.

objednat banner 468x60
.
. .. .. .. .. .. .
. . . .
RECEPT - Novozámocké rezy
NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
VEGETARIÁNSKÉ JEDLÁ
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
Katka M. (akatka) ID 32977 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Novozámocké rezy
[2.2.2008]



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 10 vajec, 10 PL polohrubej múky, 10 PL kryštálového cukru
Plnka: 3 Zlaté klasy, 1 l mlieka, 6 žĺtkov, 20 dkg kryštálového cukru, 125 g masla, malá konzerva ananásu
Pena: 6 bielkov, 30 dkg kryštálového cukru, 2-3 PL ríbezľového (jahodového, malinového) džemu, červené potravinárske farbivo

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Upečieme dve piškóty - každá z 5 vajec.

Plnka: Zo Zlatého klasu, mlieka, cukru a žĺtkov uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na penu a postupne pridávame puding. Trochu krému si odložíme. Do zvyšného krému primiešame nakrájaný ananás. Na jednu piškótu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou piškótou. Odložený krém natrieme v tenkej vrstve na vrch zákusku. Dáme stuhnúť do chladničky.

Pena: Do misky dáme bielky s cukrom a miešame kým sa cukor rozpustí. Šľaháme nad parou do zhustnutia. Zašľaháme džem. Na prifarbenie môžeme pridať malinový sirup alebo trošku potravinárskeho farbiva rozpusteného vo vode. Necháme vychladnúť.

Koláč pokrájame na kocky a každú ozdobíme ružovou penou, na vrch môžeme postrúhať čokoládu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Cestá:5 bielkov vyšľaháme s 5 PL cukru
pridáme 5 žĺtkov a 5 PL múky
cesto vylejeme na papier na pečenie, pečieme asi 15 minút na 180 stupňov. Postup zopakujeme ešte raz - teda budeme mat upečené dva korpusy, medzi ktoré pôjde plnka.
Plnka: Pripravíme si suroviny na puding, uvaríme ho a necháme vychladnúť
do vyšľahaného masla všľaháme vychladnutý puding a z tejto plnky si trochu odložíme. Potom do nej vmiešame pokrájaný ananás. Na jednu piškótu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou piškótou. Odložený krém natrieme v tenkej vrstve na vrch zákusku. Dáme stuhnúť do chladničky.
Pena: Bielky s cukrom najskôr len miešame a keď je cukor rozpustený, šľaháme ich nad parou až do zhustnutia
vmiešame jahodový, ríbezľový alebo malinový džem a na prifarbenie môžme pridať trochu potravinárskeho farbiva alebo malinového sirupu
necháme vychladnúť (takto nejako by mala pena vyzerať:)
stuhnutý zákusok pokrájame na kocky a so špricom na ne robíme penové kôpky
Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kalorická, ale báječná žemľovka | Novozámocké rezy | Nátierka z tofu a fazule >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zuzana M. (ZUZIČKA) ID 729, mimibazar.sk/zuzicka (6.2.2008, 16:50)
Ahoj Evicka. Zakúsok vyzerá lákavo, tak by si ho mohla upiect a poslat po Igorkovi, nech okoštujeme
ODPOVĚDĚT
. () ID 0 (8.2.2008, 20:18)
Ahojte,
Igorko nam trosku neskoro oznamil, ze sa k vam chysta, tak nam ani nedal prilezitost upiect ten zakusok a poslat vam ho
Hadam to nabuduce vyjde
ODPOVĚDĚT
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (4.2.2008, 8:41)
Katka,
chcela by som sa spýtať, ten korpus je na celý plech a ako ho rozkrojíš -
dá sa to ľahko?
ODPOVĚDĚT
Katka M. (akatka) ID 32977 (4.2.2008, 18:09)
Ahoj Zdeni, korpusy treba upiecť dva, doplnila som to do postupu dakujem za pripomienku
ODPOVĚDĚT
Iveta S. (yvett) ID 11052 (4.2.2008, 7:41)
Vyzerá lákavo, ten vrch mi pripomína indiánky, ktoré mám veľmi rada
ODPOVĚDĚT
Estera L. (saxinka) ID 14692 (upraveno 3.2.2008, 19:02)
Zdravím Vás
vrele môžem odporučiť tento zákusok. Je fantastický
Stále ked prídem do NZ - musím si ho dať v " Dome služieb "
Pečú ho tam dllllhé roky ( asi odkedy turci odišli z NZ
Katka, to si mala návštevu aspon 10-15 ludí ?
Lebo zjesť skoro 50 týchto kolačikov asi nie je možne )
ODPOVĚDĚT
Katka M. (akatka) ID 32977 (8.2.2008, 15:10)
No ved vyskusaj a uvidis ako rychlo sa minie
Nas nebolo 10-15 ale 5 a zakusok sa zjedol za dva dni
ODPOVĚDĚT
Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.2.2008, 18:11)
Katka: chystám sa ho vyskúšať, len sa trochu bojím toho snehu -aby zostali
krásne vysoké kôpky
:-
veľa mojim známym v Ejsekujváru chutí ten koláč, ale nik ho nerobí ( asi kôli tej pene )
ODPOVĚDĚT
Katka M. (akatka) ID 32977 (8.2.2008, 19:31)
Ahoj Ester,
ked sa tak bojis, vyskusaj ho z polovicnej davky ( vtedy staci upiect jeden korpus a prerezat ho na polovicu), my sme to prvy krat tiez robili tak. A ked budes penu slahat nad parou, daj pozor aby ti voda silno nevrela (na el. sporaku najviac na 3. stupni zo siestich). Ked uz bude pena husta, chvilu slahaj dalej aby bola aj pevna.
Drzim palce
ODPOVĚDĚT
Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.2.2008, 19:43)
Katka: dakujem za radu

Zvyknem robiť penu nad parou na obliž prst, ale tam netreba až tak penu do husta-husta
ODPOVĚDĚT
Katka M. (akatka) ID 32977 (8.2.2008, 20:02)
Nemas za co
len este jednu malicku radu ti dam: daj pozor, aby si tu penu neslahala prilis dlho, lebo ani to nie je dobre - mohla by znovu zcukornatiet
A ked ho budes mat hotovy, napis ci sa podaril
ODPOVĚDĚT
Mirka z. (mimka7) ID 9778 (2.2.2008, 18:30)
nádherné a určite fantastickéééééééééééé
ODPOVĚDĚT
Katka M. (akatka) ID 32977 (2.2.2008, 19:49)
dakujeeem
ODPOVĚDĚT