. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Živánska (10) 23.7.2018, 19:25
Zapečené bravčové (16) 10.2.2018, 7:52
Obrátené bravčové rezne (12) 6.2.2018, 15:57
*♥*Šunkové fliačky*♥* (5) 1.2.2018, 23:30
Plnena krkovicka (89) 14.1.2018, 15:12
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Čo dnes varíte | posledné | nejnovější 16.12. 22:12 | všechny 581
Celkom: 838 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,84 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové karé s citrónovo tymianovou omáčkou.



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchý receptík, ktorý neodporúčam robiť do zásoby... 4-5 plátkov karé asi 1,5-2 cm hrubých /tenšie by sa rýchlo spálili a vysušili/, 3 PL hladkej múky, 1 ČL grilovacieho korenia, 1/2 Čl sušeného cesnaku v prášku, soľ, ml. čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku /čerstvých/, 1 ČL tymianu, 1/1/2 Čl strúhanej citrónovej kôry, 50ml bieleho vína, šťava z 1 citróna, 100ml smotany na šľahanie, 2 PL bravčovej masti. 2 PL masla, 1 mladá cibuľka na dochutenie /nemusí byť/...

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame múku, grilovacie korenie, cesnakový prášok, soľ a mleté čierne korenie /podľa chuti/. V tejto zmesi si postupne obalíme rezne /netreba naklepávať/. Vo väčšej panvici alebo kastróliku si rozpálime bravčovú masť a na miernom ohni opečieme rezne /ak sa nezmestia všetky naraz, tak ich opekáme postupne, ale nesmú sa prekrývať/, 3-4 minútky z každej strany. Vyberieme na tanier a odložíme do tepla /napr. do rúry vyhriatej na 60-70 °C/. Do panvice s vypečeným tukom a múkou nalejeme víno, pridáme citrónovú kôru, šťavu, prelisovaný cesnak a tymian, podľa chuti dosolíme a okoreníme ml. čier. korením a krátko povaríme za občasného miešania . Potom vložíme mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a podusíme prikryté cca 15-20 minút. Mäsko znovu vyberieme /omáčku môžeme teraz precediť, aby bola hladšia/, vlejeme smotanu a vložíme maslo a na miernom ohni prevaríme. Odstavíme, vložíme znovu mäso, posypeme nasekanú cibuľku a necháme chvíľu odležať v omáčke.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové medailonky v nivovej omáčke...



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduché, rýchle a navyše aj chutné... 800g bravčovej panenky /môžeme nahradiť s karé/, 2 Pl oleja, 2PL masla, 2 šalotky alebo 1 cibuľa, 60ml bieleho vína, 140g Nivy, 180ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie...

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme, osušíme, ak máme panenku tak nakrájame na 2 cm hrubé plátky, ak karé, tak tenšie, jemne a decentne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici so zohrejeme olej a 1 PL masla. Potom mäso po častiach opekáme z každej strany 2-3 minúty a opečené odložíme na zohriaty tanier a prikryjeme alobalom. Opečieme ďalšiu várku a tiež odložíme. Vo výpeku rozpustíme zvyšné maslo, zľahka opečieme šalotku alebo cibuľu nadrobno nakráhjanú a po cca 30 minútach zalejeme vínom, popri tom sa varechou snažíme pripečené kúsky oddeliť od dna panvice. počkáme, kým sa víno takmer neodparí a pridáme na kocky nakrájanú Nivu a smotanu. Za stáleho miešania necháme syr úplne roztopiť. Omáčka má byť hladká a hustá.Vrátime opečené mäsko do panvice a necháme ho prehriať. Hotovo, môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rezne nakyslo...



POTREBNÉ PRÍSADY

800g bravčového mäsa na rezne, 1 cibuľa, 300ml mlieka, 2 PL hladkej múky, 1 PL kôpru, soľ, olej, 2 PL cukru, 1/2 PL octu ...

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme a osolíme. Na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán a odložíme na tanier,. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Osmažíme vo výpeku, v ktorom sa opekalo mäso dozlata, zasypeme 1 PL cukru, ktorý necháme jemne skaramelizovať. Pridáme rezne, zalejeme vodou len toľko aby ich zakryla a podusíme do mäkka. V mlieku rozmiešame hladkú múku. K mäsu pridáme ocot, cukor /všetko si doladíme podľa vlastnej chuti :)/, nasekaný kôpor a mlieko s múkou, premiešame, necháme chvíľu povariť a podávame s varenými zemiakmi alebo s knedľou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PÁC NA ÚDENÉ MäSO


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

10 l voda 1 kg soľ 10 dag cesnak bobkový list ,celé čierne korenie-podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s prísadami dáme variť,cesnak postrúhame.Necháme 5 minút povrieť,vychladíme.Do takto pripraveného pácu vložíme pekné kusy mäsa a necháme v chlade 1-2 týždne.Pác je na asi 10 kg mäsa.
Následne mäso vyberieme,osušíme a zavesíme do údiarne./dime asi 5 dní,záleží od veľkosti mäsa.


Pochutíme si na ňom na Vianoce,Veľkú noc alebo len tak príležitostne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

ČABAJKA



POTREBNÉ PRÍSADY

10 kg bravčové pliecko,20 dg,soľ,20 dg červená paprika, 2 balíky rasca,3 veľké hlávky cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pomelieme,pridáme všetky prísady ,dobre premiešame,plníme do bravčových čriev, dáme zaúdiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravcova Kaldereta s ryzou



POTREBNÉ PRÍSADY

400g bravcove maso (krkovicka, pliecko, pripadne stehno orech), 1 vacsi zemiak, 1/2 cibula, 2struciky cesnaku, asi polovicka cervenej papriky, sol, mck, sladka paprika, ma sa dat aj chilli, paradajkovy pretlak, 1/2 hovadzi bujon (alebo vyvar), sojova omacka, cukor, ryza

POSTUP PRÍPRAVY

Dolu je postup aj s obrazkami. Recept je z Filipin, jedlo sa podava s ryzou, ma byt pikantne (aj ked ja ho pikantne nerobim - je skvele aj tak) a je mozne sa pohrat s ingredienciami - maso moze byt aj hovadzie, pripadne kuracie stehna, da sa pridat hrasok, alebo struky, cicer, namiesto zemiakov kasavu, namiesto cukru med, moze sa pridat kecup alebo barbeque omacka, ale taka kostra na slovensky sposob je stabilna. Nech Vam chuti!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Martin M. (Kraxprix) ID 212383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčová "rýchlovka" - obed pre 2 osoby


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250-300g bravcove maso - ja som mal krkovicku (skuste pliecko, stehno, kare, pripadne kuracie stehna.....) 1 cibula, 1-2 struciky cesnaku, 1 paradajka (alebo cca 10 kusov datlovych cherry), 1 cervena paprika, olej, koreniny - sol / vegeta, mčk, cervena paprika pikantna (alebo sladka a dajte si nejake chilli), sojova omacka (cinska, superior dark - maju v Tescu), hnedy cukor, kecup alebo lepsie pretlak

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulu a cesnak nakrajajte na male kocecky, sup na olej - cca 5 min kym zhnedne. Maso nakrajame na kocky, pripadne na slize, osolime, okorenime, opaprikujeme, cvrkneme kecup/pretlak a chilli - pridame na panvicu a opecieme sprudka opať asi 5 min. Pridame paradajku (ako inak, nakrajanu na kocky) a sojovu omacku - asi 1,5 polievkovej lyzice. Mozete priliat vodu / vyvar, ale aj nemusite - kto ako rad stavu. Dusime cca 20-25minut - pokial maso nezmakne. Tesne pred koncom pridame na kocky nakrajanu cervenu papriku - staci asi stvrtina, max polovicka. Uplne posledna ingrediencia je hnedy cukor - cca 1-2 cajove lyzicky. Dovarime spolu este asi 5 min - kym sa cukor skaramelizuje a vsetko pekne zahusti...ak nie, zahustite solamylom. Podavajte s ryzou (najlepsia ryza je jasminova zn. Giana). Bru chut!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martin M. (Kraxprix) ID 212383 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Skvelá bravčová panenka s ríbezľovou omáčkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka, soľ, korenie, olej, ríbezle, voda, med, červené víno

POSTUP PRÍPRAVY

kompletný recept s postupom na mojom blogu : www.svetnatanieri.blogspot.sk (https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8042395880493839044#editor/target=post;postID=4661689135314371915;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postname)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

~~~ Flamendre ~~~



POTREBNÉ PRÍSADY

Toto jedlo je len pre tých ktorý majú radi korenisté a pikantné. 1 kg mäsa ( bravčové, kuracie) 3 vajcia 2 polievkové lyžice oleja 1 lyžica solamylu 1 lyžica kečupu 1 malá lyžička horčice 1 lyžička worchestru 1 lyžička drveného kmínu 1 lyžička pariky 1/2 lyžičky štiplavej papriky 1/2 lyžičky vegety 1/2 lyžičky kari korenia 1/2 lyžičky čierneho mletého korenia 2 lyžičky soli zarovnané

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín vymiešame marinádu. Mäso nakrájame, naklepeme a naložíme do korenín na 12hod. Ideálne je 24hod. Potom smažíme na oleji alebo opečieme na panvici, uložíme na plech, podlejeme vodu a strčíme do rúry na 180´C 30-40min. Podávame zo zemiakovou kašou alebo ryžou. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Placky s bravčovou pečienkou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiakové placky plnené pečienkou u nás idú na dračku, ale jediný nedostatok majú v tom, že pečienka z nich vypadáva a tak som oprášila starší recept a problém vyriešený: 200g bravčovej pečene, 500g očistených zemiakov, 2 vajíčka, 2 strúčiky cesnaku, 2-3 PL polohrubej múky, soľ, majoránka, mleté čierne korenie...olej na vysmážanie.

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú pečeň umyjeme, očistíme a zomelieme, zemiaky nastrúhame, vyžmýkame zo šťavy, pridáme popučený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme majoránku, vajcia a múku...premiešame a vysmážame malé placky /najlepšie v panvici na lievance/.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 838 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,84 ďalšie >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt