. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Najlepšie piškótové cesto (41) 5.12.2018, 13:13
Babičkin obrátený jablčník (58) 24.11.2018, 8:42
Apple pie... (2) 15.11.2018, 13:44
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 18.12. 16:13 | všechny 577
Celkom: 7.005 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,701 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Pekanová bábovka ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka pekanových orechov, 1 šálka vlašských orechov, 3 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 šálka /115g/ masla, 1 ¼ hnedého cukru, 4 vajcia, 2 PL rumu, 1ČL vanilkového extraktu, 1 šálka mlieka...***POLEVA: 113g smotanového syra, 3 PL karamelovej omáčky, 1 šálka práškového cukru, 2-3 PL mlieka.../karamelová omáčka je upálený kryštálový cukor, zaliaty smotanou a troškou masla, môžeme nahradiť skaramelizovaným salkom, ktoré rozmiešame s troškou mlieka/

POSTUP PRÍPRAVY

Pekanové a vlašské orechy nasucho opečieme, necháme vychladnúť a najemno nasekáme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Maslo a hnedý cukor vyšľaháme do peny, po jednom pridáme vajce, primiešame rum a vanilkovú esenciu. Na nízkom stupni šľaháme a postupne pridávame múku na 3x. Nakoniec vmiešame ¾ orechov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 175°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Vrch posypeme zvyšnými orechmi.
POLEVA: Vyšľaháme smotanový syr s karamelovou omáčkou, pridáme cukor a prešľaháme dohladka. Pridáme mlieko a vyšľaháme dohladka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónovo smotanové scones.



POTREBNÉ PRÍSADY

Víkendové raňajky sú jedny z mála, kedy sa stretávame spolu ako rodina pri jednom stole a pri takýchto príležitostiach si nenechám ujsť príležitosť pripraviť niečo výnimočné a výborné. ***2 šálky hladkej múky, ¼ šálky kryštálového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bikarbóny, ¼ šálky + 1 PL masla, 1/2šálky kyslej smotany, ½ šálky mlieka, 1ČL vanilkového extraktu, 1PL vody, 1 vajce, kôra z 1 citróna, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka – 200ml



V mixéri zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a citrónovú kôru. Zamiešame stuhnuté maslo nakrájané na kocky /musia zostať kocky/. V nádobe zmiešame smotanu , vajce, vanilkový extrakt a mlieko. Rýchlo a krátko vmiešame so suchými prísadami a dáme na 30 minút do chladničky. Potom vyklopíme na jemne pomúčenú dosku, rukami utľapkáme na hrúbku 2 cm a povykrajujeme koláčiky s priemerom cca 5 cm. Vrch koláčikov potrieme vodou, posypeme kryštálovým cukrom a poukladáme na plech asi 4 cm od seba. Pečieme na 200°C, 13-15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

3x mňamkový mini cheesecake - karamelový, pepermintový a baileys


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

suroviny a postup nájdete v prípade záujmu na mojej stránke : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=mini+cheesecakes

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Apple pie...



POTREBNÉ PRÍSADY

... americká klasika :). Cesto: 1 3/4 šálky hladkej múky, 1 ČL kryštálového cukru, 12 PL masla /stuhnutého/, 1/4 šálky + 2 PL studenej vody..... Náplň: 7-8 jabĺk, kúsok masla /asi tak 3 PL/? 3 PL hladkej múky, 1/4 šálky vody, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky trstinového cukru, 1 kopcovitá ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 1 ČL vanilkovej esencie.....

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml


Múku a cukor dáme do mixéra a premiešame, pridáme polovicu masla a krátko premiešame, potom pridáme aj druhú polovicu /dôležité je, aby sme nemiesili rukami a maslo sa nezačalo rozpúšťať, potrebujeme v ňom zachovať kúsky/, zmiešame, kým nám nezostanú drobné omrvinky. Pomaly prilievame vodu /najskôr 1/4 šálky ak bude treba, tak aj zvyšné 2 PL/, kým sa cesto nezhrnie do klbka. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chlade.



Medzitým si olúpeme jablká, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2018, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tekvicovo - nutelový chlebíček.



POTREBNÉ PRÍSADY

Začína jeseň a ja som sa akosi spontánne preorientovala na koláčiky, ktoré mi ju pripomínajú. Navyše ponuka tekvíc je bohatá, tak prečo ju nevyužiť aj nasladko. V kombinácii s čokoládou je neodolateľná a ešte k tomu štipka korenín. ***1 3/4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 ČL mletej škorice, ½ ČL ml. muškátového orieška, ½ ČL mletého klinčeka, 2 vajcia, 1 šálka tekvicového pyré, ½ šálky rozpusteného masla, 1/3 šálky mlieka, 2 ČL vanilkovej esencie, ½ šálky nasekanej čokolády alebo čokoládových kvapiek, ½ šálky mierne rozpustenej Nutelly...

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme rúru na 175 °C. V miske si zmiešame múku, cukor kypriaci prášok, a všetky koreniny. Urobíme do stredu jamku a rozbijeme vajcia, pridáme tekvicu, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Dobre premiešame a pridáme nasekanú čokoládu alebo čokoládové kvapky. Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň polovicu cesta, natrieme Nutellu a zalejeme zvyšným cestom, trochu uhladíme a pečieme na 175°C, 60-70 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo-medový koláč ... zdravšie maškrtenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

s celozrnnou špaldovou múkou, bez pridaného cukru .. jednoduchý na prípravu, lahodný, nepresladený ... recept nájdete tu : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=jablkovo-medov%C3%BD+kol%C3%A1%C4%8D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastický banánový koláč s malinami a arašidovo-čokoládovou polevou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na formu s priemerom 24 cm potrebujeme : na koláč : 3 väčšie alebo 4 menšie banány, 125 g maslo izbovej teploty, 1 kopcovitá PL cukor (krupicový, trstinový, práškový, brezový ...), 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka, 1/4 ČL soli, 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 200 g hustý biely neochutený jogurt, 1 šálku bobuľové ovocie (černice, ríbezle, maliny, čučoriedky), 30-40 g posekaná horká čokoláda do cesta (nemusí byť) + na polevu : 60 g arašidové maslo, 1 PL práškový cukor alebo med, 5-6 PL kokosové mlieko, čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Vhodnú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou - ja používam tortovú formu priemru 24 cm s vloženým stredným dielom na pečenie bábovky resp. venca. Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou na kašu. Vajíčka rozšľaháme s jogurtom a pridáme k banánom. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Ostatné suché prísady (múka, jedlá sóda, soľ) zmiešame v osobitne (múku môžete rôzne kombinovať - ja používam aktuálne akú mám doma - naposledy som robila pol na pol z klasickej hladkej a celozrnnej špaldovej jemne mletej). Umyté a odkvapkané ovocie poprášime trochou múky, aby nespadlo na spodok formy. Do banánovej zmesi pridáme maslo s cukrom, premiešame, postupne asi na 3x pridáme múku so soľou a jedlou sódou. Miešame zľahka ručne - ja používam na miešanie stierku, ktorou jemne hmotu nadnášam a vmiešavam múku. Nakoniec jemne vmiešame asi 2/3 ovocia (časť dávam až navrch a jemne vtlačím do cesta) a posekanú čokoládu. Hmotu dáme do vymastenej a vysypanej rúry (ja som robila v tortovej forme s priemerom 24 cm a pečieme v rúre zohriatej na 185°C cca 45 - 50 minút (skúsime špajľou). U nás tento jednoduchý koláč patrí k najobľúbenejším. Zvyčajne iba poprášim cukrom, ale naposledy som potrebovala minúť načaté arašidové maslo, tak som urobila trocha slávnostnejšiu verziu s polevou z arašidového masla a čokoládovou polevou, a vrch som ešte posypala krokantom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.9.2018, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Celozrnné slivkové muffiny so slivkovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 5 väčších alebo cca 9 klasických muffinov potrebujeme : na muffiny 110 g celozrnná špaldová múka 50 g hladká múka 60 g hnedý cukor 1 ČL (zarovnaná) prášok do pečiva 1 ČL (zarovnaná) sóda bicarbona 1 PL nemletý mak 1 PL med 1 veľké vajíčko cca 2 dl kokosové mlieko (alebo biely jogurt či kyslá smotana) 1/2 dl rastlinný olej slivky (cca 10 kusov) na posýpku 20 g maslo izbovej teploty 15 g celozrnná múka 15 g hnedý cukor 5 g jemné ovsené vločky 1/2 ČL mletá škorica (alebo podľa chuti) na omáčku cca 10 kusov sliviek 1/2 dl voda 1/2 dl červené víno 1 PL hnedý cukor 1 ČL voňavé korenie (škorica, perníkové)

POSTUP PRÍPRAVY

Slivky umyjeme, osušíme a pokrájame na malé kúsky. Pripravíme si posýpku - zmiešaním všetkých surovín. Pripravíme si dve misy a varechu alebo stierku (muffiny je dobré miešať zľahka ručne)- v jednej zmiešame suché prísady (múka, cukor, prášok do pečiva, sóda bicarbona, mak) a v druhej mokré prísady (kokosové mlieko, vajce, med, olej), ktoré pridáme k suchým prísadám, zľahka premiešame a plníme do košíčkov alebo formičiek - plníme do 2/3 (dala som 2 lyžice cesty, pár kúskov sliviek, cesto a slivky, ktoré jemne zatlačím do cesta). Posypeme voňavou posýpkou. Pečieme v rúre zohriatej na 180°C cca 25 - 30 minút (skúsime špajľou).

Pokiaľ sa pečú muffiny, pripravíme omáčku - samozrejme nemusíte ju robiť, ale je to pridaná hodnota a je úžasná. Slivky umyjeme, odkôstkujeme, pokrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, podlejeme vodou, rozvaríme, pridáme cukor, víno a voňavé korenie a cca 5-10 minút povaríme do mäkka, rozmixujeme a máme hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábovkovo /3./ :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Takže ďalšie bábovky do zbierky... odskúšané a pekne pokope :-)

POSTUP PRÍPRAVY

/Mimochodom, ak by bol záujem, tu sú ďalšie - https://www.mimibazar.sk/recept/60459-105501/babovkovo-2 a https://www.mimibazar.sk/recept/53313-105501/babovkovo :-)/

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2018, 19:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tartaletky so slaným karamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 3 kusy (priemer 10 cm) potrebujeme : cesto 50 g hladká múka 50 g špaldová celozrnná múka (jemne mletá) 1 žĺtok štipka soli 20 g práškový cukor 50g maslo izbovej teploty plnka 100 g krupicový cukor 60 g smotana na šľahanie 30 g maslo izbovej teploty 1 ČL vanilkový extrakt soľ podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto spracujeme kompaktnú hmotu, zabalíme a dáme do chladničky asi na 30 minút odpočinúť. Následne rozdelíme na 3 časti, prepracujeme a rovnomerne roztlačíme do formičiek. Dáme papier na pečenie, nasypeme fazuľu (aby sa cesto v strede nevydulo) a pečieme v rúre zohriatej na 180°C asi 8 minút, fazuľu aj s papierom odstránime a dopečieme ešte 6-7 minút, aby sa upiekol aj spodok. Ak nemáte fazuľu, stačí cesto popichať vidličkou a upiecť - ak by sa cesto v strede preda len trocha vydulo, po upečení ho stačí jemne stlačiť napríklad lyžicou a usadí sa. Po upečení vyberieme z rúry, necháme trocha vychladnúť, vyklopíme z formičiek (malo by to ísť úplne ľahko) a necháme úplne vychladnúť (ja používam formičky s nelepivou povrchovou úpravou, nemusím ich ani mastiť a vždy sa mi korpusy pekne vyklopia).

Na plnku si v panvici s vyšším okrajom alebo v hrnci upálime cukor na karamel (nasypeme cukor a na miernom ohni necháme za občasného miešania roztopiť) - trvá to iba chvíľu, treba sledovať aby sa cukor nespálil. Keď je cukor roztopený pridáme smotanu - vlievajte opatrne, hmota dosť pení. Rozmiešame prípadné hrčky, pridáme vanilkový extrakt, maslo a soľ (soľ radšej postupne, treba ochutnávať, aby nebol karamel až príliš slaný) - alebo soľ môžete úplne vynechať a budeme mať iba sladkú plnku. Odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme čiastočne vychladnúť a zhustnúť.

Nalejeme do upečených korpusov a necháme v chladničke stuhnúť. Ozdobíme podľa fantázie - ja som použila bielu čokoládu roztopenú s troškou kokosového oleja.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7.005 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,701 ďalšie >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt