. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > RYBY A DARY MORA

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Moje super rizoto z pangasia (26) 30.11.2018, 21:52
taký jednoduchý Losos (17) 16.9.2018, 6:58
Pečené HOKY ala MajaMimi (5) 1.2.2018, 21:30
Losos s brusnicovou omackou (50) 18.6.2017, 13:17
Pečené pstruhy. (10) 19.12.2016, 8:53
Treska ala Zuzka (5) 2.11.2016, 16:25
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 393 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,40 ďalšie >>

RYBY A DARY MORA

Ryžový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme polovicu ryže rybu posypeme syrom kečupom na vrch ryžu syr kečup. Zapekame 15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Pečená treska na masle s kurkumovými zemiakmi.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

***

POSTUP PRÍPRAVY

***

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

sushi



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g ryže na sushi, 3% ryžový ocot, trstinový cukor, morská soľ, plátky údeného lososa

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si urobíme marinádu:
8 polievkových lyžíc octu, 4 polievkové lyžice cukru, 0,5 kávovej lyžičky soli
Ocot, soľ a cukor zmiešame v menšej nádobe, privedieme do varu a nádobu odložíme na chladné miesto.

Príprava ryže:
Ryžu najprv 4-5 krát opláchneme v studenej vode. Po poslednom opláchnutí vylejeme všetku vodu, nalejeme do nádoby, v ktorej ju budeme variť, zalejeme 600 ml vody a počkáme asi 30 min.
Nádoba by mala byť asi taká veľká, že voda bude nad povrchom ryže asi 1-2 cm. Po 30 minútach dáme nádobu na veľmi silný oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď začne ryža vrieť, plameň stíšime.
Takto ryžu varíme asi 10 min. Potom vypneme plameň a ryžu necháme odstáť v nádobe ešte 10 min. Po 10 minútach ryžu z nádoby vysypeme do bambusovej alebo keramickej nádoby.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Miroslava H. (mimka999) ID 60849 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

... losos s cuketkou a slaným syrom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

losos, soľ, korenie, maslo, rasca, cuketa, bylinky (tymián, rozmarín, bazalka), cesnak, slaný syr

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2015, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos s tzaziki šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

2 filety z lososa, sójovú omáčku, sušený zázvor, sušený cesnak, mleté čili korenie, sezam, kokosový olej na vyprážanie, 2 väčšie uhorky, biely jogurt, tzaziki korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmrazené filety z lososa nakrájame – každú na 3 kúsky a vložíme do misky. Pridáme sójovú omáčku, posypeme sušeným cesnakom a trochou sušeného zázvoru a čili. Dobre premiešame, aby sa všetky kúsky obalili zmesou. Obalené kúsky ešte posypeme sezamom a vypražíme na troche kokosového oleja. Tzaziki šalát si pripravíme veľmi jednoducho: uhorky ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a prebytočnú vodu z nich vytlačíme. Pridáme pár lyžíc bieleho jogurtu a ochutíme tzaziki korením. www.fitgourmet.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2015, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Losos s petržlenovo-pistáciovou krustou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 filety z lososa široké asi 5 cm, 6 polievkových lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, 6 polievkových lyžíc pistácií natural (nesolených), 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna, 2 strúčiky cesnaku, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia z netu ... chutná a netradičná alternatíva na prípravu lososa ... občas treba zmenu :-) Rúru vyhrejeme na 200 °C. Všetky ingrediencie okrem lososa a masla nasekáme pomocou kuchynského robota.
Filety lososa vložíme do maslom vymasteného pekáča a nanesieme na vrch každého kúska vrstvu petržlenovo-pistáciovej zmesi, na ktorú následne pokladieme ešte kúsky masla (výdatne). Vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Podávame s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Treska ala Zuzka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľká cibuľa, 2 - 3 kyslé uhorky, 1 stredná mrkva (surová), 1 konzerva sardiniek (v oleji, v rajčinách.....) 1 kyslá smotana, 1/2 pohára tatarky, 1 PL horčice, korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

doplním neskôr *****konečne mám čas tak tu je. Mám ho od kolegyne ale pozor je prudko jedlý. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, uhorku a mrkvu som nastrúhala na jemnom strúhadle. Rybu pomačkáme vidličkou a pridáme do surovin, ak pridáme aj šťavu, bude šalát redší. Doplníme smotanou, tatarkou, horčicou a dochutíme podľa seba, soľou, korením a nálevom z uhorky aby bola kyselkavá. Kto chce môže pridať varené vajíčko. Ja som nedala. Všetko dobre premiešame a necháme postáť. No a už len papáme. Bolo jej tak 0.7l ale hlavne vieme čo papáme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.11.2016, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Tuniakové fašírky s hráškovým pyré



POTREBNÉ PRÍSADY

Fašírky: tuniak vo vlastnej šťave 1 konzerva (130g) najemno nakrájaná cibuľa 1 ks stredne veľký uvarený zemiak 1 ks malá paradajka nakrájaná na menšie kúsky 1 ks vajce 1 ks mletý zázvor 1 ČL granulovaný cesnak 4 ČL mleté čierne korenie 1 ČL celá škorica 1 ks klinčeky 2 ks kardamon 2 ks strúhaný parmezán 2 PL petržlenová vňať celozrnná strúhanka olivový olej soľ Hráškové pyré: mrazený hrášok 1 balenie (450g) grécky jogurt 2 - 3 PL cesnak (strúčik) 1 ks mleté čierne korenie soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Recept z: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/maso-a-ryby/recept/tuniakove-fasirky-s-hraskovym-pyre/

Fašírky – Tuniaka som otvorila, zbavilavlastnej šťavy a dala bokom. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kardamon, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vybrala som ich preč a pridala cibuľu, ktorú som zľahka opražila Potom som pridala zázvor, cesnak, vňať a premiešala som. Pridala som paradajku a dochutila všetko soľou a čiernym korením. Miešala som, dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridala tuniaka a ďalej miešala ešte cca 5 – 6 minút. Potom prišiel na rad zemiak, ktorý som prepučila cez mriežku a primiešala aj syr. Odstavila som z plameňa a nechala vychladnúť.

Zmes som si rozdelila na 8 menších guliek a vytvarovala fašírky. V jednej miske som si rozbila vajce, ktoré som si rozšľahala s trochou vody a na druhý tanier som si vysypala celozrnnú strúhanku. Fašírky som najprv obalila vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými.

Plech som si vyložila papierom na pečenie, potrela olivovým olejom a poukladala naň fašírky. Piekla som ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 – 20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) som fašírky obrátila na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 10.2.2015, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Spagety s tuniakom,citronom a roketou



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/spagety-s-tuniakomcitronom-roketou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Na 2 porcie potrebujeme:200g spagiet
200 g tuniaka z konzervy (ideal nakladani v olivovom oleji )
kora a stava z 1 citrona
polka cesnakoveho strucika,nasekaneho na drobno
3 jarne cibulky,nasekane na drobno
1/4 CL suseneho chilli
sol
15 ml (1PL) extra olivoveho oleja

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Slany kolac s udenym lososom/quiche



POTREBNÉ PRÍSADY

balenie listkoveho cesta (cca 320g -uz zrolovane), balenie udeneho lososa (120-200g podla chuti), 300ml kyslej smotany, 5 vajicok, kopor (najlepsie cerstvy), 300g struhane syra (eidam)

POSTUP PRÍPRAVY

Vymastime si formu na pecenie (stredne velku), na ktoru polozime papier na pecenie a nan ulozime cesto. Ja som mala uz zrolovane tak som mala menej roboty :) Vymiesame si vajicka s kyslou smotanou, ochutime solou a korenim a pridame nasekany kopor (nemusi byt). Na cesto ukladame vrstvu lososa, zalejeme polovickou zmesi vajicok a smotany a zase losos a opat vajickova zmes
Na vrch nastruhame vela syru a sup do rury - 180 stupnov a pecieme zhruba 30-35 minut kym nam vrch zozlatovie

Dobru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 393 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,40 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu