![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
novinky na Mimishopu | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
ČLENSTVO | INZERENTI | HODNOTENIE | KOMENTÁRE | DISKUSIE | FOTKY | MAGAZÍN | BLOGY | NÁVODY | BÝVANIE | RECEPTY | VTIPY | ![]() |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Rýchla syrová polievka s hráškom (176) 28.2.2021, 12:54 Prava cinska ostrokysla (73) 23.2.2021, 12:26 Fazuľková mliečna (7) 15.2.2021, 6:19 Paradajková polievka (1) 15.1.2021, 11:30 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (73) 31.12.2020, 9:41 Krémová karfiolová polievka :) (3) 1.12.2020, 14:08 Šošovicová polievka s párkom (33) 9.11.2020, 15:27 Recepty zo školskej jedálne (65) 13.10.2020, 14:27 Výborná falošná kuracia polievka z tekvicovej dužiny (4) 17.9.2020, 8:46 Francúzska krémová cesnaková polievka (37) 23.5.2020, 12:37 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 1.322 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,133 ďalšie >> |
POLIEVKY |
![]() Paradajková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 4 l: • 4000 l vody • 3 kocky mäsového bujónu • 8 PL oleja • 8 PL (zarovnané) hladkej múky • 500 g paradajkového pretlaku alebo pyré v krabičke • 5 PL kečupu • 2 lyžičky mletej červenej papriky • 4 PL cukru • 4 väčšie bobkové listy • 100 g ryže • 4 PL vegety • petržlenová vňať • tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme múku a na miernom ohni pražíme, miešame, kým zápražka prestane peniť. Ku koncu pridáme papriku, premiešame, zalejeme postupne studenou vodou a rozmiešame. Necháme prevariť 15 min. aby z polievky zmizla múčna chuť. Pridáme kocky mäsového vývaru, paradajkový pretlak, kečup, cukor, bobkový list a polievku varíme pol hodiny. Občas premiešame. V polovici varenia prisypeme prepláchnutú a sparenú ryžu. Pred podávaním vyberieme bobkový list. Polievku ochutíme vegetou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievku si na tanieri ozdobíme postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2021, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Kelovo-šošovicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 12 ks ružičkového kelu, 2 hrste červenej šošovice, 1 malá cibuľa, najemno, šťava z 1/2 citróna, 3 PL oleja, soľ a korenie, chorizo klobáska, alebo slaninka a krutóny z tekvicového chleba POSTUP PRÍPRAVY Ružičkový kel očisť, niekoľko vrchných lístkov z neho odlož na dekoráciu a zvyšok nakrájaj na štvrtinky. V hrnci opraž najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridaj kel a šošovicu, jemne ochuť soľou a korením a citrónovou šťavou a ešte chvíľočku podus. Teraz všetko zalej vodou (asi 1 liter), priveď do varu a nechaj 20 minút jemne vrieť. Medzitým si v panvici opraž chorizo klobásku, alebo slaninku. Teraz polievku ponorným mixérom rozmixuj najemno a prípadne dochuť soľou a korením. Hotovo. Polievku nalej do misiek, ozdob opečeným chorizo na postieľkach z kelových lístkov a krutónmi z tekvicového chleba (pozri môj blog) a posyp nasekanou pažítkou, alebo petržlenovou vňaťou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2019, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Krémová šampiňónová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 400g čerstvých očistených šampiňónov, 60g masla, 2 PL hladkej múky, 800ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 200ml smotany na šľahanie, 3 strúčiky cesnaku, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia.... POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a roztlačíme. Maslo rozpustíme, pridáme šampiňóny a cesnak a orestujeme. Prikryjeme a necháme 5 minút podusiť. Potom poprášime múkou, zalejeme vývarom a privedieme do varu, povaríme 10 minút. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, okoreníme a pridáme smotanu. Necháme prejsť varom, odstavíme a môžeme podávať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Mrkvovo-cibuľová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa /alebo dve menšie/, 500g očistenej mrkvy, 50g masla, 2 Pl hladkej múky, 1,25l slepačieho vývaru /buď si odložíme z nedeľnej polievky alebo použijeme 1 kocku bujónu/, 0,5l smotany na varenie, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry /môže byť aj sušená alebo z BIO pomaranča/, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpustíme, cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska. Oboje opražíme spolu na masle a potom zasypeme múkou, zas trochu opražíme. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a povaríme asi 25 minút. Potom polievku rozmixujeme do hladka, pridáme pomarančovú kôru, soľ a vlejeme smotanu. Prevaríme, odstavíme a podávame s nasekanou pažítkou... hladošom aj s krutónm. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Slepačia polievka pre telo i dušuPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 sliepka, 3 litre voda, 1 petržlen, 2 ks mrkva, 1/2 celer, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 4 guľky nové korenie, 4 guľky čierne korenie, petržlenová, celerová vňať, soľ, 1 panák koňaku POSTUP PRÍPRAVY Slepačie mäso očistíme od tuku a kože (kto má rád masnú polievku tak nie) a spolu s kosťami vložíme do studenej vody. Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka,aspoň 2 hodiny. Po uvarení mäsa aj zeleniny, to celé precedíme. Mäso a mrkvu pokrájame na kúsky a dáme do polievky. Polievku necháme povrieť a pridáme trofku vegety, zavaríme rezance. Na konci frcneme aj panák konaku, Potom vypneme a do polievky nakrájame zelenú vňaťku , dochutíme mletým korením. Ak polievku budú jesť aj malé deti, koreie ani koňak nedáme do celej polievky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária S. (atsi) ID 264015 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2018, 6:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Berlínska polievka...POTREBNÉ PRÍSADY Dobrá alternatíva tradičnej mäsovej polievky: 1 l mäsového vývaru /môže byť aj z kocky/, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky /môžeme vynechať/, 400g očisteného zeleru, 2 Ks petržlenu, 3 ks mrkvy, 1 cibuľa, 1 bobkový list, majoránka, mletá rasca, nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, trocha sterilizovaného chrenu... POSTUP PRÍPRAVY Na masle osmažíme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osmažíme, zasypeme múkou, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a rascu a varíme zeleninku do mäkka. Pridáme potom majoránku, petržlenovú vňaťku, okoreníme a prípadne ešte dosolíme a dochutíme chrenom /ja som dala 3 kopcovité čajové lyžičky/. Prevaríme a môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.10.2018, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Vichyssoise...POTREBNÉ PRÍSADY 2ks póru, 2ks väčších zemiakov, 30g masla, 30g oleja, 3 šálky kuracieho vývaru, 1 šálka mlieka, štipka soli, štipka chilli, trocha kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 250ml Ak nemáme kurací vývar, postačí kocka slepačieho bujónu a 3 šálky vody... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Francúzska cibuľová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY veľmi jednoduchá... 6ks cibule, 60g masla, 120g hladkej múky, 2 l hovädzieho bujónu /ak nemáme hotový použijeme 2 kocky bujónu/, 1 PL cukru, soľ, starší rožok, nastrúhaný tvrdý syr... POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nakrájame na kolieska. Olej si rozpálime, pridáme cibuľu a na miernom ohni udusíme do mäkka. Pridáme cukor a asi 1 minútku pražíme. Pridáme múku, opražíme ju, zalejeme vývarom /alebo vodou a pridáme kocky bujónu/ a varíme na miernom ohni 1 hodinu. Podľa chuti dosolíme. Rožok nakrájame na kolieska, dáme opiecť do rúry dozlata, posypeme časťou strúhaného syra, ktorý necháme roztopiť. Polievku podávame s kolieskami rožka a trochou strúhaného syra. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka z Hokaidó tekvice (Vajdó-Hokaidó :-) )POTREBNÉ PRÍSADY 1 tekvička Hokaidó 1 kelímok sladkej smotany soľ muškátový oriešok mleté čierne korenie 1 stredná cibuľa 2 PL oliv. oleja 2 strúčiky cesnaku 1 krajec chleba tekvicový olej tekvicové jadierka POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu ošúpeme, pokrájame a speníme na oleji. Prihodíme kocky tekvice a osolíme, prihodíme trocha mletého čierneho korenia a chvíľu restujeme za stáleho miešania. Potom tekvicu podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme domäkka. Behom 15 minút by mala byť tekvička mäkká. Odstavíme. Ponorným mixérom tekvicu rozmašírujeme na kašu, dáme späť na horák a do vriacej vlejeme smotanu. Ja ju zvyknem ešte trocha nariediť mliekom, podľa úvahy a želanej hustoty môžeme priliať ešte ďalší vývar. Postrúhame ždibec muškátového orieška a pridáme do polievky, ktorú ešte trocha povaríme. V panvici opečieme na troche oleja krajec chleba, ku koncu pridáme zopár tekvicových jadierok a tiež ich narýchlo opečieme. Hrianku potrieme cesnakom a pokrájame. Vkladáme do polievky pri servírovaní, posypeme opečenými jadierkami a pokvapkáme tekvicovým olejom. Mňam! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
![]() Polievka zo suchého hrachu...POTREBNÉ PRÍSADY slovenská klasika, ktorá má toľko podôb, že sa asi ani v jednej rodine nevarí rovnako...Ja má skoro expresnú verziu - hrach nenamáčam :-) Potrebujeme: 1 šálku suchého hrachu, 3 bobkové listy, olej, 2 PL hladkej múky, soľ, kocku mäsového vývaru, 2-3 nožičky párkov /alebo inej údeniny nakrájanej na kocky, kolieska/, 1 strúčik cesnaku, majoránka... POSTUP PRÍPRAVY Ako som vyššie písala, hrach nenamáčam a pekne zmäkne aj tak. Takže do hrnčeka nasypem suchý hrach, viac krát ho prepláchnem pod tečúcou vodou, pridám 2 šálky vody a bobkový list. Dám variť. Počas toho zberám lyžicou penu, ktorá sa vytvára na povrchu. Varím asi 1 1/2 hodinky niekedy 2 hodinky. Do druhého hrnca si dám rozohriať olej, prisypem múku, osmažím, za stáleho miešania prilievam vodu a prihodím bujónovú kocku. a povarím za občasného miešania. Bobkový list vyberiem a hrach rozmixujem ponorným mixérom a vlejem do hrnca s vývarom. Osolím, pridám na kolieska nakrájané párky, prelisovaný cesnak, podľa potreby a hustoty dolejem vodu a privediem k varu. Odstavím, nasypem majoránku a podávam s čerstvým chlebíkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.322 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,133 ďalšie >> |