PRÍPRAVY Slivky si ocistime a nakrajame na stvrtky.Zmiesame ich s cukrom a nechame ich stat minimalne 1 hodinku (ak vsak nemate cas kludne ich mozte dat hned varit ).Dame ich varit .Ked nam slivky zacnu pustat stavu pridame k nim citronovu stavu ( ja som si to v tomto momente rozmixovala do hladka.Ale myslim ze ak chcete mat dzem s kuskamy ovocia nemusite ho mixovat )Varila som to takych 10-15 min na stredne velkom plameni.Nakolko som dzem doteraz nikdy nevarila nechala som sa inspirovat americkymi receptami kde skusaju dzem :Ci je dzem hotovy zistite ak si trosku kvapnete na tanier (ktory ste vytiahli z mrazaka) a ked si po nom prejdete prstom po bokoch by mali byt tzv.vrasky ..a hlavne by mal byt husty podla vasej predstavy.Dzem som ponalievala do vysterilizovanych poharov (pohare si umyjeme v horucej jarovej vode.Dame ich do rury ktora je predhriata na 140C.Nechame ich tam vyschnut .Dzem plnime do horucich poharov.Prevratime hore dnom aspon na 1 hodinku... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.4.2014, 12:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
![]() Pečený čajPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ovocia podľa chuti (ja som dala, broskyne, hrozno, maliny, hrušky, čučoriedky, jablká), 400 g trstinového cukru, 1 lyžička mletej škorice, 10 - 15 ks potlčených klinčekov, šťava z jedného pomaranča POSTUP PRÍPRAVY Ovocie nakrájame na menšie kocky (so šupkou), zasypeme cukrom, posypeme klinčekmi, škoricou, pridáme šťavu z pomaranča. Dáme do hlbšieho plechu a vo vyhriatej rúre pečieme na 130°C cca. 1 hodinu. Počas pečenia 2-3 krát premiešame. Ešte horúce nalejeme do pohárov a prevrátime hore dnom a necháme vychladnúť. Príprava čaju: cca 1 pol. lyžicu (podľa chuti) zalejeme horúcou vodou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Miroslava H. (mimka999) ID 60849 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.9.2013, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Jahodovo kokosove lassiPOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s fotografiami najdete na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/09/jahodovo-kokosove-lassi.html 2 poh jahod (nakrajanych na polku) 1 poh ladu 2/3 poh natural jogurtu 1/3 poh kokosoveho mlieka 1 PL cukru ( ja som pouzila viac ,zalezi aj od kyslosti jahod..treba ochutnavat a uz iba doladit podla vasej chute :) POSTUP PRÍPRAVY Vsetko to dame do kuchynskeho robota a dobre rozmixujeme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
![]() Najúžasnejší jesenný dezert - Jablkovo-slivkové crumblePOTREBNÉ PRÍSADY ... úžasný jesenný dezertík ... potrebujeme (množstvo podľa nádoby v ktorej budeme piecť) : čerstvé slivky, jablká, škoricový cukor, hnedý cukor, voňavé korenie (napr. škorica, alebo zmes Jablkový závin), maslo, celozrnná múka, ovsené vložky jemné POSTUP PRÍPRAVY nádobu na pečenie vymastíme maslom ... pokrájame slivky a očistené jablká a navrstvíme do nádoby (ja robím v malých zapekacích miskách o priemere cca 7 cm) ... na dno dám slivky, potom jablko a navrch zasa slivky, jemne posypem hnedým cukrom alebo škoricovým cukrom a navrch dám mrveničku z masla, hnedého cukru, celozrnnej múky, ovsených vločiek a voňavého korenia ... misky uložím na malý pekáč (kvôli lepšej manipulácii s horúcimi miskami) a šupnem do rúry vyhriatej na 200°C cca na 15 minút ... keď mi po bokoch misiek bublá šťava zo sliviek a mrvenička je zapečená do chrumkava vyberiem z rúry ... je to úžasná pochúťka ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 21.11.2013, 9:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
![]() Sušené marhulePOTREBNÉ PRÍSADY marhule POSTUP PRÍPRAVY Je sezóna marhúľ. Kompóty som už zavarila,džemy tiež, tak ma napadlo vyskúšať sušené ovocie. Vytiahla som zabudnutú sušičku a môžem povedať, že vôbec neľutujem. Ovocie je naozaj výborné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 20.7.2015, 11:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 125 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,13 ďalšie >> |