Novozámocké rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 10 vajec, 10 PL polohrubej múky, 10 PL kryštálového cukru
Plnka: 3 Zlaté klasy, 1 l mlieka, 6 žĺtkov, 20 dkg kryštálového cukru, 125 g masla, malá konzerva ananásu
Pena: 6 bielkov, 30 dkg kryštálového cukru, 2-3 PL ríbezľového (jahodového, malinového) džemu, červené potravinárske farbivo

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto: Upečieme dve piškóty - každá z 5 vajec.

Plnka: Zo Zlatého klasu, mlieka, cukru a žĺtkov uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme na penu a postupne pridávame puding. Trochu krému si odložíme. Do zvyšného krému primiešame nakrájaný ananás. Na jednu piškótu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou piškótou. Odložený krém natrieme v tenkej vrstve na vrch zákusku. Dáme stuhnúť do chladničky.

Pena: Do misky dáme bielky s cukrom a miešame kým sa cukor rozpustí. Šľaháme nad parou do zhustnutia. Zašľaháme džem. Na prifarbenie môžeme pridať malinový sirup alebo trošku potravinárskeho farbiva rozpusteného vo vode. Necháme vychladnúť.

Koláč pokrájame na kocky a každú ozdobíme ružovou penou, na vrch môžeme postrúhať čokoládu.

Cestá:5 bielkov vyšľaháme s 5 PL cukru
pridáme 5 žĺtkov a 5 PL múky
cesto vylejeme na papier na pečenie, pečieme asi 15 minút na 180 stupňov. Postup zopakujeme ešte raz - teda budeme mat upečené dva korpusy, medzi ktoré pôjde plnka.
Plnka: Pripravíme si suroviny na puding, uvaríme ho a necháme vychladnúť
do vyšľahaného masla všľaháme vychladnutý puding a z tejto plnky si trochu odložíme. Potom do nej vmiešame pokrájaný ananás. Na jednu piškótu rozotrieme plnku a prikryjeme druhou piškótou. Odložený krém natrieme v tenkej vrstve na vrch zákusku. Dáme stuhnúť do chladničky.
Pena: Bielky s cukrom najskôr len miešame a keď je cukor rozpustený, šľaháme ich nad parou až do zhustnutia
vmiešame jahodový, ríbezľový alebo malinový džem a na prifarbenie môžme pridať trochu potravinárskeho farbiva alebo malinového sirupu
necháme vychladnúť (takto nejako by mala pena vyzerať:)
stuhnutý zákusok pokrájame na kocky a so špricom na ne robíme penové kôpky
Dobrú chuť!