Silvia K. (silviakov) ID 45553 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Doboška
[ recept č. 16388 zo dňa 23.7.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 750 g výberovej múky* 100 g Palmarínu/ Hery* 300 g práškového cukru* 3 celé vajcia* 1/2 pr. do pečiva* 1,5 dcl mlieka Krém: 22 kávových lyžíc hrubej múky* 1 l mlieka* 300 g kr. cukru* 1 vanilkový cukor* 3 lyžice kakaa* 1 Palmarín/ Hera Na poliatie: čokoládová poleva
POSTUP PRÍPRAVY
Prehrabávam sa v priečinkoch PC a nachádzam recepty dobrôt, ktoré som piekla snáď aj pred polrokom :)). Čím dlhšie táto doboška stála, tým bola lepšia. :D
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Palmarín s práškovým cukrom vymiešame. |
![]() |
2. Pridáme vajcia a znova dobre vymiešame ( vajcia som pridávala postupne, pekne po jednom). |
![]() |
3. Pridáme ostatné prísady a spracujeme cesto. Rozdelíme na 5 častí. |
![]() |
4. Každý kus rozvaľkáme a upečieme na plechu ( radšej by som plech jemne potrela maslom alebo Palmarínom), nepečieme dlho, skutočne môže mať maximálne takú farbu ako na fotke( myslím hnedé okraje), horúci plát rýchlo stiahneme( aby neostal nalepený). |
![]() |
5. Z múky, mlieka a cukru (aj vanilkového) uvaríme hustú kašu. Do horúcej pridáme kakao a Palmarín. |
![]() |
6. Plnku nenecháme vychladnúť, ešte teplú si ju rozdelíme na 5 častí ( v poslednej si necháme len trochu), natrieme na všetky pláty, poriadne rukami zaťažíme každý plát. |
![]() |
7. Na posledný plát natrieme časť plnky( tá časť, kde je plnky len trošičku, netreba veľa, len aby dobre držala čokoláda). Necháme v chlade. |
![]() |
8. Na vychladnutú dobošku nalejeme čokoládovú polevu( čokoláda na varenie, Cera, lyžička oleja) a necháme stuhnúť. |
![]() |
9. Krájame horúcim( namočený v horúcej vode a utretý) nožom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Andrea U. (andula30) ID 29352 (20.5.2011, 14:04) |
Dobry den ako dlho a na kolko stupnoch peciete cesto? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (23.5.2011, 6:15) |
Adka, okolo 180` v teplovzdusnej rure |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (24.7.2009, 12:23) |
doboska je vzdy uzastna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (27.7.2009, 19:41) |
tuším, aj vy ju máte v receptoch, však?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena M. (Missie525) ID 12680 (24.7.2009, 9:24) |
Silvika ta vyzera naramne dobre, a este lepsie musi chutit Skoda ze nemam doma Palmarin. Snad potom v nedelu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (24.7.2009, 12:12) |
Potom dajte vedieť, či Vám chutí, aj keď o tom nepochybujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |