.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Vaľkaná doboška
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)


Vaľkaná doboška
[15.11.2008]



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 500 g HL múky, 170 g prášk. cukru, 1/2 bal. PDP, štipka soli, 100 g margarínu, 1 dl mlieka, 1 celé vajíčko a 1 žĺtok PLNKA: 1 l mlieka, 15 polievk. lyžíc kryšt. cukru, 6 kopcovitých polievk. lyžíc PH múky, 5 polievk. lyžíc kakaa, 1 Helia, trocha práškového cukru. POLEVA: čokoláda na varenie, Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Tento receptík som dostala od kamarátky, ktorej patria vsetky Vaše priaznivé ohlasy! :)

Všetky prísady zmiesime, pripravíme si cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Každé postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu. Upečieme. Pripravíme si plnku. Asi 3/4 l mlieka dáme variť s cukrom. Vo zvyšku mlieka rozhabarkujeme múku. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme kašu. V mixéri vyšľaháme heliu s cukrom, pridáme vychladnutú kašu a kakao a šľaháme ďalej asi 10 min. Potom pospájame pláty plnkou. Dáme do chladničky, zaťažíme ďalším plechom. Na druhý deň nanesieme čokoládovú polevu, nakrájame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Z cesta si pripravíme 5 rovnakých bochníčkov.
Vyvalkame si plat a valcekom ho prenesieme na vymasteny a múkou posypany plech.
Upečené pláty ukladáme na seba. Pečieme pri teplote asi 160 - 180 stupňov. Cesto sa rýchle pečie, tak pozor na pripálenie :)
Na plech alebo inú tvrdú podložku položíme prvý plát, natrieme 1/4nou krému a ďalej postupne vrstvíme.
Na ďalší deň natrieme polevou 2x. Pláty musia odstáť, aby zmäkli. Kvôli studenému cestu čokoláda rýchlo tuhne, preto musíme konať rýchle :) Dobrú chuť! Verím, že sa podarí :)
Doboška vo forme torty :) Adamko si želal mať na nej auto, tak sme ju tak ozdobili :)
určite sa Vám podarí a je ešte 100x lepšia ako z cukrárne :) dajte mi potom vedieť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mrkvová polievka s haluškami a vajíčkom | Vaľkaná doboška | Nepečená krémeška >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anna L. (anka29) ID 111855, mimibazar.sk/anka29 (23.1.2011, 17:35)
Ahoj Minka, na tento super koláčik som sa už dlho chystala a upiekla som ho môjmu malému Silviovi k jeho 18-tim mesiačikom , je absolútne senzačná doboška fakt lepšiu som nejedla a to nepreháňam, a tá plnka absolútne perfektná /a ja nezjem žiaden krém s maslom a toto mi vôbec nevadilo práve bol taký super že by som ho vedela jesť stále super Vďaka za receptík a v mojom prevedení http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=772814
ODPOVĚDĚT
Monika M. (minka75) ID 52549 (6.5.2009, 18:13)
Vynikajúci receptík!
ODPOVĚDĚT
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (14.4.2009, 11:55)
Na sviatky sme mali aj tento kolacik... Je vynikajuci !!!! S cestom sa vyborne pracuje, aj sa vyborne kraja... DOPORUCUJEM A DAKUJEM!
ODPOVĚDĚT
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (4.5.2009, 10:25)
som rada, že sa Vám koláčik páči!
ODPOVĚDĚT
Ivana K. (ivana1983) ID 63683 (6.12.2008, 22:54)
Dnes som ju robila a je vážne vynikajuca,cesto uplne makkučké a plnká sladučká.Supeeeeeeeeer
ODPOVĚDĚT
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (8.12.2008, 9:17)
Dakujem!
ODPOVĚDĚT
mária k. (mamina 58) ID 55474 (28.11.2008, 18:13)
ahoj chcem sa opytat čo patri do cesta ,je to napisané spolu a neviem sa v tom vymotat,aky margarn tam ide makky?chcem ten zakusok zajtra vyskúšat,vdaka
ODPOVĚDĚT
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (28.11.2008, 23:18)
ahoj už som rozpis surovín trochu upravila. áno, margarín vyberiem vždy trocha skor z chladničky, aby sa mi dobre v múke rozmrvil. používam palmarin, z hery som mala mäkšie cesto a bolo ho treba na chvíľu šupnúť do chladničky. držím palce ja zajtra spravím konečne pudingoš. pridám potom recept aj foto.
ODPOVĚDĚT
helena m. (helenka57) ID 36632 (18.11.2008, 19:14)
vyzera super určite vyskušam
ODPOVĚDĚT