. .. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Vysmazany syr bez smazenia (362) 7.10.2022, 13:10
plnene palacinky (7) 9.2.2022, 8:23
LANGOšE mojej mamy /naozaj dobré/ (630) 29.11.2021, 14:00
SEITAN (25) 28.11.2021, 19:45
PEČENÁ CVIKLA (50) 21.10.2021, 17:11
Rizoto s tofu syrom (1) 30.9.2021, 19:47
Geniálne palacinky 3:2:1 (474) 16.10.2020, 13:05
Pečená fazuľa - Pyco. (1) 17.8.2020, 19:22
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 1.648 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,165 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kari Karfiól



POTREBNÉ PRÍSADY

250g karfiól, 40g celozrnná hnedá ryža, 30g šošovica, olej, 1/2 ČL sušený cesnak, 1/2 ČL sušená cibuľa, 1/2 ČL mletá sladká paprika, korenie, 1ČL kokosový olej, 30g cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1/2 ČL kari, 1/2 ČL garam masala, 1/4 ČL kurkuma, 1/4 ČL rímský kmín, 1/2 ČL mletý koriander, 1/2 ČL cejlonská škorica, 50g sterilizované krájané rajčiny, 70g cherry rajčiat, 150g Kokosové mlieko soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu a šošovicu uvariť. Karfiól rozobrať na ružičky. Okoreniť cesnakom, cibuľou, paprikou, soľou korením a olejom. Uložiť na plech s papierom na pečenie. Piecť 180℃,15-20min.Na panvici opražiť cibuľu, nasakaný cesnak, korenie.Pridať konzervové rajčiny aj cherry,priliať kokosové mlieko , soľ a variť 5min. Do základu pridať ryžu, šošovicu. Servírovať z pečeným karfiólom. ZDROJ:CESTA K OPRAVDOVÉMU JÍDLU

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Halušky so syrokrémom ala bez bryndze



POTREBNÉ PRÍSADY

NA 4 PORCIE Domáce halušky: 200g hladká múka, 300g polohrubá múka, 600ml voda Syrová omáčka: Múka hladká 280g, Mlieko 0,2 l, Smotana kyslá 16% 100g, Tavený syr v črievku 1 ks, Prelisovaný cesnak 4g

POSTUP PRÍPRAVY

HALUŠKY: Do väčšej misy nasypeme obe druhy múky, uprostred urobíme jamku a nalejeme do nej vodu. Vareškou miešame, kým nevznikne jednotné cesto. Cesto by malo byť vláčne a jemné. Moje odporúčanie je haluškové cesto nesoliť, aby sa halušky nerozvarili vo vode. Pomocou haluškovača (alebo aj ručne) dávame do vriacej vody. Varíme ich krátko, okolo 5 minút.

OMÁČKA: Na sucho opražíme hladkú muku, zalejeme mliekom a kyslou smotanou. Pridáme tavený syr v črievku a miešame, kým sa syr nerozpustí. Dochutíme prelisovaným cesnakom a chvílu povaríme, asi 10-20 minút. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte mlieko. Hotovo. Dobrú chuť:) Kto chce môže si pridať aj slaninku, no ja osobne ju moc nemusím, bola len pre fotku.:D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Aneta V. (Anetuškaaaa) ID 334976 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

CVIKLOVÉ HALUŠKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie potrebujeme : 600 g pyré z upečenej alebo uvarenej červenej repy (cvikla) 1 bielok 150 - 200 g múky (celozrnná, špaldová, polohrubá, hladká, ...) štipka soli na omáčku : 80 - 100 g syra s modrou plesňou 20 g parmezán cca 1,5 - 2 dl smotana alebo mlieko sušené oregano (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava je veľmi jednoduchá a nezaberie veľa času. Vlastne iba vareškou zmiešame pyré z červenej repy (rozmixovaná uvarená alebo upečená a očistená červená repa), múku (ja som kombinovala celozrnnú špaldovú s pšeničnou polohrubou), bielok (ja som použila žĺtok, ktorými zvýšil z iného receptu a myslím si, že aj maličké celé vajíčko by urobilo rovnakú službu) a soľ na konzistenciu klasického haluškového cesta. Halušky uvaríme v osolenej vriacej vode - keď vyplávajú navrch hneď ich vyberieme von - dlhším varením stratia farbu. Halušky sú jemnejšie ako klasické zemiakové, preto s nimi treba narábať opatrnejšie - ja som časť omáčky dala na dno taniera, naložila som halušky a navrch som dala zvyšok omáčky (ktorá tým ako chladla aj tuhla, ale na chuti jej to neubralo). K syru s modrou plesňou sa hodí oregano, tak ak máte radi kľudne posypte.

Syrovú omáčku robím veľmi jednoduchú, vlastne iba v smotane alebo mlieku rozpustím syr výraznej chuti a dochutím štipkou sušeného oregana - tak nám chutí najviac.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

FANTASTICKÉ CUKETOVÉ HALUŠKY - najlepšie aké som kedy jedla



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 porcie potrebujeme : 300 g cukety 1 vajce múka podľa potreby (cca 100 g - ja som použila hladkú) soľ 125 g bryndza 1 PL kyslá smotana alebo biely neochutený jogurt slanina alebo sušená šunka alebo opečená cibuľka (množstvo podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu nastrúhame najemno (ja som cuketu ošúpala, ale ak je mladá nie je to nutné, akurát budú halušky farebnejšie). Ďalej je postup rovnaký ako u klasických halušiek - pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a vymiešame cestíčko nie príliš tuhé. Hádžeme do vriacej vody, keď vyplávajú na povrch minútku povaríme a vyberieme von a premiešame s bryndzou a opečenou slaninou alebo sušenou šunkou. Ak je bryndza príliš tuhá, rozmiešam ju s kyslou smotanou alebo jogurtom a troškou vody v ktorej sa varili halušky. Sú skutočne dokonalé.

Kopec ďalších zaujímavých receptov nájdete na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2018, 23:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Dulový syr zo šupiek



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg dobre odležané, vyzreté dule 20 dag kryštálového cukru 50 g hrozienok 50 g posekaných vlašských orechov 2 g kyseliny citrónovej 1 ČL mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Dule umyjeme, najlepšie pomocou kefky. Nakrájame na štvrťky, olúpeme a zbavíme
jadrovníkov. Dužinu nakrájame na menšie kúsky a použijeme na kompót.
Šupky použijeme na výrobu syra. Dáme ich do širšieho hrnca, podlejeme vodou
do výšky cca 2 cm, pridáme cukor a kyselinu citrónovú rozpustenú v lyžici vody
a varíme pod pokrievkou do zmäknutia. Pridáme škoricu a po vychladnutí rozmixujeme.
Hmotu rozostrieme na jemne olejom vymastený plech, posypeme posekanými orechami
a hrozienkami (uvarenými vo vode), ktoré opatrne vtlačíme do hmoty a necháme oschnúť
v teplej rúre alebo na teplom radiátore. Pokrájame na kúsky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Pavel K. (paul1313) ID 328718 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bylinková frittata s hráškom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 lyžica masla 1 malá nadrobno nakrájaná šalotka 8 väčších vajec 1/3 pohára skyru natur soľ, korenie na dochutenie ½ pohára hrášku ¼ pohára nahrubo nasekaného čerstvého petržlenu ¼ pohára nahrubo nasekanej čerstvé mäty 60 g nahrubo nastrúhaného syru feta trochu byliniek na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejte na 200°C. V liatinovej panvici alebo zapekacej miske pri miernej teplote rozpusťte maslo a domäkka osmažte šalotku, asi 2–3 minúty. V miske dobre rozšľahajte vajce so skyrem. Dochuťte soľou a korením, pridajte pokrájané bylinky a syr feta. Zmes nalejte do horúcej panvice alebo zapekacej misky a miešajte. Akonáhle sa vajíčka začnú variť – tuhnúť, presuňte všetko do rozpálené rúry. Frittata je hotová, keď je spodok upečený, ale horná časť jemne vláčna. Nakoniec dozdobte bylinkami a nastrúhanou fetou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dominika K. (Knespik) ID 327946 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Bulgur&Quinoa - salat



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g Mix Bulgur&Quinoa ciernar,1 mala cervena cibulka,1 avokado,1 doza kukurica,200 g Feta syr,1 velka paradajka,stava z pol citrona,5 PL oliv.olej,2 PL bylinkovy ocot,1 CL med,1 CL sol,1 CL mlete korenie. Najlepsie chuti z chladnicky,dobre studeny!!!

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.12.2017, 20:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Chlebíkovo-vajíčkové mufinny so syrom a kyslou smotanou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 krajcov starého chleba, 2 šálky kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, 4 vajcia, 250g mozzarelly, podľa chuti soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

https://receptik.babskeveci.sk/recept/chlebikovo-vajickove-mufinny-so-syrom-kyslou-smotanou/

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Lucia T. (lulu289) ID 326202 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zeleninová ryža s tempehom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks pór, 1 ks tempeh údený,1 hrnček ryže, olej, soľ, kurkuma, čili,1/2 hrnčeka hrášku ( mrazený, čerstvý), 1 PL sójová omáčka tamari

POSTUP PRÍPRAVY

Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.


POSTUP v obrázkoch :

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Nátierka z pohánky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks pretlačeného strúčiku cesnaku, 1 ks cibule nakrájanej na drobné kocky, 2 ks sterilizovanej uhorky nakrájanej na drobné kocky (postrúhanej), 150 g pohánky (napr. Lagris Podravka), 50 g zmäknutého masla, 1 polievková lyžica horčice, 2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petžlenovej vňate, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme a necháme odkvapkať. K scedenej pohánke pridáme maslo, horčicu, cesnak, cibuľu, petržlenovú vňať a uhorku. Všetko poriadne premiešame a dochutíme soľou. Hotovú nátierku podávame s pečivom podľa vášho výberu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa S. (lenka1961) ID 323716 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.10.2016, 10:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.648 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,165 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt

© 2004-2022 CZECH NEWS CENTER a.s.