končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Čokoládovo-orechový koláč (62) 22.11.2024, 20:04 Makovy kolac s višňami (13) 17.11.2024, 19:37 Bielková roláda s čokoládovým krémom .. zo zvyšných bielkov (30) 17.11.2024, 18:01 Neodolateľné pudingové kocky (24) 28.9.2024, 22:13 Pečené buchty s lekvárom (43) 21.7.2024, 12:17 Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 Štrúdľa z pivového cesta (28) 7.11.2023, 9:25 Šťavnatý koláč s čokoládou (366) 18.10.2023, 8:36 TVAROHOVÝ KOLÁČ trochu inak (19) 29.8.2023, 17:38 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 6.899 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,690 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múkyPOTREBNÉ PRÍSADY 5ks vajec 1kg mäkký tvaroh 150gr detskej krupice 170gr maslo 220gr práškový cukor 1/2 balenia prášok do pečiva vanilka POSTUP PRÍPRAVY žltka, cukor, maslo vymiešame , pridáme 1kg mäkký tvaroh , vanilku , detskú krupicu s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov Cesto je tuhšie , vylejeme ho do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 60min pri teplote 180C Koláčik zhnedne, až sa spečie , netreba sa báť, vytvorí sa ,akoby krústa...treba však sledovať , ak by už prihorieval, prikryť alobalom. 60min pečenia nutné. jednoduché na prípravu a famózna chuť...odporúčam vyskúšať ! Dobrú chuť... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) henrieta c. (parfummka) ID 127413 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 29.2.2024, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tvarohová tortaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vyskúšajte výbornú tvarohovu tortu. Formy na pečenie a ostatné potreby do domácnosti výhodne nakúpite vo 4home. Práve prebieha veľký výpredaj. https://www.4home.sk/zbozi-vypredaj/kuchyna-a-jedalen/?utm_source=dgt&a_aid=63ed147388368&a_bid=72131810 POSTUP PRÍPRAVY Postup je uvedený vo fotke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Michaela B. (adamkopetko) ID 7429 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.8.2023, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
banánový chliebPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 3 zrelé banány 2 vajcia 1/3 šálky trstinového cukru 1 vanilkový cukor 4 PL bieleho jogurtu alebo kyslej smotany 1/3 šálky oleja (80 g) 1 a 1/2 šálky polohrubej múky 1/2 čl soli 1 čl prášku do pečiva 1 čl sódy bikarbóny nastrúhaná citrónová kôra alebo par kvapiek citrónovej silice POSTUP PRÍPRAVY Recept som si trosku upravila, original: https://www.youtube.com/watch?v=9tVeAU7-e14&ab_channel=ReceptyCVR-CentrumVzdel%C3%A1vaniaRodiny ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Kokosové ježePOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 250g cukor práškový, 250g múka hladká, 0,5 PDP, 1 vanilkový cukor KARAMEL 100g cukor kryš. 2dcl voda vriaca MARINÁDA 1,5 Hera, 450g cukor práš. 5 pol. lyžíc kakao 15 lyžíc mlieko, kokos na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY Z cukru a vriacej vody upáliť karamel. Po vychladnutí vyšľaháme 5 bielkov na sneh a 5 žĺtkov s cukrom na penu. Do vyšlahaných žĺtok pomaly pridať karamel, potom múku a bielká, upiecť Na druhý deň cesto rozkrájať, natáčať od čokolády a obaliť v Kokosové. Marinádu robiť nad parou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.12.2022, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Keltýš, kaľkýšPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg pšenice, 1/2 kg raže. Môže sa dať len pšenica, alebo viac pšenice. Je sladšia, Med, hrubá múka, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Robí sa väčšinou cez zimu, alebo koncom zimy, keď ešte nie sú teplá. Obilie umyjeme, dáme na 24 hodín do vody. Potom ho rozložíme na sitko, a udržujeme vlhké /napr.rozprašovačom/. Občas ho preplácheme, aby neplesnelo. Ak je naklíčené /trvá to 2-3 dni/, zomelieme na mäsovom mlynčeku a zalejeme 5-6 l vody. Chvíľu necháme, pomiešame a precedíme. Trošku šťavy odložíme bokom. Do hotovej vody pridávame múku opatrne a miešame rýchlo. Musí to byť ako palacinkové cesto. Na dno janského skla dáme šťavu, čo sme si odložili a do toho vylejeme cesto. Od kraja cca 2 cm, aby nevykypelo. Pečieme pri 150-170 C asi 2 hodiny. Vytvorí sa na vrchu akoby kôrka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pernicky ReniPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 35 dkg hlad.muka 20 dkg praskovy cukor 2 cele vajcia kavova lyzicka soda bicarbona velka lyzica skorice 10 pomletych klincekov 4 dkg mletych orechov 2 velke lyzice medu vsetko vymiesat na cesto ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) zuzana ch. (brenda6) ID 27240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
jablkovo orechový koláč s čokoládou -veľmi dobrýPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ***prebraté a vyskúšané...odporúčam*** 1 hrnek = 300 ml 4 velká jablka 5 celých vajec 1,5 hrnku krupicového cukru 2 hrnky hladké mouky 1 lžička jedlé sody 1 vrchovatá lžička skořice ¾ hrnku nasekaných vlašských ořechů 1 hrnek slunečnicového oleje 100 g čokolády na vaření POSTUP PRÍPRAVY na vyšší plech o rozměru cca 30 × 40 cm 1 hrnek = 300 ml 4 velká jablka 5 celých vajec 1,5 hrnku krupicového cukru 2 hrnky hladké mouky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) henrieta c. (parfummka) ID 127413 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
BublaninaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g polohrubá múka, 360 g kryštálový,alebo práškový cukor, 2 veľké lyžice vanilkový cukor, 300 ml mlieko, 4 ks vajce, 200 ml olej, 1ks kypriaci prášok,1/2 KL sóda jedlá, kakao, čerstvé jahody, maliny / použila som z konzervy POSTUP PRÍPRAVY Do veľkej misy dáme olej, mlieko, vajcia a cukor. Metličkou spolu vymiešame. Pridáme múku, s kypriacim práškom a jedlou sódou. Poriadne vymiešame a potom si oddelíme polovicu cesta do druhej misky, do ktorej pridáme kakao. Cesto vylejeme na plech, najprv bielu vrstvu, na ktorú nasypeme čerstvé ovocie, ja som dala aj čerstvé jahody aj maliny z konzervy, potom kakakovú vrstvu, na ktorú tiež pokladieme ovocie, vylejeme na hlboký plech a dáme piecť na 180 stupňov asi 35 minút. Pre istotu drevenou špajdľou vyskúšame, či je bublanina upečená. Pečieme, kým nebude špajdľa čistá. PS: bublania sa dá urobiť aj čisto len z bieleho cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
bezlepková Sacherka alebo mini SacherkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 150 g horkej čokolády, 5 vajec, 2 lyžice kakaa, 1 lyžička škorice, vanilínový cukor, 120g hnedého cukru, 200g masla, 1 zlatý klas, 2 lyžičky sóda bikarbóna, 1 lyžica kokosového tuku, 3 lyžice marhulového lekváru.rnKrém:rn1 šlahačka, 100g horkej čokolády, 50g masla, vanilínový cukorrnna ozdobu ovocie POSTUP PRÍPRAVY Vymiešame vanilínový cukor a hnedý cukor s celýmji vajciami do hustej peny, pre lepšiu chuť dajte 1/2 lyžičky soli. Roztopíme čokoládu s maslom a kokosovým tukom (stačí v mikrovlnke, alebo v kastroliku). Do vaječnej zmesy pridáme sódu, slatý klas a lekvár. Nakoniec primiešame roztopenú čokoládu s maslom. Buď vylejeme do tortovej formy 28cm alebo do 20 ks mufinových formičiek (lejeme do 1/2 formičiek).rnPečieme v predriatej rúre na 200 stupňov, po vložení stíšime na 160 stupňov s termovzduchom cca 25-35 min.rnrnKrém: zohrejeme šľahačkovú smotanu s cukrom, vložíme do nej čokoládu a rozmiešame pri nízkej teplote na hladko. odstavíme a vložíme maslo. premiešme a za horúca vlejeme do upečených tortičiek.rnZachladíme v chlade a dozdobíme ovocím alebo šľahačkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | ria s. (plaria) ID 21937 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pomarančový tunelPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY kakaová piškóta, vanilkový krém, pomarančové pudingové želé POSTUP PRÍPRAVY podrobný postup som pridala na blog : https://dobrotynatanieri.blogspot.com/2019/04/ovocny-tunel-iii.html ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6.899 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,690 ďalšie >> |