. .. .. .. .. .. .
. .

Pletienky so semienkami - RECEPT 15126

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

DOMÁCE PEKÁRNE

ID 65067 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Pletienky so semienkami


[ recept č. 15126 zo dňa  ]


Pletienky so semienkami


POTREBNÉ PRÍSADY

250g hl.muky, 250g celozrnnej muky, 30g drozdia, 3dl vody, 2PL oleja, 1CL soli.....Na Posypanie 3PL sezamu, 3PL maku, 1/2CL soli, olej na potretie, papier na pecenie

POSTUP PRÍPRAVY

Ponukam vam skvely receptik na domace pecivo, Ivo mi povedal, ze lepsie pecivo v zivote nejedol :-) je s tym troska viac roboty, ale vysledok je nad ocakavania!!! Postup pripravy:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Takze suroviny sup do pekarnicky a nechame ju pracovat na programe cesto
Cesto vyvalkame na pomucenej doske na stvorec o strane cca 40cm- s cestom sa pracuje vyborne, netreba vela podsypavat mukou
zmiesame mak, sezam a 1/2CL soli
cesto si potrieme olejom- ja som si pomohla rukou, stetcekom to slo velmi pomaly
posypeme 2/3 semienok, a 3krat prelozime. (10x40cm)
Papier na pecenie si potrieme olejom, posypeme polovicou semenok, ktore nam ostali, na to polozime pripravene cesto, potrieme olejom, posypeme zvysnymi semienkami
pokrajame zubkovanym nozom na 16 rovnakych kuskov
poukladame na plech, vystlany papierom na pecenie, potrety olejom- kladieme ich reznou stranou na plech, pricom ich raz pretocime. Zapneme ruru na 200 stupnov a kym sa zohreje, nechame podkysnut
Pecieme 20 minut. Upecene prelozime z papiera-aby sa neprilepili, a nechame na mriezke vychladnut
my sme ich jedli potrete maslom, so syrom, salamou, paradajkou...vychladnute som dala do mrazaku a vzdy ked ideme jest, dam ich na par minut -este zmrazene do vyhriatej rury, a chutia potom ako cerstvo upecene....tak nech sa vam zapacia a zachutia!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Fot.lopta k meninam /prva/nevydarena | Pletienky so semienkami | Stará mama 84 rokov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (15.2.2010, 21:37)
vyzeraju mamivo
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (17.2.2010, 13:23)
su vabivo mamive a dobrucke chrumkavucko makkucke (G) (G) (G)
ODPOVEDAŤ
Magda K. (Tarko) ID 34542 (31.1.2010, 14:15)
Takže som sa na ne odhodlala druhýkrát, a dodržala som čas pečenia a šupla ich do vyhriatej trúby a sú fantastické, Meggie (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.1.2010, 15:10)
straaaasne sa tesim (dance) (dance) (dance) (hello) (hello) (hello) (Y) som rada, ze si taka odvazna, a verila receptiku napriek sklamaniu (pack) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Milica K. (margoa) ID 23592 (28.12.2009, 23:18)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.1.2010, 15:14)
|:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (21.11.2009, 21:47)
Tak konečne som ich už aj ja upiekla !!! Áno, Klaudi, tvoje pletienočky sú naozaj vynikajúce (L) (L) (L) ... také nezvyčajné. Chcem ale upozorniť, že treba dodržať čas pečenia (candle) Prvý plech som piekla presne 20 minút a boli naozaj mäkkučké, hebulinké ..... druhý som nechala trochu dlhšie, ale len tak možno o 5 minút, a veru tie boli tvrdé :-o A to sa asi stalo aj Megie, keď píše, že boli ako betón. To je vlastne také nízke pečivko, to veľa nepotrebuje. Ale sa teším, lebo som na ten prvý plech narvala desať kusov a na druhý už len šesť :-) Ale aj tie druhé sa dajú ... vo vnútri sú mäkké, len kôrka je tvrdšia (veď som už dve zmastila a dve z tých mäkších) (smich) .... a to som piekla, že budeme mať k hubovému kaviáru od Darinky ..... katastrofa (H) keď ja neviem takýmto všelijakým pečivám odolať - a potom mi ostáva už len rýchla chôdza (dest) .................. (D) (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (21.11.2009, 22:16)
Evi,ved ja som za posledny rok pribrala uz 7.5kg :-o zatial som v pohode, ale vsetky nohavice som musela dat segre...aspon si musim kupit nove :-D....len dufam ze sa uz rucicka na vahe ustali a nepojde to dalej :-p....Tesim sa ze si skusila pecivko a podarilo sa- aj ked ta druha varka trocha obschla- ale ved nemoze sa vzdy vsetko podarit. Ja ked som raz robila nejake bosniaky tak som skratila dobu kysnutia asi o 20 minut, a sice narastli trocha ale tiez boli ako beton- tak neviem ci u Megie bol problem v tom, alebo v dlzke pecenia..kazdopadne sa tesim ze tebe sa vydarili- nam chutili velmi...Evi, a kedy sa mozem tesit na receptiky od teba? :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (21.11.2009, 22:34)
Ja neviem, Klaudi, kedy to bude *-) Už sme si aj s Maťkou povedali, že začneme čosi vkladať .... aj pofotené mám - aj tieto pletienky som si odfotila .... no ale akosi to stále nevychádza :-$ Oni si zadovážili psíka a keď je zať v robote, tak chodíme spolu venčiť, ja zas mám tých mačičiek, by si neverila, koľko mi to dá zabrať - hlavne teda časovo. Keď začnem o piatej poobede s kŕmením, tak končím niekedy o deviatej s nejakými prestávkami. Tak som rada, že stíham aspoň niečo z týchto receptov poskúšať. A koľko ich je tu parádnych - aj tvoje mám ešte nejaké v poradí :-) No ja čo som na MMB som tiež už pribrala asi 8 kíl - hrôza 8o| ........ pá (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.1.2010, 15:14)
az teraz som si vsimla komentarik ;-) pekne meskam.... :^) no chvalim za fotku (Y) !!! ja som teraz tiez zacala uz menej vkladat receptov, hlavne robim podla uz vlozenych, ved je ich tu spusta fantastickych (Y) teraz akurat skusam kapustniky nasladko aj slano, uz sa mi miesi cesto.....ono je to tak ze ked ma clovek vela zaujmov a roboty, nieje na vsetko cas- ale postupne si, dufam najdes troska casu a cosi povkladas- ono ked sa to naucis, tak to zaberie ozaj len chvilku (child2)..a ja som za posledny rok pribrala 8 kil tiez :-D ale ja som bola chudokrvna, tak som teraz akurat, len dufam ze sa to priberanie uz zastavi (noc).....papa (hello) (hello) a pozdravujem macicky (child3)
ODPOVEDAŤ
Eva N. (leskot) ID 98318 (31.1.2010, 23:40)
Práve som večer pozerala tvoje kapustníčky, aj som rozmýšľala, že napíšem niečo, lebo ich máš naozaj vydarené, ale som potom nechala tak, aby to nevyzeralo, že len chválim - ale ja naozaj pochválim len to, čo sa mi páči hneď na prvý pohľad a to, čo vyskúšam a je to výborné. Ale, nakoniec, veď je to tu na to, aby sme svoju spokojnosť nejakým spôsobom vyjadrili. (L) Ale naozaj to tu pribúda nehorázne rýchlo, len tých muffin koľko už je tu, o tortách ani nehovorím, ale tie ja robím len výnimočne, ale všetko, všetko - chleby, šaláty, cestoviny, a ešte kadejaké cudzokrajné recepty .... to niekedy ani nestíham všetky nové za deň prezrieť, nie ešte niečo vkladať .... som rada, že stíham uvariť, sem-tam nejaký mls pripraviť ...... no a teraz na Magiu máme program TV paprika, tak to mi tiež zaberá času, kopu nových vecí okolo varenia tam vidím :-o jááj, zas som sa rozpísala, ale, Klaudi, to len tebe také dlhé komentáre píšem ........ asi preto, že mi svojou spontánnosťou pripomínaš moju Maťku ........ tak sa maj pekne (kytara)
ODPOVEDAŤ
Magda K. (Tarko) ID 34542 (31.10.2009, 21:27)
Ja som sa dnes na ne konečne nachystala, mám ich krásne, no tvrdé ako betón. Neviete mi poradiť kde je chyba? Megie
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (31.10.2009, 23:58)
:-$ tvrde?? tak jedine ma dapada ze ci ste ich nechali este spletene nakysnut na plechu? inak neviem kde by mohla byt chyba...mrzi ma ze sa nepodarili.... :-S
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 7.7.2009, 0:31)
Klaudi, nedarilo sa mi to pretáčanie :-( Tak som nakoniec nechala tak a mám len špirálky. :-/ Už o chvíľu ich pôjdem šupnúť do rúry :-$ uáááá, teším sa, aké budú parádne ;-) (Y) teda dúfam... :-D
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.7.2009, 0:28)
no tak ?ake boli (flower)urcite sa ti podarili na jednotku (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (7.7.2009, 0:36)
Klaudi, chuťovo sú výbornéééééé (clamp) (clamp) (clamp) (F) (F) (F)
Akurát som nejak babrala to pretáčanie, nevyzeralo to moc pekne, chcelo by to cvik :-$ Niečo som odfotila mobilom, ale neviem, ako sa dávajú fotky do toho rodinného albumu. Tak neviem, čo s tým... :-$
No nič, nechám to teraz a teším sa už na raňajôčky :-D chichi... pá, dobrú nôcku (hello) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (7.7.2009, 0:55)
hlavne ze chutia (Y) a fotky z mobilu do PC-to je velmi jednoduche, ked ti to niekto vysvetli, naucis sa to za pol minuty (child2)!!! len musis ist do ZABAVA a tam kliknut na rodinne fotoalbumy, vytvorit novy priecinok- napr. recepty z MMB a potom vkladal foto presne ako ked vkladas do receptu (flower)... mne sa tiez vsetky pletienky nepodarili pekne, pofotila som hlavne tie podarene :-p...aj tebe dobru nocku, my sme akurat dorazili do Slovinska, boli sme sa prejst pri mori, je tu krasne (plaz)....tak rano dobru chut!! (L)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (1.7.2009, 13:01)
Klaudi, tvoje pletenky ma dostali. (Y) Včera som piekla bagetky, no a najbližšie sa chystám urobiť tieto tvoje pletenky :-) Potom dám vedieť :-) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (1.7.2009, 22:25)
to sa tesim |:o) |:o) |:o)..a bagetky chutili??? :-) pletienky su super,(ako inak) ;-) len je s nimi troska viac roboty (cinky)ale stoji to za to :-) tak nech sa ti vydaria a maju u vas uspech (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (13.6.2009, 16:17)
Vyzeraju super ,Klaudika (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)..
juj,musim uz konecne kupit pekarnicku,aby som mohla vypekat taketo pecivka...lebo na rucne miesenie mi moje ruky nejak nestacia ;-) ;-)asi to chce viac cviku :-) ;-).
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (13.6.2009, 21:30)
Martinka, pekarnicku ti pozem len a len odporucit, ja ju vyuzivam niekolkokrat do tyzdna, v poslednej dobe hlavne na miesenie, a musim povedat, ze rucne som nikdy nevymiesila tak dobre ako to spravi pekarnicka-cesto je uzasne nadychane...a bez roboty...no chcelo by sa ti miesit cesto pol hodinu? (tudledudle) a pekne si das surovinky do pekarnicky, stisnes gombik,a zatial sa mozes venovat sebe (Y) (Y) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (14.6.2009, 8:41)
tak,tak Klaudi...ved uz sa ju chystam kupit asi rok ;-)ale neviem sa nejak rozhodnut,na trhu je taky obrovsky vyber..a ja stale hladam taku ,kt.by sa mi pacila aj dizajnovo(co je pre mna dost dolezite) ;-),aj funkciovo,aj velkostne ;-) ;-)takze asi preto ju kupujem uz rok.. (smich)ale asi sa vykaslem na vsetky tieto moe podmienky,a kupim uz konecne prvu,co uvidim :-) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (14.6.2009, 19:07)
(smich) (smich) (smich)tak to ti nezavidim.....ja niesom az taka narocna, my sme sli do Nay-u a tam sa mi 1 zapacila, aj cenovo bola dobra, taka nerezova, funguje nam dobre..... (balicek)...alebo povedz znamym, nech ti ju kupia ako darcek-nech vyberu oni (pack) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (14.6.2009, 8:50)
Martinka, náhodou som sem nakukla a dobre som sa zasmiala. Výber zhruba ako môj ocino a mamina . Potom použijú raz, lebo viac sa im nechce ;-) ;-) ;-) a mám pekáreň ako darček (H) (smich) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (14.6.2009, 10:05)
:-D..tak to si dobre pochodila,Lucka :-) :-)dalsia moznost ako sa dostat k pekarnicke (G) (G) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.6.2009, 23:16)
juj,klaudi,ake krasne pecivko. tak ma mrzi,ze teraz nemam cas varit. ked sa zase zacne skola dam sa do toho a dobehnem vsetko, co teraz nestiham. (Y)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (12.6.2009, 23:23)
ked sa zase zacne skola... :-D :-Dto je dobre...konecne budes mat cas na varenie (clamp) (clamp)...akurat sme dopapali-vybrali z mrazaku a ohriali v rure...no ako cerstve, odporucam- bagetky sa na tieto pletienky nehrabu! (tudledudle)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.6.2009, 23:25)
uf,to fakt? tak to si neviem predstavit,ked ich urobim,ako sa ich na_eriem. :-D akurat som dotlacila 2 kusky pernikoveho kolaca...ja ho milujem... zoberiem si zajtra do robotky, na zlepsenie nalady ;-)
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (12.6.2009, 23:30)
ja som ho strasne chcela robit, ale internet nam nesiel 3 dni, mali sme poskodeny kabel- tak som robila svoje recepty.... a teraz cez vikend robime cele dni, tak nebudem mat kedy piect- a este mame zlate halusky na zajtra, teraz som dorobila masovu roladu na obed na zajtra a nedelu..tak spravim ten pernikovy asi v pondelok ideme uz spinkat, strasne sa tesim ze nam uz net ide, (dance)a ze si mozem takto vypisovat (flower) (flower) pekny vecer a noc (pusa) aj ked s trochou (B) (flower)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (12.6.2009, 23:31)
:-D bru noc aj tebe, aj ked s trochou piva u iva :-p
ODPOVEDAŤ
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (12.6.2009, 23:32)
ja som mala troska vinka (D) (smich)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu