. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Kráľovský šalát (32) 10.3.2018, 19:11
Vynikajúca ázijská polievka (11) 15.2.2018, 15:27
Šalát "Tisíc ostrovov"... (6) 13.2.2018, 12:45
Salat GYROS (103) 12.1.2018, 21:37
Kapustový šalát (4) 12.11.2017, 22:21
Kapustovy salat (4) 10.11.2017, 17:35
Lahodný kapustový šalát (22) 8.11.2017, 14:10
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 786 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,79 ďalšie >>

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

TABBOULEH - svieži a chutný šalát z bulguru a zeleniny



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : 200g bulgur, šťava z 1/2 citróna, 2-3 PL olivový olej, kopec nasekanej petržlenovej vňate, 3-4 stonky čerstvej mäty, na malé kúsky pokrájané cherry paradajky a čerstvá uhorka (množstvo podľa chuti), olivy

POSTUP PRÍPRAVY

bulgur uvaríme tak, že na 1 diel bulguru dáme 2 diely vody alebo vývaru - vodu osolíme a dáme zovrieť a do vriacej nasypeme prepláchnutý bulgur, varíme 5 minút, potom odstavíme a necháme 10 minút dôjsť, presypeme do misy, pokvapkame citrónovou šťavou a olivovým olejom, premiešame a pridáme nasekanú petržlenovú vňať a mätu, pokrájané chery paradajky, čerstvú uhorku a olivy alebo zeleninu podľa chuti - môžeme posypať slanym syrom alebo bryndzou a jesť buď samotný alebo ako prílohu k mäsku ... mal by pred jedením odstáť cca 15-20 minút aby sa chute prepojili - ja som ho zjedla hneď a bol super

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát z quinoi ... výbornýýý



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : 200g quinoi, 200g uvarenec čiernej fazule (alebo čiernej fazule z plechovky), 1 žltá paprika, 1 červená paprika, menšia červená cibuľa, hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate .. na zálievku : 3 PL balzamikového octu, 1 PL sójovej omáčky, 2 PL limetkovej šťavy a 3 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

quinou namočíme na 10 minút do vody, scedime, uvaríme podľa návodu a necháme mierne vychladnúť. Pokrajame nadrobno žltú aj červenú papriku, červenú cibuľu a hrsť koriandrovej alebo petržlenovej vňate. Pripravíme zálievku vymiešanímvšetkých surovín. Vo väčšej mise zmiešame uvarenú a vychladnutu quinou, fazuľu, papriku, vňať a zálievku .. je to chutný letný šalát

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Syrovo zeleninový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

300g michal.tehly, 1 cibula, 1 konzerva steriliz.hrachu, 1 pohár kápii, zavárané uhorky, soľ, korenie, voda zo zavár.uhoriek

POSTUP PRÍPRAVY

Syr nastruhame na hrubsom struhadle,nechame trochu obschnut. Kapiu a cibulu nakrajame na male kusky, hrach zlejeme a preplachneme,uhorky nakrajame na male kocky. Vsetko spolu zmiesame,osolime,okorenime a zalejeme uhorkovou stavou. Hodi sa k salamovej a sunkovej mise

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Skvelý Waldorf šalát s hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 porcie : polovica menšieho buľvového zeleru, 2 kúsky stopkového zeleru, 2 hrušky, 3 PL kyslej smotany, 3 PL majonézy, 1-2 hrste vlašských orechov (celé alebo sekané), citrónová šťava, trstinový cukor, biele korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistený buľvový zeler a hrušky bez jadierok nakrájame škrabkou na tenučké plátky, pokvapkáme citrónovou šťavou a by nezhnedli. Stopkový zeler očistíme a nakrájame na tenšie kúsky. Majonézu zmiešame s kyslou smotanou, dochutíme cukrom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Do misiek dáme zeler, hrušky, posypeme vlašskými orechmi (mali by byť celé alebo nahrubo sekané, ja som tentoraz využila zvyšok mletých). Pokvapkáme zálievkou alebo ju podávame osobitne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Pórový šalát s kukuricou a ananásom



POTREBNÉ PRÍSADY

pór,4 uvarené vajíčka,plechovica ananásu,plechovica kukurice,majonéza,30dkg údeniny,soľ,čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Pór nakrájame,vajíčka pretlačíme,plechovice vysypeme/ananás nakrájame/,údeninu nakrájame a všetko zmiešame s majonézou.Dochutíme soľou a čiernym korením.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 30.9.2016, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Vlašský šalát - podľa nás najlepšííí



POTREBNÉ PRÍSADY

5 väčších uvarených zemiakov, 200g jemnej salámy (napr. Valašská, Liptovská), 1 pohár sterilizovaný hrach+mrkva, sterilizované uhorky,majonéza, soľ, korenie, 2PL kečup, 1PL horčica, 2PL olej, 1PL ocot, 1PL worčestrová omáčka, 1PL kryštálový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zálievku: kečup, horčicu, olej, ocot, worč.omáčku a cukor dáme do hrnca a na ohni za stáleho miešania spolu zvaríme, chvílu, kým sa cukor nerozpustí, necháme vychladnúť. Salámu nakrájame na tenké kratšie pásiky, nakrájeme cca 3-4ks väčších sterilizovaných uhoriek ma malé kocky, sterilizovanú zmes hrach-mrkva zlejeme. Zemiaky nakrájame na menšie kocky, pridáme ostatné ingrediencie, vychladnutú zálievku, majonézu, soľ, korenie a zamiešame. necháme v chladničke odstáť a môžme podávať s pečivom alebo bez. Dobrú chuť :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ČEČENSKÁ TORTA zeleninová



POTREBNÉ PRÍSADY

· 2-3 stredne veľké uvarené, nahrubo postrúhané cvikly · 2-3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke, nahrubo nastrúhané · 3-4 kyslé uhorky, nadrobno nakrájané · 1 téglik majonézy zmiešanej s 1 téglikom kyslej smotany (1. polovica) · nakrájaná mladá cibuľka/pažítka, množstvo podľa chuti · nadrobno posekané bielka z 3-4 uvarených vajec · nahrubo nastrúhané 2 varené mrkvy · majonéza + kyslá smotana (2. polovica) · žĺtka z uvarených vajec rozmrvené, · nadrobno nasekaná petržlenová vňať, množstvo podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Šalát s cviklou (rozpočet cca pre 4 veľmi hladné osoby, s menším apetítom aj pre viacerých)
Jednotlivé zložky treba klásť na seba do širšej misy, vytvoria sa farebné vrstvy
Nezabudnúť na SOĽ ľ!!!
· 2-3 stredne veľké uvarené, nahrubo postrúhané cvikly
· 2-3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke, nahrubo nastrúhané
· 3-4 kyslé uhorky, nadrobno nakrájané
· 1 téglik majonézy zmiešanej s 1 téglikom kyslej smotany (1. polovica)
· nakrájaná mladá cibuľka/pažítka, množstvo podľa chuti

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.5.2016, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Jarný šalát s repkovým olejom



POTREBNÉ PRÍSADY

- Baby špenát - Rímsky šalát - Šalátová uhorka - Reďkovky - Šalotky - Biele víno - Citrónová šťava - Kyslá smotana - Repkový olej - Syr Feta

POSTUP PRÍPRAVY

Čerstvý baby špenát a rímsky šalát umyjeme vo vlažnej vode a zmiešame s nakrájanou uhorkou a reďkovkami. Nakrájame šalotku a polejeme octom a čerstvou šťavou z citróna. Všetko zmiešame dohromady a necháme odstáť asi 5 minút. Pridáme kyslú smotanu a dobre premiešame. Pridáme nakrájané lístky mäty, osolíme a pridáme čierne korenie. Navrch pokvapkáme repkovým olejom, ktorý zvýrazní chuť každej ingrediecie a vytvorí tak skutočne chutný pokrm. Vedeli ste napríklad, že repkový olej obsahuje až 10 krát viac Omega - 3 mastných kyselín, než repkový olej? Je to skutočne zlatý olej. Recepty a ďalšie informácie môžte nájsť na stránke www.zamilujsadorepkovehooleja.eu
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Katarína G. (KatkaGecka) ID 320960 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Šalát s pečeným baklažánom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 baklažán, olivový olej, balzamikový ocot, soľ, čerstvo mleté čierne korenie ... na šalát : rukola, cherry paradajky, šťava z 1/2 citróna, soľ, korenie, štipka cukru, 1 ČL horčice alebo 1/2 ČL dijonskej horčice, trocha vody

POSTUP PRÍPRAVY

... prekvapujúco chutný šalátik na to, že je s baklažánom ... inšpirácia z netu ... recept som upravila podľa mojej chuti ... Baklažán nakrájame na kúsky o rozmere cca 1,5 x 1,5 cm,ktoré nasypeme v jednej vrstve na plech vystlaný papierom na pečenie. Pofŕkame olivovým olejom a balzamikom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180-190°C cca 30-35 minút do zhnednutia. Cherry paradajky prekrojíme na polovice a rýchlo opečieme na rozpálenej panvici. Dresing pripravíme zmiešaním všetkých surovín. Pred podávaním polejeme rukolu s dresingom a premiešame, pridáme opečené cherry paradajky a upečený baklažán, pokvapkáme olivovým olejom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2016, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Mango šalát - výbornýýýýýý



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 4 osoby : 2 zrelé ale nie veľmi mäkké mangá, 1 stredná cibuľa (biela alebo červená), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, farebné čili papričky, pár kvapiek ryžového octu

POSTUP PRÍPRAVY

... tento šalátik, ktorý som kedysi videla v relácii Prostřeno, som sa chystala vyskúšať už veeeľmi dlho, ale stále som váhala, pretože som nevedela aká bude kombinácia manga a cibule, ale zbytočne - chute k sebe pasujú dokonale, šalátik je svieži a výborný, a pritom veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu, pôvodná receptúra je len jemne doladená ... takže ideme na to : mangá ošúpeme a pokrájame na tenké rezančeky, alebo iné tvary podľa chuti, rovnako očistíme cibuľu a pokrájame na tenké pol kolieska, ktoré rozoberieme na jednotlivé dieliky (v pôvodnom recepte je biela, ale mne sa zdala byť lepšia táto červená, ktorá v šaláte lepšie vyzerá a má jemnejšiu chuť). Jemne posolíme, okoreníme čiernym alebo farebným korením, pridáme pár kvapiek ryžového octu (odporúčam ryžový, je jemnejší ako klasický - používam ho do všetkých šalátov - stojí niečo cez 1 € a dostať ho napr. v Bille či Tescu v regáli s cudzokrajnými potravinami). Na záver pridáme po kúsku nakrájanej čili papričky, ja som použila také tie farebné čo veľmi neštípu, kto má rád pálivé môže pridať pálivú, jemne premiešame a servírujeme ... hodí sa k pečenému mäsu, rizotu alebo len tak, ako ľahký obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 786 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,79 ďalšie >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku