Katarína U. (kacena65) ID 86546 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)
Domáci chlieb zo semienkami-odporúčam.
[ recept č. 52053 zo dňa 22.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300-330 ml vody ,600 g pšenično žitnej múky, 2 KL soli, 2 KL cukru, 2 KL sušeného droždia, alebo 1/2 čerstvého, 1 KL rasce, semená, kto má aké rád ja som dala slnečnicu.
POSTUP PRÍPRAVY
Do domácej pekárne dáme suroviny v poradí, ako som ich napísala.Pustíme program na miesenie cesta. Po zaznení signálu pridám semená, nechám to vykysnúť v pekárni. Potom cesto vyberiem a vytvarujem tvar, aký mi vyhovuje. Dám ho na plech, kde som dala papier na pečenie.Nechám ešte chvíľu podkysnúť cca 10 min., potriem osoleným mliekom, posypem semienkami, dám do vyhriatej trúby. Pečiem cca 35 mim na 200 st.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
... takto vyzerá chlebík pred pečením |
|
... toto je chlebík, keď som ho vybrala z rúry |
|
... môžem iba doporučiť, chlebík je veľmi chutný |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
henrieta c. (parfummka) ID 127413 (7.11.2015, 9:01) |
Ďakujem za skvelý recept ....je to oveľa lepšia alternatíva ako chlebík dopečený v DP .odporúčam...)))) |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (26.5.2015, 10:22) |
|
ODPOVEDAŤ |
Lubomira K. (bublinka29) ID 211982, mimibazar.sk/bublinka29 (28.4.2013, 13:33) |
prave som ho dopiekla je vynikajuci |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (26.3.2013, 16:11) |
je vyborny . Iny uz ani skusat asi nebudem. |
ODPOVEDAŤ |
Alžbeta F. (šušolina) ID 218284 (27.2.2013, 22:28) |
ja mám pšenično-ražnú múku, nevadí?? |
ODPOVEDAŤ |
| | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.4.2013, 14:27) |
pšenično-ražná = slovenský názov, pšenično-žitná = český názov |
ODPOVEDAŤ |
Ľubica I. (Lubinka611) ID 227694 (12.2.2013, 15:41) |
V Y N I K A J Ú C I chlebík, super recept |
ODPOVEDAŤ |
katinka i. (Lily65) ID 190296 (24.1.2013, 19:32) |
Chlebík dnes upečený a podaril sa. Už asi pol roka mám kúpenú domácu pekáreň, konečne som ju vyskúšala a s receptom som veľmi spokojná. Budem ho piecť častejšie |
ODPOVEDAŤ |
Monika Ú. (Sofia891) ID 161226 (24.1.2013, 9:15) |
parádny |
ODPOVEDAŤ |
Dušana U. (dusana65) ID 178068 (23.1.2013, 20:45) |
Jej aký krásny sa Ti vydaril. Určite vyskúšam tento receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (23.1.2013, 14:19) |
Tak tento vyzerá naozaj ako z pekárne My veľmi chleboví nie sme, ale určite skúsim |
ODPOVEDAŤ |
Ľubica I. (Lubinka611) ID 227694 (23.1.2013, 13:33) |
Dnes som tento úžasný chleb vyskúšala a podaril sa. ĎAKUJEM |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (22.1.2013, 18:57) |
Óoou, ou... vyzerá krásne, na reze je super, zvonka super, no paráda Veď ty si úplná QUENN Pšeničnožitná múka sa dá normálka kúpiť, alebo ty si si urobila zmes? V akom pomere?, by som rada vedela Zmiešam ražnú a pšeničnú T650... len neviem odhadnúť pomer, tak to bude trocha lotéria Potom napíšem |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubica I. (Lubinka611) ID 227694 (22.1.2013, 20:01) |
Ja som ju kúpila, ale môže sa aj namiešať. |
ODPOVEDAŤ |
| Judita K. (Judka) ID 3814, mimibazar.sk/judka (22.1.2013, 17:18) |
tak ten vyzerá naozaj super určite vyskúšam ... |
ODPOVEDAŤ |
Monika L. (MonikaL.) ID 265439 (22.1.2013, 15:39) |
Najbližšie určite vyskúšam, vyzerá super. V recepte je 300 - 330 ml vody. Aké má byť cesto - redšie alebo hustejšie? Môžem použiť aj obyčajnú hladkú múku? |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína U. (kacena65) ID 86546 (22.1.2013, 15:45) |
S hladkou múkou som to ešte neskúšala, ale myslím si že by to nemal byť problém. Cesto má byť tuhšie a nelepivé. |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika L. (MonikaL.) ID 265439 (22.1.2013, 17:10) |
Ďakujem, vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |