končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Ako sme pripravovali homara (59) 24.11.2024, 23:57 Vynikajúca domáca treska v majonéze ***** (43) 18.5.2020, 20:49 Ryba na cesnakovo-bylinkovom masle (11) 22.4.2020, 21:10 Moje super rizoto z pangasia (26) 30.11.2018, 21:52 taký jednoduchý Losos (17) 16.9.2018, 6:58 *♥*Rybárska bašta *♥* ( zapekané filety so šampiňónmi ) (5) 11.8.2018, 14:18 Pečené HOKY ala MajaMimi (5) 1.2.2018, 21:30 Losos s brusnicovou omackou (50) 18.6.2017, 13:17 Rybie filé na zeleninke s kari omáčkou (2) 2.6.2017, 15:05 Pečené pstruhy. (10) 19.12.2016, 8:53 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,40 ďalšie >> |
RYBY A DARY MORA |
Ryžový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg ryby, 1pohár ryže, 2cibule, olej, červená paprika, soľ, 100g tvrdého syra, kečup, čili, bobkový list, škorica, klinček, koriander, kmín POSTUP PRÍPRAVY Ryby osolíme opaprikujeme okmínujeme a opečieme na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme cibuľu a koreniny. Pridáme umytú ryžu, vodu, dusíme do mäkka. Vymažeme pekáč a vrstvíme polovicu ryže rybu posypeme syrom kečupom na vrch ryžu syr kečup. Zapekame 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pečená treska na masle s kurkumovými zemiakmi.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY *** POSTUP PRÍPRAVY *** ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Silvia F. (CapsLock) ID 184015 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
sushiPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g ryže na sushi, 3% ryžový ocot, trstinový cukor, morská soľ, plátky údeného lososa POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si urobíme marinádu: 8 polievkových lyžíc octu, 4 polievkové lyžice cukru, 0,5 kávovej lyžičky soli Ocot, soľ a cukor zmiešame v menšej nádobe, privedieme do varu a nádobu odložíme na chladné miesto. Príprava ryže: Ryžu najprv 4-5 krát opláchneme v studenej vode. Po poslednom opláchnutí vylejeme všetku vodu, nalejeme do nádoby, v ktorej ju budeme variť, zalejeme 600 ml vody a počkáme asi 30 min. Nádoba by mala byť asi taká veľká, že voda bude nad povrchom ryže asi 1-2 cm. Po 30 minútach dáme nádobu na veľmi silný oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď začne ryža vrieť, plameň stíšime. Takto ryžu varíme asi 10 min. Potom vypneme plameň a ryžu necháme odstáť v nádobe ešte 10 min. Po 10 minútach ryžu z nádoby vysypeme do bambusovej alebo keramickej nádoby. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Miroslava H. (mimka999) ID 60849 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
... losos s cuketkou a slaným syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY losos, soľ, korenie, maslo, rasca, cuketa, bylinky (tymián, rozmarín, bazalka), cesnak, slaný syr ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2015, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos s tzaziki šalátomPOTREBNÉ PRÍSADY 2 filety z lososa, sójovú omáčku, sušený zázvor, sušený cesnak, mleté čili korenie, sezam, kokosový olej na vyprážanie, 2 väčšie uhorky, biely jogurt, tzaziki korenie POSTUP PRÍPRAVY Rozmrazené filety z lososa nakrájame – každú na 3 kúsky a vložíme do misky. Pridáme sójovú omáčku, posypeme sušeným cesnakom a trochou sušeného zázvoru a čili. Dobre premiešame, aby sa všetky kúsky obalili zmesou. Obalené kúsky ešte posypeme sezamom a vypražíme na troche kokosového oleja. Tzaziki šalát si pripravíme veľmi jednoducho: uhorky ošúpeme, nastrúhame na strúhadle a prebytočnú vodu z nich vytlačíme. Pridáme pár lyžíc bieleho jogurtu a ochutíme tzaziki korením. www.fitgourmet.sk ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lívia Š. (katyperry31) ID 295352 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.6.2015, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Losos s petržlenovo-pistáciovou krustouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 filety z lososa široké asi 5 cm, 6 polievkových lyžíc nasekanej petržlenovej vňate, 6 polievkových lyžíc pistácií natural (nesolených), 2 čajové lyžičky soli, 2 polievkové lyžice šťavy z citróna, 2 strúčiky cesnaku, maslo POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia z netu ... chutná a netradičná alternatíva na prípravu lososa ... občas treba zmenu :-) Rúru vyhrejeme na 200 °C. Všetky ingrediencie okrem lososa a masla nasekáme pomocou kuchynského robota. Filety lososa vložíme do maslom vymasteného pekáča a nanesieme na vrch každého kúska vrstvu petržlenovo-pistáciovej zmesi, na ktorú následne pokladieme ešte kúsky masla (výdatne). Vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Podávame s listovým šalátom pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Treska ala ZuzkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľká cibuľa, 2 - 3 kyslé uhorky, 1 stredná mrkva (surová), 1 konzerva sardiniek (v oleji, v rajčinách.....) 1 kyslá smotana, 1/2 pohára tatarky, 1 PL horčice, korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY doplním neskôr *****konečne mám čas tak tu je. Mám ho od kolegyne ale pozor je prudko jedlý. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky, uhorku a mrkvu som nastrúhala na jemnom strúhadle. Rybu pomačkáme vidličkou a pridáme do surovin, ak pridáme aj šťavu, bude šalát redší. Doplníme smotanou, tatarkou, horčicou a dochutíme podľa seba, soľou, korením a nálevom z uhorky aby bola kyselkavá. Kto chce môže pridať varené vajíčko. Ja som nedala. Všetko dobre premiešame a necháme postáť. No a už len papáme. Bolo jej tak 0.7l ale hlavne vieme čo papáme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 2.11.2016, 16:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Tuniakové fašírky s hráškovým pyréPOTREBNÉ PRÍSADY Fašírky: tuniak vo vlastnej šťave 1 konzerva (130g) najemno nakrájaná cibuľa 1 ks stredne veľký uvarený zemiak 1 ks malá paradajka nakrájaná na menšie kúsky 1 ks vajce 1 ks mletý zázvor 1 ČL granulovaný cesnak 4 ČL mleté čierne korenie 1 ČL celá škorica 1 ks klinčeky 2 ks kardamon 2 ks strúhaný parmezán 2 PL petržlenová vňať celozrnná strúhanka olivový olej soľ Hráškové pyré: mrazený hrášok 1 balenie (450g) grécky jogurt 2 - 3 PL cesnak (strúčik) 1 ks mleté čierne korenie soľ POSTUP PRÍPRAVY Recept z: http://www.fitnessguru.sk/recepty/kategoria/maso-a-ryby/recept/tuniakove-fasirky-s-hraskovym-pyre/ Fašírky – Tuniaka som otvorila, zbavilavlastnej šťavy a dala bokom. Na panvici som si rozohriala olivový olej, pridala kardamon, škoricu a klinčeky. Ako náhle sa rozvoňali, vybrala som ich preč a pridala cibuľu, ktorú som zľahka opražila Potom som pridala zázvor, cesnak, vňať a premiešala som. Pridala som paradajku a dochutila všetko soľou a čiernym korením. Miešala som, dokiaľ paradajka nezmäkla. Následne pridala tuniaka a ďalej miešala ešte cca 5 – 6 minút. Potom prišiel na rad zemiak, ktorý som prepučila cez mriežku a primiešala aj syr. Odstavila som z plameňa a nechala vychladnúť. Zmes som si rozdelila na 8 menších guliek a vytvarovala fašírky. V jednej miske som si rozbila vajce, ktoré som si rozšľahala s trochou vody a na druhý tanier som si vysypala celozrnnú strúhanku. Fašírky som najprv obalila vo vajci a následne v strúhanke. Opakujeme so všetkými. Plech som si vyložila papierom na pečenie, potrela olivovým olejom a poukladala naň fašírky. Piekla som ich v predhriatej rúre na 200 stupňov cca 15 – 20 minút. V polke pečenia (cca po 10 minútach) som fašírky obrátila na druhú stranu, aby sa rovnomerne prepiekli z oboch strán. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 10.2.2015, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Spagety s tuniakom,citronom a roketouPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/08/spagety-s-tuniakomcitronom-roketou.html POSTUP PRÍPRAVY Na 2 porcie potrebujeme:200g spagiet 200 g tuniaka z konzervy (ideal nakladani v olivovom oleji ) kora a stava z 1 citrona polka cesnakoveho strucika,nasekaneho na drobno 3 jarne cibulky,nasekane na drobno 1/4 CL suseneho chilli sol 15 ml (1PL) extra olivoveho oleja Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Slany kolac s udenym lososom/quichePOTREBNÉ PRÍSADY balenie listkoveho cesta (cca 320g -uz zrolovane), balenie udeneho lososa (120-200g podla chuti), 300ml kyslej smotany, 5 vajicok, kopor (najlepsie cerstvy), 300g struhane syra (eidam) POSTUP PRÍPRAVY Vymastime si formu na pecenie (stredne velku), na ktoru polozime papier na pecenie a nan ulozime cesto. Ja som mala uz zrolovane tak som mala menej roboty :) Vymiesame si vajicka s kyslou smotanou, ochutime solou a korenim a pridame nasekany kopor (nemusi byt). Na cesto ukladame vrstvu lososa, zalejeme polovickou zmesi vajicok a smotany a zase losos a opat vajickova zmes Na vrch nastruhame vela syru a sup do rury - 180 stupnov a pecieme zhruba 30-35 minut kym nam vrch zozlatovie Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 393 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,40 ďalšie >> |