. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > RYŽA A CESTOVINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Gnocchi s nivovou omáčkou... (4) 19.1.2018, 20:16
Krabí rizoto (3) 10.11.2017, 17:21
Rizoto na studeno (3) 10.11.2017, 17:19
milanske špagety (2) 20.10.2017, 16:14
Lahodné šunkafleky (42) 20.9.2017, 18:09
Výborné cestoviny so špenátom (29) 17.6.2017, 14:02
Špenátová ryža (33) 27.5.2017, 18:05
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 21.2. 22:25 | všechny 485
Celkom: 758 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,76 ďalšie >>

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s hráškovou omáčkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

400g cestovín: špagety, rúrky, kolienka, mušličky, 300g hrášku - môže byť ja mrazený, 250g údenej šunky vcelku, 300g lúpaných rajčín - môžu byť aj z konzervy, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, štipka soli, štipka bazalky, štipka majoránky, štipka mletého čierneho korenia, trocha olivového oleja...

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nakrájame. Olej si rozohrejeme a opražíme na ňom najskôr cibuľu a potom k nej šupneme aj cesnak. Šunku nakrájame na kocky a pridáme spolu s hráškom k cibuli. Povaríme 15 minút. Potom prihodíme k tomu nakrájané olúpané rajčiny, osolíme, okoreníme, povaríme ešte cca 20-30 minút, aby sme omáčku zredukovali a potom ochutíme bylinkami.

Kým sa nám varí omáčka zvlášť si v osolenej vode uvaríme cestoviny, ktoré len zlejeme /neprelievame studenou vodou, neomastíme olejom/.

Cestoviny podávame preliate omáčkou... hotovo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Gnocchi s nivovou omáčkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 kg zemiakov, 200g hladkej múky, 1 vajce, soľ... OMÁČKA: 250g Nivy, 2vajcia, 1/2 šálky mlieka, štipka mletého čierneho korenia, 1 PL masla...

POSTUP PRÍPRAVY

Syr si nahrubo nastrúhame a zalejeme mliekom. Necháme odležať, kým si pripravíme gnocchi.




Zemiaky uvaríme v osolenej vode, ochladíme a olúpeme... postrúhame najemno. Prisypeme múku, osolíme, pridáme vajce a zamiesime mäkké, ale dosť husté cesto. Z cesta odoberáme vždy kúsok, ktorý vyšúľame na valček asi 1 cm hrubý, pokrájame na pár centimetrové kúsky, jemne pomúčime a každý stlačíme vidličkou, poukladáme na tácku. Dáme variť vodu, osolíme ju a gnocchi po častiach uvaríme. Keď vyplávajú navrch sú hotové. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a jemne omastíme alebo hneď prelejeme omáčkou.


Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.1.2018, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny so zemiakovo-vaječnou omáčkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

320g cestovín, 400g zemiakov, 120g šunky /údenej z pliecka a pod./, 4 vajcia, 100ml smotany na šľahanie, trocha masla, trocha olivového oleja, štipka soli, 80g parmezánu...

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Olej si zohrejeme a zemiaky na ňom osmažíme do zlata. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, pridáme maslo, smotanu a šunku nakrájanú na kocky. Pridáme aj osmažené zemiaky a vajíčka, ktoré sme si rozšľahali s polovicou parmezánu a štipkou soli. Hrniec dáme na sporák a krátko povaríme, kým nám vajíčka nezhustnú. Podávame posypané parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Špagety s citrónom a so šunkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

360g špagiet - asi 3/4 balíčka, 100g chudšej šunky vcelku, 200ml smotany na šľahanie, 60g masla, 2PL olivového oleja,1 bio citrón, trocha soli, štipka bieleho korenia, zväzok petržlenovej vňate /nemusí byť/, 2PL parmezánu

POSTUP PRÍPRAVY

Vo väčšom hrnci dáme variť vodu na špagety. Medzitým si rozpustíme maslo a spolu s olivovým olejom ho zahrejeme. Šunku nakrájame na kocky a na masle s olejom osmažíme. Zalejeme smotanou, pridáme nastrúhanú kôru z citróna a na miernom ohni povaríme asi 5 minút. Osolíme a okoreníme. Vodu na špagety osolíme a špagety varíme do polomäkka. Keď budú hotové, odoberieme si za naberačku vody, ktorú si odložíme a špagety zlejeme, ale nepreplachujeme studenou vodou. Šupneme ich ich do hrnca, kde sa nám varila omáčka, na silnom ohni spolu s omáčkou a vodou, ktorú sme si odobrali chvíľu povaríme a odstavíme. Podávame posypané nasekanou petržlenovou /ja som čerstvú nemala, tak som tentokrát nedala :) a nastrúhaným parmezánom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cappellacci s tekvicou...



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán...

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť.

Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Trojfarebné lasagne...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík hotových lasagní, 1 cuketa, 1 baklažán, 2 cibule, 200g lúpaných rajčín, 200g rajčinového pretlaku, 200g hrášku, 400g mrazeného špenátu, 150g parmezánu, 50 g hladkej múky, 50g masla, 150 ml mlieka, 200g ricotta, soľ, bazalka, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Do jedného kastrólika si dáme 4 PL oleja, rozohrejeme, 1 cibuľu nakrájame na kocky, opražíme, pridáme paradajky, pretlak, osolíme a povaríme cca 10 minút, aby omáčka zhustla.



Zatiaľ si ošúpeme cuketu a baklažán, nakrájame ich na kocky. V ďalšom kastróliku si rozpálime 4 PL oleja a opražíme na ňom druhú cibuľu nakrájanú na kocky, pridáme cuketu, baklažán, podlejeme 1 naberačkou vody a dusíme 20 minút. Potom odokryjeme, osolíme a varíme neprikryté ďalších 10 minút.



Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Plnené canelloni.



POTREBNÉ PRÍSADY

250g canelloni, 250g mletého mäsa /hovädzie alebo 50:50 hovädzie a bravčové/, 750g mrkvy, 150g šunky, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 mozzarella, 100g tvrdého syra, 400g olúpaných rajčín, 500ml mlieka, 50 ml smotany na šľahanie, 250ml zeleninového vývaru, 2 PL hladkej múky, trocha oleja, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, trocha oregana, štipka mletého muškátového orieška...

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu očistíme a nahrubo si nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na plátky, šunku na kocky... Na rozpálenom oleji si orestujeme cibuľu, po chvíľke pridáme šunku, keď sa trochu osmaží, pridáme mrkvu, cesnak, mäso, polovicu paradajok, osolíme, okoreníme ml.čiernym korením a pod pokrievkou dusíme... pustí si vlastnú šťavu, takže nepodlievame, ale občas premiešame. Asi po 15 minútach odstavíme a necháme vychladnúť, aby bolo vlažné. Zapekaciu misku vymastíme olejom. Canelloni naplníme skoro vychladnutou plnkou . Naplnené canelloni poukladáme tesne vedľa seba. Navrstvíme zvyšok rajčín.





Mlieko, vývar, smotanu a múku zmiešame, pridáme muškátový oriešok, oregano, osolíme. Zalejeme canelloni, poukladáme na plátky nakrájanú mazzarellu a posypeme strúhaným syrom /parmezánom/. Pečieme neprikryté 30 minú na 180 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Skvelé špargľové risotto so slaným syrom a panchettou (slaninou)



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na 2 porcie : 1 250 ml hrnček ryže na risotto (napr. Arborio, Carnarolli, ...), 1 stredná cibuľa, 100g panchetty v kuse (talianska slanina - môžeme nahradiť prerastenou oravskou slaninou), 1/2 zväzku zelenej špargle (príp. bielej . cca 8 - 10 kusov), olivový olej, 7 dl zeleninový vývar, soľ, korenie, 50g strúhaného parmezánu, 50-70g slaného syra (môžeme nahradiť napr. ricottou alebo mascarpone), 1,5 dl suchého bieleho vína

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu restujeme na rozohriatom olivovom oleji, pridáme očistenú a na cca 1 cm nakrájanú špargľu - cca 3 cm zo spodu odkrojíme drevnatú časť (hlavičky odložíme nabok - použijeme ich na dozdobenie) pokrájanú panchettu alebo oravskú slaninu, restujeme 2-3 minúty, pridáme neumytú ryžu, premiešame, restujeme 2-3 minúty, pridáme vínko, miešame a restujeme asi 4 minúty, pokiaľ sa neodparí alkohol, následne po častiach pridávame teplý vývar a za stáleho miešania varíme pokiaľ nie je ryža uvarená, ochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením, nakoniec vmiešame strúhaný parmezán a slaný syr (ricottu, mascarpone), vypneme oheň, premiešame a podávame ... ozdobíme hlavičkami špargle, ktoré sme 2-3 minúty varili vo vriacej vode - ja som povarila vo vývare, ktorý som pridávala do ryže .... výbornéééééé

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Ryžovo-šošovicový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis pre 2 osoby : uvarená ryža (1 šálka v surovom stave), uvarená červená šošovica (cca 1 hrsť v surovom stave), jemne orestovaný pórik a červená hrubostenná paprika (množstvo podľa chuti), 2-3 plátky oravskej slaniny alebo prosciutta, pokrájaného na drobno a orestovaného, soľ, korenie, posekaná petržlenová vňať + na zálievku : pár kvapiek olivového oleja, pár kvapiek ryžového octu, trocha hnedého cukru - tak pomedzi prsty

POSTUP PRÍPRAVY

... recept vznikol náhodou, keď som uvažovala nad tým, čo si urobiť na škrobový deň 90 dňovej diéty (vtedy vynecháme slaninu), všetky uvarené a orestované suroviny zmiešame a polejeme zálievkou, premiešame a servírujeme - ideálne ešte poloteplé so šalátom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Spagety s citronom,cesnakom a petrzlenovou vnatou



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2016/01/spagety-s-citronomcesnakom-petrzlenovou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 velke citrony
velka hrst petrzlenovej vnate
500g spagiet
1-2 cesnakove struciky
1 mala susena chilli papricka
6 PL olivoveho oleja
Postup:Do misky si nastruhame citronovu koru z oboch citronov.Pridame nasekanu vnat.Premiesame.
Cesnakove struciky a chilli papricku si nakrajame na mensie kusky.V panvici si zohrejeme olej s chilli a cesnakom az pokial nam zacnu rozvoniavat (nesmu sa vam spalit ).Pridame spagety a petrzlenovu vnat s citronom.Premiesame.Osolime a ak chcete mozete pridat aj citronovu stavu .

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.1.2016, 20:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 758 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,76 ďalšie >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku