. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > HOVÄDZIE MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Zamatové hovädzie... (7) 4.2.2018, 10:55
Sviečková na smotane (4) 7.9.2017, 10:08
Hovädzie mäso Stroganov (55) 28.1.2017, 17:20
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 217 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,22 ďalšie >>

HOVÄDZIE MÄSO

Sviečková... pre nás tá najlepšia.



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď varievam túto sviečkovú takmer ju musím brániť vlastným telom, aby sa moji drahí ňou nenapchávali nielen na obed, ale aj olovrant, večeru, raňajky. Skrátka... prudko "návyková vecička" :-D. Potrebujeme: 1 kg mäska /hovädzie zadné, ale keďže u nás hovädzie nie je príliš v obľube, tak pokojne nahradím aj bravčovým stehnom/, 3- 4 ks mrkvy, 2 ks petržlenu, 1/4 väčšieho zeleru, 1 cibuľa, 4-5 PL bravčovej masti, 1 PL masla, 1 PL kryštálového cukru, soľ, 500ml mäsového vývaru /buď si uvaríme alebo použijeme hovädzí či Masox z kocky/, 4-5 ks bobkového listu, 5 guličiek celého čierneho korenia, 2 guličky nového korenia, 1/2 riadne umytého citróna, 200ml kyslej smotany... knedľa

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme osušíme, nasolíme. Zeleninu očistíme, nakrájame na kúsky, cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. Rúru si zapneme na 180 °C.



Na panvici si rozpálime masť, mäso vcelku osmažíme na prudkom plameni /aby sa uzavreli póry a šťava zostala vo vnútri/ z každej strany asi 5 minút, preložíme aj s výpekom do vhodnej zapekacej nádoby s vrchnákom /ja používam jenskú misu/, uložíme do rúry. Zatiaľ si na tej istej panvici, kde sme osmažili mäso rozpustíme maslo, osmažíme na ňom nakrájanú cibuľu, potom pridáme pripravenú zeleninu, posypeme cukrom a osmažíme. Túto zmes pridáme k mäsu, prisypeme korenie /bobkový list, celé čierne a nové korenie/, citrón pokrájaný na plátky, a zalejeme vývarom. Pečieme asi 1 - 2 hodinky. Potom mäso vyberieme na dosku, necháme zatiahnúť /nekrájame hneď, aby nám šťava nevytiekla/, zo zeleniny vyberieme bobkový list a kúsky citróna a rozmixujeme do hladka. Pridáme kyslú smotanu a premixujeme. Podľa chuti môžeme dosoliť. Následne mäsko nakrájame ostrým nožom na tenké plátky.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 25.1.2017, 19:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Tranšírovaný Rib Eye Steak


PRO INSPIRACI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Výborný *Rump steak* s pikantným bylinkovým maslom



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 2 osoby : 2 x 200g hovädzieho mäsa na rump steak, ideálne aregentínske (ja som mala tentoraz brazílske vyzreté mäsko), morská hrubozrnná soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olivový olej, šťava z 1/2 citróna ... na bylinkové maslo : klasické maslo, mletá štipľavá červená paprika, čili paprička, čerstvé bylinky - petržlenová vňať, tymián ... alebo aj : maslo, 1 strúčik cesnaku, štipka chili korenia, korenie gyros ... šalát podľa vlastnej chuti - ja som robila zo cherry paradajok, petržlenovej vňate, jarnej cibuľky, soľ, korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

... náhodou sa mi podarilo natrafiť v obchode na kvalitné juhoamerické mäsko na rump steak, tak som neodolala a vyskúšala pripraviť steak - a veru stálo to zato - bolo to výborné a pritom nenáročné na prípravu ... mäsko osušíme (neodporúča sa umývať), necháme chvíľu vydýchať, okoreníme čiernym korením a opečieme na dobre vyhriatej panvici na troche olivového oleja (cca 4 minúty z každej strany), vyberieme a odložíme na cca 4 minúty nabok - ochutíme citrónovou šťavou, osolíme, prikryjeme alobalom (aby sa šťava v mäsku rovnomerne rozložila) ... podávame s kúskom bylinkového masla, šalátikom a opečeným chlebíkom ... a pohárom kvalitného červeného vínka ... mňaaaam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Výborné jemne korenené hovädzie mäsko



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hovädzia sviečková alebo iné hovädzie mäsko vhodné na minútky - ja som tentoraz použila falošnú sviečkovú ... na marinádu : 1 cibuľa, 1/2 hrušky Nashi alebo 1 menšia obyčajná hruška, 6 strúčikov cesnaku, 6 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového vína (ja som nahradila portským vínkom, ale môžeme použiť aj kvalitné klasické víno, ideálne nejaké voňavé), 2 PL cukru, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej ... okrem toho 1 PL sezamový olej, 2 jarné cibuľky, 2 PL nasucho opražených sezamových semienok

POSTUP PRÍPRAVY

... ďalší z výborných receptov z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk), tentoraz z kórejskej kuchyne originál názov je BULGOGI ... výborná jemná chuť, ktorú ocenia všetci hladoši ... odporúčam nebáť sa kombinácií a vyskúšať : z pokrájanej cibule, cesnaku, hrušky, sójovej omáčky, vína, cukru a korenia zmixujeme marinádu ... hovädzie mäsko nakrájame na tenké pásiky dobre premiešame s marinádou a necháme marinovať ideálne cez noc, ale minimálne 4 hodiny ... pred podávaním rozohrejeme veľkú panvicu a na troche rastlinného oleja opečieme mäso aj s marinádou, pridáme sezamový olej a opekáme cca 4 minúty ... ako prílohu podávame ryžu, opečené mäsko na tanieri posypeme pokrájanou jarnou cibuľkou a opraženými sezamovými semienkami ... mňam

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Krehká hovädzia roštenka s voňavou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks hovädzej roštenky, 2 PL bravčová masť, 1 cibuľa, 3 plátky oravskej slaniny, 2,5 dl suchého červeného vína, 2,5 dl vývaru, 2 PL slivkového lekváru (ja dávam domáci v rúre pečený so štipkou rumu), soľ, korenie, celé korenie, borievky, 1 plátok masla

POSTUP PRÍPRAVY

... mäsko jemne naklepeme, okoreníme a vo väčšom hrnci alebo panvici opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa mäso zatiahlo ... vyberieme von, na výpeku opečieme nadrobno pokrájanú slaninu a následne aj nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme späť mäso ... podlejeme 2 dl červeného vína, necháme odpariť alkohol, prilejeme vývar, pridáme soľ, celé korenie, borievky, bobkový list a slivkový lekvár, premiešame a necháme dusiť do mäkka (doba dusenia záleží od kvality mäsa - mne sa dnes podarilo kúpiť odležané, ktoré nebolo treba dlho dusiť len asi 15 - 20 minút - ak je mäso úplne čerstvé, bude to trvať dlhšie) ... keď je mäso mäkké vyberieme ho von, vyberieme bobkový list a omáčku dochutíme zvyšným vínom a ešte štipkou lekváru a necháme prevrieť na silnom plameni asi minútku, potom stiahneme plameň na minimum, pridáme plátok masla, ktorý nám omáčku zjemní a zahustí, vypneme a môžeme podávať (kto chce môže omáčku premixovať na jemno,prípadne prepasírovať) ... výborná chuť ... mňaaam ... prílohu každý podľa chuti, ja som robila zemiakovú kašu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka Pohlreicha



POTREBNÉ PRÍSADY

hovädzie líčka (množstvo podľa počtu hladošov - ja som robila zo 700 g), bravčová masť cca 2 kopcové polievkové lyžice, 2 mrkvy, 1/4 veľkej buľvy zeleru, 1 liter kuracieho vývaru, 1 veľká cibuľa pokrájaná na jemno, 1 kopcovitá PL rajčinového pretlaku, soľ, korenie, 1/2 l červeného vína.

POSTUP PRÍPRAVY

Konečne sa mi podarilo zohnať hovädzie líčka, ktoré som už dlho chcela vyskúšať. Z množstva receptov som zvolila postup Zdeňka Pohlreicha ... aj keď ide o zdĺhavý proces oplatilo sa ... výsledok úžasný ... len sa ta po ňom zaprášilo ... takže ideme na to : mäso odblaníme, nakrájame na väčšie kúsky cca 4 x 4 cm, opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa dobre zatiahlo. Volte tak veľký hrniec, aby sa na dno mäso dobre uložilo, ale aby zároveň nebol moc veľký. Inak by sa mohlo začať nedostatočnou teplotou dusiť a vytiekla by z neho šťava. Mäso potom vyberieme a vo výpeku restujeme mrkvu (na kolieska) a zeler (primerane veľké kúsky). Cibuľu pridáme v polovici restovania mrkvy a zeleru. Pripečené časti pravidelne oškrabávate z dna. Moc to nepreháňame s teplotou, aby zelenina nezhorkla, vložíme mäso, pridáme pretlak a miešame, kým sa zelenina nevypraží až na tuk, nakoniec pridáme to najlepšie – víno. Použite také víno, ktoré by ste sa nebáli vziať do úst." Víno sa nechá odvariť, poznáte to podľa toho, že miesto bublania vareného vína počujete prskanie tuku. Niektorí kuchári radia, nalievať víno po častiach – odvariť a opäť priliať, ja som to tam šupla naraz. Teraz už zostáva len zaliať zmes vývarom, osoliť a okoreniť. Všetky ingrediencie prevaríme a dáme ich do rúry. Nastavíme teplotu na 140 °C a zakryté necháme pečieme 3 hodiny. Po 3 hodinách scedíme omáčku do menšieho hrnca, a už bez varu zahustíme kocôčkou masla. Dochutíme soľou a korením. Podávame zo zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.12.2017, 6:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Maďarský guláš so zemiakovou knedľou po mojom :)



POTREBNÉ PRÍSADY

- hovädzie mäso (ja ho robievam aj z diviny, najlepšie krk,lopatka prípadne aj stehno) - cibuľa, cesnak - paprika, paradajka - soľ, korenie, ml.paprika - lyžica pretlaku - masť na zemiakovú knedľu - zemiaky - 1 vajce - hrubá múka - soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Pokrájanú cibuľu usmažíme na masti. pridáme na kocky pokrájané mäso. opekáme, keď pustí šťavu znova ju vydusíme na tuk (to nám urobí kvalitný základ gulášu). pridáme soľ, korenie, ml. papriku a podlejeme vodou (iba aby zakryla mäso) , pretlačíme strúčik cesnaku.nakrájame si na malé kúsky papriky a paradajky a pridáme k mäsu ( množstvo každý podľa seba ako má rád, ja ak dám cca 1kg mäsa pridám 2 väčšie paradajky a 1-2 papriky.)
Mäsko dusíme tak cca 1,5 - 2 hodiny. na záver dochutíme, ja pridávam ešte jeden strúčik cesnaku na vôňu, a ak je málo kyselkavý tak cca za lyžicu paradajkového pretlaku. ak sa vám zdá riedky, môžte zahustiť hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. na záver môžme trošku oštiplaviť.

zemiakové knedle
Vopred si uvaríme zemiaky v šupke, keď vychladnú postrúhame na strúhadle najemno. Pridáme 1 vajce hrubú múku a posolíme.Nepíšem množstvá lebo knedľu robím vždy tak "od oka", to uvidíte koľko si zemiaky múky zoberú, ja keď robím pre 3 ľudí, použijem cca 7 stredne veľkých zemiakov, trochu múky nasypem na dosku, nastrúham zemiaky, do toho rozbijem vajíčko, posolím, znova zasypem múkou a miesim koľko múky zoberú, nemieste dlho lebo cesto potom mäkne, stačí keď sa všetko pekne spolu spojí. vytvarujem knedľu (ja robím takú menšiu ako normálnu tak cca 5 cm priemer) a dáme variť do vriacej osolenej vody.

knedľu varíme 18 minút, vyberiem a nitkou prerežem napoly, ak má stred mäkký ( je inej farby,to ľahko uvidíte) tak ju ešte na 1-2 minutky vrátim do vody.ale ten čas je vypočítaný mala by byť uvarená :)nitkou ju nakrájam na kolieska, naložím guláš a posypem ho čerstvou nakrájanou cibuľou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Martina G. (keisa) ID 250322 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Boeuf Bourguignon



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/boeuf-bourguignon.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:170g prerastenej slaniny
1.4kg hovadzieho zadneho (nakrajane na 2 cm kusky)
1 nakrajana mrkva
1 nakrajana cibula
sol
cierne korenie
1 PL muky
750 ml plneho mladeho cerveneho vinka (Beaujolais, Burgundske alebo Chianti)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.3.2015, 12:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Taliansky burger



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/burger.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:500g mleteho hovadzieho masa
1 vajicko
1 paprika
2 PL petrzlenovej vnate
1 PL tymianu
1 PL rozmarinu
2 PL bazalky
Postup:Papriku si nakrajame na male kocky.Petrzlenovu vnat,tymian,rozmarin a bazalku si nasekame na drobno.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.1.2015, 22:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Hamburger polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/01/hamburger-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1 kg mleteho masa
1 cibulu ,nakrajana na drobno
2 zelerove stonky,nakrajane na mensie kusky
3 cesnakove struciky,nakrajane na drobno
1 konzerva celych rajcin,po pridani do hrnca ich pomocou lyzice rozpucime
3 poh hovadzieho vyvaru
1 zelena paprika,nakrajana na male kocky
1 zlta paprika,nakrajana na male kocky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.1.2015, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 217 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,22 ďalšie >>
© 2004-2018 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku